Novinky
Zpět na článek
Ford Puma Gen-E proti všem: Jak si po slevě stojí v porovnání s konkurencí?
38 komentářů
rohYpnol
@sargis
Přesně tak. Máme již 10 let od doby, kdy Tesla změnila automobilový průmysl, jak jsem tady tehdy psal.
A stejně tady máme BEV, které nejsou absolutně konkurenceschopná vůči spalovacím autům. Bohužel jen a pouze zelenorudá EU je tak blbá, že chce spalovací auta zakázat 2035 a reálně je začíná zakazovat již 2025 emisními sankcemi...
Přesně tak. Máme již 10 let od doby, kdy Tesla změnila automobilový průmysl, jak jsem tady tehdy psal.
A stejně tady máme BEV, které nejsou absolutně konkurenceschopná vůči spalovacím autům. Bohužel jen a pouze zelenorudá EU je tak blbá, že chce spalovací auta zakázat 2035 a reálně je začíná zakazovat již 2025 emisními sankcemi...
ericn
No tak tu máme další zbytečné auto za 800tis Kč, protože v základu to nemá nic. Aby to auto alespoň trochu vypadalo, je potřeba vybrat 3 další pakety + jsem přidal tažné na držák na kola a bylo z toho 784tis Kč za auto z dojezdem reálných 200-250km. No tvl ten Ford jde opravdu do kytek….
rohYpnol
@Mikesus
Benzínku nepotřebuje člověk každý den 🤣🤣🤣
A jinak je prakticky na každým rohu každého maloměsta 😆
Benzínku nepotřebuje člověk každý den 🤣🤣🤣
A jinak je prakticky na každým rohu každého maloměsta 😆
DonVito
sargis
Auto rozumnej velkosti to uz je - rozumej kompakt C trieda. Baterka je tragedia. Taketo auto sa vyuziva aj plne obsadene a nielen v meste, cize realnejsie vidim spotrebu 15 kWh. Ak mam vyuzivat bateriu 20-80%, co je 60% kapacity, tak vyuzijem cca 26 kWh, cize dojazd mi pada pod 200km...
Frfla
jj, tyto auta me zacnou zajimat, az bude u nas na sidlisti u kazde poulicni lampy ta slibovana nabijecka. Zatim, ale ticho po pesine. Nezacali ani menit nove kably za silnejsi. Lampy jsou taky tak 30 let stare, takze to ma zatim cas. A co vim, tak v jinych mestech je to podobne, dokonce i v jinych EU statech na zapad od nasich hranic. Ano, az-dojezd by mi denne tech 300km stacil, mozna i mene, ale potreboval bych pres noc nekde nabijet a postavat hodiny kazdej druhej den nekde u stojanu se mi opravdu nechce.
ericn
@KANKUNEN není důvod, pojede to stejně jako Enyaq. Vlastně je to jen zkrácená verze 😋
rohYpnol
@ericn
Obecně budeme. To neznamená že ty budeš. To neznamená že já budu.
Obecně budeme. To neznamená že ty budeš. To neznamená že já budu.
Frfla
@Pepa_007 S tim vsim souhlasim, ale kdo potrebuje nejvic cincat po meste? No prave ti lide, kteri tam ziji a ti ziji z vetsi casti prave na techto sidlistich, prip. v stare mestske zastavbe. Tech stastnych s RD a garazi s FVE na strese v okoli velkomesta a penezi na to 3. auto do rodinu asi tolik nebude.
Pepa_007
@rohYpnol to auto není na cestování. To je auto na cincani po městě. Jestli to dá denně 50km, tak to bude moc.
Za mne ok. Jen to chce slibované nabíječky na každém sloupu. Elektřinu za 4kc/khw. A cenu auta pod 400 000.
To vše přijde, dejme tomu cca 10 let.
Otázka je cena elektřiny. Uhelné elektrárny vypnou. Nic to nenahradí a bude chybět cca 40% elektřiny na trhu. Řešení? Nakoupíme el. energii jinde. 🤣
Za mne ok. Jen to chce slibované nabíječky na každém sloupu. Elektřinu za 4kc/khw. A cenu auta pod 400 000.
To vše přijde, dejme tomu cca 10 let.
Otázka je cena elektřiny. Uhelné elektrárny vypnou. Nic to nenahradí a bude chybět cca 40% elektřiny na trhu. Řešení? Nakoupíme el. energii jinde. 🤣
Pepa_007
@Frfla primárně to není auto pro panelákového člověka. Je to druhé ci třetí auto do rodiny která má rodinný dům a treba i FVE. Na cincani po městě ideální.
Arese
Klasický příklad naprosto zbytečného článku, který 98 % Čechů (vč. zdejších čtenářů) nezajímá, protože EV prostě nechtějí. Tak proč jim to tady pořád dokola cpete?!!
KANKUNEN
@argejev Elektrifikace nabíječek je lokální záležitost po parkovišti. Budka a co 5 metrů vývod se dvěma kabely. Žádná atomová věda.
Frfla
@Pepa_007 za 10 let ta blamaz s EV skonci snad uplne a tyto starosti odpadnou.
Frfla
@KANKUNEN jj, cyklostezky tu na sidlisti uz mame, tak uz to vidim pozitivne, je to na dobre ceste, ale s nakupem BEV zatim vyckam. 😉
rohYpnol
@ericn
..nejen Ford.
Nicméně přijde Čína, takže budeme kupovat BYDy a další.
..nejen Ford.
Nicméně přijde Čína, takže budeme kupovat BYDy a další.
Avantime
@Frfla Denne robíš s autom 300 km? To mi je ťa ľúto. Bežnému človeku 300 km dojazd stačí na celý pracovný týždeň.
Stejsn
@Frfla U nás na sídlišti vyměnili VŠECHNY lampy za nabíjecí.
https😐/stop.p13.cz/…osvetleni/16444/
Jenom je to jaksi 3 roky zpátky a ani jedno z těch nabíjecích míst neodemkli. Takže máme na ulicích 200 lamp s bednou dole, ale to je všechno.
EDIT: fakt úžasný, jak zdejší diskusní engine mrví odkazy konverzí textu na smajlíky.
https😐/stop.p13.cz/…osvetleni/16444/
Jenom je to jaksi 3 roky zpátky a ani jedno z těch nabíjecích míst neodemkli. Takže máme na ulicích 200 lamp s bednou dole, ale to je všechno.
EDIT: fakt úžasný, jak zdejší diskusní engine mrví odkazy konverzí textu na smajlíky.
argejev
@KANKUNEN suhlasim. ale nie je tlak od volicov, tak tam nedavaju primatori peniaze.
argejev
@Frfla mas pravdu. riesenie prekablovania a zefektivnenia verejneho osvetlenia je v synergii s nabijackami. asi nie je tlak na komunalnych politikov od ich volicov.
Pepa_007
@ericn na cincani po městě je to Ok. Cenu dát na 350 000 a reálně jako třetí auto domu bych si to představil.
KANKUNEN
@Frfla Když přivedeš po vysokým napětí 30 A na sídliště, nabiješ auta komplet přes noc. Kiosek, rýha a metr vysoké sloupky s kabelem a máš vystaráno. Cena jak 2km cyklostezky v poli.
Za základní ceny kolem 700t. dostáváte malá auta, která v zimním porovozu budou mít problém dojet z Prahy do Brna...
Elektromobilita se nekoná, o BEV není zájem. A není se čemu divit.
Navíc když se podíváme do Číny, tak zjistíme, že takový BYD Atto 2 je úplně jinde. I další.
Takže je to tak, kdo podporuje a tlačí elektomobilitu, podporuje Čínu.