Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Veterán

Zpět na článek

Opel Vectra A byl skvělá podnikatelská vizitka. Patřil k nejkrásnějším ve třídě

19 komentářů

Dušan Trnka
Bol som jeho vlastníkom a nie je pravda, že nevynikal vnútorným priestorom, práve naopak ! Bol to plnohodnotný 5 miestny automobil . Oproti Škodovkám tej doby a aj produktom VW bola to " kozmická " loď verzus bicykel . Malá perlička, v celom originálnom návode v Nemčine nebolo ani slovo o Opeli , len GM ...
Emel
@Dušan Trnka jakým škodovkám té doby? Myslíš Favorit a Felicii?
rohYpnol
Tohle ohlédnutí prostě zabolí.

Večera byla nejen skvělé auto, ale také krásné a nadčasové auto ve vyšším segmentu. Tohle dělal Opel před 30ti lety...

Vectra A byla skvělá. A ano, opravdu byla prostorná!!! Už jen Astra byla velká a pohodlná v rámci třídy. A Vectra na tom byla samozřejmě líp o třídu.

Vectra B byla za mě nejkrásnější a nejvydařenější.

Vectra C technicky dejme tomu, hlavně celkem vyřešila korozi. Po FL se mi i docela líbila a v kombíku to byl skvělý vůz pro německou rodinku z NDR...

....

No a co vyrábí Opel dnes?!? Lowendové plechovky a přelepené Citroeny, cpe se do BEV kde technicky zaostává o světelné roky a spalováky, které kdysi uměl, vyhubil kvůli tomu, že přistoupil pod Stellantisem na zelenoroudou ideologii EU,chtěla nám dennodenně ničí naše životy...

P.S. Zákaz pálení klestí nám opět EU značně znepříjemnila životy, ani by to mělo jakýkoliv smysl. Další důkaz a příklad toho, jak EU systematicky ničí naše životy.
tomas4568
V lednu 1994 jsem pořizoval verzi 2.0i GLS. Dovoz z CH, lehce ťuknutý přední blatník, cca 45 tis. km. Měl jsem ho dva roky, v bazaru na Libeňském ostrově se pak prodal do týdne. Přesedal jsem do něj z Favoritu a proti němu to bylo zjevení.
Emel
@Dušan Trnka Škodovka té doby je Favorit, tak jsem se chtěl jen ujistit, že srovnáváš Vectru s Favoritem...
Arese
@rohYpnol Tesat do kamene, velmi výstižně řečeno!!! Opel v současné zoufalé, pofrancouštělé podobě je pro mě naprosto nekoupitelná značka! 😡👎
Arese
@Emel Ti si nemyslím, R21 byla proti Laguně I hranatá zastaralá krabice, ale mezi Vectrou I a II taková tvarová propast rozhodně nevznikla!
Emel
@Arese já souhlasím tentokrát s ptr, béčko vedle áčka vypadá o hodně moderněji, je to podobný posun jako R21 -> Laguna
Jinak měl Opel spoustu hezkých aut... z těch starších Frontera, Corsa B, Tigra... pak třeba Zafira C... Insignia B a Corsa F prefl (ty ale musí být v nějaké lepší specifikaci).
Arese
Vectra A byla krásné auto. Spolu s Calibrou asi jeden z nejhezčích Opelů. Škoda, že tehdy tato značka tak ostudně podcenila antikorozní ochranu karoserie... 😢👎
P.S. Pak už to s designem Vectry šlo jen z kopce. Béčko s podivnými zrcátky ještě docela ušlo, ale Céčko byl prototyp designérské nevýraznosti a naprosté nudy. A to i uvnitř. A dorazily to stupidní dotykové páčky pod volantem bez polohové aretace! 😡👎👎👎
Alpha Tango
Beckove Vectry jsem mel jako sluzebaky. V6 s automatem byla skvostna a pohodlna, byt uvnitr vyrazne mensi nez soudobe Omegy, v tech se clovek uplne ztracel. Pamatuju na ten kontrast, kdyz jsem ze sametove Vectry jednou presedl ke znamemu do soudobeho naftoveho passatu. Duneni, vibrace, roztresene kadlani... Kde je Opel dneska...
Dušan Trnka
@Emel Nezrovnával som autá podľa tried - segmentov, ale podľa použitej techniky tých čias . Je to v mojom príspevku napísané ...
Dušan Trnka
@Emel Všetkým tej doby a aj VW! Takú techniku nemali . Motor 2l sa vedel prispôsobil viacerým oktánovým požiadavkám, uzamykanie vozidla s programovateľným klúčom, 4 kolka a kontrola všetkého včítane množstva kvapaliny do ostrekovačov a mnoho iného . Všetko v elektrike ...
ptr078
@Emel Otec mal chvilu 2.5 v6 manual a bolo to aj pekne zvezenie na tu dobu
Emel
@Arese no dobře, není to taková propast, Vectra A vypadá přece jen moderněji než R21... dost udělal už facelift A.
Emel
@ptr078 béčko bylo designově skvělé
vencelín
@Arese
K pěkným Oplum bych připojil i Senátor, Omegu (b se mi líbí spíše v kombi verzi) a Monterey
lordlord
ty kW mu nesedí
twistedTSD
@Arese Céčková Vectra GTS a Caravan se mi líbila, bohužel pak přišel FL předku, který absoluteně neseděl ke zbytku auta. Jinak souhlas, Vectra A (ideálně FL v modrozeleném laku) byla mimořádně nadčasové auto a Béčko bylo taky moc fajn.
ptr078
Za mna skor bcko