Elektromobily
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeV Česku se prodává nový elektrický pick-up. Chlubí se zrychlením i tažnou kapacitou
21 komentářů
Frfla
5
Koukam, ze jsou cinsti soudruzi cim dal vic sebevedomejsi. 1,5M za cinsky auto na baterky? Rad bych, aby redaktori udelali pak rozhovor s prvnim zakaznikem tohoto kousku. Strasne by me zajimalo, co je to za cloveka - muze to byt poucne a zaroven zabavne.
ericn
Tak to už snad není ani vtipný - “ Baterie jsou k dispozici dvě – základní LFP s kapacitou 73 kWh a nabíjecím výkonem 130 kW, nebo větší NMC s kapacitou 86 kWh a nabíjecím výkonem 150 kW. V evropském cyklu WLTP to znamená dojezd až 460 nebo 550 km,” jako vážně?
A kolik to ujede v realitě? Třeba ve dvou lidech se 400kg (půlkou hmotnosti na korbě) a malým vozíkem zatím, řekněme dalších 400kg? Takový typický příklad pro zahradníky nebo správce budov/areálu? Hmmm 😋🤔
A kolik to ujede v realitě? Třeba ve dvou lidech se 400kg (půlkou hmotnosti na korbě) a malým vozíkem zatím, řekněme dalších 400kg? Takový typický příklad pro zahradníky nebo správce budov/areálu? Hmmm 😋🤔
@ericn zátěž nemá v reálu takový vliv. vozík a jeho odpory jak vzduchu tak tření kol je větší žrout energie. I kdyby byl prázdný...vlastní zkušenost.Ono zahradkař i profík jezdi denně 1000 km zasadit výsadbu a potom 1000 zpět? 😁 ne , že? kutime většinou ve svém okolí...když to budete provozovat v Olomouci tak v klidu můžete zahrádkařit od Brna po Ostravu...
@ericn zahradník a správce areálu najede denně do 100km. Takže pro ně ok.
A evropský automobilový dělník nebude mít co žrát...... 🫣
A evropský automobilový dělník nebude mít co žrát...... 🫣
@Pepa_007 Já se jen směju tomu dojezdu, za 15kWh tahle cihla opravdu reálně jezdit nebude 😄
Dvě magická slůvka "WLTP" a "až" 😄
Dvě magická slůvka "WLTP" a "až" 😄
@ericn a důvod? Jestli bude popojíždět po pozemku a něco třeba sadit, nakladat bordel a podobně tak spotřeba bude i nižší
@ericn
když nebude na dálnici, tak proč by nemohla? s EV9 mimo dálnici jsem se dostal taky pod 15kwh. S dálnicí to pak bylo v kombinaci 21. Tak nevidím důvod, proč by tohle nemohlo za tolik jezdit. Pokud budou mít alespoň podobně efektivní pohon.
když nebude na dálnici, tak proč by nemohla? s EV9 mimo dálnici jsem se dostal taky pod 15kwh. S dálnicí to pak bylo v kombinaci 21. Tak nevidím důvod, proč by tohle nemohlo za tolik jezdit. Pokud budou mít alespoň podobně efektivní pohon.
@ericn jo jel. Ozzy dokonce i přes 200 a výsledná byla tech 21 po 380km. Z toho dalnice byla cca 30-40%
@Mikesus no tak pak je to jasný, když to byla kombinace a jen 30-40% dálnice z cesty...
To jsem jel tak s iD.3 za 16kWh v průměru, cesta 210km, z toho cca půlka dálnice, zbytek padl na okresky a město... kde na dálnici to bralo 25-30kWh/100km podle toho jestli jsem jel 140 nebo 160kmh... Prostě průměr...
To jsem jel tak s iD.3 za 16kWh v průměru, cesta 210km, z toho cca půlka dálnice, zbytek padl na okresky a město... kde na dálnici to bralo 25-30kWh/100km podle toho jestli jsem jel 140 nebo 160kmh... Prostě průměr...
@ericn
No vidíš. To je ta reálná spotřeba. Ne nějaké vymyšlené extrémní případy. To je dobrych tech 16 kwh. Takze v kombinaci i s dalnici jsi u 77kwh baterky na skoro 500km. Při 130-140 si ev9 brala do 25, myslim ze to bylo 23, ale radeji zaokrouhlim, uz si to presne nepamatuju, ale bylo teplo, sucho, letní pneu.
No vidíš. To je ta reálná spotřeba. Ne nějaké vymyšlené extrémní případy. To je dobrych tech 16 kwh. Takze v kombinaci i s dalnici jsi u 77kwh baterky na skoro 500km. Při 130-140 si ev9 brala do 25, myslim ze to bylo 23, ale radeji zaokrouhlim, uz si to presne nepamatuju, ale bylo teplo, sucho, letní pneu.
@Mikesus Mám fotku po dobití na 90% baterie 77kWh, dojezd 416km (vypočítaný) a ten průměr byl přesně 16,9kWh. Ve 130kmh to bylo 20,4kWh/100km... 142kmh/21.9KWh a pak už to letělo nahoru, to už jsem nefotil 😄
A to se bavíme o nízkém a poměrně aerodynamickém autě cx 0,27. Kde bude asi tahle cihla z článku. Proto mi těch 15kWh podle WLTP prostě nesedí...
A to se bavíme o nízkém a poměrně aerodynamickém autě cx 0,27. Kde bude asi tahle cihla z článku. Proto mi těch 15kWh podle WLTP prostě nesedí...
@ericn
Já ti věřím. Ale strašně moc udela, kdyz tu dalnici nejedeš. Vubec bych se nedivil, kdyz by to v příměstském provozu, nebo na okreskach klesalo i dost pod 15kwh. Třeba s podprumernou BZ4x jsou projel prahu za 8.1kwh. Dalnici už si brala taky 25-30 a výsledných jsem s tím měl 23kwh ( dle PP ) a 21.5 dle dobíjení po 800km. Tam jsem si uvědomil, že spotřeba neukazuje vyslednou spotrebu na danou vzdalenost, resp ukazuje, ale nepocita se rekuperaci, protoze tou prodluzujes dojezd
Já ti věřím. Ale strašně moc udela, kdyz tu dalnici nejedeš. Vubec bych se nedivil, kdyz by to v příměstském provozu, nebo na okreskach klesalo i dost pod 15kwh. Třeba s podprumernou BZ4x jsou projel prahu za 8.1kwh. Dalnici už si brala taky 25-30 a výsledných jsem s tím měl 23kwh ( dle PP ) a 21.5 dle dobíjení po 800km. Tam jsem si uvědomil, že spotřeba neukazuje vyslednou spotrebu na danou vzdalenost, resp ukazuje, ale nepocita se rekuperaci, protoze tou prodluzujes dojezd
Arese
Další neprodejný elektrický krám. Co tam máte dál? 😊
PavelK_
Jen takový skromný dotaz. Těch značek letos dost přibývá, co je to všechno za firmy, co sem tu Čínu dováží a prodává? Jaké mají zkušenosti, zázemí....? Třeba u prodejce BYD jsem se dozvěděl tohle: "Jsme zkušení dovozci a prodejci aut. Od roku 2005 jsme našim zákazníkům dovezli 2500+ převážně prémiových aut. Teprve na základě našich mnohaletých zkušeností ve světě prodeje a dovozu aut jsme vytvořili Top Drive Club."
2500 aut za dvacet let, pane jo 😳
A to je oficiální importér, nebo si to sem bude každý dovážet na vlastní triko?
2500 aut za dvacet let, pane jo 😳
A to je oficiální importér, nebo si to sem bude každý dovážet na vlastní triko?
kruskar
Zajímalo by mně, kdy tady někdo dokáže nabídnout pick up se samonosnou karosérií s délkou do 4,8m, double cab a se spalovacím nebo hybridním pohonem. Podle mně by takové auto pro řemeslníky a na malé podnikání, tady mělo úspěch. Nesmělo by ale stát míli...