Testy
Mikesus
@1.hasič
Znám jednoho, kdo si to koupil a je spokojenej. Narozdil od spokojených majitelu dieselu, toho už jsem za posledních pár let nepotkal zadneho, každý si na něco stěžoval.
Znám jednoho, kdo si to koupil a je spokojenej. Narozdil od spokojených majitelu dieselu, toho už jsem za posledních pár let nepotkal zadneho, každý si na něco stěžoval.
kesumb
@1.hasič
mel jsem a6 3,0tdi ted mam etron a ani kdybys mi platil bych se k ty naftovy sraccs nevratil. Chrochtani, startstopy, skubani, obcasny nouze a k tomu chcanky. Etron jezdi navic zadarmo.
mel jsem a6 3,0tdi ted mam etron a ani kdybys mi platil bych se k ty naftovy sraccs nevratil. Chrochtani, startstopy, skubani, obcasny nouze a k tomu chcanky. Etron jezdi navic zadarmo.
Vilem5
@Pepa_007 Da se s tim jezdit po Evrope uplne v pohode… cestovni rychlost 150… Praha Mnichov za necele 4 hodiny s jednou zastávkou na toaletu, kterou delam ikdyz jedu se spalovakem… a to nejezdim aerodynamickou Audinou, ale s EV9, ktera ma aerodynamiku dlazebni kostky…
kesumb
@adamzprahy
ne da to cestou na 15 minut na nabijecku. A v takovym rezimu da 400km pri 150kmh i muj starej etron natoz pak tohle. Lame se to kdyz potrebujes jet 600km+
Nicmene eqs sedan pri 150kmh musi dat i v mrazu 400km bez zastavky. Otazka je jestli si na pravidelny dalky pokud teda uz ev musi clovek koupit gazik
ne da to cestou na 15 minut na nabijecku. A v takovym rezimu da 400km pri 150kmh i muj starej etron natoz pak tohle. Lame se to kdyz potrebujes jet 600km+
Nicmene eqs sedan pri 150kmh musi dat i v mrazu 400km bez zastavky. Otazka je jestli si na pravidelny dalky pokud teda uz ev musi clovek koupit gazik
Pepa_007
Má umožňovat rychlé dálkové přesuny s minimem času stráveným nabíjením....... Aha.
By mne zajímalo jak dálniční přesun Německem v rychlostech 130-210 ukáže, že trávím minimum času nabíjením. Test píše spotřebu 27 kWh/100 km a dojezd 300km při 130km/h. Jak to bude u rychlostí 170-210?
Na cincani po městě a kolem města a po Čechách asi good. Jet s tim po Evropě bych nechtěl.
By mne zajímalo jak dálniční přesun Německem v rychlostech 130-210 ukáže, že trávím minimum času nabíjením. Test píše spotřebu 27 kWh/100 km a dojezd 300km při 130km/h. Jak to bude u rychlostí 170-210?
Na cincani po městě a kolem města a po Čechách asi good. Jet s tim po Evropě bych nechtěl.
Arese
Tak takový velmi těžko prodejné elektrozkratový model (a jeho EV sourozenci) jsou přesně tím důvodem, proč je ekonomická situace Audi v posledních letech tak zoufalá... 😞((
pradeda777
@KANKUNEN ...tak tak...teď jen najít šuliny, kteří budou ty zkratovozy kupovat...a to se Audi už delší dobu nedaří.
3_diamanty
Rozmyslam co vyzera horsie ci tie dnesne ulizane gycove medvede alebo tie unisexove 4 kruzky ... hmm... no rozhodne aj duster je vedla tej audiny o vesmir dizajnom inde a ma 100 krat viac charizmy .... z audi sa stava mrtva znacka... a tusim ze 4 kruzky zatvaraju dalsi zavod v eu ... pri pohlade na tie ich nechutne hlavkove salaty sa ani nedivim preco... tak ci tak do konca dekady predpokladam audi pojde ta tam...
Emel
@KANKUNEN celý se mi to líbí - tmavej spodek opticky odlehčuje kastli (srovnej s CX-80), kulatý výřezy blatníků kopírujou kola (srovnej s Tayron), nízký světla - všechno dobrý, nic kulervoucího, ale v pořádku. Ale ta bílá maska lemovaná černými nádechy je fakt divná a podobně jako u bobřích BMW by bylo nutné minimalizovat škody vhodnou barvou.
Mikesus
@speedfred
Hezky jsi to vystihl, EV není pro každého, z důvodu předsudků a ceny.
Hezky jsi to vystihl, EV není pro každého, z důvodu předsudků a ceny.
kesumb
@speedfred
to mas pravdu, realita je nekde kolem 1/3 ty nafty. Jenze etron byl podstatne levnejsi (ojetej) stejne jako iX (novy) nez porovnatelny spalovaky (etron porovnavam s tuaregem), takze v realu se to v mym svete blizi nule. Kazdopadne jsem zas dva dny jezdil v etalonu ridicsky zabavy (..Mazda 6..) a trvam na tom, ze z elektriky se do spalovaku vraci vazne tezko.
Plus ja na audi 3,0tdi mam vazne pifku, to je suverene nejhorsi trilitrova nafta v premii a to vcetne prevodovky.
to mas pravdu, realita je nekde kolem 1/3 ty nafty. Jenze etron byl podstatne levnejsi (ojetej) stejne jako iX (novy) nez porovnatelny spalovaky (etron porovnavam s tuaregem), takze v realu se to v mym svete blizi nule. Kazdopadne jsem zas dva dny jezdil v etalonu ridicsky zabavy (..Mazda 6..) a trvam na tom, ze z elektriky se do spalovaku vraci vazne tezko.
Plus ja na audi 3,0tdi mam vazne pifku, to je suverene nejhorsi trilitrova nafta v premii a to vcetne prevodovky.
traveldrive
Fuj, to som sa zľakol. Za ten hnusný čierny predok by sa nemusel hanbiť ani mainstreamový nákladiak...
adamzprahy
@Emel jono. Po plastovém deklu od WC u BMW tady máme víko vzduchotechniky co někdo ukradl v sousední hale 😁 Tyhle kreace opravdu nepochopim.
KANKUNEN
Noo, 2,5 mega za nudně vypadající GAZík je řacha. Ten design má už evidentně 20 let a jen se dolepují kudrlinky. Volil bych víc futuristické pojetí.
ericn
@kesumb Máš nějaký zdroj? Jediné Audi v TOP50 modelů za rok 2024 v EU je Audi A3 a to je ICE 114662ks 😄 Nejblíž je elektrická Q4 se 48tis ks 🥱
Tj těch 200tis se nasbíralo tak za posledních 5 let?
Čechy tomu moc nepomohly, krásných 105ks elektrických Audi …
Tj těch 200tis se nasbíralo tak za posledních 5 let?
Čechy tomu moc nepomohly, krásných 105ks elektrických Audi …
speedfred
@kesumb Jasnačka, ev je celkom návykové, jazdí sa s tým príjemne ale zatial nie pre každého (cena, nabíjanie, predsudky).
speedfred
@kesumb Tak zase sa trošku ukľudníme. Zadarmo to nejazdí určite. Keď aj nabíjaš z FVE tak to niečo stálo. Pár týždňov dozadu som spojazdnil FVE viem čo a ako. Samozrejme je príjemné sledovať ako nabíjaš zo slnka či barák ide "zadarmo" ale investície sú nemalé a nie každý na to má čí býva v RD.
1.hasič
V roce 2007 jsem začal používat vozy Audi A6 allroad, nafta, třílitr, nyní jezdím Q8 také nafta 3,0, když jsem šel tento vůz objednat, ptali se mně jestli nechci baterkáč, to jsme nasmáli.
Jen bych rád věděl, zda by si autor článku něco takového, co propaguje, koupil za svoje peníze. Já bych takovou pitomost neudělal.
Jen bych rád věděl, zda by si autor článku něco takového, co propaguje, koupil za svoje peníze. Já bych takovou pitomost neudělal.
twistedTSD
@KANKUNEN Rádoby futuristický design dělá většina ostatních. Je dobře, že Audi jde vlastní cestou. Ale ten elektro-Single frame vypadá divně.
Robert Hlavatý
Prémiová elektromobilita, znamená nějaký minimální výklenek z trhu BEV, dle toho lze očekávat i prodeje (respektive neprodeje). Nehledě k faktu, že leze do zelí Porsche Macan...Asi to bude u nás jako s Audi e-tron, pár kousků na silnice jako funglovek a později pár kousků v bazarech s šíleně nízkou zůstatkovou cenou....
Freddka
Motor a jizdni vlastnosti
- Asi tak jednou vetou "jo jezdi to OK"
- Dalsi 4 odstavce o nabijeni
Fakt slusna recenze auta
- Asi tak jednou vetou "jo jezdi to OK"
- Dalsi 4 odstavce o nabijeni
Fakt slusna recenze auta
adamzprahy
@psel Jednak reaguju na Vilema, který sám vytáhl tempo "150 km/h". Druhak prosím vynechme dojmologii z jedné cesty. Já tam jel loni min. 10x, letos teda asi jen jednou. Přes Regensburg bylo omezení vždy, je to několik km průjezd městem (80) + okolí (120). Pak jsou tam jednotky km omezení okolo těch dálničních křížení. U Mnichova je dynamické značení, musíš tam jet fakt ve špičce aby to bylo celé omezené. Loni byl za Regensburgem dlouhý úsek v rekonstrukci, teď už to tam snad není vůbec nebo jen pár kousků, z hlavy nevim. Ale zrovna na téhle trase rozhodně nejde tvrdit, že se tam moc neomezeně nejezdí, neni to pravda a to ani ve špičce, ačkoliv ano ta komplikuje situaci přímo u Mnichova. Mimo špičku je i ten mnichovský okruh (respektive dálnice okolo) neomezený i přes to že je v něm docela hodně aut.
Když tamtudy projíždím do Itálie, tak mi spotřeba klesá až u Rakouska a právě v úseku Zličín - Mnichov se vždy v obou směrech zvyšuje průměr spotřeby (+ párkrát jsem jel přímo jen do Mnichova takže to mám přesně). Jel jsem to všemi možnými auty od PHEV sedanu přes šestiválcové benzínové kombíky po velkou dodávku a ve všech stejný vývoj spotřeby. Pokud Vilem měl na mysli že na jeden kilometr zkusil jet 150 km/h, tak to není tempo 150 km/h.
Když tamtudy projíždím do Itálie, tak mi spotřeba klesá až u Rakouska a právě v úseku Zličín - Mnichov se vždy v obou směrech zvyšuje průměr spotřeby (+ párkrát jsem jel přímo jen do Mnichova takže to mám přesně). Jel jsem to všemi možnými auty od PHEV sedanu přes šestiválcové benzínové kombíky po velkou dodávku a ve všech stejný vývoj spotřeby. Pokud Vilem měl na mysli že na jeden kilometr zkusil jet 150 km/h, tak to není tempo 150 km/h.
Vilem5
@psel Byla to realna cesta odpoledne… odjezd z Prahy 16:00 a prijezd do Mnichova 20:00… nemam si co vymyslet… jezdim s EV9 uz rok, najel jsem pres 40.000km a proto rikam, ze se s takovym autem da jezdit uplne v pohode… dokonce za tim taham i karavan, což je uprimne slozitejsi, ale taky se da… nejhorsi je to odpojovani kdyz se neda k nabijecce prijet…
Vilem5
@adamzprahy Jel jsem 150 tam kde se dalo… samozrejme jak pise nekdo nize, tak vsude se tak jet neda. Ale tohle je konkretni a realna situace… kdyz jedu 150, tak mam prumernou spotrebu 35 kWh… 45kWh, kdyz tahnu karavan 110… a ano, jak pisu, zastavil jsem na toaletu, koupil kafe a nez jsem to vyridil, tak to mohlo trvat 10-15 minut a takove nabijeni staci, abych v Mnichove k hotelu prijel s cca 25% baterky…
ericn
@speedfred Nn kesumb to k e-tronu dostal vše zadarmo, barák, FVE a navíc pro něj i sluníčko svítí v noci 😄 Zadarmo není nic a jsou období v roce, kdy toho FVE moc nevyrobí a z instalovaného kWp taky není 100%, že jo? Atd atd... To je taková hra na "mám to zadarmo" 😄
psel
@adamzprahy ad cesta na Mnichov, moje poslední cesta touto cestou byla minulý rok nějak v létě a od hranic až do křížení s A93 neomezená rychlost, před A93 snížení na 120? Po najetí na A93 další omezení před Regensburgem celý průjezd městem 80, pak postupně až na 120, pak do rekonstrukce A93 na 100, pak chvíli bez omezení až nějakých 15km před nájezd na A9 tam je A93 omezena na 120 a po nájezdu na A9 už následuje řízený provoz, kde je v průběhu dne běžné omezována rychlost směrem ke 120. Já pak dále Mnichov objíždím směrem na západ kde je rychlost 120 velmi často a to se nebavím o tunelech, kde je 80. Takže si nemyslím že by tohle někdo dal tak rychle a ta kalkulace vyšla jak říkáš ty. Mě se na cestách západním směrem s vmax 140 a v omezeních +10km daří kupodivu menší průměrná rychlost než u nás na D1.
Protože neomezená rychlost v Německu je dost podstatně omezena provozem. Pokud jedeš v noci, tak pak ano, pak se dá jezdit rychleji. Přes den NE.
Protože neomezená rychlost v Německu je dost podstatně omezena provozem. Pokud jedeš v noci, tak pak ano, pak se dá jezdit rychleji. Přes den NE.
psel
@Arese tak v Německu byl podíl BEV za leden u AUDI nejnižší z koncernu to je pravda, 19.2% je ale pořád víc než průměr trhu a jak Q6 tak A6 etron jsou teprve na počátku. U Porsche jsou BEV 50% prodejů, u Škoda 26,7 % a u VW 22,7% takže si své hanlivé označení pro BEV strč někam.
Čísla za únor KBA vydá tento týden.
Ten podíl BEV bude jen stoupat, protože se do budoucna budou všechny vlastnosti BEV které vám způsobuje Elektrofobii dále jen zlepšovat.
Do té doby si pomalu dávej elektrošoky abys tu Elektrofobii zvládnul.
Čísla za únor KBA vydá tento týden.
Ten podíl BEV bude jen stoupat, protože se do budoucna budou všechny vlastnosti BEV které vám způsobuje Elektrofobii dále jen zlepšovat.
Do té doby si pomalu dávej elektrošoky abys tu Elektrofobii zvládnul.
Martin Guzek
To je ale škaredé auto. Boční pohled hrůza. Zepředu úplně. Vzhled volantu, no fuj. To je tragédie prostě.... hmotnost a pohon taktéž.
kesumb
@adamzprahy
to ne, rychlosti 150-160kmh v nejakym normalnim pocasi da etron s 82kwh realnejma cca 250km s rezervou, nabije se to za 20 minut na ten zbytek. Facelift ale ma 106kwh a ani ten uz nedelaj. Na 400km je to fakt bez problemu. Nicmene eqs ma 120kwh a urcite to neni takovej zrout jako etron, s tim bude s jednou zastavkou takovymdle tempem pohodovejch 600km.
Nicmene iX v treskutym mrazu s tempomatem na 155 zere 35kwh, baterka je 109..
to ne, rychlosti 150-160kmh v nejakym normalnim pocasi da etron s 82kwh realnejma cca 250km s rezervou, nabije se to za 20 minut na ten zbytek. Facelift ale ma 106kwh a ani ten uz nedelaj. Na 400km je to fakt bez problemu. Nicmene eqs ma 120kwh a urcite to neni takovej zrout jako etron, s tim bude s jednou zastavkou takovymdle tempem pohodovejch 600km.
Nicmene iX v treskutym mrazu s tempomatem na 155 zere 35kwh, baterka je 109..
adamzprahy
@kesumb víc než polovina cesty do Mnichova má dost výrazný výškový profil, tj. nevhodné na spotřebu a ta bude horší než na D11 v tom testu co jsem poslal. Když k tomu přidám většinovou rychlost 150 km/h, tak by ta spotřeba měla být u takové krabice 35-40 kwh a to znamená vyjet se 100%, cestou pak dobíjet 10-80%, tj. pod 70kwh kapacity mezi dobíjením. EV9 má 10-80% za 24 minut. Ale proto se ptám ať se bavíme fakticky a pravdivě. A jestli je 150 km/h je na chvilku nebo většinově je důležité si na rovinu říct.
Jasně, ty baterky 90+ kwh (EV9, Q6 etron...) už jsou celkem použitelné, ale na SUV 130+ to stále na to "pohodové" nestačí. Jako 400 km ještě dejme tomu když vyjedeš se 100%, ale cokoliv dál víc a víc problém.
Mi přijde že trochu zapomínáte co znamená "klidné" cestování. Rychlé WC na cestě do Mnichova znamená ty jejich WC odpočívadla kde nejsou nabíječky. To jsou rychlé zastávky do 5 minut. I kdyby nebo až tam dobíječky budou, tak to co Vilem popisuje stále nesedí - viz dobíjení 10-80% 24 minut, které při takovém tempu bude potřeba a i tak ten dojezd vychází těsně. Dá se to, ale neříkejme tomu "úplně v pohodě".
Jasně, ty baterky 90+ kwh (EV9, Q6 etron...) už jsou celkem použitelné, ale na SUV 130+ to stále na to "pohodové" nestačí. Jako 400 km ještě dejme tomu když vyjedeš se 100%, ale cokoliv dál víc a víc problém.
Mi přijde že trochu zapomínáte co znamená "klidné" cestování. Rychlé WC na cestě do Mnichova znamená ty jejich WC odpočívadla kde nejsou nabíječky. To jsou rychlé zastávky do 5 minut. I kdyby nebo až tam dobíječky budou, tak to co Vilem popisuje stále nesedí - viz dobíjení 10-80% 24 minut, které při takovém tempu bude potřeba a i tak ten dojezd vychází těsně. Dá se to, ale neříkejme tomu "úplně v pohodě".
adamzprahy
@Vilem5 přiznám se že se musím zeptat dost skepticky, ale vyjedeš z Prahy a celou dobu se snažíš jet 150 km/h pokud není omezení a těch 400 km ujedeš v EV9 jo? To je nějaký prototyp z budoucnosti nebo dostupné informace z testů jsou chybné? www.spritmonitor.de/…ia/2139-EV9.html popř zde www.fdrive.cz/…u-s-videem-14015 130 km/h po D11 udělalo spotřebu 32,2 kwh. Tak já jenom jestli si píšeme pravdu nebo pohádky.
_Teddy_
Ako obvykle, jeden z najdolezitejsich udajov ktore sa k elektromobilom viazu opat v clanku nenajdete. Nezostava nic ine, len sa spytat v diskusii: aku to ma kapacitu baterie???
myslis tech 200 000 tis etronu nebo o cem to mluvis?