Elektromobilita
Zpět na článek
Elektromobily po 3 letech ztrácejí téměř až polovinu hodnoty. Tesly jsou na tom nejhůře
60 komentářů
Mikesus
@DonVito
To je zásadní věc. Kdyz zlevni nové, musi zlevnit i to ojeté.
U tesly nějak nemám přehled o cenách. O kolik stála vic před 3 lety tmy nebo tm3?
To je zásadní věc. Kdyz zlevni nové, musi zlevnit i to ojeté.
U tesly nějak nemám přehled o cenách. O kolik stála vic před 3 lety tmy nebo tm3?
dodo24
Uplne nová Tesla 3 sa dá s daňou kúpiť za 980.000kč. Kde sú tie 3 ročné Tesly za 490.000kč? Jednu by som zobral žene
DonVito
@Arese
Jsem rad, ze nas zde osvecujes svoji pravdou.
A dokazjes svou neutuchajici pevnou viru ve spalovak.
Nekdy te necham projet v EV.
❤️
Jsem rad, ze nas zde osvecujes svoji pravdou.
A dokazjes svou neutuchajici pevnou viru ve spalovak.
Nekdy te necham projet v EV.
❤️
Horký Rom
Před dvěma dny jsem měl ve svém zřeteli dvouletý vůz DS 3 Crossback Rivoli E-Tense za 410 000, jenž jsem zamýšlel poříditi pro svou drahou choť. Byl však prodán ještě téhož dne, což svědčí o jeho nemalé oblibě i žádanosti. 👍
Mikesus
@Superbird
no, ale to je cena bez daně. s daní jsi na 600. To pak můžeme říct, že nová je bez daně za 800, takže ojetou bez daně za 400. no a pořád jsi o 100 víc v tom tvým inzerátu, resp. 125tis víc, protože to je 525 bez daně.
no, ale to je cena bez daně. s daní jsi na 600. To pak můžeme říct, že nová je bez daně za 800, takže ojetou bez daně za 400. no a pořád jsi o 100 víc v tom tvým inzerátu, resp. 125tis víc, protože to je 525 bez daně.
Mikesus
@Arese
nikdo ti EV nenutí. Ty ho snad musíš kupovat? drží ti někdo zbraň u hlavy, abys šel k dealerovi a objednal?
nikdo ti EV nenutí. Ty ho snad musíš kupovat? drží ti někdo zbraň u hlavy, abys šel k dealerovi a objednal?
Mikesus
@topten
takže jestli to chápu, ojetá TMY z roku 2022 stojí 913, nová stála 1,724M podle článku. Nyní nová long range stojí 1,2M. Takže vlastně realnej pokles o 300tis jak píšeš za 3 roky, resp. 25% ceny, a to u horšího před FL auta než je aktuálně. Je to dáno rychlým vývojem
takže jestli to chápu, ojetá TMY z roku 2022 stojí 913, nová stála 1,724M podle článku. Nyní nová long range stojí 1,2M. Takže vlastně realnej pokles o 300tis jak píšeš za 3 roky, resp. 25% ceny, a to u horšího před FL auta než je aktuálně. Je to dáno rychlým vývojem
Robert Hlavatý
Tak v podstatě je to dobrý zpráva pro rozšíření elektromobility. Nové BEV kupují firmy a ojeté (tedy ty "normálnější") může koupit rodina jako druhé auto do rodiny - pro manželku, na dojíždění od práce atp..
DonVito
@KANKUNEN
Ja vim, protoze cesta na dovcu je zavod s casem.
😀
Pro normalni lidi neni problem udelat kazde dve hodiny kratkou pauzu.
Muj nazor.
A prosim nevyvracej mi ho.
A sam si jezdi dieselem, at si na Istrii o hodinu driv.
V diskuzi o EV neni nic dulezitejsiho...
Ja vim, protoze cesta na dovcu je zavod s casem.
😀
Pro normalni lidi neni problem udelat kazde dve hodiny kratkou pauzu.
Muj nazor.
A prosim nevyvracej mi ho.
A sam si jezdi dieselem, at si na Istrii o hodinu driv.
V diskuzi o EV neni nic dulezitejsiho...
dodo24
@Superbird nehovoriac o tom, že si vybral to najlacnejšie auto z celého nemeckého trhu, ktoré navyše nemusí byť technicky ok. Len mi nesedelo to, čo sa píše v článku s realitou. EV síce vlastním, ale Tesla to nie je, takže nemám ani potrebu obhajovať prípadnú pravdu.
Najlacnejšia TM3 2022 stojí na mobile 25k€, najdrahšia 49k€. Obraz o pravdivosti článku nechám na každom z vás.
TMY zas 29.500€ a 67.900€...
Najlacnejšia TM3 2022 stojí na mobile 25k€, najdrahšia 49k€. Obraz o pravdivosti článku nechám na každom z vás.
TMY zas 29.500€ a 67.900€...
Tycoon
@Horký Rom
Nový stál 1 280 000 Kč a víc. Je tak žádaný, že po 2 letech se prodal za 410 000 Kč.
Nový stál 1 280 000 Kč a víc. Je tak žádaný, že po 2 letech se prodal za 410 000 Kč.
Horký Rom
@Todie
Ach, jaká to vzácná událost! Jeden jediný prodaný kus a již se o něm hovoří s nadšením hodným korunovace krále. Snad by bylo záhodno, aby se tento zázračný stroj zapsal do kronik a byl vystaven v síni slávy vedle bájného jednorožce a svatého grálu!!!
Ach, jaká to vzácná událost! Jeden jediný prodaný kus a již se o něm hovoří s nadšením hodným korunovace krále. Snad by bylo záhodno, aby se tento zázračný stroj zapsal do kronik a byl vystaven v síni slávy vedle bájného jednorožce a svatého grálu!!!
dodo24
@Superbird no ale ja hladám nieco v cene 490.000czk co je 19,527€ aj s daňou. Preto som tú daň schválne písal. 19500 a 25000 je sakra rozdiel. Myslím, že by ten inzerát dlho nevydržal pri takej cene. Teslu kupovať neplánujem, ale za tú cenu by som neváhal.
Mikesus
@DonVito
tak jsem si to našel. Za 3 roky nová TMY zlevnila o 0,5M, z 1,7 na 1,2M. takže ojeté, 3 roky staré, se prodávají vlastně jen o 300tis levněji než nové. To není tak špatné, to je rozdíl 25%. To je naprosto běžný propad ceny i u ostatních aut za 3 roky.
tak jsem si to našel. Za 3 roky nová TMY zlevnila o 0,5M, z 1,7 na 1,2M. takže ojeté, 3 roky staré, se prodávají vlastně jen o 300tis levněji než nové. To není tak špatné, to je rozdíl 25%. To je naprosto běžný propad ceny i u ostatních aut za 3 roky.
Mr.Murphy
Teslička.... s tím jak ze sebe Musk dělá stále většího a většího pitomce tak za chvilku to nikdo nebude chtít ani zadarmo 😄
gil54
Pokud by mě snad okolnosti donutily změnit auto, spalovací nebude žádný tříválec, elektrické nebude žádná Tesla. 🙂
rohYpnol
@KANKUNEN
Kdyby jsme byli chytří, koupíme ropu od Trumpa.
=
Máme spojence.
Máme vyrovnanou obchodní bilanci.
Máme suroviny.
Nemáme celní válku.
...
Bohužel, stávající vedeni EK je banda dokonalých de...
Kdyby jsme byli chytří, koupíme ropu od Trumpa.
=
Máme spojence.
Máme vyrovnanou obchodní bilanci.
Máme suroviny.
Nemáme celní válku.
...
Bohužel, stávající vedeni EK je banda dokonalých de...
rohYpnol
@DonVito
Opět lžeš. Zdaleka to není jen o tom že musíš stavět na každým rohu a jednu cestu a dovolenku přežiješ i s takovými podmínkami...
Ono pak taky jsi na té dovolené a každý den řešíš, kde a kdy nabít a každý den sháníš dobíjecí stanici jak vocas a ztrácíš a MARNÍŠ čas. Protože prostě k nějaké nejbližší nabíječe to máš třeba 15, 20 minut. Dojedeš tam, nechceš čekat nesmysl času na 100% takže nabiješ z nějakých třeba 35% na 80% třeba za 20 minut, jenže z těch 20 minut máš každý den hodinu. Hodinu času denně musíš řešit pos*aný BEV...
Přitom stačí jet s dieselem a jednou za týden se stavit na 5 minut na benzince...
Ale každý ať si vybere... Já mám jasno. Nechci stavět jak courák v každý vesnici. Nechci ochcávat každý patník. Nechci za den 4 kávičky. Nechci se cpát bagetou každý den.
Opět lžeš. Zdaleka to není jen o tom že musíš stavět na každým rohu a jednu cestu a dovolenku přežiješ i s takovými podmínkami...
Ono pak taky jsi na té dovolené a každý den řešíš, kde a kdy nabít a každý den sháníš dobíjecí stanici jak vocas a ztrácíš a MARNÍŠ čas. Protože prostě k nějaké nejbližší nabíječe to máš třeba 15, 20 minut. Dojedeš tam, nechceš čekat nesmysl času na 100% takže nabiješ z nějakých třeba 35% na 80% třeba za 20 minut, jenže z těch 20 minut máš každý den hodinu. Hodinu času denně musíš řešit pos*aný BEV...
Přitom stačí jet s dieselem a jednou za týden se stavit na 5 minut na benzince...
Ale každý ať si vybere... Já mám jasno. Nechci stavět jak courák v každý vesnici. Nechci ochcávat každý patník. Nechci za den 4 kávičky. Nechci se cpát bagetou každý den.
Superbird
@dodo24 Za 21 000 eur bez DPH vies zene kupit 3 rocnu,malo jazdenu Teslu 3 v zaklade.Ratam,ze ked tam zavolas ,tak na 20 000 eur sa dohodnes co je priblizne ciastka 500 000 Kc,tak ako si pozadoval ohladne kupy Tesly pre svoju zenu
suchen.mobile.de/…uge/details.html?…
suchen.mobile.de/…uge/details.html?…
topten
kdyz sly dolu i ty novy, ktery maj navic casto lepsi parametry nez pred 3 rokama, tak je logicky, ze ty trilety olitany sly dolu o to vic
.
jestlize Y long range stal podle clanku 1M7, tak skladovka staryho modelu je dnes za 1M2
takze jestlize se 3 leta prodava za 0M9, tak to vubec spatna cena neni (pro prodavajiciho)
vpodstate pokles o 300k resp o 25% vzhledem k dnesni novy
to spalovaky padaj mnohem vic
.
jestlize Y long range stal podle clanku 1M7, tak skladovka staryho modelu je dnes za 1M2
takze jestlize se 3 leta prodava za 0M9, tak to vubec spatna cena neni (pro prodavajiciho)
vpodstate pokles o 300k resp o 25% vzhledem k dnesni novy
to spalovaky padaj mnohem vic
Jenik3
Mensi EV je ideal jako druhe auto do rodiny. Vetsinou se mota kolem komina a staci jej nabit jednou za tyden.
Arese
Koupit si nové EV je totální ekonomická sebevražda. To je ale přece dávno známé! 😊
KANKUNEN
Je nutné číst článek. Ztrácí Tesla proslulá špatným zpracováním, ztrácí Kona, protože je ošklivá, BMW se drží, Škodovka je solidní a umí vypadat - cena se drží. Mi se jeví nejlíp i4, i3 je divné auto, ale baterka drží a drží. Prostě prémie.
Mikesus
@rohYpnol
Tesla pada hlavně kvůli chování Muska. A ano, konkurence už ji pomalu dohání.
Tesla pada hlavně kvůli chování Muska. A ano, konkurence už ji pomalu dohání.
rohYpnol
Pád Tesly pokračuje! Konkurence ji předehnala, může zkrachovat?
https😐/finex.cz/…muze-zkrachovat/
Jejej, rohYpnol měl opět pravdu. Blbý co, doníčci, hendlíčci, mikešové, hujeříčci...🤣🤣🤣
https😐/finex.cz/…muze-zkrachovat/
Jejej, rohYpnol měl opět pravdu. Blbý co, doníčci, hendlíčci, mikešové, hujeříčci...🤣🤣🤣
Mikesus
@rohYpnol
Takze rohypnol zase lhář.
www.ridimauto.cz/…na-vsech-modelu/
Rok 2022,tedy před 3 roky, jak se píše v článku.
Model 3 LR
Od 1.49M, 2025 Od 1.1M
Zlevnění o 390tis.
Model Y LR
Od 1.72M, 2025 od 1.2M
Zlevnění o 520tis.
"Ztraci Tesla, ktera za posledni dva roky brutalne zlevnila nova auta"
Takže rohypnol zase lže u jasných faktů. Nebo druhá věc, je tka hloupy, ze nechape psany text, což prokazanym faktem dieselovych emisi je taky. Takze bud byl hlupak od narozeni, nebo se jim teprve stal.
Takze rohypnol zase lhář.
www.ridimauto.cz/…na-vsech-modelu/
Rok 2022,tedy před 3 roky, jak se píše v článku.
Model 3 LR
Od 1.49M, 2025 Od 1.1M
Zlevnění o 390tis.
Model Y LR
Od 1.72M, 2025 od 1.2M
Zlevnění o 520tis.
"Ztraci Tesla, ktera za posledni dva roky brutalne zlevnila nova auta"
Takže rohypnol zase lže u jasných faktů. Nebo druhá věc, je tka hloupy, ze nechape psany text, což prokazanym faktem dieselovych emisi je taky. Takze bud byl hlupak od narozeni, nebo se jim teprve stal.
DonVito
@rohYpnol
Zlodej vola: Chytte zlodeje.
😀
Rozporuj toto
"Tesla, ktera za posledni dva roky brutalne zlevnila nova auta..."
Konkretne.
Nebo zalez!
Zlodej vola: Chytte zlodeje.
😀
Rozporuj toto
"Tesla, ktera za posledni dva roky brutalne zlevnila nova auta..."
Konkretne.
Nebo zalez!
Arese
@traveldrive Nikoliv,blbý je Musk. 🙂 Tím mám samozřejmě na mysli jeho politické chování od inaugurace Trumpa, nikoliv jeho obchodně-markefingové schopnosti!
rohYpnol
@traveldrive
Pointa je úplně jinde.
I dražší USA ropa by byla v součtu všech okolností tím nejlevnějším řešením.
Pointa je úplně jinde.
I dražší USA ropa by byla v součtu všech okolností tím nejlevnějším řešením.
KANKUNEN
@DonVito Evidentně nejezdíš autem na dovču, stát co 2 hoďky znamená cesta do zácpy nebo musíš jet přes noc. Nechci stres, kdy tě tlačí čas.
KANKUNEN
@Arese Rozděluj to, to hloupé nucení, ale i vývoj techniky. Ale celkem už to jde, 3roky staré i4 50M je už parádní nabídka. Spalovací řadu M bych neuživil jen tak, ale EV lehce.
KANKUNEN
@DonVito Jenže Ares to nechce přijmout. Ta tichá síla na každý den je super. A na dovču po dálnici jedu na naftu a hotovo.
buddha666
Presneeee, kdyz byly EV super drahy, bylo to spatne. Kdyz zacaly ceny konecne vyrszne padat, tak je to zase spatne 😀😀 proste CR a manipulativni hejty musej frcet
Man Ký
@Freddka typicky BMW 7, S-klasse a podobná auta ztrácejí po roce 30-40 procent ceny zcela běžně...
Freddka
@sachs800 Jo no ale to by to nekdo musel nejak porovnat. A ted si predstav jak novinar zacne resit kde ja najdu ty data od tech, kdo na tom udelali skutecnou statistiku … to je nejaky paralelni vesmir. Tady se vecer za 1-2 hodiny napise “tener az polovinu hodnoty” cimz maji na mysli ne hodnotu, ale cenu a “temer” a “az” je to stejny slovo a dve za sebe se nedavaj. Takze asi chapes kde jsme.
Ale jinak ti, kdo to skutecne srovnali dospeli ke stejnemu zaveru, EVckum padaji ceny rychleji nez spalovakum, ten rozdil je znatelny, ale sorry nepamatuju si jestli o 10 nebo 15% vic ztraty ceny za 3 roky a taky si nepamatuju ktery trh, na tom dost zalezi.
Ale jinak ti, kdo to skutecne srovnali dospeli ke stejnemu zaveru, EVckum padaji ceny rychleji nez spalovakum, ten rozdil je znatelny, ale sorry nepamatuju si jestli o 10 nebo 15% vic ztraty ceny za 3 roky a taky si nepamatuju ktery trh, na tom dost zalezi.
Sevca1
@Mikesus To jsi psal ty, si nepamatuješ a jak jsi se mnou diskutoval v týdnu? Jak jsi hanil že mám benzínové auto, že je rozumný připlati a jiné kecy aby měli Ev a nezabíjely své děti. Máš krátkou paměť, nedivím se, takže pá hňupe
Mikesus
@Sevca1
Povídej kdo? O benzinu to tu nepsal asi nikdo. Možná xxc. Ale obecně ano, každé emise jsou horší než žádné. Ale v dnešní době se k žádným zatím nedostaneme, tak je nejlepší je minimalizovat.
Ze ty jsi stále doteď nepochopil ten text, ve kterém se diskutovalo?
Povídej kdo? O benzinu to tu nepsal asi nikdo. Možná xxc. Ale obecně ano, každé emise jsou horší než žádné. Ale v dnešní době se k žádným zatím nedostaneme, tak je nejlepší je minimalizovat.
Ze ty jsi stále doteď nepochopil ten text, ve kterém se diskutovalo?
Mikesus
@kesumb
Přesněji severomaďar. Ale to jsou jen ti, za které se Slováci musí stydět. Ale my jich tu mame taky dost, na jednoho jsi reagoval a pak mala skupinka, ktera s nim neustale souhlasi.
Přesněji severomaďar. Ale to jsou jen ti, za které se Slováci musí stydět. Ale my jich tu mame taky dost, na jednoho jsi reagoval a pak mala skupinka, ktera s nim neustale souhlasi.
xxc
@Sevca1 Co je na tom zle? Ved to su fakty, zabijate deti v okoli a pomahate zabijat a unasat deti v zahranici. To je najlepsie, ked niekto zabija deti a este sa pri tom rozculuje 😄
Mikesus
@ACE.
A to ma být na závist nebo politovani? A za kolik jsi ho kupoval v roce 2022? Nebo nevidis ten rozdíl 2015 a 2022? Fakt chceš takhle hloupě argumentovat?
Když se podíváme na superb.
www.sauto.cz/…superb/207835180
Za 750tis, kdyz nový pred 3 roky stal 1.3M. Dnes to same stoji taktéž 1.3M. Tesla nová 1.2M a ojetá 3letá 900tis. Superb nový 1.3M a 3lety 750tis.
A to ma být na závist nebo politovani? A za kolik jsi ho kupoval v roce 2022? Nebo nevidis ten rozdíl 2015 a 2022? Fakt chceš takhle hloupě argumentovat?
Když se podíváme na superb.
www.sauto.cz/…superb/207835180
Za 750tis, kdyz nový pred 3 roky stal 1.3M. Dnes to same stoji taktéž 1.3M. Tesla nová 1.2M a ojetá 3letá 900tis. Superb nový 1.3M a 3lety 750tis.
Sevca1
@Mikesus zajímavé? Ne nikdo mi Ev nenutí to je pravda a vůbec mi nevadí. Horší je to s lidma. Nějaký tuhle hejtoval mne že mám benzínové auto a zabijim tím děti? Co? Podotýkám že jsem zdůraznil nové.Vidíš jaký jsi de...l. Ještě že vše co jsi napsal je imaginární i ty tvé děti, kdyby byli po tobě užitek by nepřinesli bez tak. Teda pokud nepovazujes za užitek psát sracky na auto.cz Tam mentální kapacitu nepotřebuji. Tak zase někdy, pá
traveldrive
@rohYpnol Myslíš, že od Trumpa to bude za rovnakú cenu ako od Rusov? Ropa bude nepochybne ruská...
Todie
@Horký Rom chápu, že o ten jeden, co se prodal jako nový byl z pohledu teplého roma neskutečný zajem
Arese
@KANKUNEN Ale já vůbec nejsem agresivní. Pokud mi EV nebude agresivně vnucovat!
KANKUNEN
@Arese Nebuď tak zbytečně agresivní, rozdíl je tlačení EV na sílu, ale přece je to pěkná alternativa, ropa nebude věčně, bohatnou na ní arabáči a Norové a rusáci z ní zabíjejí.
Ztraci Tesla, ktera za posledni dva roky brutalne zlevnila nova auta...