Ekonomika
ericn
5
@KANKUNEN Tvl Fiala nemůže za tvůj zpackanej život 😄 Proč tahat politiku do prodeje aut? Vážně nechápu...
Přejít do diskuze
ericn
Asi největší překvapení je toto...
2. Hyundai 5275 -266
a toto...
4. Toytota 3786 -1080
U Hyundaie se moc nedivím, seřezání výkonu u i30 má své důsledky a hlavně auto dost stárne, je s námi od roku 2016... To ta Toyota, která měla slušně nešlápnuto je možná větší překvápko...
2. Hyundai 5275 -266
a toto...
4. Toytota 3786 -1080
U Hyundaie se moc nedivím, seřezání výkonu u i30 má své důsledky a hlavně auto dost stárne, je s námi od roku 2016... To ta Toyota, která měla slušně nešlápnuto je možná větší překvápko...
lamal
@KANKUNEN
Litrovy ecoboost je pre dobrodruha v aute ako focus combi... ocividne kvoli tomu skoncil.
Vlastne pre dobrodruha je od forda skoro vsecko
moje.auto.cz/…us-nakratko.html
Litrovy ecoboost je pre dobrodruha v aute ako focus combi... ocividne kvoli tomu skoncil.
Vlastne pre dobrodruha je od forda skoro vsecko
moje.auto.cz/…us-nakratko.html
Frfla
Koukam, ze az na Superb, tak to tlaci vse jen SUV koncept. Klasickym kombikum asi uz odzvonilo, no skoda. Jinak mi tam chybi nejaky zastupce EV. Kde je Enjous nebo Elroq, tolik povyku kolem toho a kde nic tu nic.
KANKUNEN
Fialova chudoba už poslala Dacii na páté místo. Před MB i BMW. A Toyota stále nepochopila, že 5t aut ztratila nemožnosti manuálu a 5t aut nemožností nehybridu.
Avantime
@Daniel Je Drahé diely a servis pri Toyote riešiš ak máš často nehody, inak ti to môže byť predpísaných intervalov fuk. Určite by som dal prednosť Corolle ako i30 ak kupujem auto na dlhšiu dobu. Tvoje diskusné "nevím nevím" nemá žiadnu výpovednú hodnotu.
Avantime
@KANKUNEN ako keby to Toyotu trápilo. Manuál je už aj tak prežitok a hybrid by mal byť štandardom.
ericn
@Petr Kozohorský Bavíme se o poslední generaci, co je stále po FL v prodeji = od roku 2016 😄Já měl i30 fastback rv 2020, před FL...
MB1975
@Arese i ja jsem vypatlany dezolat, dno teto spolecnosti, krajni pravicak a protrumpovskorusky svab etc…ale souhlasim ze nema smysl si kazit zaliby jimz je venovan tento web politikou
3_diamanty
Cakal by som 1000 v pluse u toyoty a nie v minuse voci predoslemu roku za ten prvy kvartal... docela prekvapko.. pritom aut ma pozehnane... vyberie si kazdy... a vsetko aj nove kusky... ziadne 10 rocne drziaky ako i30 ci vitara... co sa deje? Docela nechapacka...
Este viac ma vsak prekvapilo tych 40 predanych space starov za marec... dost mozno ide o rekordny mesiac pre space star v jeho doterajsich cz predajoch ... zrejme ide uz aj o akysi celkovy vypredaj zasob... kedze coskoro space star stejne skonci ... podobne to tak bolo este v lete pred rokom s malym fiatom 500.. tie posledne mesiace "zivota" mal tiez predajne brutalne... a potom ... potom amen... co uz.. ale tak kazdeho to raz caka
Este viac ma vsak prekvapilo tych 40 predanych space starov za marec... dost mozno ide o rekordny mesiac pre space star v jeho doterajsich cz predajoch ... zrejme ide uz aj o akysi celkovy vypredaj zasob... kedze coskoro space star stejne skonci ... podobne to tak bolo este v lete pred rokom s malym fiatom 500.. tie posledne mesiace "zivota" mal tiez predajne brutalne... a potom ... potom amen... co uz.. ale tak kazdeho to raz caka
lamal
@ericn
New Corolla 2027, New RAV za dverami... Navyse pribudaju hybridy od inych znaciek, takze Toyka sa bude musiet podelit o hybridny trh.
New Corolla 2027, New RAV za dverami... Navyse pribudaju hybridy od inych znaciek, takze Toyka sa bude musiet podelit o hybridny trh.
KANKUNEN
@Frfla V posledním Autotipu si Focus kombi namazal jak 308, tak Corollu. Spotřeba rozdíl ani ne litr, na dálnici o 3dB tišší.
Flai
Kdo ví jaké jsou skutečné důvody propadu Dacia ... Ale loni 2024 končil Duster 2 a najížděly prodeje Duster 3 takže určitě došlo ke zpoždení/výpadku dodávek. Navíc někteří zákazníci počkali na letošní novinku, tedkom duben 2025 Dacia Bigster. Tak uvidíme jaká čísla budou za letošní rok.
lamal
@Avantime
Bachorka o drahych dieloch je stale pritomna, original diely su aspon kvalitne, neni dovod ich nakupovat ked vydrzia.
Bachorka o drahych dieloch je stale pritomna, original diely su aspon kvalitne, neni dovod ich nakupovat ked vydrzia.
ericn
@šofér No jo, máš pravdu, ale tam nová generace přijde, u Hyundaie to vypadá na další facelift...
šofér
@Avantime no, to tedy nevím, zda za cenu i30 seženu Octavii se čtyřválcem.
Avantime
@3_diamanty Nič sa nedeje, ľudia chcú moderné autá, to len ty máš fetiš na výbehové modely. Kórejci už nie sú takí lacní, za cenu i30 môžeš mať Octaviu so štvorvalcovým turbom, pri tých vyšších výbavách aj nejakú hybridnú Corollu ktorá toľko nežerie.
Toyota minulý rok pri najpredávanejších modeloch ukončila ponuku nehybridných spaľovákov, tak sa to niekde muselo prejaviť.
Toyota minulý rok pri najpredávanejších modeloch ukončila ponuku nehybridných spaľovákov, tak sa to niekde muselo prejaviť.
Daniel Je
Kdo by taky kompaktní dodávku Proace chtěl, když je to převlečený Peugeot. Poruchové auto. Dalo se očekávat že Toyotě dojde dech, snad nikdo nečeká že to budou lidé kupovat pořád. Tak jim dojde že jsou drahé díly drahý servis i když je to vcelku povedené a spolehlivé auto, nevím nevím. V dnešní době je těžké pořídit kvalitní stroj na nějakou delší dobu. Už nám zbývá prostě ty auta střídat čtyři roky mít jedno a pak jít na druhé, jenomže každý na to nemá bohužel.
Arese
@ericn Přesně tak, tím, že takto brutálně u svých motorů snižil výkon, svoje zákazníky určitě pořádně naštval.
lamal
@ericn
Viem, ale je to dost malo, nie som cielovka Kugy, skor daky Focus Active, alebo hatch. Puma sa mi nelubi a tiez tam nema pohon, ktory by mna zaujimal - z hladiska uzivatelskeho ano, to aj koncern mi z pohladu uzivatelskeho vie vyhoviet, tam su pre mna ine nevyhody.
Viem, ale je to dost malo, nie som cielovka Kugy, skor daky Focus Active, alebo hatch. Puma sa mi nelubi a tiez tam nema pohon, ktory by mna zaujimal - z hladiska uzivatelskeho ano, to aj koncern mi z pohladu uzivatelskeho vie vyhoviet, tam su pre mna ine nevyhody.
ericn
@lamal Tak pořád je tu za super peníze KUGA s 2,5l Hybridem za super peníze 😉
lamal
@ericn
Mne je to tiez jedno, riadim sa datami, ked chcem auto spolahlive staci si pozriet statistiky a technicke riesenia pohonu, nic k comu sa nedopocitas + vlastne skusenosti. Toyota k tomu konecne pridala aj nejaky dizajn, tlacitkovu ergonomiu a jazdne vlastnosti, takze pridana hodnota sa zvysila. Ale holt nejde za dany peniaz vsetko, takze odhlucnenie si treba dobre natestovat, pretoze v tom byvaju medzery.
Ja uz nove auti mam, ale ked to doplatim za 4 roky budem sa sustredit na novu Corollu, alebo Civic uvidime co tu bude. Pripadne Mazda, Subaru ak sa im podari konkurovat, pretoze za 4r sa asi ciste spalovaky s manualom u Mazdy rozpustia. Najviac ma stve Focus, skoda ze Ford nepokracoval s tym 2.0 hybridom okopčeným od Toyoty co bol v Mondeu, s lepsimi baterkami by bol pre Focus perfektny... aj v tom Mondeu sa mi velice lubil.
Mne je to tiez jedno, riadim sa datami, ked chcem auto spolahlive staci si pozriet statistiky a technicke riesenia pohonu, nic k comu sa nedopocitas + vlastne skusenosti. Toyota k tomu konecne pridala aj nejaky dizajn, tlacitkovu ergonomiu a jazdne vlastnosti, takze pridana hodnota sa zvysila. Ale holt nejde za dany peniaz vsetko, takze odhlucnenie si treba dobre natestovat, pretoze v tom byvaju medzery.
Ja uz nove auti mam, ale ked to doplatim za 4 roky budem sa sustredit na novu Corollu, alebo Civic uvidime co tu bude. Pripadne Mazda, Subaru ak sa im podari konkurovat, pretoze za 4r sa asi ciste spalovaky s manualom u Mazdy rozpustia. Najviac ma stve Focus, skoda ze Ford nepokracoval s tym 2.0 hybridom okopčeným od Toyoty co bol v Mondeu, s lepsimi baterkami by bol pre Focus perfektny... aj v tom Mondeu sa mi velice lubil.
ericn
@lamal Upřímně? Je mi to jedno. Měl jsme už leccos, několik Škodovek, Renault, Opel, Fordy, Peugeoty, Citroeny, Hyundai a teď 2x VW a zas jednu Škodovku 😄
No a ta Toyota mě pořád nějak poňouká, právě hybridní RAVka... Ale nové rodinné auto budu řešit až příští jaro...
No a ta Toyota mě pořád nějak poňouká, právě hybridní RAVka... Ale nové rodinné auto budu řešit až příští jaro...
lamal
@ericn
Nemal by si nahlas pisat komu fandis, dostanes sa do pytla eurohujera 😊
Toyota prinesie dalsie vylepsenia hybridov, šušká sa ze pracuje na novej 4valcovej 1.5 hybrid, do Corolly, kde len spalovak samotny ma mat 96kW.
Myslim, ze prvenstvo v tejto tech si udrzi, ale ako vravim ostatni hybridneju tiez... skostnately koncern pride s hybridom. Keby mala Octávia dobry atmosfericky hybrid potesilo by, ale ked to koncern z niecoho postavi bude to turbo, priamy vstrek a dsg... politika koncernu vyrabat odolne auta s vysokou spotrebou nahr. dielov a servisu nepustí.
Nemal by si nahlas pisat komu fandis, dostanes sa do pytla eurohujera 😊
Toyota prinesie dalsie vylepsenia hybridov, šušká sa ze pracuje na novej 4valcovej 1.5 hybrid, do Corolly, kde len spalovak samotny ma mat 96kW.
Myslim, ze prvenstvo v tejto tech si udrzi, ale ako vravim ostatni hybridneju tiez... skostnately koncern pride s hybridom. Keby mala Octávia dobry atmosfericky hybrid potesilo by, ale ked to koncern z niecoho postavi bude to turbo, priamy vstrek a dsg... politika koncernu vyrabat odolne auta s vysokou spotrebou nahr. dielov a servisu nepustí.
ericn
@lamal No nejspíš ano a upřímně Toyotě celkem fandím, i když aktuálně mám všechny 3 auta od koncernu. Full hybridní cesta se nakonec ukázala jako to správná 😄 To mi u VW chybí...