Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Veterán

Zpět na článek

Saab 9000 je skandinávská aerovka. Měl 225 koní už před více než 30 lety

27 komentářů

jersey.se
Jediné auto, které lituju, že jsem prodal. Těch koní tam nakonec bylo v mém případě 300 (Nordic Stage III), nejvíc co šlo z toho dostat bez kovaných pístů a jiného turba. A vzpomínám na toho jeho nezapomenutelného genia loci. A vůni kožených sportovních sedaček. Slušné jízdní vlastnosti, tuhá lehká kastle (1450 kg pohotovostní) a nadčasový design. Ale musel se k němu člověk chovat s respektem a porozuměním. Kdo si myslí, že stačilo šlápnout na plyn a zažil 225 nebo 300 koní kdykoliv chtěl, tak ten nikdy nepochopil Saaby.
Krum Páč
Saab po tatínkovi? @jersey.se
jersey.se
@Krum Páč Kupoval jsem ho sám
saabik
@jersey.se
Bylo to žihadlo, a krásný černý. V Milovicích neměl konkurenci😊.
Lord Owl
Saaba 9000 na našich silnicích už téměř nepotkávám. Přitom jezdím okresky a tam by to byl král... Tipuju že do jeho zmizení z cest se ve velké míře zapojila koroze a jeho tankovací náročnost (v dnešním měřítku).
jersey.se
@Lord Owl Těžko. Ani jedním to auto moc netrpělo. Ale už jsou prostě třicet až čtyřicet let stará.
Arese
@Lord Owl Tak tento skvostný SAAbík byl vše, jen ne "okrskový král". Buď jsi ten článek nečetl, nebo o tom autě nevíš vůbec nic...🙂
vencelín
Pěkne auto s charakterem, stejně jako jeho sourozenci od Volva a Lancie.
Prostě král silnic.
jersey.se
@vencelín Co mělo společného s Volvem?
vencelín
@jersey.se
S Volvem nic, samozřejmě, chyba na mém vysílači. S Fiatem a lancií už něco ano.
3_diamanty
Saaby som mal rad aj volva ... aj potom novsia 9.5ka bola aero .. mala nejak okolo 169kw .. neviem ci zdenek sverak ju svojho casu nemal... teda tu 9.5ku... boli to charizmaticke auta tie saaby a tak je jasne ze aj jeho majitelia neboli uplne bezni ludia... pride mi ze prave takato znacka ako saab by dnes mohla vyniknut a presadit sa ... kedze nuda sa dnes uz nenosi.... ale bohuzial sa toho uz saab nedozil

A kto si spomina na ten cerveny saab vo filme co je doma to se pocita.. panove ..s Ludkom Sobotom.. uz v tom filme v tej dobe to auto vyzeralo ako z buducnosti... brutalne vozy to boli..skoda saabu
vencelín
@3_diamanty
Poslední 95 kombi byla fajn, jen škoda že se jich stihlo vyrobit jen pár.
Arese
Díky za parádní článek o skvělém autě. Současné crossoverové a většinou hybridizací zprzněné a bezpohlavní luxusní crossovery mu nesahají ani po ventilky!
Lempl Klaun
@Arese Starej škopek, nic víc. 🤡
vencelín
@Lempl
Nemusíte se tu titulovat starým skopkem.
Lempl Klaun
@vencelín Starej škopek je tvůj ten Saab, můj vzácný příteli. 🤡
vencelín
@vencelín
Saaba nevlastním, vážený pane Skopku
Lempl Klaun
@vencelín Tvůj boj, můj milý Vazelíne. 🤡
vencelín
@vencelín
Koukám že vy jste pan Yntelygent, že?
Lempl Klaun
@vencelín Narozdíl od vás, ano, můj noční hrdYno. 🤡
lamal
@Arese
Hybridny cross je super daily na rozbite cesty, co s tym ma auto v clanku ? Ci mas potrebu si spojit hybrid uplne so vsetkym ?😁
vencelín
@lamal
Když bych měl volit na běžné ježdění nějaký olizany patvar jako třeba pumu a nebo tohoto saaba, vyhraje jednoznačně saab.
lamal
@vencelín
to je v poriadku, ja si daily volim podla bezpecnosti, spotreby, spolahlivosti na zabavu je vikendovka... Saab je super, na daily by som ho nechcel, je to zbytocne riziko s tym niekde zostat stat a zhanat diely, a uz vobec do toho tankovat je nezmysel, radsej prachy za benzin do vikendovky a idealne este motorky 😊
vencelín
@vencelín
A vlastník řidičáku na motorku tak než motorku to toho saaba obzvláště tuplem 😊.
Ale to jsou jen mé preference, nic více nic méně 😊
lamal
@vencelín
kazdy to ma inac, Saaba by som bral na vikendove tury po republike v sezone, kochacka a trochu potískat to turbo kadetade, GT cruising 😊
vencelín
@vencelín
Ju ju. No jako snění je to hezké 😁.
MB1975
Byval jsem fanda saabu a volva. Mel jsem verzi 2.3 soft turbo.. potom jeste 9-3 diesel. velmi pohodlny a utulny auta ale spolehlivost elektroniky mizerna..