Testy
90kW nabíjanie naozaj nepatrí do roku 2026, predaje budú mizivé
Objektivně je to slušná nabídka. Auto dobře vypadá zvenku i zevnitř, nabízí prostor střední třídy s praktičtností liftu a adekvátní dynamiku za milion.
Má to své mouchy... otazník kolem nabíjení, ergonomii, maximálku do nějaké míry i jízdu... ale svou cenovku si to zřejmě bez problémů obhájí (protože konkurence normálních EV pro rodinu za milion není moc veliká a než za 949 elektrickou Astru...).
Mimochodem - opravdu se ta metalíza jmenuje Melting Cooper?
Testovaný vůz bez příplatků / s výbavou máte Takumi, ale dole pak máte Takumi Plus (což je předpokládám správně).
Má to své mouchy... otazník kolem nabíjení, ergonomii, maximálku do nějaké míry i jízdu... ale svou cenovku si to zřejmě bez problémů obhájí (protože konkurence normálních EV pro rodinu za milion není moc veliká a než za 949 elektrickou Astru...).
Mimochodem - opravdu se ta metalíza jmenuje Melting Cooper?
Testovaný vůz bez příplatků / s výbavou máte Takumi, ale dole pak máte Takumi Plus (což je předpokládám správně).
Aneb když chceš čínu, ale stydíš se za to...
Pokud má auto tak drncavý podvozek, že teprve napadnuvší sníh učiní jízdu snesitelnější, tak je je teda střední třída jak noha 😊
Jinak posez byl pro vyššího člověka problematický už v minulé generaci (vyzkoušeno), tak jaké asijské peklo to teprve musí být tady...
Pokud má auto tak drncavý podvozek, že teprve napadnuvší sníh učiní jízdu snesitelnější, tak je je teda střední třída jak noha 😊
Jinak posez byl pro vyššího člověka problematický už v minulé generaci (vyzkoušeno), tak jaké asijské peklo to teprve musí být tady...
@Barry Lyndon podvozek není špatný... než ho člověk srovná s poslední spalovací šestkou 😊
@Barry Lyndon
Většina elektromobilů jsou méně pohodlné než spalovací auta. Proč asi... Protože fyzika, protože nadváha... 😁 😁 😁
Většina elektromobilů jsou méně pohodlné než spalovací auta. Proč asi... Protože fyzika, protože nadváha... 😁 😁 😁
Zásadní je asi to, že si nekupujete Japonce ale jen přeznačkovanýho Changana/Číňana...
Já bych tomu autu klidně odpustil, že je Čínské. Ale nejsem schopen odpustit to pomalé nabíjení a zoufalý infotainment systém, kde je po vzoru Tesly vše na displeji. Jen teda proti Tesle tady ten systém je marnej, takže u tesly jen člověk někdy naříká, proč na něco není čudlík ale tady vysloveně trpí.
Hele... prostě dokud ty čínské věci budou mít špatnou ergonomii a infotaimenty tak je to NO-GO. Cenovka je solidní a auto pěkné, zejména interiér se mi fakt líbí, ale na druhý pohled je to prostě špatný....
Nabídkou nové šestky pouze v elektrozkratové verzi (a navíc vyráběné v Číně!) Mazda vystavila svému oceňovanému a oblíbenému modelu střední třídy prakticky rozsudek prodejní smrti, zejména pak v Evropě. Škoda, velká škoda, bývalo to skvělé řidičské auto... 😞
@Arese Koľko by si si ich kúpil, keby zajtra prišla s benzínovým šesťvalcom? Tipujem, že ani jednu a o tom to je. Tento segment je mŕtvy, preto Mazda rozumne spravila, že šla do čínskej spolupráce. Vlastný vývoj sa jej zatiaľ pri elektromobiloch neoplatí.
Kouknu se na tu fotku z boku a je mi to jasné. Spalovák do kterého se nacpal elektromotor a baterky (asi z Temu?). To nemůže nikdy dobře fungovat. EV se musí stavět od základu jinak. Japonci se v tom plácají snad ještě hůř jak Francouzi.
Místo osvědčené, spolehlivé a po všech stránkách zdařilé Mazdy 6 tu máme další čínský elektromobil.
A z trhu zmizelo další kombi.. Hmm.
A z trhu zmizelo další kombi.. Hmm.
M6e již měsíc vlastním. Předtím 15 let M6 benzin. Takže mohu srovnávat. Pokud chcete reálné zkušenosti namísto plků těch, co to ještě ani neviděli a píšou tu na čínském tabletu, že Čínu nikdy, ptejte se.
Článek docela slušný. Ten tablet místo tlačítek je jen o zvyku, chvíli mi přechod z analogové M6 taky trval. Asi jako když jsem poprvé začal používat IPad. Po pár dnech no problem.
Bederní opěrka vůbec není nedostatečná - asi redaktor nenašel, jak se nastavuje (úplně normálně u nastavení opěradla). Mě naopak překvapilo, jak moc mi prohnula záda.
Předehřev baterie redaktor opravdu nepochopil.
Spotřeba redaktora je hodně divoká. Vůbec to nešetřím, klima, resp. topení jede na komfort, před odchodem z práce si přes appku vyhřívám interiér na 23,…… přesto jsem se nedostal přes 20 kW a reálný dojezd mám 380. Pro mě více než dostatečné, na dovču už jen letecky. Jo, do Chorvatska s paštikami to nebude ono, uznávám.
Komfort podvozku shledávám naprosto stejný, jako u minulé M6. Že by to drncalo nebo nějak odskakovalo, to vůbec.
To zrychlení za naprostého ticha je návykové. Doporučuji koupit co nejtišší zimní pneu. Já pořídil Yohohamy 68 dB, nic tiššího jsem nesehnal.
To auto je boží a neměnil bych.
Článek docela slušný. Ten tablet místo tlačítek je jen o zvyku, chvíli mi přechod z analogové M6 taky trval. Asi jako když jsem poprvé začal používat IPad. Po pár dnech no problem.
Bederní opěrka vůbec není nedostatečná - asi redaktor nenašel, jak se nastavuje (úplně normálně u nastavení opěradla). Mě naopak překvapilo, jak moc mi prohnula záda.
Předehřev baterie redaktor opravdu nepochopil.
Spotřeba redaktora je hodně divoká. Vůbec to nešetřím, klima, resp. topení jede na komfort, před odchodem z práce si přes appku vyhřívám interiér na 23,…… přesto jsem se nedostal přes 20 kW a reálný dojezd mám 380. Pro mě více než dostatečné, na dovču už jen letecky. Jo, do Chorvatska s paštikami to nebude ono, uznávám.
Komfort podvozku shledávám naprosto stejný, jako u minulé M6. Že by to drncalo nebo nějak odskakovalo, to vůbec.
To zrychlení za naprostého ticha je návykové. Doporučuji koupit co nejtišší zimní pneu. Já pořídil Yohohamy 68 dB, nic tiššího jsem nesehnal.
To auto je boží a neměnil bych.
Za mňa jeden z najkrajších elektromobilov uvedených minulý rok. Bol som naň zvedavý, tak som si ho na deň požičal a to je auto, do ktorého idete srdcom. Neviem si to predstaviť pri Tesle. Trochu tvrdé, ale zadný pohon super. Vysúvacie krídlo, krásny interiér a tá maska je v tme tiež parádna. No ale potom to nelogické ovládanie a nie je to len o tom, že je dotykové. V takom Enyaqu sa hneď zorientujete, tu žiaľ nie. Najväčšia tragédia sú pri tomto aute jazdní asistenti, tam vidno, že nejaká ID.7 je úplne inde. Ale za tou sa veru len tak na ulici neotočím. Efekt je pri 6e parádny. Viac takých áut, z ktorých sršia emócie!
Mazda 6e působí velmi přesvědčivě. Je to krásný a skutečně elegantní vůz. Osobně bych si jej však nevybral z čistě praktických důvodů. Při mé výšce 192 cm na mě interiér působí poněkud stísněně, zejména co se týče posezu kvůli baterii, což je patrné například na jedné z fotografií interiéru
auto.cz/…ova-jen-na-snehu?…
To nic nemění na tom, že jde o velmi zdařilý elektromobil.
Má styl, kultivovanost a jasnou osobnost ❤️
Gratuluji k tvému obdivu čínské techniky 😁 😁 😁
Hodně štěstí s tvým Passatem B5 2.0 TDI - monumentem stagnace.
Žádný Passatem B5 2.0 TDI nevlastním, nikdy jse mnevlastnil. Nikdy totiž ani nebyl vyroben ty hujere 😁 😁 😁
Passat B5 2.0 L BGW/BHW TDI PD DPF I4
😅😂🤣
Nene romíčku hujeříčku. Ujasni si opět pojmy, opět jen potvrzuješ, že o autech nic nevíš a prokazuejš vlastní blbost.
😅😂🤣
Vlastní blbost vždy pobaví, viď?
Ako elektromobil je toto auto celkom ubohe (nabijacie vykony a krivky, velkost baterie, infotainment). Bohuzial ak clovek chce slusny elektromobil, tak musi ist do Korejca alebo koncernu VW, pripadne si priplatit (riadne) a ist do BMW alebo Mercedesu.
Ako spalovaky som mal Mazdy 6 (poslednu este stale ju z casu na cas pouzivam), ale v elektromobile som skoncil u BMW i4.