Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeVolkswagen ukázal levný elektromobil. ID.Every1 se má vejít do půl milionu
108 komentářů
topten
o neco vetsi nez bajnej favorit, kterej prisel na 30 prumernejch komunistickejch vejplat
tohle je za jeden rocni prumernej prijem
za 2 roky ta cena bude zacinat ctyrkou, takze to bude za 10 prumernejch vejplat
tohle je za jeden rocni prumernej prijem
za 2 roky ta cena bude zacinat ctyrkou, takze to bude za 10 prumernejch vejplat
@topten No jo, jenže ti PETkoví pivaři na to nemají ani tak, oni nedomyslí, že by neměli nikdy ani toho Fafťase, ale drtili by 105s.
@KANKUNEN
za komousu lidi z tyhle socialni skupiny jezdili sockou nebo na kole, ale porad na tu dobu vzpominaj se slzou v oku
za komousu lidi z tyhle socialni skupiny jezdili sockou nebo na kole, ale porad na tu dobu vzpominaj se slzou v oku
@topten Právě, že za komoušů lidi z této sociální skupiny jezdili v nových autech, měli byty, chaty nebo si stavěli domy. Mohli se v práci flákat, a i přesto brát vyšší mzdu, než lidi s vysokoškolským vzděláním. Navíc si sem tam něco v práci mohli ukrást, protože to lidem v jejich sociální skupině přišlo a dodnes přijde normální. A proto na tu dobu dodnes tak rádi vzpomínají. Že si rozkradli a projedli továrnu pod nohama nevidí. Ta přece zkrachovala až po revoluci kvůli těm zlodějským podnikatelům a manažerům, co jezdí těmi novými auty dnes ...
@sealove
neco na tom bude
kdyz sem s cerstvym titulem prisel do svyho prvniho zamestnani tesne pred krachem komousu, bral jsem necely 2 litry. soucasne se mnou tam prisel cucak, co mel ucnak a snad si dodelaval maturitu, bral o petikilo vic a tlemil se mi do oci
vydrzel sem tam jen par mesicu, pak komousi konecne krachli a zaridil jsem se jinak
dnes by se mi do oci asi netlemil
neco na tom bude
kdyz sem s cerstvym titulem prisel do svyho prvniho zamestnani tesne pred krachem komousu, bral jsem necely 2 litry. soucasne se mnou tam prisel cucak, co mel ucnak a snad si dodelaval maturitu, bral o petikilo vic a tlemil se mi do oci
vydrzel sem tam jen par mesicu, pak komousi konecne krachli a zaridil jsem se jinak
dnes by se mi do oci asi netlemil
@Seeloewe
jo to tak nějak odpovídá. Kradli, rozkradli státní podnik pod rukama a hodili to na manažery po revoluci. Dnes brečí, že nemůžou krást jako dřív.
jo to tak nějak odpovídá. Kradli, rozkradli státní podnik pod rukama a hodili to na manažery po revoluci. Dnes brečí, že nemůžou krást jako dřív.
@topten ano stačilo jedno auto v rodině co jezdilo minimálně. Z vesnic jezdili autobusy i na odpolední za pár kaček tak jezdily sockou, dnes musí mít rodina dvě auta chytrá hlavicko. Jo to je realita, to není nějaká vzpomínka se slzou v oku kdyby náhodou jsi mne obviňoval z toho že říkám že bylo lépe, v hlavě máš guláš na to dostačující
@sevca
a proc asi dnes nejezdi z kazdy diry socka kazdou pulhodinu - protoze uz davno vsichni mame aspon jedno auto v rodine, protoze to je pohodlnejsi a hlavne na to mame a ne jako za komouse
ty bys chtel, abysme byli zase vsichni chudi a v kazdy vesnici bylo jen jedno nebo 2 auta a zbytek jezdil sockou, ktera by diky zajmu jezdila zase kazdou pulhodinu ty goulashi a navic by ty socky byly narvany a tedy telo na telo se vsim tim smradem
a proc asi dnes nejezdi z kazdy diry socka kazdou pulhodinu - protoze uz davno vsichni mame aspon jedno auto v rodine, protoze to je pohodlnejsi a hlavne na to mame a ne jako za komouse
ty bys chtel, abysme byli zase vsichni chudi a v kazdy vesnici bylo jen jedno nebo 2 auta a zbytek jezdil sockou, ktera by diky zajmu jezdila zase kazdou pulhodinu ty goulashi a navic by ty socky byly narvany a tedy telo na telo se vsim tim smradem
@topten chlapče krásný román ale k hounu. Jo oni si všichni na vesnici koupily dvě auta, platí dvě pojistky servis a td aby nemuseli sockou. Ty máš guláš v hlavě dobrej. Ne mají dvě auta protože ty spoje nejsou to je realita. A chlapče tenkrát ty peníze byly taky víš, mí rodiče nové auto, a že tenkrát stálo dost vůči mzdám co byli, a nebyli jediní na vesnici ,ale nemuseli mít dvě tak pá moudrá hlavičko
@sevca
ty bys fakt vymenil pohodli a casovou nezavislost za jezdenim sockou?
myslis, ze za bolsevika by socku za pohodli a casovou nezavislost nevymenili??
kdyby na to meli ???
nemoudra hlavicko
ty bys fakt vymenil pohodli a casovou nezavislost za jezdenim sockou?
myslis, ze za bolsevika by socku za pohodli a casovou nezavislost nevymenili??
kdyby na to meli ???
nemoudra hlavicko
@topten copak na jednou mluvíš o pohodlí. To víš tvoje lež že na vesnici bylo jedno nebo dvě auta byla přímo tupá hňupe. Dále nebylo by lepší pro ekologii kdyby se jezdilo do práce sockou, vlakem než všichni autem? Jo tenkrát měli na výběr buď auto nebo sockou. Dnes nemají a musí mít auta dvě viď ekologu. A dnes mají všichni na dvě Ev auto co . Jsi mentální mrzáček a lhář pá. Zase někdy
Josef Vik
Za ten půlmíč bych potřeboval auto, které dokáže na jedno nabití ujet 300 km v létě v zimě. Tak, abych nemusel nikde řešit nabíjení, když v týdnu pojedu někam na krátký výlet, nebo návštěvu za příbuznými. Nemusí být ani velké, ani SUV, ani překoňované. To už by mi pak EV dávalo smysl. Na delší výlety a dovolené bych si nechal doma jako druhé vozidlo současný benzínový kombík. Věřím, ze by většinu svého času v klidu odpočíval v garáži.
rohYpnol
Smutné.
V podstatě obdoba eUp!
Cena za malý vůz zcela neakceptovatelná. Žádná parita.
Rohypnol měl opět pravdu, budoucnost elektromobily se nekoná 🤣🤣🤣
V podstatě obdoba eUp!
Cena za malý vůz zcela neakceptovatelná. Žádná parita.
Rohypnol měl opět pravdu, budoucnost elektromobily se nekoná 🤣🤣🤣
@rohYpnol
cože říkal rohypnol? "Žádná parita."
aha. takže EV nemá žádnou paritu.
Enyaq 60, 150KW od 1,015M
Kodiaq, 2.0TSI 150KW, od 1.125M,
je to ovšem AWD, narozdíl od enyqu, který je RWD, takže příplatek 60tis klidně beru jako navíc.
dále
BMW i5, 250KW, 1,79M
BMW 540d, 223KW, 1,95M
BMW 530e, 220KW, 1,75M
Elroq 50, 125KW, 799tis
Karoq, 1,5TSI DSG 110 KW, 765tis
ta čísla jsou si prakticky stejná navzájem. Takže zase lžeš, že žádná parita není. Parita není v C segmentu ( i když tam už se díky elroqu dostává též ) a níž. v ostatních už dávno je a je to taky znát na rostoucích prodejích EV celosvětově.
cože říkal rohypnol? "Žádná parita."
aha. takže EV nemá žádnou paritu.
Enyaq 60, 150KW od 1,015M
Kodiaq, 2.0TSI 150KW, od 1.125M,
je to ovšem AWD, narozdíl od enyqu, který je RWD, takže příplatek 60tis klidně beru jako navíc.
dále
BMW i5, 250KW, 1,79M
BMW 540d, 223KW, 1,95M
BMW 530e, 220KW, 1,75M
Elroq 50, 125KW, 799tis
Karoq, 1,5TSI DSG 110 KW, 765tis
ta čísla jsou si prakticky stejná navzájem. Takže zase lžeš, že žádná parita není. Parita není v C segmentu ( i když tam už se díky elroqu dostává též ) a níž. v ostatních už dávno je a je to taky znát na rostoucích prodejích EV celosvětově.
@Mikesus
v nemecku elroq za necelejch 600k v ceskejch bez dph = necelejch 730k s dph
.
az panadol prijde vecer ze sichty, tak nam to vysvetli, a ze jsme nic nepochopili
v nemecku elroq za necelejch 600k v ceskejch bez dph = necelejch 730k s dph
.
az panadol prijde vecer ze sichty, tak nam to vysvetli, a ze jsme nic nepochopili
@topten Na tos přišel kde???
https😐/www.skoda-auto.de/…elle/elroq/elroq
https😐/cc.skoda-auto.com/…/trimline-scenic?…
Vykuchanej základ na plecháčích bez baterie je skoro za 9 kil s daní...
https😐/www.skoda-auto.de/…elle/elroq/elroq
https😐/cc.skoda-auto.com/…/trimline-scenic?…
Vykuchanej základ na plecháčích bez baterie je skoro za 9 kil s daní...
@Mokrous
dej si www.mobile.de , elroq
pod 600k bez DPH
konkretne treba tenhle
www.mobile.de/…r/415408136.html
kdyz nevis, tak se zeptej
dej si www.mobile.de , elroq
pod 600k bez DPH
konkretne treba tenhle
www.mobile.de/…r/415408136.html
kdyz nevis, tak se zeptej
@Mikesus
Enyaq 60 🤣🤣🤣
Jo, dobrý vtip. Sice je to awd vs. 2wd, sice je to auto s třetinovým dojezdem, takže totálně nesrovnatelné, ale ok.... 🤣🤣🤣
Enyaq 60 🤣🤣🤣
Jo, dobrý vtip. Sice je to awd vs. 2wd, sice je to auto s třetinovým dojezdem, takže totálně nesrovnatelné, ale ok.... 🤣🤣🤣
@Mikesus chlapče já Ev fandím, ale parita je u aut nad milion, ne kolem 400-800 tisíc. S tím elrogem to myslíš vážně. Auto za tyhle peníze co ujede po dálnici 200 km. Dojezd Ev 200 km je ok u městského auta ne rodinného, to neokecas
ACE.
Za půl míče autíčko s reál dojezdem 200? V zimě 100 s topením. Super kauf
@ACE. Kam bys s tím chtěl jet?
@ACE.
VW má tak neefektivní topení, že mu dojezd klesá na polovinu v zimě?
VW má tak neefektivní topení, že mu dojezd klesá na polovinu v zimě?
@Mikesus V prípade, že nemá výmenník, je pokles dojazdu o 100 km reálny. V tomto prípade je to o polovicu. Keby mal dojazd 300 km, bol by to pokles o tretinu. Jednoduchá matematika.
@TT Pokles proti WLTP v zimě bývá daleko větší než o 100km. Ty největší krámy se nedostanou ani na 50% deklarovaného dojezdu. Viz třeba MG nebo Toyota v testu ADACu.
@Mikesus To ale není jen o efektivitě toppení. Každý výrobce ještě k tomu doporučuje udržovat baterku mezi 20-80 procenty, pokles dojezdu v zimě nějakých 20pro, nějaký pokles při stání atd. Takže kolik je pak takový reál, když výrobce hlásá až 250 při běžném používání?
@Mikesus nemůžu si nevšimnout, byl jsi tu velký fanoušek hybridů od Toyoty. Ty teď jezdíš EV za WLTP spotřeby? Nebo proč tu najednou až agresivně reaguješ na všechny co jen mírně kriticky napíšou něco o EV?
Mimochodem odpověď na tvou otázku - topení ve smyslu kabiny je jen jedna část, ta horší je udržování teploty baterie a tam se velmi láme chleba napříč výrobci. Viz to co tu už napsali jiní a pak se skutečně v praxi spotřeba dostává procentuálně úplně jinam. Plus teda je i otázkou jak se na tom podílí zimní pneumatiky, protože tam bude oproti těm letním eco gumám solidní rozdíl. Mám zkušenost z CLA PHEV kde byli Bridgestone Turanza eco (mívají stejné BEV) a na rozjezdu i v teple klouzali víc než zimní Pirelli, což je dost zarážející. Myslím že je stejná pneu co selhala snad v losím testu Enyaqu nebo co to bylo za auto? Jak bylo úplně neovladatelné, podle mě to bylo pneumatikama.
Mimochodem odpověď na tvou otázku - topení ve smyslu kabiny je jen jedna část, ta horší je udržování teploty baterie a tam se velmi láme chleba napříč výrobci. Viz to co tu už napsali jiní a pak se skutečně v praxi spotřeba dostává procentuálně úplně jinam. Plus teda je i otázkou jak se na tom podílí zimní pneumatiky, protože tam bude oproti těm letním eco gumám solidní rozdíl. Mám zkušenost z CLA PHEV kde byli Bridgestone Turanza eco (mívají stejné BEV) a na rozjezdu i v teple klouzali víc než zimní Pirelli, což je dost zarážející. Myslím že je stejná pneu co selhala snad v losím testu Enyaqu nebo co to bylo za auto? Jak bylo úplně neovladatelné, podle mě to bylo pneumatikama.
MarekAbsolon
VW ukazuje levné elektromobily každý měsíc, už asi 10 let. Zatím ale žádný neprodává.
@MarekAbsolon Ty se divíš, protože jsi naivní, asi to spadne z kosmu. Víš kolik stála LED žárovka před deseti lety?
@KANKUNEN LED žárovka byla novinkou, EV je obnovená technologie z 19. století... Jen se zdokonaluje dojezd, typ baterie atd., ale princip stále stejný, tj. rotující civka kolem magnetického pole, do které jde proud a vykonává nějaký výkon přeměnou na pohybovou energii...
A nadále to všichni považuji za moderní technologii...
A nadále to všichni považuji za moderní technologii...
@Nebo Nebo
termojaderna fuze probiha miliardy let, resp od zacatku veku, a ani se supermodernimi technologiemi ji stale neumime vyuzit, jestlize tedy nechceme zdevastovat kus kontinentu a zabit vse co tam pobiha
termojaderna fuze probiha miliardy let, resp od zacatku veku, a ani se supermodernimi technologiemi ji stale neumime vyuzit, jestlize tedy nechceme zdevastovat kus kontinentu a zabit vse co tam pobiha
@Nebo Nebo tak jako moderní technologie to je, ony ty moderní BEV rozhodně nejsou jen o tom že pustíš proud do cívky 😁 Už jen ta integrace a výpočetní technika, která to reguluje, to už bychom pak zjednodušovali na to že spalovací motory jsou taky stejné jako před sto lety 😊
3_diamanty
Vyzera dobre.... konecne EV od vw ktore by aj mohlo davat zmysel... uvidime
Hyundai inster a dongfeng box v nom mozu mat zaujimavu konkurenciu ...
Hyundai inster a dongfeng box v nom mozu mat zaujimavu konkurenciu ...
@3_diamanty Volkswagen už elektromobil, ktorý dával zmysel, mal. Trestuhodne ho hodil do šrotu.
DonVito
To se nebude mistnim trollum libit.
Je to relativne cenove prijatelne a dava to smysl.
👍
Je to relativne cenove prijatelne a dava to smysl.
👍
@DonVito Nikoliv, vedle základního Golfu 1.5 TSI či Octavie to právě je totální ekonomický nesmysl! 😊)
@Arese
Akorat ten Golf nejezdi za dva litry na sto...
Ty ekonome.
😀
Akorat ten Golf nejezdi za dva litry na sto...
Ty ekonome.
😀
@DonVito Nesrovnatelně větší praktičnost, použitelnost i mnohem lepší jízdní výkony a radost z jízdy ty vyšší provozní náklady bohatě ospravedlňují, ty "mysliteli"! Nemluvě o mnohem nižším poklesu hodnoty při dalším prodeji. Jinými slovy se nás tady snažíš opít trapně prolhaným elektrohujerským rohlíkem. Naštěstí marně! 🙂
Ne kazdy ma v teto tride jako prioritu "pozitek" z jizdy.
Ostatne obdobne je to u SUV.
Ale to ty nikdy nepochopis.
Ostatne obdobne je to u SUV.
Ale to ty nikdy nepochopis.
@DonVito Ono je spíš každýmu u pr... co si kdo kupuje, jen místní trollové neustále něco prosazují a útočí na každého, komu se vnucování zajídá.
Mr.Murphy
... tohle je cesta, tyhle auta jsou potřeba.... Nová E-Panda je samozřejmě hezčí, lepší, stylovější 😉 Ale to je jedno, jen ať těch aut přibývá.
@Mr.Murphy
👍
A Citroen e-C3.
Tezko temto autum neco vycitat krome dojezdu.
A ten kritizuji obvykle ti, kteri maji s EV nedostatek zkusenosti.
Cestovat s EV neni problem.
👍
A Citroen e-C3.
Tezko temto autum neco vycitat krome dojezdu.
A ten kritizuji obvykle ti, kteri maji s EV nedostatek zkusenosti.
Cestovat s EV neni problem.
@DonVito Těžko něco vyčítat kromě dojezdu. Auto vždycky bylo od toho, aby někam dojelo.
Otázka na rádio Jerevan: Proslýchá se, že sovětští vědci sestrojili zařízení pro komunikaci se zemřelými.
Odpověď rádia Jerevan: Ano, toto se úspěšně podařilo. Takové zařízení již bylo úspěšně vyzkoušeno. Jen ti zemřelí zatím neodpovídají.
Otázka na rádio Jerevan: Proslýchá se, že sovětští vědci sestrojili zařízení pro komunikaci se zemřelými.
Odpověď rádia Jerevan: Ano, toto se úspěšně podařilo. Takové zařízení již bylo úspěšně vyzkoušeno. Jen ti zemřelí zatím neodpovídají.
@MarekAbsolon
Jsi velmi vtipny.
❤️
Zkusim to jinak.
Ja dojedu se svym EV vsude a navic LEVNE a lokalne BEZEMISNE.
Posledni dva zminene aspekty jsou pro me dulezite.
Tak mi prestan vysvetlovat, co je pro me lepsi auto....
😉
Pro me je lepsi EV.
Nemyslim si, ze jsem nejak vyjimecny tim, ze prioritizuji naklady na provoz. Me naklady na "palivo" odpovidaji asi 2,5 litrum benzinu na 100km. 👍 A jsem za to rad...
Ty si klidne jezdi za sedm litru.
👎
Ale nepoucuj me tu o autech.
PS Pro spoustu lidi aby nekam dojeli, tak si to musi financne dovolit... A ja se priznam, ze i diky nizkym nakladum jezdim vic.
Jsi velmi vtipny.
❤️
Zkusim to jinak.
Ja dojedu se svym EV vsude a navic LEVNE a lokalne BEZEMISNE.
Posledni dva zminene aspekty jsou pro me dulezite.
Tak mi prestan vysvetlovat, co je pro me lepsi auto....
😉
Pro me je lepsi EV.
Nemyslim si, ze jsem nejak vyjimecny tim, ze prioritizuji naklady na provoz. Me naklady na "palivo" odpovidaji asi 2,5 litrum benzinu na 100km. 👍 A jsem za to rad...
Ty si klidne jezdi za sedm litru.
👎
Ale nepoucuj me tu o autech.
PS Pro spoustu lidi aby nekam dojeli, tak si to musi financne dovolit... A ja se priznam, ze i diky nizkym nakladum jezdim vic.
@DonVito Máš pravdu. Je vtipný. Aj ty máš pravdu. Pre teba je lepšie EV. Pre teba, pre neho nemusí byť. Ale vlastne neviem, prečo si na jeho príspevok reagoval. Nie je v ňom ani náznak žiadneho vysvetľovania, a najmä nie na tvoju osobu. Iba vtipne vyjadril svoj názor. Prečo si taký vzťahovačný?
@TT
Protoze zesmesnuje elektromobilitu OBECNE.
👎
A minimalne v mem pripade je to jinak nez si Marek mysli...
PS Mas pravdu, kdyz nekdo kritizuje elektromobilitu, jsem vztahovacny. 😀
Protoze zesmesnuje elektromobilitu OBECNE.
👎
A minimalne v mem pripade je to jinak nez si Marek mysli...
PS Mas pravdu, kdyz nekdo kritizuje elektromobilitu, jsem vztahovacny. 😀
@Don Vito
Zosmiešňuje "obecne"... Tak prečo si napísal toto?
"Tak mi prestan vysvetlovat, co je pro me lepsi auto..."
Reaguješ naozaj zvláštne.
Zosmiešňuje "obecne"... Tak prečo si napísal toto?
"Tak mi prestan vysvetlovat, co je pro me lepsi auto..."
Reaguješ naozaj zvláštne.
kari.laz
Takhle si představuji správné elektro. Malé, žádné nesmyslné hodnoty. Ideální do města a jeho okolí. Vmax malá, ale na dálnici s tím stejně nikdo nepojede, dojezd bídný, ale do města to stačí s přehledem. Na to co to je, je cena ale pořád vysoká. Nicméně vidím zde jasnější vizi, kam s tím míří.
Další věc je, že právě v těch městech to drtivá většina lidí nenabije ze svých zdrojů a budou muset spoléhat na veřejné nabíječky.
Další věc je, že právě v těch městech to drtivá většina lidí nenabije ze svých zdrojů a budou muset spoléhat na veřejné nabíječky.
@kari.laz No, vysoká cena mi zas tolik nepřijde, i samotné malé Polo stojí cca od 400 tis. a tuším, že je o něco slabší než tento elektrický vůz.
@Nebo Nebo Polo je určite predsa len o niečo väčšie ako bude toto, netreba veriť reklame, tá je vždy plná superlatívov. Objem kufra bude určite vrátane všetkých možných a nemožných dutín a prelisov v kufri, vrátane vzduchu v rezerve, reálne to bude (podľa zvyklostí Volkswagenu) tak do 250 litrov.
Udávaný maximálny výkon je jedna vec, realita druhá, u elektromobilov je oveľa dôležitejší krútiaci moment, ktorý využívaš. Maximum výkonu zvykne dosahovať pri otáčkach, do ktorých ani nemá zmysel ísť. Limitom je dojazd. S každým Polom na jednu nádrž aspoň 600-700 km dáš. Nehovorím, že je to pre takéhoto prcka nutné, ale ako porovnávateľná vlastnosť má tiež svoju váhu. Pol milióna za maličké autíčko je stále viac ako dosť. Polo je o kus väčšie.
Udávaný maximálny výkon je jedna vec, realita druhá, u elektromobilov je oveľa dôležitejší krútiaci moment, ktorý využívaš. Maximum výkonu zvykne dosahovať pri otáčkach, do ktorých ani nemá zmysel ísť. Limitom je dojazd. S každým Polom na jednu nádrž aspoň 600-700 km dáš. Nehovorím, že je to pre takéhoto prcka nutné, ale ako porovnávateľná vlastnosť má tiež svoju váhu. Pol milióna za maličké autíčko je stále viac ako dosť. Polo je o kus väčšie.
@Nebo Nebo Jenže to Polo je naprosto univerzální auto, ne jen okolo komína... 😊 A mnohem, mnohem lépe si jako ojeté bude držet svou cenu! 🙂👍
@Nebo Nebo Ta cena "od" ještě úplně neříká, jaká bude první použitelná, navíc Polo je větší, tohle je někde mezi Polem a Upem, byť tvrdí, že to bude uvnitř podobně velké jako Polo, ale "reklamština" je všudypřítomná. Výkon bude taky relativní. S Polem budeš moct i někam dál, s tímhle by to bylo za trest.
Takže bych počkal na finální verzi a info.
Takže bych počkal na finální verzi a info.
Kasprik
Tady nechápu, proč to jde do prodeje tak pozdě. Dřív bylo,že představím nový model a za půl roku se dal koupit. Napadá mě jedině, že nevědí co a jak s propuštěním zaměstnanců, které při výrobě těchto aut nebudou potřebovat tolik. Dál asi o polovinu zredukovat servisní síť, protože ta nebude též potřeba. Neví někdo, proč to tak dlouho trvá?
@Kasprik Tomu nerozumiem. Zamestnancov je príliš veľa - takže náklady na pracovnú silu budú pri výrobe EV nižšie. Servisov tiež netreba tak veľa - takže náklady idú opäť dole. Ceny bateriek vraj klesli o 90%. Super, ďalšie znížené náklady. Elektromotory sú výrazne jednoduchšie a ľahšie ako spaľovacie jednotky. Tak kde do pekla je problém? Prečo sú tie elektromobily stále drahé jak sviňa?
Modrý blesk
Spíše "Krtinec" mdlých technických parametrů než moderní vůz, pro mě by to bylo i za 8 tis. euro nic moc auto... Spíš by měli zrušit cla na elektrovozy z Číny, pokud chtějí tlačit elektroauta mezi lid...
Barry Lyndon
No nevím, když se podíváme na Teslu, stačí jí v podstatě 2 hlavní (3 a Y) a 2 okralovější (S a X) modely (+ 1 ultraokrajový nesmysl CyberTruck) . Koncern by se mohl konečně trochu poučit. Opravdu je nutné, aby se jednotlivá auta odlišovala délkou cca po 10 centimetrech, to samo se zopakovalo o patro výše jako Crossover/SUV a to se vynásobilo čtyřmi značkami? Nějak mi ID1, ID2 a ID3 nedávají moc smysl. Všechno jsou to prakticky auta jako Polo nebo Golf. Sloučil bych to do max. dvou modelů a i to by bylo až až...
Tím neříkám, že mají vyrábět jednoho Brouka jako za starých nedobrých časů, ale v rámci efektivity všeho s mírou... 😊
Tím neříkám, že mají vyrábět jednoho Brouka jako za starých nedobrých časů, ale v rámci efektivity všeho s mírou... 😊
@Barry Lyndon
Úspěch VW byl vždy postaven na velkém množství nabízených modelů, variant, motorizací atd. Si vezmi třeba rok 2000. Mohl sis vybrat dokonce 6 různých modelů lišících se délkou méně než 7 cm (jde pouze o evropskou nabídku).
Lupo 3-door: 3542 mm
Polo 3-door: 3743 mm
Polo 5-door: 3743 cmm
Golf Cabrio: 4081 mm
New Beetle: 4129 mm
Polo Classic: 4138 mm
Polo Variant: 4138 mm
Golf 3-door:4148 mm
Golf 5-door: 4148 mm
Bora: 4380 mm
Golf Variant: 4397 mm
Bora Variant: 4410 mm
Sharan: 4620 mm
Passat Variant: 4669 mm
Passat: 4676 mm
Úspěch VW byl vždy postaven na velkém množství nabízených modelů, variant, motorizací atd. Si vezmi třeba rok 2000. Mohl sis vybrat dokonce 6 různých modelů lišících se délkou méně než 7 cm (jde pouze o evropskou nabídku).
Lupo 3-door: 3542 mm
Polo 3-door: 3743 mm
Polo 5-door: 3743 cmm
Golf Cabrio: 4081 mm
New Beetle: 4129 mm
Polo Classic: 4138 mm
Polo Variant: 4138 mm
Golf 3-door:4148 mm
Golf 5-door: 4148 mm
Bora: 4380 mm
Golf Variant: 4397 mm
Bora Variant: 4410 mm
Sharan: 4620 mm
Passat Variant: 4669 mm
Passat: 4676 mm
@Tycoon No právě. Tenkrát si to ale ještě mohli dovolit, byl to hlavně stran konkurence jiný svět. Mohou si to dovolit dneska? A dává to smysl? Fakt zákazník potřebuje takový výběr?
Když se k tomu dneska přidají SUV ve všech třídách a totéž v EV, je počet modelů prostě absurdní...
(jinak tu absurditu, kdy existoval Golf Variant a Bora Variant a byla to takřka stejná auta, ale jedno koncern řadil do nižší střední a jedno do střední třídy si ještě pamatuju 😊 )
Když se k tomu dneska přidají SUV ve všech třídách a totéž v EV, je počet modelů prostě absurdní...
(jinak tu absurditu, kdy existoval Golf Variant a Bora Variant a byla to takřka stejná auta, ale jedno koncern řadil do nižší střední a jedno do střední třídy si ještě pamatuju 😊 )
@Barry Lyndon
Souhlas.
Ja byl vzdy zastance japonskeho modelu vyroby, kde na ukor konfigurovatelnosti a mnozstvi variant dostanes vic (vybavy, vykonu, kvality..).
Bora Variant byl slusny bizar...
Ja bych jeste jako waste jmenoval V10 TDI vedle V8 TDI nebo W8.
Symboly nabubrelosti.
Souhlas.
Ja byl vzdy zastance japonskeho modelu vyroby, kde na ukor konfigurovatelnosti a mnozstvi variant dostanes vic (vybavy, vykonu, kvality..).
Bora Variant byl slusny bizar...
Ja bych jeste jako waste jmenoval V10 TDI vedle V8 TDI nebo W8.
Symboly nabubrelosti.
@DonVito - Tak to mě teda japonská nekonfigurovatelnost, kdy navíc platí, že čím nízkoprofilovější ráfky a čím prosklenější střecha, tím víc luxusu (a nebo Lexusu 😁), docela vytáčí. Míra konfigurovatelnosti, co má dneska koncern, je imho tak akorát. Sice už balíčky a různé provázanosti, ale pořád možnost si ty základní věci poskládat sám. Dřív, kdy šlo splácat absolutně cokoliv s čímkoliv (třeba Fabia dvoulitr v úplném holobytu), to byla jiná káva, ale souhlas, že to je fakt zbytečný a výrobně neefektivní a pro zákazníka drahý. Japonský přístup je samozřejmě levnější, ale za cenu toho, že člověk platí i věci s pro něj nulovou nebo dokonce zápornou hodnotou...
@Barry Lyndon
Pokud toho prodá dost a se slušnou marží, dovolit si to může. VW tehdy nabízel auta, které jeho konkurence neměla. Co třeba tento recept zopakovat? Nabídnout něco, co konkurence nenabízí a slušně na tom vydělat? Protože když VW půjde cestou kopírování Japonců/Korejců/Číňanů, proč bych si měl koupit VW, když konkurence bude nabízet to samé levněji?
Těch na dnešní dobu absurdit bylo více. Třeba Golf 5-door modelový rok 2000 měl 10 motorů pro přední pohon a 6 motorů pro pohon všech kol. Pokud si chtěl motor s výkonem 110 kW, mohl sis vybrat ze dvou motorů dle tvého gusta: 1.8Turbo 20V a 2.3 VR5.
@Barry Lyndon
Ano, splácat šlo skoro cokoliv, ale vybral si zrovna špatný příklad. Fabia dvoulitr nešla nakonfigurovat v holobytu.
Pokud toho prodá dost a se slušnou marží, dovolit si to může. VW tehdy nabízel auta, které jeho konkurence neměla. Co třeba tento recept zopakovat? Nabídnout něco, co konkurence nenabízí a slušně na tom vydělat? Protože když VW půjde cestou kopírování Japonců/Korejců/Číňanů, proč bych si měl koupit VW, když konkurence bude nabízet to samé levněji?
Těch na dnešní dobu absurdit bylo více. Třeba Golf 5-door modelový rok 2000 měl 10 motorů pro přední pohon a 6 motorů pro pohon všech kol. Pokud si chtěl motor s výkonem 110 kW, mohl sis vybrat ze dvou motorů dle tvého gusta: 1.8Turbo 20V a 2.3 VR5.
@Barry Lyndon
Ano, splácat šlo skoro cokoliv, ale vybral si zrovna špatný příklad. Fabia dvoulitr nešla nakonfigurovat v holobytu.
@Tycoon - OK, je to možný, s tou jedničkovou Fabií jsem to jen plácnul, nemám to ověřený 😊
@Barry Lyndon
Dají se snadno dohledat ceníky. Holobyty šly kombinovat jen se slabšími motory. Ale ono je to dáno tím, že z dnešního pohledu to byly extrémní holobyty a že i střední výbava v podstatě žádnou výbavu neměla.
Dají se snadno dohledat ceníky. Holobyty šly kombinovat jen se slabšími motory. Ale ono je to dáno tím, že z dnešního pohledu to byly extrémní holobyty a že i střední výbava v podstatě žádnou výbavu neměla.
@Barry Lyndon Minimálně v Evropě takto širokou nabídku evidentně potřebují (jak u ICE tak u EV modelů). Důkazem budiž prodeje, VW group v Evropě má cca 25% podíl na prodejích (dnes už dokonce přes 27😖 a toho by s pár modely s konfigurovatelností alá severokorejská sámoška nikdy nedosáhl.
Tonito
Už jako koncept je ten design zastaralý. Ocucané Lupo s Up-em … Nechci vidět ten finální produkt za dva roky! Konkurence je na úplně jiné úrovni …
ryccardo
Nevidim jediny duvod proc koupit toto za pul mice a ne spis Sandero o kilo levneji a s plynofikovanym motorem, ktery ma dojezd 1000 km na natankovani, mnohem vyssi uzitnou hodnotu a jeste vyrazne usetrim na koupi i palivu.
@ryccardo
Jak vyrazne usetris na palivu?
Mas mozost nabijet doma nebo v praci?
Jak vyrazne usetris na palivu?
Mas mozost nabijet doma nebo v praci?
@DonVito jednoduse. Ten Rumunskej pekac v plynu jezdi za 1-1.50 kilometr. Kdyz budes s EV nabijet doma za 8 korun kW, tak si prinejlepsim na stejny cene. A uzitna hodnota obou aut je o vesmir jinde. S timhle muzes jet realne tak do vedlejsi vsi rychlosti kdy budes prekazet i Tatre s piskem. K nicemu jinymu to neni dobry. Muzes tvrdit ze nemam pravdu, ale podivej se na prodeje novych aut a ukaz mi ta mala EV na prednich prickach.
@ryccardo
Co takhle odpovedet na otazku, zda mas moznost dobijeni doma nebo v praci?
V pripade ze ano, je cena 8Kc/kWh uplne mimo (tak jako v mem pripade)!
Posledni vetu je skoda komentovat.
Chapes, ze v teto tride zadne cenove prijatelne elektricke auto v soucasnosti NENI???
Tak je pak jasne, ze nebude zadne na spicce prodeju.
W T F
PS ryccardo v prvnim prispevku😒br /> "jeste vyrazne usetrim na koupi i palivu."
ryccardo ve druhem prispevku😒br /> "Kdyz budes s EV nabijet doma za 8 korun kW, tak si prinejlepsim na stejny cene."
A to jeste ryccardo nevi (resp. to alespon predstira), ze se da nabijet mnohem levneji!
Co takhle odpovedet na otazku, zda mas moznost dobijeni doma nebo v praci?
V pripade ze ano, je cena 8Kc/kWh uplne mimo (tak jako v mem pripade)!
Posledni vetu je skoda komentovat.
Chapes, ze v teto tride zadne cenove prijatelne elektricke auto v soucasnosti NENI???
Tak je pak jasne, ze nebude zadne na spicce prodeju.
W T F
PS ryccardo v prvnim prispevku😒br /> "jeste vyrazne usetrim na koupi i palivu."
ryccardo ve druhem prispevku😒br /> "Kdyz budes s EV nabijet doma za 8 korun kW, tak si prinejlepsim na stejny cene."
A to jeste ryccardo nevi (resp. to alespon predstira), ze se da nabijet mnohem levneji!
@ryccardo Tak kvalita jízdy bude asi dost nesrovnatelná. EVčkem se jezdí fakt dobře, tím spíš ve městě, kam je tohle určený...
Plynofikovaný auto je ve městě legálně nepoužitelný.
Plynofikovaný auto je ve městě legálně nepoužitelný.
@Barry Lyndon No nevim jestli si jel v novym Sanderu, ale to auto neni vubec spatny. Takze kvalita jizdy bude stejna. A plynofikovany auto je pouzitelny uplne normalne. Nejak si nevybavuju kde bych s nim mel u nas ve meste problem. A muzu s nim jet kam chci beze strachu ze po chvili musim hledat nabijecku.
@ryccardo To nemá být hejt na Sandero, ale obecné srovnání EV & ICE s manuálem (ale i klidně nedobře řadícím automatem) v městském provozu.
LPG nesmí prakticky do žádných garáží, obvykle ani do těch nadzemních (třeba Arkády Pankrác), natož pak podzemních...
LPG nesmí prakticky do žádných garáží, obvykle ani do těch nadzemních (třeba Arkády Pankrác), natož pak podzemních...
srovnat zdaneni benzinu a nafty a uvidime, kolik dyzlu se bude prodavat
15 lety dyzly automaticky vyrazovat z provozu a tvrde potirat ty co maj vymontovany nebo nefunkcni filtry
at se tech smradu v dohledny dobe zbavime
kdyz to jde u kotlu, proc by to nemelo jit u naftovejch dymovnic
na stojanu to nejsou 3 koruny, ale 5
neni zadnej duvod, aby nafta byla danove zvyhodnena, navic kdyz smrdi a zamoruje ovzdusi rakovinou
.
vyrobni cena elektriky je 1.50kc/kWh, prodejni 4 nasobek
vyrobeni cena benzinu/nafty je 16-18 korun za litr, prodejni 2 nasobek
elektrika je zatizena danema a poplatkama cca 2x tolik co nafta/benzin
pocitej kolik musis vynalozit na nakup surovin pro rocni spotrebu 8mld litru nafty s benzinem, abys teprve moh zacit vyrabet a potom danit
me to vychazi na 100mld korun jen za ropu v ekvivalentu 80TWh energie a vysledkem je konecnej prodej v objemu necelejch 300mld korun
.
za penize jen na nakup ropy mas skoro 80TWh hotovy vyrobeny elektriky, kterou zacnes zatezovat danema a poplatka a vysledkem je konecnej prodej pres 500mld kacek
.
ty chces cokoladu zdanit tak, aby absolutni vynos z ni byl jako z chlastu
Daň z elektřiny je 28,30 Kč za 1 MWh, jelito, pokud bude chtít na dani u elektromobilů vydělat, bude muset být elektřiny mnohem dražší.
na burse ze ted 1kWh prodava za 2.20kc, a v tom uz je necela koruna uhlikova dan, kterou v bensinu ani nafte nemas. pak se k tomu prihodi jeste padik na podporu OZE, kterou v benzinu ani nafte taky nemas
takze jenom tyhle 2 polozky ti zdvojnasobujou vyrobni cenu elektriky a teprve ted se k tomu prihazuje distribuce a nakonec DPH
.
takze jestlize nafta ma spotrebni dan 9.95 za litr = 10kWh, tedy 1czk/kWh, tak jen uhlikova dan + OZE delaj u elektriky cca 1.50czk/kWh, jelito, ted to bude o neco min, protoze koukam na graf a 1t emisni povolenky ted stoji E70
to neni na zaklade veku nebo technickyho stavu, ale na zaklade toho, ze to ohrozuje zdravi lidi a ze dnes jsou mnohem cistsi alternativy
kotle s emisni tridou 1 a 2 byly taky funkcni a treba i v super stavu, ale topit v nich kvuli emisim nesmis, protoze jsou mnohem cistsi alternativy ...
Já jinak jsem silně proti čoudícím naftám a těm co upravují DPF, ale nevim proč to furt motáš ke každému tématu co se naskytne a přimotáš k tomu zjevné nesmysly...
tak vycisli, adame, jak moc se vsechno zdrazi
zastanci nafty vzdycky tvrdej jak se vsechno zdrazi, jaka by to byla katastrofa, ale nikdy s zadnym cislem, narozdil ode me (0.3% HDP), neprisli
.
jeste z jinyho pohledu - jen na vejplatach se u nas pobere 4mil*35tis cistyho*12 = 1.7bln + 0.8bln duchody, davky, dotace, podpory ... = 2.5bln a ty samy penize se tady utrati.
a kdyz se tech 25mld rozprostr jen do penezenek jen tehle lidi, tak to vychazi na inflaci 1% a to v tom nejsou prijmy nas, co jedeme sami na sebe, coz bude dalsich 0.5- 1 bln, tedy inflace pod 1%
pro me mimo rozlisovaci schopnosti
.
jako hlavni dopad zvyhodneni nafty ale vidim pokriveni trhu a moralky, kdy se ti finacne vyplati jezdit naftakem, z kteryho ti jdou smrady, rakovina a jedy - s dopady na zdravi a zivotni prostredi a navic je tohle paradoxne zastiteny danovou podporou statu
.
stat te v podstate navadi, abys byl vychcanej a neresil ze nekdo z tvyho vejfuku chytne rakovinu, astma nebo jiny problemy, a za to budes odmenenej tim, ze usetris par korun na danove zvyhodneny nafte
a tohle je to, co me vadi
Prostě to zvýhodnění je nějak nastavené dlouhodobě napříč evropou a fanoušci nafty v osobácích jsou v tom naprosto bezvýznamní. Veškerá nákladní přeprava + dodávky do 3.5t jezdí naftu z nutnosti a proto nechápu ten neustálý povyk a hledání problému. Problém jsou ti co vykuchaj DPF, podplácí STK apod. Rozdíl v ceně paliva si myslim že v dnešní době u nového auta nikdo neřeší, ale řeší se spíš samotná spotřeba kde zase čim větší auto, tim větší rozdíl vzniká. Takže já si nemyslim že by to nějak zásadně změnilo statistiku prodejů. Možná lehce u aut nižší střední, u větších a SUV podle mě vůbec.
btw v malé firmě vozíme potraviny a měsíčně spotřebujeme aktuálně cca 1600l nafty na 3 auta. Plus k nám to vozí kamiony z evropy, takže tam se bavíme o dalších tisících litrech po cestě. Každé zainvestované peníze musí mít svoje zhodnocení (což se projeví nejvíc u externích služeb kamionů). Tzn. +3 Kč / l se bude v součtu nějakých +10 tisíc Kč měsíčně? (nezmiňuji že nám můžou zdražit další dodavatelé/služby z důvodu zvýšení nákladů na jejich straně). Ze svého to platit nebudu, takže to zaplatí zákazník i s úrokama. Zároveň tu probíhá debata že inflace potravin stále trvá a kdo za to může. To co to protěžuješ je v tomhle případě jen další olej do ohně...
Jen se najde více lidí co si koupí obludu s 1000 koni než tohle. Jednak tamto někdo už vyrábí a koupit si to můžeš, zatímco tohle je zatím na rýsovacím prkně a přijde nejdříve za 2 roky.Druha věc je, ze dojezd 200 km nevyřeší cestu do Chorvatska ani nabíjení na sídlišti. Třetí věc je cena již od, viditelná nejlépe na elroku za 800 hrůza, cosi základního je za mega.
Každopádně se ukáže jak rozhodnou zákazníci.