Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Elroq přijíždí ve verzi RS. Prozkoumali jsme ji do detailu

59 komentářů

Mikesus
@Barry Lyndon
Ti už jsou dnes až na pár výjimek důchodci. Takze opravdu je lepší, když člověk, s reakční dobou odpovídající 30let starému PC, bude jezdit v autě se zrychlenim 5s, ač omezeno na 180?
Mikesus
@Hendly
Za mne sportovní auto je to, ktere dokáže hezky zatocit, nemusí se do zatacek přemlouvat, má i nadprůměrné zrychlení, tedy jednim slovem agilita, brzdy vydrží hrubší zacházení a nevadnou při ostřejší jízdě, podává zpětnou vazbu řidiči. Maximalka je nerelevantni, pokud to má být sportovní auto na silnice a ne okruhy. A to bohužel u skodovky tak nějak naplňuje jen ta octavia rs, která je aspoň nízká a dokáže nenucene zatocit.
Mikesus
@KANKUNEN
Kdyz by to marketing škody nedaval jako sportovní verze, tak s tím nikdo nemá problém. Nebo kdyby to bylo jako GR yaris, ale to RS u škodovky je spis jako vybavovy stupeň GR sport yaris. A dávání RS varianty prakticky do každého modelu, i ten který nemůže mít žádné sportovní ambice, jen škodí.
Jak už tu bylo řečeno, RS o Octavie s 2.0TSI, úplně v pohodě, ale TDI, iv, kodiaq, enyaq nebo tady karoq, to je proste blbost s logem RS, která škodí tomu jmenu.
Zde naprosto souhlasím co psal kari.laz nebo ericn.
Hendly
@Ericn
a Octavia je sportovní?
Ty bys koupil Fabii RS? Nebo “bych”?
psel
@kari.laz Kankunen to popsal zcela správně.
Pokud chceš sportovní auto od AUTO ŠKODA tak je tu Fabia RS Rally2, to by ti mohlo stačit. Takové auto si ale 99,9% zákazníků této značky nekoupí.
Těm 99,9% zákazníku bude s tímto RS ( anebo každým jiným RS Škoda) spokojeno. Uznávám, že mohli zvednout Vmax, ale očividně to není možné s tímto asynchronním pohonem na předek, takže si budeš muset počkat až na druhou polovinu roku kde tohle omezení snad nový technický update omezí. Zadní pohon 200km/h umí, viz ID3 GTX.
A co se týče váhy, tak tu kompenzuje to nízké těžiště, ne že by tomu méně kg neslušelo, ale na to je potřeba počkat na CTP baterku a ta přijde také s tím technickým update.
Určitě můžeš kritizovat cokoliv, já bych počkal na cenovku a pak bych to řešil.
EDIT: Technický update je zatím jen jedna paní povídala, ale tu novou baterku už VW ukázal a fotky běhají netu. VW říká ohledně ID4/5 že to přijde 2026.
Mikesus
@Sevca1
a počítá se, když koupí jiné EV a ne tohle?
Já jen jestli se počítá, když chci koupit jiné EV, tak jestli tohle můžu nebo nemůžu rozporovat.
psel
@xxc uvidíme co ten update přinese, já mám Eny RS z 2022 (stařešinu 😄 ) a nepřipadá mi to, že bych s tím měl nějaký problém. Jestli něco změní na podvozku nevím, jen vím že se tam běžně něco mění, protože mě to měnili taky. Bohužel si nepamatuji co, jen tam něco klepalo, takže jsem byl postižen taky.
Pokud je to běžná závada, tak věřím tomu, že to při update změní tak, aby s tím problém do budoucna nebyl.
Krum Páč
Přeji krásný den do Plzně. @kari.laz
Hendly
@Ericn
Oktavka je RS i kombi.
Pro kazdeho je sportovni nakonec neco jineho.

RS je ale jak se zde psalo, spise jen vybava a oznaceni vrcholne motorizace. No a asi to funguje, protože prodeje to tahne.
Hendly
@Ericn
Takze definice sportovního auta je, ze jede 200 na kousku dalnice v DE..
Vlastne ani nevadí ze je to kombi. Proste ma falesny zvuk a samolepku a je to sportovní auto…
Sorry. Mam jiny nazor. RS je prodte vybava. Dlouha lod Octavia je presne tak sportovni jako vysoke tezke RS Elroq.
Sportovni auto je fakt neco jineho nez Kombik s MacPhersnem.
Skoda RS byla Fabie s 1,9tdi, fabie s 50kg zavazim na zadku, dieslova Octavia, proc vadi EV?
Hendly
@Ericn
V cem je Octavia RS sportovnejsi nez Elroq?
Mikesus
@Emel
No mobil mi to předělal, psal jsem elroq. Teď jsem musel znovu opravovat. Ale samozřejmě, měl jsem na mysli elroq.
Já obecne s maximalkou problém nemá. Za mne je 180 úplně v pohodě, i když chápu, že je asi opruz pro neci ego, ze ja na maximalce třeba za 10 vteřin.
DonVito
@Arese

www.auto.cz/…-l-100-km-130504

Elektrický závodní speciál Volkswagen ID.R je skutečně pozoruhodný stroj. Po stanovení absolutního rekordu na Pikes Peak se mu podařilo zajet nejrychlejší čas i na trati v Goodwood a nakonec si připsal i nejrychlejší čas mezi elektromobily na slavném Nurburgringu.
psel
@Petr Kozohorský má a dokonce 2.
kari.laz
@ericn Jediný co to umí je zrychlit, pokud to má dostatečně plnou baterku a na delší rovnce tomu ukáže zádai i Fabia, která s 1.5 TSI dá 222km/h. Vlastně jediná pomalejší Fabia je ta s 1.0 MPI 59kW. Všechny osatní jsou rychlejší. A pro rejpaly: Vím, že tyhle rychlosti nikdo nejezdí, obzvláště u Fabie a na dálnici je 130 atd atd. Ale tady se bavíme o autě s 340 koni. U spalovacích Vezích s takovým výkonem se většinou omezuje rychlost na 250. Takže jestli po nás "staromilcích" chcete, abychom to brali vážně, tak by to neměl být jeden kompromis vedle druhého.
KANKUNEN
Proč se pořád musí hejtovat na Škodovce písmenka RS. Jde snad o závodní speciál? Je to normální auto se silnějším motorem, pevnějším podvozkem ve sport režimu a k tomu hezčí plasty a červená nit na sedadlech. Nikdo se nechce třískat v ultra nastaveném autě.
kari.laz
"na stovku to zvládne za 5,4 sekundy, je-li dostatečně nabitá baterie, . Maximálka je omezená na 180 km/h"
A o hmotnosti jsme se nedověděli nic, ale mám pocit, že z ní bude mít radost jen Vaculík.
Mikesus
@Arese
Presne. Stejně jako sportovní nebo zábavné SUV s manuálem. To je takové synonymum. Označit za zábavné auto SUV je stejne jako označit sportovní EV.
Mikesus
@Sevca1
Asi spatne vlákno. Ale odpovím ti jednoduše. Na hloupý příspěvek se většinou i odpovi hloupě. A pak reakce, třeba i ta tvoje, zapomíná, kdo s tou hlouposti přišel jako první.
Mikesus
@Sevca1
Já ho někde obhajuju? Já jen poukazuju, že děláš to samé co ostatním vyčítáš a jsi úplně stejný v tom případě. Začni u toho prvního prispevku s kritikou s můžeš pokračovat dál vláknem. Pokud první preskocis a stěžuješ si jen na druhý hloupý příspěvek, jsi úplně stejný, kdyz souhlasíš s prvním hloupým příspěvkem.
Spis jsi poukázal jak ty jsi mentální hňup, ať vyuziju tvá slova. Kdyz bys začal kritiku u prvního, ani bych se do diskuze nezapojil. Naopak ty jsi prokázal, jak jsi ten hnup a máš pravdu, vrana k vrane seda a v tvém případě to asi platí, hloupý k hloupemu dle tvého vyjadřování, obzvlášť když obhajuješ ten hloupý příspěvek. Já jsem nikde nikoho neibhsjoval ani se neztotoznoval. Jen polozil otazku .
Jo a ještě dotaz. Ta lopata jsi ty co? A jen zavidis ostatním ze můžou kupovat pravidelně menit auta třeba ještě v záruce? Kolik jsi utratil za auta v posledních 3 letech?
ericn
@KANKUNEN Ideální příklad je asi OIV RS v benzinu, těch 245k pojede výrazně lépe a hlavně o dost dál i vyšší rychlostí. Tam jsou ty dvě písmenka správně 😉

Chybí mi ale třeba Fabia nebo Scala v RS variantě s 2.0TSI.
Zvlášť ta Scala MC s 1,5TSI jede skvěle, jen by potřebovala více výkonu než 150k... To by bylo asi ideální auto, klidně i s 2.0TSI 200k - 220k a bylo by to sportovnější než takhle 2t elektrická stodola 😄
traveldrive
@KANKUNEN A čo je podľa teba športové auto? Hrča s výškou cez 1,6 metra a váhou dve tony? Silnejší motor a kratšie pružiny fakt z obludky športové auto nespravia.
gil54
Konkrétně u škodovek znamená RS „Rally Sport“.

Takže jakoby odvozené z „Rally Sport“ nebo určené pro „Rally Sport“. Ani jeden důvod mi moc nesedí a nepřijde adekvátní.

Vnímám to jen jako zoufalý pokus, jak využít zažitý termín a jak za vyšívání na hlavové opěrce a žluté lemovaní sedaček vyrvat víc peněz.

Málo invence, jak označit drahý a o něco lepší model oproti holátku.
kari.laz
@KANKUNEN Škoda si je těmito modeli "hejtuje" sama. Fabia I 1,9 TDI, Octavia RS TDI a tyto el RS nesmysly. Pokud chce dělat výbavové stupně co nemají se sportovnem nic společného, jen silnější motor a jinou výbavu, tak si má vymyslet jiný název. Nehledě na to, že o Sportovnosti RS mluví sama automobilka. Tak mi řekni jeden důvod, proč tomu mám tleskat.
ericn
@kari.laz jj bude hýkat blahem… zajímalo by mě, co je na tom autě sportivního? 🤔 Asi jen ten nápis RS…
ericn
@Hendly ve všem podstatném - je to liftback o 10cm nižší, o nezanedbatelných 600kg lehčí, hlavně má silný benzinový motor a zvuk. No a to nejdůležitější, když si vyjedeš na Německou dálnici, můžeš si klidně frčet přes 200kmh, protože prostě můžeš...
ericn
@Hendly Octavia RS lift je sportovní lifback a je to sportovní víc než Elroq 😋

Fabia asi ne, je malá, ale Scala by mě jako RS zajímala. Pár týdnů jsem jezdil s 1.5TSI 6M Monte Carlo a dost mě bavila 😉
ericn
@Hendly viz Mikesus až na tu rychlost… a o kombíku nebo TDI nepíšu vůbec nic…
ericn
@Mikesus Souhlas, shrnul si to pěkně 😉
johny555
@kari.laz Koho v dnešní době zajímá maximálka? Aby si 2x vyzkoušel na německé dálnici? Zrychlení a především odezvu na plyn (kterou dnešní spalováky mají tragickou) člověk ocení i v každodenním provozu.
Emel
@Mikesus to není Karoq... ale to je asi fuk.
Každá značka si to buduje jak uzná za vhodné. U Škodovky to znamená pořád totéž - silný motor, vylepšený podvozek, třeba lepší brzdy, nějaká kosmetika venku a vevnitř. V rámci této tradice by Elroq neměl být problém.
Mimochodem, ti co vyčítají maximálku... rallye speciály taky často mají maximálku omezenou.
del42sa
@gil54 přesně tak, ale Vaculík bude hýkat nadšením
KANKUNEN
@kari.laz Takže celý problém ti dělají již 30 let 2 písmenka
ericn
@KANKUNEN tvl o závodním speciálu nikdo mimo tebe nepíše 😄 Ale dát RS na elektrickou SUV Stodolu je stejná blbost jako na Kodiaq...
KANKUNEN
No mě by zajímalo RS podle tvého receptu?
gil54
@praptak

Dovolím si nesouhlasit.

Fabia RS Rally2 bylo +/- rallyové auto. Tohle nemá, kromě toho RS na opěrkách, s rally nic společného.

K jaké tradici, proboha? Slovo "tradice" má poněkud jiný význam. Podle tebe to vypadá, jako kdyby škodovka vyráběla Fabii RS Rally2 už i před válkou a kdyby na její výrobě stála továrna celá léta. Tradice je třeba centrální roura u Tater, ale ne nějaká Fabia RS Rally2.

A co když je to podle Š 130 RS? To byla také třeba, řekněme, legenda rallye, ale zase, nikoliv tradice.
ericn
@johny555 V podstatě souhlas, za mě je jediný "RS" Octavia liftback s 2.0TSI 265k 😄 Zbytek je jen vylepšený auto, ale proto nemusím hýkat blahem nad 2.1t elektrickou stodolou jako automobilka... ostatně to píšu i níže...
praptak
@gil54 Jeden důvod bych viděl, Fabia RS Rally2. 😉 A k této tradici odkazuje Škoda u svých klasických modelů.
Arese
@KANKUNEN Protože spojení "sportovní EV" je naprosto absurdní. Ještě nějaké otázky? 🙂
johny555
@ericn Stejně jako Kodiaq RS. Trochu poladěný nejvýkonnější standardní model. Ta auta nejsou na závodní okruhy, ale na odlišení se od souseda.
Petr Kozohorský
Ač nepřítel EV (a naopak velký přítel všeho ve VHD, co má na střeše sběrač/pantograf) konstatuji, že to auto se mně z vnějšku dost líbí a povedlo se. Samozřejmě je to věc názoru. Jen škoda, že to nemá motor
😊.
Dušan Trnka
Zúfalá snaha ! Za ideálnych podmienok aj niečo predajú 😀 ...
Barry Lyndon
@kari.laz OK, boomer 😃
ericn
@kari.laz Přesně tak 😉
del42sa
@kari.laz počítej tak 2,3 tuny 😁
ericn
@Mikesus tohle vidím stejně Kodiaq RS nebude zábavný, stejně jako Enyaq RS nebo Elroq RS - jsou to jen "rychlejší" škatule a marketing automobilky...
ptr078
@DonVito Len si zabudol dopisat, ze to funguje par kol/od charakteru okruhu dojazd cca 20km/a potom sa to 20 min dobija a chladi, takze v preteku na tradicnych 300km v f1 vyhra dochodca vo fabii 1.0tsi a mozno stihne aj nakup v lidli. Pri takom preteku sa bude id r dobijat a chladit/ ked pojde vsetko ok asi 5 hodin, takze dochodcovi staci absolvovat pretek priemernou rychlostou cca 60km/h a este ma viac ako hodinu na nakup a poobednajsi slofik. Ak by si v tom chcel prejst vzdialenost vitaza le mans z 2024, nabijal by si 2,25 dna/ optimisticka predpoved / takze dochodca vo fabii by zase skoncil pred id r
praptak
@Mikesus Zábavné auto zdaleka nemusí znamenat sportovní. 🙂
Sevca1
@Mikesus jo já zapomněl on je ten mentální mrzáček fanda Ev tak jsi musel přispěchat na pomoc , tím si se odhalil, nechodite spolu na pivo nebo něco jiného. Vrána k vrane sedá. Také nejsi v úplné mentální formě? Proč jsi měl to zapotřebí komentovat? Můžeš mi taky za rok napsat kolik se jich prodá hňupe. Dříve psát nemusíš 😁 pá
Sevca1
@Mikesus tvá starost mě dojímá. Ten je rád že má na městskou max nějaký vrak, takže tvé starosti jaké koupí ev jsou liché, stačí ti taková odpověď nebo jsi stejné hovadko jako on co tu uráží Slováky. Tak pá a příště si přečti co píše a možná pochopíš
ptr078
@johny555 No v par ev som mal moznost sa vozit a prave zrychlenie, odozva na plyn a brzdenie je u mnohych ev problem. Castokrat sa vyrobcom auto nedari naladit tak, aby pri roznych rezimoch a stave a teplote baterky vykazovali konstatne reakcie plynu, zrychlenia a brzd
xxc
@KANKUNEN Ale ved to je sportova verzia, ked clovek chce Elroq, ale sem tam si ide rekreacne zajazdit rally, ktoru verziu si ma vybrat? 50? 60? 85? 85x? alebo rovno RS?
xxc
@psel Ja mam len obycajny Enyaq, ale problem s tym mam, na lichobeznikovej naprave by to jazdilo lepsie. Vykonu moze byt kolko chce, ked to v zatacke nevie preniest na cestu, tak je to nanic.
Sevca1
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Sevca1
@KANKUNEN nikdo bobanku nehejtuje RS, a prodeje mají solidní ale u Ev to tak horké není tak tady meleš blbosti
Krum Páč
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
xxc
@psel technicky update tomu nepomoze, pokial tam nedaju nejaku lepsiu prednu napravu, tak sa nema vobec vyznam bavit o nejakej sportovnosti
xxc
@kari.laz Ved o tom to je, ze to dokaze zrychlit na dostatocne kratkej rovinke. V beznej premavke su kratke rovinky, kde ta fabia 222 neda, zato toto auto da s prehladom 160-180 aj na kratkych rovinkach v meste. Ale ano, niekde na rychlom okruhu, alebo na prazdnej dialnici bude fabia lepsia, inak na beznu jazdu je ten elroq lepsi. Kazdy sa tu ohana rychlostou, s tym nie je umenie ist rychlo, len potom z tej 180ky ubrzdit 😄
Romcigan
Příspěvek podléhá schvalování.