Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
PowerHouse
Lepší než Kupka bude
ten následující. Již dnes víme co se začně stavět a dostaví se po Kupkovi.
ten následující. Již dnes víme co se začně stavět a dostaví se po Kupkovi.
Pepa_007
Kdy bude dostaven okruh Prahy? Kdy bude rozšířená přetížená D5?
@Pepa_007 - to máte v článku, 00 letos, pak 2028 a sever později. Tam to brzdí starostové obcí, co jsem slyšel.
@šofér
K D5: Při rozšíření až do Berouna by totiž podle úředníků byla cesta autem pro dojíždějící příliš atraktivní a podpořila by suburbanizaci. Město tak prosazuje spíše vybudování železničního tunelu Praha-Smíchov – Beroun.
Takže v nedohlednu.
K D5: Při rozšíření až do Berouna by totiž podle úředníků byla cesta autem pro dojíždějící příliš atraktivní a podpořila by suburbanizaci. Město tak prosazuje spíše vybudování železničního tunelu Praha-Smíchov – Beroun.
Takže v nedohlednu.
@Pepa_007 Jak by pravil klasik: "Mohli jsme lidem zlepšit životní úroveň, ale my jsme řekli NE!"
Tohle levičácké uvažování nikdy nepochopím.
Tohle levičácké uvažování nikdy nepochopím.
@mikesus😒br />
ne neni to jedna baba povidala, jsou to pozadavky Prahy to a tim si nejsem jistej do spolecnyho uzemka a stavebka (nejsem si jistej jestli to nedelaj oddelene..). Jinak receno Praha i pres to ze neni ucastnik rizeni vklada svy debilni pripominky RSD do stavebnich rizeni..
ne neni to jedna baba povidala, jsou to pozadavky Prahy to a tim si nejsem jistej do spolecnyho uzemka a stavebka (nejsem si jistej jestli to nedelaj oddelene..). Jinak receno Praha i pres to ze neni ucastnik rizeni vklada svy debilni pripominky RSD do stavebnich rizeni..
@Pepa_007 Ten už konečně taky začali. Za 2 roky bude jeden z nejklíčovějších úseků.
D5 rozšířená nebude, ale D6 jí ulehčí tím jak se část tranzitní dopravy přesune na ní. Hele já jsem spokojený, že se něco děje a intenzivně se staví.
D5 rozšířená nebude, ale D6 jí ulehčí tím jak se část tranzitní dopravy přesune na ní. Hele já jsem spokojený, že se něco děje a intenzivně se staví.
@ryccardo
ono rozšíření D5 nemá moc význam dokud bude špunt na D0 u Ořechu.
ono rozšíření D5 nemá moc význam dokud bude špunt na D0 u Ořechu.
@Mikesus Ono to hlavně není zatím ani v plánu rozšiřovat. Nicméně špunt u Ořechu vzniká vlastně proč? Minule jsem tam taky stál, ale myslel jsem, že je tam nějaká bouračka. Bylo 7 hodin večer a nebyl za mne tudíž důvod.
@Mikesus
u Orecha je to proste kapacitne nedostatecny nejde o nic jinyho, pokud vim v 2027 planujou predat staveniste na 2x3 pruh
u Orecha je to proste kapacitne nedostatecny nejde o nic jinyho, pokud vim v 2027 planujou predat staveniste na 2x3 pruh
@Pepa_007 Hlavně měla být už dávno rozšířená na 3 pruhy celá D1 v úseku Praha - Brno!!! 😞(((
johny555
Konečně. Kupka je první funkční ministr dopravy od vzniku Česka. Však si vzpomeňme na Řebíčka, Bártu, Ťoka.... Jsem zvědavý, koho tam nacpe Babiš, až vyhraje volby.
@johny555
tok byl vysmivanej, ale pohnul s pripravou
a smetanu za toka i kupku se snazi sliznout multiminister kcharl-sony-gavlicek, kterej byl ministrem dopravy jen necely 2 roky, soucasne byl ministrem prumyslu a obchodu, v prubehu jeho ministrovani byla zeme nekolikrat uplne zavrena kvuli kovidu, a soucasne s buresem a alenkou dluzenkou travil velkou cast casu ve volebnich kampanich
presto (podle toho co rika ) zaridil vystavu dalnic prinejmensim na 10 roku dopredu i zpetne
tok byl vysmivanej, ale pohnul s pripravou
a smetanu za toka i kupku se snazi sliznout multiminister kcharl-sony-gavlicek, kterej byl ministrem dopravy jen necely 2 roky, soucasne byl ministrem prumyslu a obchodu, v prubehu jeho ministrovani byla zeme nekolikrat uplne zavrena kvuli kovidu, a soucasne s buresem a alenkou dluzenkou travil velkou cast casu ve volebnich kampanich
presto (podle toho co rika ) zaridil vystavu dalnic prinejmensim na 10 roku dopredu i zpetne
Jenik3
Asi přišlo jasné politické zadání a s tím i finance.
Jedna věc je, že se staví dálnice. Druhá otázka pak je za kolik se staví (efektivita).
Jedna věc je, že se staví dálnice. Druhá otázka pak je za kolik se staví (efektivita).
vor
Priatelia, gratulujem a závidím!
Jediné naše bezvýznamné plus je, že tú "dokončenú" diaľnicu na Slovensku vlastne nemusíme po 15 rokoch opravovať...
Jediné naše bezvýznamné plus je, že tú "dokončenú" diaľnicu na Slovensku vlastne nemusíme po 15 rokoch opravovať...
to je fantazie
kupka je nejlepsi ministr dopravy prinejmensim od konce ww2
nekeca a maka
diky kupko
P.S. Kdybychom neměli tak debilní legislativu, která umožňovala ekoteroristům stavbu dálnic v ČR roky zdržovat, naše základní dálniční síť už mohla být minimálně 10 let hotová! 😞((((
mela bejt hotova uz pred 40 lety jako v rakousku, zapadnim nemecku, italii, francii
nebyly penize
byli jsme vybrakovanou zemi
proc myslis, ze to tady krachlo ?
.
chyba je, ze se po ww2 skoncilo, resp. ze se skoncilo s tim, co se zacalo pred ww2 a i za valky a kratce po valce se pokracovalo ale s nastupem komousu se to zarizlo
.
po listopadu se docela rychle dostavela D5 (az na valik), ale pak dlouho nic, nic, nic
Mrtví v dozimetru a kampelicky jsou jen dezolate dezinfo.
je fakt, ze po rozvracenych financich po buresoj a alence dluzence, po energeticky krizi, ktera zacala uz za burese a bures jen prilil olej do ohne, a s valkou na Ukrajine, to je mnohem slozitejsi obdobi, nez mely 2 predchozi vlady v dobe celosvetoveho ekonomickeho boomu, kterej byl ukoncenej chinskou chripkou
tak daleko mi paměť opravdu nesahá, ale rozhodně za poslední 4 vlády tedy je. Staví se, investuje se, neplácají se finance za populistická gesta. Není dokonalá, to asi nebude nikdy, ale rozhodně je lepší než které tu byly několik volebních období před ní.