Elektromobilita
dodo24
5
@Stejsn že tomu nerozumieš ešte neznamená, že to nedáva zmysel. Komu nestačí čisté EV, ten si môže kúpiť EV s REx. Mne stačí čisté EV, keďže viac ako 300km robím max 5x ročne
Přejít do diskuze
Horký Rom
@dodo24
Ano, model i3 REx znám, avšak jeho uvedení na trh se odehrálo již téměř před deseti lety. Píše se však rok 2025 a v tomto kontextu to ve mně vzbuzuje mírné rozpaky.
Ano, model i3 REx znám, avšak jeho uvedení na trh se odehrálo již téměř před deseti lety. Píše se však rok 2025 a v tomto kontextu to ve mně vzbuzuje mírné rozpaky.
dodo24
@Horký Rom BMW i3 REX nie je novinka, akurat VW zistil, že si túto technológiu žiada čínsky trh. Ja by som vo svojom aute nechcel obe technologie a tym zvysil nároky na servis
Horký Rom
Zázrak techniky: vozidlo, které spaluje minulost, aby dojelo do budoucnosti.
Konečně někdo pochopil význam slova „progres“ 👍
Konečně někdo pochopil význam slova „progres“ 👍
Stejsn
Já tomu nerozumím, jaký to má tedy přínos proti normálnímu spalovacímu autu? Napřed přidaj do spalovacího auta elektromotor na baterku, kterou musíš externě nabíjet. Pak ten spalovací motor daj pryč a máš auto čistě na baterky. Pak zjistěj, že to nikam nedojede, tak vymyslej "prodlužovač dojezdu", což je spalovák na vozejku. No a teď dovnitř ten spalovací motor zase vrátěj, aby sloužil jako centrála pro elektromotor. Jako WTF??
Ada - stop rendlíkovskému odpadu
Místní šašek může plakat, ale diesel (zejména TDI PD) nic nenahradí!
Mokrous
@traveldrive Tak tak. Dnes jsem vyměnil v TDI EVO olej a zase o kousek ztichnul. Skoro o něm za jízdy nevím. Krom akcelerace z nízkých rychlostí.
traveldrive
@Barry Lyndon Ale no tak. Nezbláznite sa, chlapci. Moderné diesle rozhodne nerobia "obrovské množstvo hluku" a taktiež už nie sú také extrémne jedovaté, ako sa tu križujete. Trochu súdnosti, áno?
Stejsn
@Rezna A bude se na to platit povinné ručení podle objemu toho spalováku? Musí to na emise? Je to elektromobil, nebo ne - parkování ve městě, dálnice zdarma?
Rezna
@Stejsn
Výhody jsou vždy subjektivní...ale
Nástup elektrického kroutaku
Žádné prodlevy při řazení
Optimalizace otáček spalovacího motoru = nižší spotřeba
Výší nároky na servis - výhoda pro servisaky 😁
Nižší emise dle výpočtu wlpt
Je z toho pro vás něco výhodou?
Výhody jsou vždy subjektivní...ale
Nástup elektrického kroutaku
Žádné prodlevy při řazení
Optimalizace otáček spalovacího motoru = nižší spotřeba
Výší nároky na servis - výhoda pro servisaky 😁
Nižší emise dle výpočtu wlpt
Je z toho pro vás něco výhodou?
Rezna
@Barry Lyndon ja netvrdim že to smysl nemá. Jen každý ma svoje potřeby, požadavky a trasy které jezdí. Je to případ od případu. ... osobně hybrid i ev chápu, jen pro mě nemají smysl.
Tycoon
@Mokrous
To je o tom, na co je člověk zvyklý. Pak bys sednul do benzínu a snažil se nastarovat motor - a nic, protože on pořád běží. Kdysi byl ten rozdíl dvě třídy. Dnes už jen jedna třída.
To je o tom, na co je člověk zvyklý. Pak bys sednul do benzínu a snažil se nastarovat motor - a nic, protože on pořád běží. Kdysi byl ten rozdíl dvě třídy. Dnes už jen jedna třída.
Sevca1
@Horký Rom to je u panice úplně normální, samozřejmě v pubertě, ve tvém věku už je to k zamyšlení
Barry Lyndon
@Rezna Smysl to má do čínského nebo městského provozu. Jinak tady to má třeba Honda CRV, ale aby to nějak rozumně (rozuměj s rozumnými ztrátami a spotřebou) fungovalo, tak se ten elektrický přenos od nějakých 80 km/h přemosťuje mechanickým řešením (obdobně to měla třeba Slovenská strela před cca 100 lety).
Barry Lyndon
@Ada - stop rendlíkovskému odpadu
JJ. Technologie PD je takový dieseldeozátní Svatý grál. Kromě smradu a jedu totiž poskytuje i obrovské množství hluku a tak to mají dieseldezolátní koumáci nejraději 😃
JJ. Technologie PD je takový dieseldeozátní Svatý grál. Kromě smradu a jedu totiž poskytuje i obrovské množství hluku a tak to mají dieseldezolátní koumáci nejraději 😃
milous
kdo by asi v Čině kupoval podprůměrné Německé auta ?Asi jen ředitelé německých firem v Číně