Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily

Zpět na článek

V Česku se prodává nový elektrický pick-up. Chlubí se zrychlením i tažnou kapacitou

21 komentářů

Frfla
Koukam, ze jsou cinsti soudruzi cim dal vic sebevedomejsi. 1,5M za cinsky auto na baterky? Rad bych, aby redaktori udelali pak rozhovor s prvnim zakaznikem tohoto kousku. Strasne by me zajimalo, co je to za cloveka - muze to byt poucne a zaroven zabavne.
ericn
Tak to už snad není ani vtipný - “ Baterie jsou k dispozici dvě – základní LFP s kapacitou 73 kWh a nabíjecím výkonem 130 kW, nebo větší NMC s kapacitou 86 kWh a nabíjecím výkonem 150 kW. V evropském cyklu WLTP to znamená dojezd až 460 nebo 550 km,” jako vážně?

A kolik to ujede v realitě? Třeba ve dvou lidech se 400kg (půlkou hmotnosti na korbě) a malým vozíkem zatím, řekněme dalších 400kg? Takový typický příklad pro zahradníky nebo správce budov/areálu? Hmmm 😋🤔
Aleš Křepela
@ericn zátěž nemá v reálu takový vliv. vozík a jeho odpory jak vzduchu tak tření kol je větší žrout energie. I kdyby byl prázdný...vlastní zkušenost.Ono zahradkař i profík jezdi denně 1000 km zasadit výsadbu a potom 1000 zpět? 😁 ne , že? kutime většinou ve svém okolí...když to budete provozovat v Olomouci tak v klidu můžete zahrádkařit od Brna po Ostravu...
Pepa_007
@ericn zahradník a správce areálu najede denně do 100km. Takže pro ně ok.
A evropský automobilový dělník nebude mít co žrát...... 🫣
ericn
@Pepa_007 Já se jen směju tomu dojezdu, za 15kWh tahle cihla opravdu reálně jezdit nebude 😄

Dvě magická slůvka "WLTP" a "až" 😄
Aleš Křepela
@ericn a důvod? Jestli bude popojíždět po pozemku a něco třeba sadit, nakladat bordel a podobně tak spotřeba bude i nižší
Mikesus
@ericn
když nebude na dálnici, tak proč by nemohla? s EV9 mimo dálnici jsem se dostal taky pod 15kwh. S dálnicí to pak bylo v kombinaci 21. Tak nevidím důvod, proč by tohle nemohlo za tolik jezdit. Pokud budou mít alespoň podobně efektivní pohon.
ericn
@Mikesus ale to si nejel 130kmh s tou EV9 po dálnici, že?
Mikesus
@ericn jo jel. Ozzy dokonce i přes 200 a výsledná byla tech 21 po 380km. Z toho dalnice byla cca 30-40%
ericn
@Mikesus no tak pak je to jasný, když to byla kombinace a jen 30-40% dálnice z cesty...

To jsem jel tak s iD.3 za 16kWh v průměru, cesta 210km, z toho cca půlka dálnice, zbytek padl na okresky a město... kde na dálnici to bralo 25-30kWh/100km podle toho jestli jsem jel 140 nebo 160kmh... Prostě průměr...
Mikesus
@ericn
No vidíš. To je ta reálná spotřeba. Ne nějaké vymyšlené extrémní případy. To je dobrych tech 16 kwh. Takze v kombinaci i s dalnici jsi u 77kwh baterky na skoro 500km. Při 130-140 si ev9 brala do 25, myslim ze to bylo 23, ale radeji zaokrouhlim, uz si to presne nepamatuju, ale bylo teplo, sucho, letní pneu.
ericn
@Mikesus Mám fotku po dobití na 90% baterie 77kWh, dojezd 416km (vypočítaný) a ten průměr byl přesně 16,9kWh. Ve 130kmh to bylo 20,4kWh/100km... 142kmh/21.9KWh a pak už to letělo nahoru, to už jsem nefotil 😄

A to se bavíme o nízkém a poměrně aerodynamickém autě cx 0,27. Kde bude asi tahle cihla z článku. Proto mi těch 15kWh podle WLTP prostě nesedí...
Mikesus
@ericn
Já ti věřím. Ale strašně moc udela, kdyz tu dalnici nejedeš. Vubec bych se nedivil, kdyz by to v příměstském provozu, nebo na okreskach klesalo i dost pod 15kwh. Třeba s podprumernou BZ4x jsou projel prahu za 8.1kwh. Dalnici už si brala taky 25-30 a výsledných jsem s tím měl 23kwh ( dle PP ) a 21.5 dle dobíjení po 800km. Tam jsem si uvědomil, že spotřeba neukazuje vyslednou spotrebu na danou vzdalenost, resp ukazuje, ale nepocita se rekuperaci, protoze tou prodluzujes dojezd
Neuromancer2
To bude trhák😂
Arese
Další neprodejný elektrický krám. Co tam máte dál? 😊
Man Ký
@Arese zadarmo nebo za odvoz? škoda, skoro nic😊
(nemělo tam být velké Š?)
PavelK_
Jen takový skromný dotaz. Těch značek letos dost přibývá, co je to všechno za firmy, co sem tu Čínu dováží a prodává? Jaké mají zkušenosti, zázemí....? Třeba u prodejce BYD jsem se dozvěděl tohle: "Jsme zkušení dovozci a prodejci aut. Od roku 2005 jsme našim zákazníkům dovezli 2500+ převážně prémiových aut. Teprve na základě našich mnohaletých zkušeností ve světě prodeje a dovozu aut jsme vytvořili Top Drive Club."
2500 aut za dvacet let, pane jo 😳
A to je oficiální importér, nebo si to sem bude každý dovážet na vlastní triko?
kruskar
Zajímalo by mně, kdy tady někdo dokáže nabídnout pick up se samonosnou karosérií s délkou do 4,8m, double cab a se spalovacím nebo hybridním pohonem. Podle mně by takové auto pro řemeslníky a na malé podnikání, tady mělo úspěch. Nesmělo by ale stát míli...
Man Ký
jersey.se
A k čemu to je, když to nemá motor?
Man Ký
@jersey.se a co to pohání?😊