Novinky
Zpět na článek
Vyhodnocení Speed Marathonu 2025: Nejčastějším hříchem Čechů je vysoká rychlost
18 komentářů
Mikesus
15
Během akce jsem projel přes 400km. Potkal jsem všeho všudy 2 hlídky. Jedni odpočívali v neoznacenem bmw u najezdu na dalnici a druzí měřili na bezpečném úseku v obci, kde mají největší úspěšnost někoho nachytat.
Přejít do diskuze
Ringhofer
Nejčastějším hříchem Čechů je debilní chování za volantem.
(Vysoká rychlost je sice proti zákonu, ale není nejnebezpečnějším hříchem).
(Speed Marathon je mi proti srsti: naše dopravní policie si po ukončení akce zhluboka vydechla - už dlouho nebyli nuceni takhle šaškovat mimo kancelář. Zrovna tak si vydechli všichni plukovníci na krajských ředitelstvích: akce byla pokryta přídělem nedostatkového benzínu a teď auta zaplaťpánbůh zůstanou zase v garážích, aby se neutrácelo za PHM, servis a ND.)
Akce neřeší vůbec nic, co občana chovajícího se v souladu se zákonem zajímá. Grázlové a úchylové pochytáni nebyli, nedostali dokonce ani varování, a teď zase budou do konce roku kralovat českým silnicím, páč policie nemá ani lidi, ani peníze (ty jdou jen na platy majorů a plukovníků). Stát ztratil kontrolu nad děním na silnicích, mrtvoly přibývají a slušňáci si pořizují ruční zbraně. Co s tím Speed Marathon udělal? No nic, vůbec nic!
(Vysoká rychlost je sice proti zákonu, ale není nejnebezpečnějším hříchem).
(Speed Marathon je mi proti srsti: naše dopravní policie si po ukončení akce zhluboka vydechla - už dlouho nebyli nuceni takhle šaškovat mimo kancelář. Zrovna tak si vydechli všichni plukovníci na krajských ředitelstvích: akce byla pokryta přídělem nedostatkového benzínu a teď auta zaplaťpánbůh zůstanou zase v garážích, aby se neutrácelo za PHM, servis a ND.)
Akce neřeší vůbec nic, co občana chovajícího se v souladu se zákonem zajímá. Grázlové a úchylové pochytáni nebyli, nedostali dokonce ani varování, a teď zase budou do konce roku kralovat českým silnicím, páč policie nemá ani lidi, ani peníze (ty jdou jen na platy majorů a plukovníků). Stát ztratil kontrolu nad děním na silnicích, mrtvoly přibývají a slušňáci si pořizují ruční zbraně. Co s tím Speed Marathon udělal? No nic, vůbec nic!
rohYpnol
Speed marathon je zaměřený na kontrolu rychlosti. Zjištění policie je, že nejčastěji docházelo k porušení maximální povolené rychlosti.
Bravo kluci, ještě že vás máme! Hlavně pomáhat a chránit... 🤣
Bravo kluci, ještě že vás máme! Hlavně pomáhat a chránit... 🤣
Pepa_007
Není spíše problém, že bezpečná rychlost je vysoko nad povolenou?
Někde. 😉
Někde. 😉
milous
@Ringhofer My co jezdíme slušně nemáme problém !jednu pokutu jsem měl v roce 1984 a druhou 2014 za překročeni rychlostí o 9 km předjížděl jsem popeláře ! Mám oprávněni od roku 1973 najel jsem přes 1200 000 km posledních 25 let s auty o výkonu 180 a vice koni projel celou Evropu bez jediné nehody je mi 71 let a jsem jako důchodce diskriminován a feťáci bourají a jsou chránění ! Za drogy a havárii bych vzal doklady na 15 let !
Pepa_007
A nebezpečné nelegální LEDky u starejch strepů co oslňují nikdo neřeší. Dým z výfuků rozbitých aut taky ne. STK UA aut taky ne.
Emel
@rohYpnol jo, tohle je fakt pakárna... ještě to nazvu Speed Marathon, aby nebyly pochybnosti, co se v rámci akce bude reálně kontrolovat.
ericn
Vtipné je, že za celý den "Speed marathonu" jsem viděl v Praze a kolem jen jedno policejní auto - nejspíš kafe na benzince 5km D5 u Rudné 😄 Zvláštní...
rohYpnol
@Mokrous
Já to do jiste míry chápu, že v nebezpečných úsecích zase měřit moc nemůžou protože musí dodržet nějakou bezpečnost (práce)... ale pak se ptám,, proč měřit na bezpečných přehledných úsecích...
Já to do jiste míry chápu, že v nebezpečných úsecích zase měřit moc nemůžou protože musí dodržet nějakou bezpečnost (práce)... ale pak se ptám,, proč měřit na bezpečných přehledných úsecích...
Milenius
@Pepa_007 A ty, kteří mají nová a drahá fára s jejich laserovými světly, které oslňují všechny okolo, kteří nesedí v autě, taky nikdo neřeší. Zrovna včera jsem jel na kole v noci a takových jsem potkal hafo. Ten automat cyklistu ani chodce nevidí, takže dotyční mají od nich vypálenou sítnici. To samý platí i pro auta na horizontech, kde kabina už dávno vidí, ale světla jsou schovaný. Jako záchrana, pokud to pako nestihne přepnout na tlumený, to je možná dobrý, ale lidi dnes spoléhají na tyto věci, aniž vůbec vědí, jak to funguje a ještě se tváří jako šílení borci, kteří jediní vše vědí. Přitom opak je pravdou. Bez těch dnešních asistenčních systémů pak nejsou schopní ani zaparkovat.
Jen tak mimochodem - nejčastějším prohřeškem Čechů je bezohledná jízda, dělání naschválů, jízda v jízdních pruzích (přesněji řečeno v levém pruhu) a zneužívání asistenčních systémů (světla). I proto, že to nikdo nekontroluje. A ještě bych přidal netoleranci proti chybám, to se hned troubí a nadává.
Jen tak mimochodem - nejčastějším prohřeškem Čechů je bezohledná jízda, dělání naschválů, jízda v jízdních pruzích (přesněji řečeno v levém pruhu) a zneužívání asistenčních systémů (světla). I proto, že to nikdo nekontroluje. A ještě bych přidal netoleranci proti chybám, to se hned troubí a nadává.
Mokrous
@Pepa_007 Tady nejde o bezpečnost, ale o mediální tyjátr a nejprimitivnější cestu jak dát pár lidem flastr, častokrát za nic. Prostě fraška a ubohost jako vždy.
Mokrous
@rohYpnol Přesně tak. Nejsem magor, abych jezdil 110 po městě, nebo dokonce někde před školkou. Stejně tak nepojedu 150 v nepřehledných zatáčkách a horizontech a ani nebudu předjíždět na přerušované čáře tam, kde nic nevidím. Tam by měli kontrolovat psychopaty.
Vedle toho ale nevidím problém na rovném, širokém, suchém a bezpečném úseku s dohledem na 5 kilometrů občas trošku přidat plyn a nepotřebuju být při tom "chráněn" příslušníky.
Vedle toho ale nevidím problém na rovném, širokém, suchém a bezpečném úseku s dohledem na 5 kilometrů občas trošku přidat plyn a nepotřebuju být při tom "chráněn" příslušníky.
rohYpnol
@Emel
Ať klidně měří rychlost. Ale problém je že vesměs měří na přehledných bezpečných úsecích...
Ať klidně měří rychlost. Ale problém je že vesměs měří na přehledných bezpečných úsecích...
Stejsn
Trocha škodolibosti: ráno mě na přechodu předjížděl nějaký pitoma se Sharanem. Pak na plný čáře předjížděl auto přede mnou. Jsem sí v duchu říkal "bodejž by tě...". Na semaforu se mi ztratil. A o kilometr dál jsem ho viděl znovu, tentokrát u krajnice, kde mu hlídka ve žlutých vestách něco důrazně vysvětlovala 😊
MB1975
Za dopravnimi nehodymi stoji v drtive vetsone nevenovani se rizeni bezohlednost a tupost nekterych ridicu.ale to fizlove neresi. Prekracovani rychlosti je jen nesmyslne zduraznovano a hlavne nejsnaze postizitelne z hlediska zkasirovani obyvatelstva…podobne jsko parkovani..
Mokrous
@milous Spravedlnost neexistuje a se slušností v dnešní žumpě člověk nedojde nejdál, ale leda tak do pr.ele, nebo do cvokhausu. Vám dali flastr za nic i když jezdíte slušně a jiným se nestane nic i když to jsou kolikrát i vrazi.
Daniel Bazant
Speed Maraton jsem zaregistroval, jen ne ty policisty, co měli měřit už od půlnoci.....a to jsem schválně jel přes avizované úseky, kde měli být, abych je viděl při měření.....