Elektromobilita
Zpět na článek
Hyundai Ioniq 6 je konečně hezčí. Ostrá verze N se představí již v červenci
31 komentářů
Mikesus
@Stejsn
To je spis otázka, co pokládáš za první generaci mini. Jestli austin mini nebo mini Cooper.
To je spis otázka, co pokládáš za první generaci mini. Jestli austin mini nebo mini Cooper.
ericn
@Arese Upřímně? Já taky, to co lidi chtěli a prodávalo se, tak zařízli. Místo toho dvě 2t EV kraksny, co nikdo nechce, a stojí jako 2x i30 N nebo 3x i20 N … 🤢
Barry Lyndon
Je to hezčí, pořád ne hezké. Ale hlavně: auto, co vypadá jako liftback, má být liftback a ne sedan!!! Tohle je praktické asi jako první generece Mini, což byl sice hatchback, ale bez pátých dveří 😃
Stejsn
@Mikesus Myslím, že je to úplně jedno. Žádný z nich neměl ani čtvrté, natož páté dvěře 😊
Nebo Nebo
Nebylo by lepší u tohoto rovnou ukončit výrobu ??
V ČR se za rok 2024 prodalo pouze i přes veškeré dotace 30 kusů, pro porovnání to i samotné Ferrari 296 mělo 28ks, a to je úplně jiná kategorie vozů.
Ale holt v Bruselu mají vždy pravdu, a elektra se dle nich prodávají ve velkém no...
V ČR se za rok 2024 prodalo pouze i přes veškeré dotace 30 kusů, pro porovnání to i samotné Ferrari 296 mělo 28ks, a to je úplně jiná kategorie vozů.
Ale holt v Bruselu mají vždy pravdu, a elektra se dle nich prodávají ve velkém no...
traveldrive
@Barry Lyndon Ani krajšie to nie je... Má vpredu inú grimasu, ale inak je to vpodstate to isté.
rohYpnol
@Mikesus
Škoda, že si Highlandera nevyzkoušel Richard Chlad. Jistě by prodal celou svojí garáž jen aby mohl mít konečně dobré auto... 🤣🤣🤣
Škoda, že si Highlandera nevyzkoušel Richard Chlad. Jistě by prodal celou svojí garáž jen aby mohl mít konečně dobré auto... 🤣🤣🤣
Arese
@Nebo Nebo Za to, že v Evropě trestuhodně zařízli prodej i20 N a i30 N Hyundai debakl této elektrozrůdy ze srdce přeju! 😡👎
Pepa_007
Není. Stále ošklivé auto. Není ale už hnusné.
Líbí se mi ty parametry, maximálka skoro 300 a to zrychlení. No 650 koní. 😉
Líbí se mi ty parametry, maximálka skoro 300 a to zrychlení. No 650 koní. 😉
elipsoid
@rohYpnol protože je to zezadu hnusný. Snad jedině ten modrej 6N, co vykukuje mezi standardníma verzema na třetí fotce, bude aspoň zajímavej.
ericn
@del42sa tak design je subjektivní záležitost, ale tohle auto se moc nepovedlo, zvlášť boční silueta a zadek jakoby tam nepatřil... No a ani moc nefunguje, dost jich umřelo, co jsem četl...
Mikesus
@ericn
A t yjsi tu i30n koupil? Nebo aspoň i20n? Soused si ji koupil těsně než je ukončili, aby stihl mít auto pro zábavu, ze takové už nebudou. No a po roce premysli, za co to vymění a chtěl místo toho highlandera, kdyz se v něm svezl. Jen bohužel už nejsou k dispozici. A duvod? Mimo okruh, kam občas zajede, mu provoz nedovolí si jízdu, byť jen trochu, na okreskach užít, na českých cestách je to extrémně nekomfortni, odhlučnění na úrovni favoritu. provozní náklady mu jsou jedno, ale i klidná jízda je fakt neefektivní. Za krátkou chvíli člověku z toho drncani bolí záda.
Prostě lidi dnes mají víc peněz a chtějí od auta i pohodlí kromě vykonu.
A t yjsi tu i30n koupil? Nebo aspoň i20n? Soused si ji koupil těsně než je ukončili, aby stihl mít auto pro zábavu, ze takové už nebudou. No a po roce premysli, za co to vymění a chtěl místo toho highlandera, kdyz se v něm svezl. Jen bohužel už nejsou k dispozici. A duvod? Mimo okruh, kam občas zajede, mu provoz nedovolí si jízdu, byť jen trochu, na okreskach užít, na českých cestách je to extrémně nekomfortni, odhlučnění na úrovni favoritu. provozní náklady mu jsou jedno, ale i klidná jízda je fakt neefektivní. Za krátkou chvíli člověku z toho drncani bolí záda.
Prostě lidi dnes mají víc peněz a chtějí od auta i pohodlí kromě vykonu.
Mikesus
@ptr078
První rok prodeje ( když nepočítám náběh výroby v 2022 ) bývá nejsilnější a nebyla ještě taková konkurence. Za mne je s podivem, ze se tak hnusneho auta proda vůbec tolik, ale nebudu kvůli tomu vymyslet nějaké blbosti, jak hodnocení prodejů podle českého trhu.
To pak můžeme hodnotit skodovku podle prodejů třeba v USA, Číně a Japonsku, třech největších svetovych trzích. A tam prodala kolik dohromady?
Ne já neobhajuju tenhle, pro mne hnusnej, hyundai , ale poukazuju na blbosti co se tu píšou.
První rok prodeje ( když nepočítám náběh výroby v 2022 ) bývá nejsilnější a nebyla ještě taková konkurence. Za mne je s podivem, ze se tak hnusneho auta proda vůbec tolik, ale nebudu kvůli tomu vymyslet nějaké blbosti, jak hodnocení prodejů podle českého trhu.
To pak můžeme hodnotit skodovku podle prodejů třeba v USA, Číně a Japonsku, třech největších svetovych trzích. A tam prodala kolik dohromady?
Ne já neobhajuju tenhle, pro mne hnusnej, hyundai , ale poukazuju na blbosti co se tu píšou.
Arese
@Arese Pro Mikesuse: Hele, fakt nemůžu za to, že tvůj soused si auto, které si koupí, nejdříve pořádně nevyzkouší a nepromyslí si své požadavky na něj. To je jen jeho hloupost! 🙂
Barry Lyndon
@Stejsn Bod pro tebe. 😃 Na druhou stranu pojem třetí dveře jsem snad ještě neslyšel 😊
ericn
@Mikesus No i30 fastback jsem si koupil, ale ne Nko 😄 Nicméně nějakou hračku tohoto ražení mám v plánu. Zatím jsou potřeba ty praktičtější kusy...
sargis
Ale ten pasik nie su svetla....iba denne LEDky😊 Svetla su pod nimi podobne ako to maju moderne Audiny.
ptr078
@Mikesus Ev6 1.rp 83k 2.rp 96k
Ioniq 5 1.rp 99k 2.rp 115k
Ioniq 6 1.rp 54k 2.rp 28k
?
Ioniq 5 1.rp 99k 2.rp 115k
Ioniq 6 1.rp 54k 2.rp 28k
?
Nebo Nebo
@Mikesus Ovšem zase nemůžeme hodnotit to, že prodeje EV globálně rostou, když většina prodejů pochází z Číny... možná i ten Ioniq, nechce se mi to teď hledat.
V roce 2024 se jich prodalo cca 24tis. Tech Ferrari taky bylo prodáno tolik?
Není to žádná sláva, to souhlasim, ale rozhodovat podle českého trhu je nesmysl. Co třeba zrušit celou skodovku, protoze v USA neprodala nic.