Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Staví se všechny zbývající úseky D35 mezi Hořicemi a Svitavami

36 komentářů

topten
super
to je fantazie
kupka je nejlepsi ministr dopravy prinejmensim od konce ww2
nekeca a maka
diky kupko
Arese
@topten Přesně tak, je to suverénně nejlepší ministr dopravy, co jsme kdy od r. 1989 měli!
P.S. Kdybychom neměli tak debilní legislativu, která umožňovala ekoteroristům stavbu dálnic v ČR roky zdržovat, naše základní dálniční síť už mohla být minimálně 10 let hotová! 😞((((
topten
@Arese
mela bejt hotova uz pred 40 lety jako v rakousku, zapadnim nemecku, italii, francii
ryccardo
@topten Obecně je chyba, že se nezačala budovat hned po revoluci. 35 let se tady dost chrápalo. Každopádně teď je to konečně supr. Těším se na letošní úseky. To se to bude jezdit směr Turnov - Ostrava. To bude úplně jiná úroveň cestování 😄
topten
@ryccardo
nebyly penize
byli jsme vybrakovanou zemi
proc myslis, ze to tady krachlo ?
.
chyba je, ze se po ww2 skoncilo, resp. ze se skoncilo s tim, co se zacalo pred ww2 a i za valky a kratce po valce se pokracovalo ale s nastupem komousu se to zarizlo
.
po listopadu se docela rychle dostavela D5 (az na valik), ale pak dlouho nic, nic, nic
ryccardo
@topten No myslím, že v 90tých letech jsme nebyli tak úplně na mizině, aby nešly stavět dálnice. Zase se stavělo mnohem levněji. Spíš se prostě jen nepovažovala výstavba dopravní infrastruktury za to podstatné do čeho je potřeba investovat a tenhle názor přetrval až do doby, když už díky všem možným lidskoprávním a eko organizacím byl problém něco stavět. Až Babiš se svým zákonem o liniových stavbách do toho vnesl trochu čerstvého větru a současný ministr dopravy je borec, který má zájem, aby se stavělo. Věřím, že ani po volbách se to ale nezhorší. Že na to nedbali moc komouši je samozřejmě chyba, ale nebyli jsme jednak tranzitní země a za druhé tu jezdilo jen pár aut, takže chybějící dálnice nebyla taková priorita.
Arese
@topten Tak samozřejmě, to by ovšem u nás kvůli tuposti a naivitě našeho národa nesměla KSČ v roce 1946 dostat ve volbách 40 % hlasů! 😞((( Jen pro srovnání - v Rakousku dostali komouši v prvních poválečných volbách 5 %, a přitom půlka země vč. Vídně byla až do r. 1955 okupována ruSSáky...
Stejsn
@Arese Ona i D7 na Karlovy Vary se hýbe, včera jsem tam jel a po celém rozdělaném úseku se pohybovaly stavební stroje.
ryccardo
@Stejsn Hele na Vary je D6. D7 je na Chomutov.
Stejsn
@ryccardo Jo, D6. Aspoň někdo dává pozor 😊
Mikesus
@Stejsn letos na D6 se budou otevírat 2 rozestavěné úseky ( od konce dálnice po žateckou křižovatku ) a zároveň další 2 se začínají stavět. Na D6 se snad nikdy dřív tak vehementně nestavělo.
Pepa_007
@topten tak ono Fiala je nejlepší premiér od vzniku republiky a to se váže i na ministry. Makají. Jsou to odborníci. A přináší jen prosperitu a růst. 😉
Mrtví v dozimetru a kampelicky jsou jen dezolate dezinfo.
topten
@Pepa_007
je fakt, ze po rozvracenych financich po buresoj a alence dluzence, po energeticky krizi, ktera zacala uz za burese a bures jen prilil olej do ohne, a s valkou na Ukrajine, to je mnohem slozitejsi obdobi, nez mely 2 predchozi vlady v dobe celosvetoveho ekonomickeho boomu, kterej byl ukoncenej chinskou chripkou
Arese
@topten To ale místní levičáčtí dezoláti nechtějí slyšet! 😊))
Arese
@Pepa_007 Pořád je to tisíckrát lepší vláda, než kdyby to vedl slovenský populistický estébák!
Mikesus
@Pepa_007
tak daleko mi paměť opravdu nesahá, ale rozhodně za poslední 4 vlády tedy je. Staví se, investuje se, neplácají se finance za populistická gesta. Není dokonalá, to asi nebude nikdy, ale rozhodně je lepší než které tu byly několik volebních období před ní.
PowerHouse
Lepší než Kupka bude
ten následující. Již dnes víme co se začně stavět a dostaví se po Kupkovi.
topten
@PowerHouse
myslis kupku po kupkovi?
nekric hop dokud nepreskocis
Pepa_007
Kdy bude dostaven okruh Prahy? Kdy bude rozšířená přetížená D5?
šofér
@Pepa_007 - to máte v článku, 00 letos, pak 2028 a sever později. Tam to brzdí starostové obcí, co jsem slyšel.
Pepa_007
@šofér
K D5: Při rozšíření až do Berouna by totiž podle úředníků byla cesta autem pro dojíždějící příliš atraktivní a podpořila by suburbanizaci. Město tak prosazuje spíše vybudování železničního tunelu Praha-Smíchov – Beroun.

Takže v nedohlednu.
lyon667
@Pepa_007 Jak by pravil klasik: "Mohli jsme lidem zlepšit životní úroveň, ale my jsme řekli NE!"

Tohle levičácké uvažování nikdy nepochopím.
Arese
@Pepa_007 To je ovšem naprosto zcestné "uvažování", či spíš neuvažování... 😞((
Mikesus
@Pepa_007
podle kterých úředníků? to je zase jedna bába povídala.
kesumb
@mikesus😒br />
ne neni to jedna baba povidala, jsou to pozadavky Prahy to a tim si nejsem jistej do spolecnyho uzemka a stavebka (nejsem si jistej jestli to nedelaj oddelene..). Jinak receno Praha i pres to ze neni ucastnik rizeni vklada svy debilni pripominky RSD do stavebnich rizeni..
ryccardo
@Pepa_007 Ten už konečně taky začali. Za 2 roky bude jeden z nejklíčovějších úseků.

D5 rozšířená nebude, ale D6 jí ulehčí tím jak se část tranzitní dopravy přesune na ní. Hele já jsem spokojený, že se něco děje a intenzivně se staví.
Mikesus
@ryccardo
ono rozšíření D5 nemá moc význam dokud bude špunt na D0 u Ořechu.
ryccardo
@Mikesus Ono to hlavně není zatím ani v plánu rozšiřovat. Nicméně špunt u Ořechu vzniká vlastně proč? Minule jsem tam taky stál, ale myslel jsem, že je tam nějaká bouračka. Bylo 7 hodin večer a nebyl za mne tudíž důvod.
kesumb
@Mikesus
u Orecha je to proste kapacitne nedostatecny nejde o nic jinyho, pokud vim v 2027 planujou predat staveniste na 2x3 pruh
Arese
@Pepa_007 Hlavně měla být už dávno rozšířená na 3 pruhy celá D1 v úseku Praha - Brno!!! 😞(((
johny555
Konečně. Kupka je první funkční ministr dopravy od vzniku Česka. Však si vzpomeňme na Řebíčka, Bártu, Ťoka.... Jsem zvědavý, koho tam nacpe Babiš, až vyhraje volby.
Pepa_007
@johny555 snad Babiš volby nevyhraje. A snad ani petikolka.
topten
@johny555
tok byl vysmivanej, ale pohnul s pripravou
a smetanu za toka i kupku se snazi sliznout multiminister kcharl-sony-gavlicek, kterej byl ministrem dopravy jen necely 2 roky, soucasne byl ministrem prumyslu a obchodu, v prubehu jeho ministrovani byla zeme nekolikrat uplne zavrena kvuli kovidu, a soucasne s buresem a alenkou dluzenkou travil velkou cast casu ve volebnich kampanich
presto (podle toho co rika ) zaridil vystavu dalnic prinejmensim na 10 roku dopredu i zpetne
Jenik3
Asi přišlo jasné politické zadání a s tím i finance.
Jedna věc je, že se staví dálnice. Druhá otázka pak je za kolik se staví (efektivita).
Dalibor Šťastný
@Jenik3 rozhodně levněji než dřív.
vor
Priatelia, gratulujem a závidím!
Jediné naše bezvýznamné plus je, že tú "dokončenú" diaľnicu na Slovensku vlastne nemusíme po 15 rokoch opravovať...