Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

Nejoblíbenějším elektromobilem v českých firmách je Škoda Enyaq. Daří se i VW a BMW

11 komentářů

Mikesus
@Pepa_007
V pořádku, kdyz chteji byt konkurenceschopni, musí vyrabet efektivně. A to se zbytečnými lidmi nejde.
matuS
@Modrý blesk Skús tie ESG povinnosti z EU rozviesť, lebo robím podporu ESG v troch firmách ale žiaden tlak zavádzať elektromobily neevidujem.
Že by som niečo prehliadol?
kesumb
@psel
mimochodem kdyz mas koule muzes tu dc vec koupit na aliku za 4k usd...
a kdyz ne tak se na to rozdavaly tusim dotace, nicmene koupit to od abb nebude zabava😊
psel
@Tycoon ona se vylučuje DC nabíječka a FVE ve firmě? To je mi novinka.
Tycoon
@kesumb

To samozřejmě jde. Já jsem ale reagoval na teorii předchozího diskutéra, že pro firemní elektromobily je ideální to nabíjet zadarmo z FVE panelů.
kesumb
@Tycoon
ty budes dalsi genius teoretik. Ne nejde to nabit z baterek, nejde to nabijet 11kw pri schuzce a uz vubec nejde do firmy koupit DC nabijecku...
Tycoon
@psel

Zajímavá úvaha.

Ale co když ta firma kupuje/pronajímá auto ne proto, aby stálo u firemní skladové haly, aby mohlo spotebovávat elektřinu z FVE, ale proto, aby se s ním někam jezdilo? Za zákazníky, za dodavateli apod.
psel
@Modrý blesk no ono jde taky o to, že máš pokud teda nabijíš za standardní ceny energií podstatně nižší náklady na provoz a to se nebavím o servisních nákladech. Při DC nabíjení od ČEZu za 11kč za kwh jsem v tom s 4x4 a 220kW celoročně za 19,2kWh/100 zhruba za 6l nafty/100km. A to je nejhorší varianta.
Pokud máš cenu elektřiny okolo 5Kč, tak už jezdíš za 3l nafty a to máš i lacinější varianty.
Stačí na firemní skladovou halu hodit FVE a máš většinu roku svou vlastní energii a nebýt tak závislý na dovozu energií kterých v Evropě máme nedostatek. Navíc pak máš energii i pro své zaměstnance jako benefit.
To jestli je vše správně nastaveno je vždycky otázka ale v E za ESG dává smysl.
Modrý blesk
@Pepa_007
https😐/www.novinky.cz/…kswagen-40510781
článek dva dny zpět... úplný opak obsahu článku z Vašeho odkazu
Modrý blesk
Zvláštní,
celkem krátký článek a zřejmě ho musí sepsat celá redakce, tohle je vážně na zamyšlení.
Článek není zcela objektivní, protože jedním z hlavních důvodů, proč firmy kupují elektromobily je silný legislativní tlak EU, nikoliv trh. Proč jinak by musela EU mít ESG s legislativní povinností pro firmy.
Tristní je, že krátký článek píše zřejmě celá redakce, ale tuhle podstatnou informaci buď zřejmě neví, nebo v horším případě ji zamlčí...
Pepa_007