Novinky
vdaka za pripomenutie, ze "energetaky" niesu zdrave a dlhodobe uzivanie moze realne priniest zdravotne problemy.......aj ked ja sam si sem-tam (1, 2 do tyzdna) v "krize" neaky dam.
pred casom som videl rozhovor z neakym doktorom ktory "energetaky" moc neschvaloval (a asi dobre robil) ,ale ked uz tak max 1 za den......aspon toto odvtedy dodrziavam.
pre deti a mladych je pravidelne popijanie vyslovene skodlive.
pred casom som videl rozhovor z neakym doktorom ktory "energetaky" moc neschvaloval (a asi dobre robil) ,ale ked uz tak max 1 za den......aspon toto odvtedy dodrziavam.
pre deti a mladych je pravidelne popijanie vyslovene skodlive.
chemicke srac*y.... nic jineho to neni. Kdo si chce nicit zdravi, ma dalsi moznost. Samozrejme jednou za rok si to dam taky kdyz to mam hodinu domu a uz se citim fakt unaveny. Kdo to pije pravidelne, je blbec.
@Mr.Murphy například český špičkový kardiolog Neužil. přes den funguje prakticky jen na kávě a energeťácích. energeťáky jsou voda s kofeinem a cukrem plus taurin, možná nějaké vitamíny. nic zásadního.
spekuluje se o taurinu jako o kardinogenu, ale potvrzeno to zatím vůbec není.
rozhodně bych je nedával dětem, jako cokoliv s kofeinem, dětem bych nedal ani kolu.
ale u dospělého? nic zásadního, žádný rozdíl mezi kávou a energetickými nápoji.
spekuluje se o taurinu jako o kardinogenu, ale potvrzeno to zatím vůbec není.
rozhodně bych je nedával dětem, jako cokoliv s kofeinem, dětem bych nedal ani kolu.
ale u dospělého? nic zásadního, žádný rozdíl mezi kávou a energetickými nápoji.
@Mokrous říkal Jirka, jo?😊 tak já zůstanu u nehysterického názoru nejlepšího českého kardiologa. krom toho, jediný co tam považuju za škodlivý je cukr takže piju variantu Red Bullu bez něj /nikoliv denně, na to mám kávu/.
@Man Ký Tak určitě.
Jirka to je velkej "hlupák a hysterik". On je tím proslavenej...
Zato stáda ovcí, co sponzorujou výrobce jsou moudrá...
A omluvy vzdělaných závisláků jsou skvělou omluvou pro další.
Jirka to je velkej "hlupák a hysterik". On je tím proslavenej...
Zato stáda ovcí, co sponzorujou výrobce jsou moudrá...
A omluvy vzdělaných závisláků jsou skvělou omluvou pro další.
@Mokrous ty sponzoruješ Volkswagen takže jsi největší owce na celým světě😊 panebože Mokrousi ty jsi fakt trouba
kafe stojí na benzínce tolik co red bull takže buď sponzoruješ benzínku nebo sponzoruješ red bull nebo sis koupil chleba a sponzoruješ babiše anebo anebo anebo
anebo si pěstuješ svoje obilí, pečeš svůj chleba, máš vlastní elektřinu z generátoru z vlastní vykopané ropy a nikoho nesponzoruješ protože ty jsi opravdový vůdce, co nikoho nesponzoruje😊
dospělí lidé čtou pubmed a dělají si obrázek z vědeckých studií, idyoti sledují falešné proroky na youtube😊
ale klidně se rozepiš, která ze složek energetického nápoje tobě konkrétně přijde jako poškozující zdraví, rád si počtu názor takového eksperta na všechno😊
kafe stojí na benzínce tolik co red bull takže buď sponzoruješ benzínku nebo sponzoruješ red bull nebo sis koupil chleba a sponzoruješ babiše anebo anebo anebo
anebo si pěstuješ svoje obilí, pečeš svůj chleba, máš vlastní elektřinu z generátoru z vlastní vykopané ropy a nikoho nesponzoruješ protože ty jsi opravdový vůdce, co nikoho nesponzoruje😊
dospělí lidé čtou pubmed a dělají si obrázek z vědeckých studií, idyoti sledují falešné proroky na youtube😊
ale klidně se rozepiš, která ze složek energetického nápoje tobě konkrétně přijde jako poškozující zdraví, rád si počtu názor takového eksperta na všechno😊
@Man Ký Chlastej si co chceš, génie, třeba nonstop jenom toxický barviva a čti si k tomu pubmed, který se jistě platí jako vždy sám... Na diskuze s takovými esy fakt nemám energii. Až tě sundá slinivka, tak se třeba dosměješ...
@Mokrous tak pojďme na to, můj oblíbený Red Bull Zero
Složení
Voda, Kyselina (kyselina citronová), Oxid uhličitý, Taurin (0,4)
Regulátory kyselosti (uhličitany sodné, uhličitany hořečnaté).
Sladidla (acesulfam K, sukralóza, steviol-glykosidy), Kofein (0,03)
Vitamíny (niacin, kyselina pantothenová, B6, B12).
Aromata, Zahušťovadlo (xanthan), Látka zvýrazňující chuť a vůni (thaumatin).
Barviva (karamel, riboflaviny).
Co z toho mi "sundá slinivku"? A jakým mechanismem? Co je z toho toxické barvivo? Ten karamel, nebo ty vitamíny skupiny B? Výrobce udělá limonádu za 2 koruny a prodává jí za 25, jaký dává smysl tam dávat něco škodlivého, když mají takový krásný produkt? A co z toho mě zabije při konzumaci 2 plechovek za týden? a někdy pár týdnů vůbec žádné?
Složení
Voda, Kyselina (kyselina citronová), Oxid uhličitý, Taurin (0,4)
Regulátory kyselosti (uhličitany sodné, uhličitany hořečnaté).
Sladidla (acesulfam K, sukralóza, steviol-glykosidy), Kofein (0,03)
Vitamíny (niacin, kyselina pantothenová, B6, B12).
Aromata, Zahušťovadlo (xanthan), Látka zvýrazňující chuť a vůni (thaumatin).
Barviva (karamel, riboflaviny).
Co z toho mi "sundá slinivku"? A jakým mechanismem? Co je z toho toxické barvivo? Ten karamel, nebo ty vitamíny skupiny B? Výrobce udělá limonádu za 2 koruny a prodává jí za 25, jaký dává smysl tam dávat něco škodlivého, když mají takový krásný produkt? A co z toho mě zabije při konzumaci 2 plechovek za týden? a někdy pár týdnů vůbec žádné?
@Man Ký Jo ty piješ ještě navíc umělý sladidla... No tak to nebude slinivka, ale střeva, srdce a pak rakovina. Tak jako u všeho v minulosti to bude nejdřív vychvalováno, pak zpochybňováno a nakonec s hrůzou zakázáno. Pokusný zvířátka budou umírat, ale lidem to zatím prospívá...
Ale máš malý + že čteš složení a našel jsi jeden z mála méně jedovatých...
Ale když ti to chutná... já bych se z toho zeblil po prvním loku...
To máš jako z autama, taky některý nejsou úplně na 𝛑ču.
Ale máš malý + že čteš složení a našel jsi jeden z mála méně jedovatých...
Ale když ti to chutná... já bych se z toho zeblil po prvním loku...
To máš jako z autama, taky některý nejsou úplně na 𝛑ču.
@Mokrous a ze kterého? rostlinná stévie? sukralóza v množství v mikrogamech? acesulfam K, který je na trhu od roku 1967? a opět je 200xkrát sladší než cukr, takže ho je v té plechovce nicotné množství?
mně je u prcinky co ti chutná. mě zajímá, proč tvrdíš věci, kterým vůbec ale vůbec nerozumíš a díváš se na naučná videa na youtube, když máš v hlavě co se týče výživy akorát bramboračku😊
a nezapomeň dodat, že oxidy dusíku, které chrlí tvůj Apoštol Passat karcinogenní naopak nejsou, navzdory všem vědeckým důkazům😊
mně je u prcinky co ti chutná. mě zajímá, proč tvrdíš věci, kterým vůbec ale vůbec nerozumíš a díváš se na naučná videa na youtube, když máš v hlavě co se týče výživy akorát bramboračku😊
a nezapomeň dodat, že oxidy dusíku, které chrlí tvůj Apoštol Passat karcinogenní naopak nejsou, navzdory všem vědeckým důkazům😊
@Man Ký Bramboračku tam máš leda ty, tak bumbej bumbej, snad se tě brzo zbavíme...
@Mokrous pěkně ses odkopal😊 ale zas lepší, než psát ty moudra a dělat ze sebe ještě většího pitomce😊
Další výhoda elektromobility 👍👍👍 Jednou za hodinu nabíjím a dám si kávu s obědem. A k tomu pravidelně záchod. Ale žádné křoví nebo toi toi. Vybírám jen ty nejlepší čerpací stanice s výkonnou rychlonabíječkou, vyžádám si od obsluhy překontrolování čistoty, pak zapálím vonné svíčky a pustím uklidňující hudbu. Deset minut medituju a teprve pak může začít vylučovací obřad. A většinou bohužel nic, to zase jen zlobí ta prostata. Ale mám nabito a zkusím to na další pumpě. Zkuste elektromobilitu a nebudete potřebovat energiťák 👍👍👍
@Horký Hrom Jojo, na to mám tak čas... nemluvě o tom, že drtivá většina nabíječek v okolí nemá nic a nebo FF apod. Ostatně i zdejší redaktoři a nebo někteří youtubeři se pomalu chválí tím, jak kde přibrali a jak chodí do mcd apod. Dobrých podniků je málo a téměř vždy jsou v centru města a nebo mimo hlavní tratě.
Ale tohle dále potvrzuje co tvrdím - v EV skoro často jezdí různí nefachčenkové a zbytečníci. Kdo jede do práce, tak tam jede a nikde se nezastavuje a po cestě zpět řeší jak vyzvedne děcka ve školce apod a rozhodně nemyslí na nabíjení. Na dlouhých tratích zastavuji minimálně, protože všude je líp, než kdesi na čerpačce nebo nabíječce a nebo v nějaké putyce. Jsem radši doma s dětma a manželkou a nebo u rodičů a nebo se věnuji svýmu koníčku a nebo jdu na pořádné kafe či do pořádné restaurace.
Ale tohle dále potvrzuje co tvrdím - v EV skoro často jezdí různí nefachčenkové a zbytečníci. Kdo jede do práce, tak tam jede a nikde se nezastavuje a po cestě zpět řeší jak vyzvedne děcka ve školce apod a rozhodně nemyslí na nabíjení. Na dlouhých tratích zastavuji minimálně, protože všude je líp, než kdesi na čerpačce nebo nabíječce a nebo v nějaké putyce. Jsem radši doma s dětma a manželkou a nebo u rodičů a nebo se věnuji svýmu koníčku a nebo jdu na pořádné kafe či do pořádné restaurace.
Dať si čili alebo sa ísť s kontaminovanými prstami od čili vyčúrať. Zaručený povzbudzovák. 😁
Ještě jsem nepil energeťák který by mi chutnal. Je v tom hromada chemie, všecko jak pro...caný ponožky vymáčené v cukru.... takže si musím vystačit s čajem nebo kávou....
Vy ty články už ani ne že asi nepíšete ale po sobě ani nečtete. Jednou má dle vás kostka cukru jeden jeden gram a pak zase tři nebo čtyři gramy. Jen tak pro zajímavost, fakt se nevyrábí kostky o hmotnosti jeden gram ("v celé plechovce je 21 gramů, což je víc než dvacet malých kostek")
Díky, že jsi mi ušetřil toho zbytečného čtení.