Testy
Mikesus
11
Takže tabulka jako vždy odpovídá realitě. U hybridu Toyoty je, samozřejmě jak je psáno v tabulce, "přeplňovaný vznětový " motor. Sice nespaluje ani naftu, ani nemá turbo, ale jinak to sedí úplně přesně.
Přejít do diskuze
JirkaVejrazka
@Mikesus Byvaly doby, kdy by tyto chyby zachytil korektor, nebo aspon kolega z redakce. Protoze autorska slepota.
Ted se velkou rychlosti blizime ke dni, kdy redakce zverejni clanek napsany AI a uz ho ani nebude kontrolovat, protoze rychlost a efektivita prace se pocita, ze ?
Ted se velkou rychlosti blizime ke dni, kdy redakce zverejni clanek napsany AI a uz ho ani nebude kontrolovat, protoze rychlost a efektivita prace se pocita, ze ?
Emel
"Například vozy koncernu VW včetně Škody Kodiaq umí nabíjení i 40 kilowatty, to pak i krátké nabíjení dává smysl a rychleji dodává vozu více výkonu. Ale berme v potaz, že Suzuki Across, respektive Toyota RAV4, jsou technicky mnohem mladší auta."
Myslíte starší 😄 ?
Myslíte starší 😄 ?
Barry Lyndon
Základní chyba při používání tohoto auta je napřed vyplácat všechnu elektřinu a pak jezdit s "vybitou" baterií. Pak dochází k popisovaným efektům, jako že je auto líné a nebo startuje spalovák, i když nechci. Pokud s tím jedu někam dál, tak vyplácám cca 50 % baterie, pak jedu v režimu hybrid (udržuje baterii pořád stejně nabitou) a pokud budu v cíli nabíjet, vyplácám zbylých 50 % elektřiny až před cílem...
Pokud jde o startování spalováku v mrazu, je vůči tomu Toyota naopak dost odolná a prakticky to nedělá (vždyť to auto má i tepelný čerpadlo, což dodnes nemají v základu mnohá EV). Nejlepší je samozřejmě vytopit interiér (nevím, jestli se přitom prohřívá i spalovák), když je auto ještě na zásuvce, pak je EV dojez i v zimě překvapivě slušný...
Pokud jde o startování spalováku v mrazu, je vůči tomu Toyota naopak dost odolná a prakticky to nedělá (vždyť to auto má i tepelný čerpadlo, což dodnes nemají v základu mnohá EV). Nejlepší je samozřejmě vytopit interiér (nevím, jestli se přitom prohřívá i spalovák), když je auto ještě na zásuvce, pak je EV dojez i v zimě překvapivě slušný...
lamal
@Frfla
RAV4 za 700k ? S cim na trhu to zrovnavas, mas cenove alternativy ?
RAV4 za 700k ? S cim na trhu to zrovnavas, mas cenove alternativy ?
Barry Lyndon
@Arese Když to přišlo na trh, byl rozdíl v ceníku 100tis, což někomu mohlo stát za to...
Ham.
"Když má auto nabitou baterii, má k dispozici plný výkon a je výrazně živější, než když je baterie prázdná." To je dost nebezpečná vlastnost a zároveň od automobilky zavádějící uvádění dynamiky, která platí jen za určitých podmínek, ve městě na semaforech s plnou baterkou řidič nabyde dojmu, že má k dispozici slušnou dynamiku a když se pak o totéž pokusí někde na okresce s už s vybitou baterkou, tak ejhle, pod pravou nohou je jenom líná lemra.
lamal
@Barry Lyndon
Hybrid s 1,2 turbo vo velkom SUV ani mna nelaka, tieto atmosfericke atkinsony 2,5 mi pridu ideal... a idealne pripominaju klasicky spalovak s automatom.
Hybrid s 1,2 turbo vo velkom SUV ani mna nelaka, tieto atmosfericke atkinsony 2,5 mi pridu ideal... a idealne pripominaju klasicky spalovak s automatom.
Frfla
Uh, cekal jsem cenu kolem 700k, ale 1,2M mne vyrazilo dech. Bral bych to s tim stejnym vznetovym motorem bez PHEV, ale s automatem. Bohuzel emisni povolenky, tak nic no.
Barry Lyndon
@MarekAbsolon V režimu, kdy jezdí HEV RAVka za 3,6, bude ta PHEV jezdit za 0 😊
Ham.
@Jenik3 Tento model Suzuki asi ano, ale jsou PHEV, které mají dynamiku stejnou jak s plnou tak i s prázdnou baterkou a žádné návyky (=omezování řidiče) nevyžadují. Většinou mají silný ICE, nedovolí větší vybití baterky než třeba na 25% a protože elektromotory tvoří jen menší část výkonu, tak baterka je vždy dokáže nakrmit jejich jmenovitým proudem i při těch 25%, jako příklad třeba GLC 400e.
argejev
@Frfla to ze ti vlastne nerealne ocakavania pri zrazke s realitou vyrazaju dych a ze o tom potrebujes informovat v diskusii indikuje, ze si trosku mimo...uprimne drzim palce a pevne zdravie!
tomas4568
Across proti ravce nemá konektivitu - žádné ovládání přes appku. Nulový dojezd v EV režimu znamená, že baterie má stále 30 % z 18 kWh, takže situace, ze by v hybridním režimu bylo auto línější, jsem ještě nezaznamenal. Po 10.000 km při nabíjení přes noc spotřeba 3,6 l/100km.
lamal
@JirkaVejrazka
Rychlost... clickabajt - vidis na politickych temach, GD, EV a pod, vedia ze sa pod clankom bude mastiť diskusia = výdělek.
Rychlost... clickabajt - vidis na politickych temach, GD, EV a pod, vedia ze sa pod clankom bude mastiť diskusia = výdělek.
lamal
@Frfla
Fajn, ja by som idealne dal 300tis za RAV4 a je to real, rocnik 2005 😊
Fajn, ja by som idealne dal 300tis za RAV4 a je to real, rocnik 2005 😊
Frfla
@lamal prave s nicim, beru to jako max. co bych za to dal. Sel bych do uplne jineho typu auta za cenu kolem 600k, ale kombi.
Barry Lyndon
@Niemand Subjektivně to fakt rozdíl je. Ale moc zkušeností s tím nemám, protože jak píšu výše, s baterií vybitou pod 20 % prostě nejezdím (kromě dojetí před cílem, což je zpravidla nějaká na dynamiku nenáročná crcačka).
Barry Lyndon
@Jenik3 Což je spíš problém HEV. PHEV ten spalovák používá přece jen trochu jinak...
Niemand
@MarekAbsolon Mám hybridnú Corollu a za 3,6 nejazdím. Ale tiež je fakt, že PHEV nemajú ekonomickú návratnosť.
Niemand
@Ham. No je to subjektívny názor autora nepodporený žiadnymi meraniami. PHEV od Toyoty sa tiež bežne nevybíja do nuly. V hybridnom režime si udržiava dosť energie na plný výkon.
MarekAbsolon
@tomas4568 Brutální, celou noc nabíjet a jezdit za běžnou spotřebu fullhybridu.
Jenik3
@Jenik3
Přišlo mi, že je to velký motor objemem. Než se zahřeje, tak už je vypnutý, při jízdě ve městě. Na dálnici asi dobrý.
Přišlo mi, že je to velký motor objemem. Než se zahřeje, tak už je vypnutý, při jízdě ve městě. Na dálnici asi dobrý.
jam2015
@JirkaVejrazka ...to mi pripomína SK motoristických novinárov čo sa raz pri Citroen C4 odbavovali, že ako sa znížila jeho hmotnosť. To, že im francúzi dali národné prospekty s ich ,,suchou hmotnosťou" - bez hmotnosti náplní a vodiča, tak to im netrklo!!!
MarekAbsolon
@JirkaVejrazka AI je chytřejší než většina z vás tady, včetně tebe.
Frfla
@wikinko jo, mají tam chybu v datech: přeplňovaný vznětový. Ale bral bych i s tím benzínem. Prostě ICE benzin nebo diesel.
Barry Lyndon
@Jenik3 To auto májako PHEV 2 tuny. A jde o to, že Toyota využila hybridizaci k značnému zjednodušení konstrukce (takže žádné turbo, žádné pohyblivé díly v převodovce). Menší motor (bez turba) by to neutáhl a větší by se tam zase nevešel 😊
Jenik3
@Barry Lyndon
Díky za sepsání zkušenosti.
Moc nerozumím tomu, proč je základem 2.5l motor.
Díky za sepsání zkušenosti.
Moc nerozumím tomu, proč je základem 2.5l motor.
Arese
Ha, ha, další "ToySuzuki". Proč si tohle kupovat u Suzuki, když si lze koupit důstoný originál u Toyoty? Pro Suzuki jsou podobné modelové čachry fakt nedůstná taškařice... 😞