Ti Japonci jsou hlupáci co, když by se radši zeptali několika e😜ertů tady, tak jim zadara vysvětlí že je to nesmysl a hned by se mohli věnovat něčemu užitečnějšímu.
@ACE. Fúúú,keby im povedali svoje EV odborníci na všetko z ACZ,tak nie len ,že sa nato vykašlú,ale rovno by spáchali hromadnú seppuku za osobne zlyhanie,že vyvíjali niečo o čom si EV odborníci ACZ myslia,že to je slepá cesta.
@ACE. Ne, Japonci nejsou hlupáci a ti v Hondě také ne. Naopak hlupáci by byli, kdyby nečerpali bambiliony JPY dotací, které vynakládá japonská vláda na rozvoj vodíkové průmyslu.
@Ham. No tak musí bejt hloupá jejich vláda, to je prašť jako uhoď. Podstata je co chvíli pár vzdělanců (možná tak FF) vyřvává že vodík je nesmysl, že se to nemůže vyplatit a že oni se v tom fakt jako vyznají. Je to směšných pár desítek let, co na mě tady odobně vzdělaní útočili, že hybridy je to totální nesmysl, kterej je moc složitej a nikdy se nevyplatí a lidi to nebudou kupovat.
Othello, no jasně, nevýhody jsou známy, ty jsou známy i u elektra, u spalováku i u parní loko., otázka je ale jiná. Proč na tom tak intenzivně pracují a věří tomu, když ty tvrdíš že se to nevyplatí? Možná to bude tím, že jejich inženýři nemají FF, ale techniku? A jestli jsou h složité je každnému u pr..., lidi spíš zajímá jak je to efektivní, jak to jezdí, za kolik a jestli se to ser. a nebo neser...
@Othello
Co ty vies ako napreduje tech. vyroba vodiku ? Ocividne maju lepsie informacie o buducnosti vyroby, ked to spojili so stiepenim atomu, alebo fuznym reaktorom bude ho mrte.
Co sa tyka zlozitosti, mas ponatie ako zlozity je procesor v dnesnom telefone ? Co je oproti tomu hybrid... len otazka ceny a principu.
@ACE. Obávám se, že japonská vláda je stejně "inteligentní" jako ty evropské/EU. Fyzikou nepolíbení politici si v celém západním světě oblíbili metodu "poručíme větru dešti" a je celkem jedno jestli prožírají budoucnost na BEV nebo H.
Stlačení na 700 bar není jediný způsob skladování vodíku. To ví nejen kluci šikmooký.
Na druhou stranu pro osobní auta mi nedává smysl už samotný princip FCEV+vodík. Zbytečně komplikované. Buď bych vodík normálně spaloval v zážehovém motoru, nebo bych FCEV krmil nějakým kapalným palivem, např. methanolem. V každém případě současné technologie nejsou na takové úrovni, aby se mohly tržně uplatnit. Je potřeba další vývoj.
@ACE.
Hlavne, že máš navrch...
Že je vodík nezmysel, je nad slnko jasnejšie, len nesmieš zabudnúť dodať, že to platí v našich končinách a za súčasnej situácie. Vodík sa proste ekonomicky nevyplatí.
Ak majú Japonci iné informácie, a počítajú s inými podmienkami, než aké sú tu u nás, tak im držím palce, hádam vedia, do čoho idú a nelejú peniaze do vopred strateného podniku.
A okrem toho čo si ešte chcel...? Aha, nič...
@traveldrive ale nejde o žádný ego, tedy mě. Ale je prostě k smíchu, když ti nepřijde divný, že japonci se usilovně snaží na něčem pracovat a ty aniž bys jen tušil jaké jsou možnosti, tak se mě snažíš přesvědčit, že se to nevyplatí. Chápeš, já nic neprosazuju a zítra si to taky nekoupím, jen přemýšlím a to bys měl taky. Je to fakt směšný, protože když začínaly ty hybridy, byla taky spousta mudrců co se do krve hádala, že to nemá šanci a že jsou japonci hlupáci a čum teď.
@ACE.
to je jeho neomalenost, jemu staci ze si on nieco mysli a to je pre neho cely svet... s tym nic nespravis 😁 Zda sa mi to na SVK trend, potom to tam vypada.
@ACE
Napísal si približne to čo ja... 😁 Zareagoval som na tvoju ťažkú iróniu voči skeptikom, ktorí vodíku neveria. Nie na tvoje ego. Ak ti to tak vyznelo, tak sorry. Podľa mňa to nebolo celkom na mieste, lebo situácia je aká je. Informácií k tomu, že sa vodík nevyplatí, nájdeš dosť, na opačné čísla asi veľmi nenarazíš. Takže preto.
Domýšľaš si niečo, čo som nenapísal. A nenapísal som, že vodík nemá šancu. Napísal som, že vodík DNES a v našich zemepisných šírkach nemá šancu - ak to Japonci vidia inak, držím im palce.
Ak niekto nerozmýšľa ako Ty, neznamená to, že nerozmýšľa. 😉
ano, souhlas
je zabavne, ze to tvrdia do dnes 😁
Na tom se moc nezměnilo. Hybrid je složitý a ne každý se asi vyplatí
Jinak co se týká vodíku, jeho nevýhodnost pramení především z fyzikálních zákonů. A ty jsou dost podobné v Evropě i v Japonsku. Možná i úplně stejné
Co ty vies ako napreduje tech. vyroba vodiku ? Ocividne maju lepsie informacie o buducnosti vyroby, ked to spojili so stiepenim atomu, alebo fuznym reaktorom bude ho mrte.
Co sa tyka zlozitosti, mas ponatie ako zlozity je procesor v dnesnom telefone ? Co je oproti tomu hybrid... len otazka ceny a principu.
Tak jestli ti kluci šikmooký například znají princip jak stlačit vodík na 700 barů aniž by na to potřebovali energii tak šanci určitě mají
jo a o procesorech něco taky vím
Stlačení na 700 bar není jediný způsob skladování vodíku. To ví nejen kluci šikmooký.
Na druhou stranu pro osobní auta mi nedává smysl už samotný princip FCEV+vodík. Zbytečně komplikované. Buď bych vodík normálně spaloval v zážehovém motoru, nebo bych FCEV krmil nějakým kapalným palivem, např. methanolem. V každém případě současné technologie nejsou na takové úrovni, aby se mohly tržně uplatnit. Je potřeba další vývoj.
Stlačení na 700 bar sice není jediný způsob skladování vodíku, ale je v případě aut při té bídě ještě furt nejmíň blbý
ledaže by kluci šikmooký věděli něco co zbytek světa ne
Jestli je to efektivni...
👍
Presne tak.
Vodik bohuzel efektivni neni.
Resp. znas porovnani BEV vs FCEV?
Hlavne, že máš navrch...
Že je vodík nezmysel, je nad slnko jasnejšie, len nesmieš zabudnúť dodať, že to platí v našich končinách a za súčasnej situácie. Vodík sa proste ekonomicky nevyplatí.
Ak majú Japonci iné informácie, a počítajú s inými podmienkami, než aké sú tu u nás, tak im držím palce, hádam vedia, do čoho idú a nelejú peniaze do vopred strateného podniku.
A okrem toho čo si ešte chcel...? Aha, nič...
to je jeho neomalenost, jemu staci ze si on nieco mysli a to je pre neho cely svet... s tym nic nespravis 😁 Zda sa mi to na SVK trend, potom to tam vypada.
Treba na tom pracuji kvuli niche market.
Treba kvuli dotacim.
Nebo nasli lozisko vodiku.
Ja tu motivaci nznam a prijde mi to v dnesni dobe mrhani zdroji.
Ale treba se pletu.
Kazdopadne Elon Musk se pred deseti (nebo kolika?) lety nepletl.
https😐/hydrogen-central.com/…-paris-olympics/
Napísal si približne to čo ja... 😁 Zareagoval som na tvoju ťažkú iróniu voči skeptikom, ktorí vodíku neveria. Nie na tvoje ego. Ak ti to tak vyznelo, tak sorry. Podľa mňa to nebolo celkom na mieste, lebo situácia je aká je. Informácií k tomu, že sa vodík nevyplatí, nájdeš dosť, na opačné čísla asi veľmi nenarazíš. Takže preto.
Domýšľaš si niečo, čo som nenapísal. A nenapísal som, že vodík nemá šancu. Napísal som, že vodík DNES a v našich zemepisných šírkach nemá šancu - ak to Japonci vidia inak, držím im palce.
Ak niekto nerozmýšľa ako Ty, neznamená to, že nerozmýšľa. 😉
Kým začneš súdiť iných, pozri sa najprv do zrkadla. Ukazovať prstom na iných je detinské a úbohé.