Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Vodíku se letos nedaří. V Poznani přestalo fungovat všech 25 vodíkových busů

9 komentářů

Zetti
A ja se těšil na ty světlé zítřky. Sebrali jste mi vsecky enviroMentalni iluze
DonVito
@Zetti

Vodik tlacily rope firmy...
argejev
@DonVito netlacili. ale akceptovali ho ako najmenej problematicku formu energie, kedze ho v ramci rafinerii vyuzivaju. skutocny tlak siel zo severozapadnej eu, kde bolo treba najst sposob prenosu elektrickej energie z offshoru do priemyselneho juhu nemecka. v zasade to politicky tlacili vyrobcovia elektriny a dodavatelia infrastrukturnych celkov. priama spotreba vodiku v doprave je uplna sprostost a na relevantnych forach na to boli zodppvedni decision makeri upozornovani uz zaciatkomroku 2021-zial vtedy tp bolo povazovane za spiatocnicke myslenie. v CZ aj SR stale dochadza k zbytocnemu minaniu zdrojov na zavadzanie vodika do dopravy...
Tycoon
@DonVito

Málokdy máš pravdu. Ale tentokrát si to trefil.
DonVito
@Tycoon

Bylo by fajn sva tvrzeni opirat o argumenty.

Az priste nebudes souhlasit, zkus svuj nazor dokazat.
😉
Pepa_007
Bohužel výroba vodíku je drahá.
vitapb
Na podporu vodíku v dopravě by neměl jít ani cent. Těch prachů, co se do toho nasypalo a nikde to pořádně nefunguje. U autobusů (těch městských) není žádný důvod preferovat vodík oproti baterkám. U dálkových to dojíždí na nedostatek plniček a obecně cenu provozu.
Ringhofer
@vitapb Jsem rád, že se zde ozval konečně někdo, kdo má ten správný a naprosto nekompromisní názor. Ten, kdo o koupi vodíkových busů rozhodl, by měli být postaven před soud, odsouzen a zastřelen.
Takhle je to totiž spravne, protože tak to ma byt!
Ringhofer
Stejně, jako městští štramáci v oblecích hrdě prezentují vlastní nekonečnou zodpovědnost za ekologii a progresivitu, by měli také vystoupit a stejným způsobem s naučenými gesty a skvělým slovníkem by měli veřejnosti oznámit, že se něco porouchalo, kdo nebo co za to může a jak a kdy to bude napraveno. Třeba by si nakonec rozmysleli, jak moc progresivně přistoupí k prezentaci nevyzkoušené technologie před jejím nástupem do praxe.
Poučné také pro české konšely a ministry zdatně poklepávající kladívky na základní kameny významných staveb, což doprovází stále ještě plamenné přednesy a směšně nabubřelé chování celého zástupu "osobností", které k položení základního kamene mnohokrát ničím nepřispěli.
Já vím, spadl jsem z měsíce...