Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Český test energetických nápojů: Fungují, nebo jde jenom o předraženou vodu?

26 komentářů

José Feliciáno
" test" jsem četl v časopise Svět motorů, naprosto o ničem, škoda času - x krát se opakuje, že nápoje obsahují cukr, kofein a taurin, konkrétní srovnání složení, chuti a účinku na různé osoby zcela chybí, slabota
Fernando Martínez
@José Feliciáno
Díky, že jsi mi ušetřil toho zbytečného čtení.
traveldrive
@Fernando Martínez Baví ťa písať sám so sebou? Aké stratené existencie sa tu začali zliezať?
Lempl Klaun
@traveldrive Somár si a somárom ostaneš, pastucho.
Jano- Korňa
vdaka za pripomenutie, ze "energetaky" niesu zdrave a dlhodobe uzivanie moze realne priniest zdravotne problemy.......aj ked ja sam si sem-tam (1, 2 do tyzdna) v "krize" neaky dam.
pred casom som videl rozhovor z neakym doktorom ktory "energetaky" moc neschvaloval (a asi dobre robil) ,ale ked uz tak max 1 za den......aspon toto odvtedy dodrziavam.
pre deti a mladych je pravidelne popijanie vyslovene skodlive.
Mr.Murphy
chemicke srac*y.... nic jineho to neni. Kdo si chce nicit zdravi, ma dalsi moznost. Samozrejme jednou za rok si to dam taky kdyz to mam hodinu domu a uz se citim fakt unaveny. Kdo to pije pravidelne, je blbec.
Man Ký
@Mr.Murphy například český špičkový kardiolog Neužil. přes den funguje prakticky jen na kávě a energeťácích. energeťáky jsou voda s kofeinem a cukrem plus taurin, možná nějaké vitamíny. nic zásadního.
spekuluje se o taurinu jako o kardinogenu, ale potvrzeno to zatím vůbec není.
rozhodně bych je nedával dětem, jako cokoliv s kofeinem, dětem bych nedal ani kolu.
ale u dospělého? nic zásadního, žádný rozdíl mezi kávou a energetickými nápoji.
Mokrous
@Man Ký Tak určitě....

www.youtube.com/watch?…
Man Ký
@Mokrous říkal Jirka, jo?😊 tak já zůstanu u nehysterického názoru nejlepšího českého kardiologa. krom toho, jediný co tam považuju za škodlivý je cukr takže piju variantu Red Bullu bez něj /nikoliv denně, na to mám kávu/.
Mokrous
@Man Ký Tak určitě.
Jirka to je velkej "hlupák a hysterik". On je tím proslavenej...
Zato stáda ovcí, co sponzorujou výrobce jsou moudrá...
A omluvy vzdělaných závisláků jsou skvělou omluvou pro další.
Man Ký
@Mokrous ty sponzoruješ Volkswagen takže jsi největší owce na celým světě😊 panebože Mokrousi ty jsi fakt trouba
kafe stojí na benzínce tolik co red bull takže buď sponzoruješ benzínku nebo sponzoruješ red bull nebo sis koupil chleba a sponzoruješ babiše anebo anebo anebo
anebo si pěstuješ svoje obilí, pečeš svůj chleba, máš vlastní elektřinu z generátoru z vlastní vykopané ropy a nikoho nesponzoruješ protože ty jsi opravdový vůdce, co nikoho nesponzoruje😊
dospělí lidé čtou pubmed a dělají si obrázek z vědeckých studií, idyoti sledují falešné proroky na youtube😊
ale klidně se rozepiš, která ze složek energetického nápoje tobě konkrétně přijde jako poškozující zdraví, rád si počtu názor takového eksperta na všechno😊
Mokrous
@Man Ký Chlastej si co chceš, génie, třeba nonstop jenom toxický barviva a čti si k tomu pubmed, který se jistě platí jako vždy sám... Na diskuze s takovými esy fakt nemám energii. Až tě sundá slinivka, tak se třeba dosměješ...
Man Ký
@Mokrous tak pojďme na to, můj oblíbený Red Bull Zero
Složení
Voda, Kyselina (kyselina citronová), Oxid uhličitý, Taurin (0,4)
Regulátory kyselosti (uhličitany sodné, uhličitany hořečnaté).
Sladidla (acesulfam K, sukralóza, steviol-glykosidy), Kofein (0,03)
Vitamíny (niacin, kyselina pantothenová, B6, B12).
Aromata, Zahušťovadlo (xanthan), Látka zvýrazňující chuť a vůni (thaumatin).
Barviva (karamel, riboflaviny).
Co z toho mi "sundá slinivku"? A jakým mechanismem? Co je z toho toxické barvivo? Ten karamel, nebo ty vitamíny skupiny B? Výrobce udělá limonádu za 2 koruny a prodává jí za 25, jaký dává smysl tam dávat něco škodlivého, když mají takový krásný produkt? A co z toho mě zabije při konzumaci 2 plechovek za týden? a někdy pár týdnů vůbec žádné?
Mokrous
@Man Ký Jo ty piješ ještě navíc umělý sladidla... No tak to nebude slinivka, ale střeva, srdce a pak rakovina. Tak jako u všeho v minulosti to bude nejdřív vychvalováno, pak zpochybňováno a nakonec s hrůzou zakázáno. Pokusný zvířátka budou umírat, ale lidem to zatím prospívá...
Ale máš malý + že čteš složení a našel jsi jeden z mála méně jedovatých...
Ale když ti to chutná... já bych se z toho zeblil po prvním loku...
To máš jako z autama, taky některý nejsou úplně na 𝛑ču.
Man Ký
@Mokrous a ze kterého? rostlinná stévie? sukralóza v množství v mikrogamech? acesulfam K, který je na trhu od roku 1967? a opět je 200xkrát sladší než cukr, takže ho je v té plechovce nicotné množství?
mně je u prcinky co ti chutná. mě zajímá, proč tvrdíš věci, kterým vůbec ale vůbec nerozumíš a díváš se na naučná videa na youtube, když máš v hlavě co se týče výživy akorát bramboračku😊
a nezapomeň dodat, že oxidy dusíku, které chrlí tvůj Apoštol Passat karcinogenní naopak nejsou, navzdory všem vědeckým důkazům😊
Mokrous
@Man Ký Bramboračku tam máš leda ty, tak bumbej bumbej, snad se tě brzo zbavíme...
Man Ký
@Mokrous pěkně ses odkopal😊 ale zas lepší, než psát ty moudra a dělat ze sebe ještě většího pitomce😊
Mokrous
@Man Ký Tojo, to je děsnej coming out, ukázat, že se orientuju v otázce skutečných emisí a mechanismech okolo nich, narozdíl od výkřiků populistů na módní vlně. Stydím se.
A co se tebe týče, tak tam platí jen to staré: "Kdo chce kam..." A tak ti přece nebudu bránit. Raději tě podpořím. 😅
Horký Hrom
Další výhoda elektromobility 👍👍👍 Jednou za hodinu nabíjím a dám si kávu s obědem. A k tomu pravidelně záchod. Ale žádné křoví nebo toi toi. Vybírám jen ty nejlepší čerpací stanice s výkonnou rychlonabíječkou, vyžádám si od obsluhy překontrolování čistoty, pak zapálím vonné svíčky a pustím uklidňující hudbu. Deset minut medituju a teprve pak může začít vylučovací obřad. A většinou bohužel nic, to zase jen zlobí ta prostata. Ale mám nabito a zkusím to na další pumpě. Zkuste elektromobilitu a nebudete potřebovat energiťák 👍👍👍
Renoo
@Horký Hrom Jojo, na to mám tak čas... nemluvě o tom, že drtivá většina nabíječek v okolí nemá nic a nebo FF apod. Ostatně i zdejší redaktoři a nebo někteří youtubeři se pomalu chválí tím, jak kde přibrali a jak chodí do mcd apod. Dobrých podniků je málo a téměř vždy jsou v centru města a nebo mimo hlavní tratě.
Ale tohle dále potvrzuje co tvrdím - v EV skoro často jezdí různí nefachčenkové a zbytečníci. Kdo jede do práce, tak tam jede a nikde se nezastavuje a po cestě zpět řeší jak vyzvedne děcka ve školce apod a rozhodně nemyslí na nabíjení. Na dlouhých tratích zastavuji minimálně, protože všude je líp, než kdesi na čerpačce nebo nabíječce a nebo v nějaké putyce. Jsem radši doma s dětma a manželkou a nebo u rodičů a nebo se věnuji svýmu koníčku a nebo jdu na pořádné kafe či do pořádné restaurace.
Mokrous
@Horký Hrom 👍😂👍
Škoda, že tolik zdejších "odborníků" trpí syndromem Sheldona Coopera a neocení tvůj vytříbený sarkasmus.
homernaj
Dať si čili alebo sa ísť s kontaminovanými prstami od čili vyčúrať. Zaručený povzbudzovák. 😁
Lord Owl
Ještě jsem nepil energeťák který by mi chutnal. Je v tom hromada chemie, všecko jak pro...caný ponožky vymáčené v cukru.... takže si musím vystačit s čajem nebo kávou....
Otakar II
@Lord Owl ale jo, Semtex bey bublinek je dobrej
Man Ký
@Lord Owl kofein - chemie - taurin - chemie - vitamíny - chemie, to je zajímavý člověče, že tohle všechno je obsažený v přírodních věcech, jako je maso, zelenina, kávová zrna, ale když to někdo vyextrahuje tak už je to chemie?
Renoo
Vy ty články už ani ne že asi nepíšete ale po sobě ani nečtete. Jednou má dle vás kostka cukru jeden jeden gram a pak zase tři nebo čtyři gramy. Jen tak pro zajímavost, fakt se nevyrábí kostky o hmotnosti jeden gram ("v celé plechovce je 21 gramů, což je víc než dvacet malých kostek")