Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

Elektromobilům se v Česku v roce 2025 zatím daří. Registrace vystřelily o 86 %

28 komentářů

KANKUNEN
Jako zastánce nafty s močovinou mám radost, že se daří i elektro. Nafta , benzín i elektro je fajň. Jen musíš používat hlavu, do Fabie si nedat naftu a do Multivana elektriku. A když máš druhé auto do rodiny prémiovku a aspoň svoje stání, tak ani naftu ani benzín. Dotace zrušit.
kesumb
@KANKUNEN
dotace zrusit a to vcetne fve. Na druhou stranu ale napalit spotrebni dan na naftu na uroven benzinu hmotnostne. A okamzite okopirovat normy usa, takze limity na naftu a benzin stejny a musej bejt stejny po 100tis majli, aby se predeslo tomu, ze 4 roky stara nafta smrdi jak darebny kamna a zamoruje svoje okoli. Pak at si kazdej vybere. Zrusit emise a stk, ale jakmile nahodile vybrany auto nesplni emise tak rovnou sesrotovat aby si lidi rozmysleli tydle pekace ve stavu srotu provozovat
Mikesus
@kesumb
přesně tak. když všem stejně, tak všem stejně ve všem. Žádné úlevy na dani, žádné úlevy na emisích, žádné dotace.
Tady každej křičí neférové dotace na EV, ale emise tomu jedometu zmírnit, jinak by neprošel, daň mu snížit, jinak bych musel platit o pár korun víc atd.
Lubik Janik
Příspěvek podléhá schvalování.
KANKUNEN
Pepíku ne, nesmrdí. V garáži po čase poznáš diesel, ale když uprdneš, tak to 100x překonáš. Za 10 minut naděláš smradu jako Euro5 za 1 sekundu
Barry Lyndon
@KANKUNEN Před vstupem do EU se PHM danily na váhu, to není nic revolučního. Místo litrů byly v zákoně kilogramy (resp. tuny).
PETR ŠTĚPÁNEK
@kesumb
u 4 roky starý nafty ani nevíš že je nastartováno
Pepa_007
@PETR ŠTĚPÁNEK no. Tak to tedy ne. Vždy smrdí.
KANKUNEN
@PETR ŠTĚPÁNEK Přesně tak, bohužel ortodoxní spalováku i baterkáčů mají společnou vlastnost, bezostyšně lžou a vymýšlí pitomosti, typu nafta na váhu nebo nafta ze starého fritovacího oleje.
kesumb
@PETR ŠTĚPÁNEK
jasne pokud tomu tak je tak nastavit stejne emise jako na benzin a 160tkm!
Mikesus
@PETR ŠTĚPÁNEK
Ano, kdyz žiješ v tom smradu porad, tak to nepoznas. To je jako zit v prasečáku a tvrdit vsem, ze prasat nejsou citit. Smrdí i roční nafta casto.
Barry Lyndon
Objektivně vzato studený smrdí a škodí úplně všechno, to měla alespoň částečně řešit až ta neschválená Euro7. Proto je taky ve městech v zimě tak hnusnej vzduch, auta jsou studený delší dobu a k dezolátům v jebkách (co smrdí a škodí permanentně) se přidají ještě všechna ta studená auta. Zvlášť když nějaký majitel spalováku používá k zahřátí auta volnoběh 20 minut dopředu (což sice některá auta umožňují i dálkově, ale je to ilegální).
topten
@PETR ŠTĚPÁNEK
bydlim uz nekolik roku v lese na cistym vzduchu
kdyz mesic nevylejzam a pak prijedu do phy, tak to je pro me vzdycky sok z toho smradu z aut
podobnej sok sem zazival, kdyz sem po prazdninach poprve prijizdel do phy, na ten vsude pritomnej smrad z aut. druhej den sem uz nic necitil a i kdyz sem na vikendy jezdil domu, tak ty 2 dny nestacily, aby se cichove bunky vratily do normalu, vzdycky se vratily do normalu, az behem letnich prazdnin a pak opet sok z toho smradu.
i kdyz je otazka, co je normal, pro nekoho je normal to, ze ten smrad necejti
podobnej rozdil je v potravinach a jejich nahrazkach ktery kupujes v obchodakach
rohYpnol
@topten

Nemohl jsi být v Praze. Mikeš říká, že diesel zabíjí lidi. Návštěvu Prahy by jsi nepřežil 🤣🤣🤣

Já byl minulý rok skoro měsíc v Praze a normálně žádnej problém. V městských částech je provoz úplně ok, žádný nepříjemný emise, nic... Lepší doprava jak v našem maloměstě.
WinDiesel
@kesumb : ty woe já myslel že jsou tady příznivci elektrovrzů a ono nakonec jsou to jen hateři dieselů, ubožáčci.
Mikesus
@WinDiesel
Tak jedomety neplnici emise, což jsou prakticky všechny diesely už co vyjedou z tovarny, jsou jen vraky co na silnici vubec nemaji co delat.
Frfla
Skvělé, aspoň budou pro nás ostatní větší kvóty na diesel a benzin.
Arese
@Frfla Přesně tak. Kdo EV opravdu chce, protože nejlépe vyhovuje jeho potřebám, ať si ho samozřejmě koupí. Ze srdce mu ho přeju. Ale ať mi sakra žádní z.k.u.r..n.í politici nesahají na spalovací auta!!!
Radek Holodňák
@Arese panenko skákavá, zase ti politici
Arese
@Radek Holodňák Samozřejmě. Ti ve vedení EU jsou doslova hrobaři evropského automotive! Ať shoří v pekle! 😡🔥
laco tralala
Len tak ďalej s takýmito článkami. Tí čo sa o autá zaujímajú vás prestanú čítať a tí ostatní vás aj tak nečítajú.
Petr Mičan
Zajímalo by mne, kolik procent je do soukromých rukou.
rohYpnol
@Petr Mičan
1%, na úrovni statistické chyby...
ericn
To je opět zábavný nadpis jak z blesku 😋 86% zní velkolepě, ale že je to jen 800ks aut více za 2 měsíce je minimálně úsměvné… Podíl na prodejích je 4,63%, tj cca stejně jako celkem loni 🤣

Tj za 37120ks všech aute jen 1718ks EV, tj žádný zázrak 🤔
Sevca1
Jj a kdy budou ty EV pro luzu a dezolaty jak tu píše a naziva EV úderka lidi, (krásně si notují) Ev fandím ale pořád čekám na tu paritu u aut pro luzu. Nějaký Ev fanatici už tu minimálně rok vykrikuji o paritě. Kde je u aut 500-800 tisíc. Na auto přes milion nemám.Libylo se mi jak tu včera onanovali nad autem do města od VW do 500 tisíc. A ono má přijít za dva roky!!!! Co bude za dva roky, dáte fanatici ruku za tu cenu do ohně. No nic koupím zase benzínové , pro mě ještě Ev není
rohYpnol
@Sevca1
Nazývat lúzou 90% obyvatel ČR je dost na potlamě...
Maxmilian_Von_Mondeo
Pane Šámal, já už Vám přestávám rozumět. V jednom týdnu dokážete ohledně elektromobility sepsat 4 protichůdné články. úspěch, neúspěch, daří se, nikdo to nechce .......... co Vy jste zač?
psel
@Maxmilian_Von_Mondeo to je teď nový normál, stačí se podívat do bílého domu 😄. Co ráno platí, odpoledne už ne.
Všechno jen bílý šum.
Co zbyde je snižující se prodeje spalováků a jejich postupné nahrazení BEV.