Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Profi

Zpět na článek

Čínské dodávky Farizon vstupují na český trh. Umí luxus i nízkou cenu

29 komentářů

Ja Prvni 123
Prestante delat reklamu cinske invazni skupine.
Man Ký
chvilku jsem to nesledoval, ale tohle už je celkem rozumná nabídka

https😐/www.sauto.cz/…-scud👋207920521
traveldrive
@adamzprahy

Sype sa to k vám z tej Číny jak hnoj... Keď to takto pôjde ďalej, za pár roku bude na českom trhu 50 značiek, z toho 40 čínskych...
mne to pripomína poľský Lublin.

Cena je typicky nenažraná, ako píšeš, keby to bolo aspoň lacné, že by mal človek dôvod nad použitím takého auta uvažovať, ale díler chce evidentne zbohatnúť cez noc.

Zarazili ma hrubokánske A-stĺpiky, to bude výhľad šikmo vpred jak lusk. Sú na to ešte vôbec nejaké normy?

Autorovi článku: Čo znamená slovo "kromobyčejně"? Sorry, tento novotvar ešte nepoznám.
Man Ký
@Nebo Nebo a proč to nikdo nechce? kdybych rozvážel balíky po městě, vzal bych to hned do flotily. a přes noc nabíjel.
traveldrive
@mimomisu Pre mňa novotvar, doteraz som sa s tým slovom nestretol. Aj keď je to asi skôr archaizmus, ale namiesto posmešku si mohol vysvetliť. 😉
dodo24
@adamzprahy čo ma zaujalo na eDucate, je, že výkon motora je 205kW. Na dodávku teda riadna nálož, som zvedavý ako to vlastne pôjde.
Mikesus
@traveldrive
Já bych kromobyčejně spis označil za archaismus. A znamená to zřídka. Aspon doufám.
adamzprahy
Hmm good luck s těmi cenami. Je to dražší než o třídu větší eDucato, které už má 110 kwh baterku. Nosnost vypadá slušně, jenom to pak asi znamená, že hmotnost se šetřila na podvozku, což je u dodávky to nejdůležitější. Jestli má mít Čína šanci, tak tím že bude stát o 30% méně a ne více 😁
Mikesus
@rohYpnol
To sice jo. Ale za těch 760tis je 49kwh lemra. To je na dodávku úplně o ničem.
rohYpnol
Pokud bude cesta k naplňování Green Dealu pokračovat tak, jak je nyní nastavena, bude možná znamenat zelenou Evropu, rozhodně ale bude působit škody na životním prostředí jinde na planetě. To je jeden ze závěrů vědců z KIT.

https😐/ekolist.cz/…emi-varuji-vedci#…

Tolik k BEV z Číny.
rohYpnol
@adamzprahy

Zase. Když v tom někdo bude vozit prázdné krabice nebo tulipány z holandské burzy či rozvážet obědy důchodcům, tak to může být.

Jestli v tom někdo bude vozit nářadí, hutní, stavební či elektro materiál nebo potřebuje hrotit dálniční kilometry, tak i 250 kWh baterka nebude stačit...

Proto i 2025 nic lepšího než diesel není.
Proto zelenorudá eurodiktatura elektromobility= podpora Číny.
sachs800
@Mikesus Je to jedno ze slov, co se na to hodí. Já bych spíše řekl nestandardní, neobyčejný.
Mikesus
@adamzprahy
Nejak jsem postrádal v článku ti nízkou cenu. Jestli chtějí říct, že 760tis bez DPH je nízká cena za tohle, tak nevím.
PETR ŠTĚPÁNEK
@Ja Prvni 123
Stejně to za ty prachy nikdo nebude kupovat, takže to je jedno.
psel
@Ja Prvni 123 nediv se, Maj tam 120 výrobců automobilů a pokud každý z nich má 3 auta do roka tak to vychází každý den jedna čínská šunka ve světové premiéře. Včetně víkendů.
To bude ještě pěkná masírka.
wakantanka
@traveldrive Ja keď na to pozerám, tak v tom vidím ako základ predchodcu Sprintera s prerobený predkom a natiahnutou budou.
speedfred
@traveldrive
Jedno EV už mám (bez dotácii) ale keby bolo niečo rozumné tak prečo nie? Nejakých 300km dojazdu by stačilo.
traveldrive
@speedfred
Rozvážaš nejaký tovar po meste?
traveldrive
@Mikesus sachs800, ďakujem vám obom.
rohYpnol
@Mikesus

Silně zapomináš, že jde o BEV zkratoprdy. Takže ceny jsou úplně ok.
adamzprahy
@dodo24 vypadá to už docela použitelně, ale nikde jsem o tom nic nečetl a nedohledal. Největší otazník je spotřeba v zátěži. Tam se obávám, že dokud tam nebude min. 150 kwh baterka tak to bude dost omezené.
speedfred
Má tu niekto reálne skúsenosti s e-dodávkami? Zaujímajú ma hlavne valniky.
Nebo Nebo
@Man Ký Nikdo to nechce, je to r. v 2023,. jediná možnost je tedy to zlevnit, proto je to tedy výhodná nabídka, toť vše.

Je to něco jako zboží, které je před projitím, nikdo to nechce a až se slevou to nekdo přeci vezme.
ryccardo
@dodo24 Když ono v té dodávce je EV nesmysl. Nemá to vůbec dojezd. Jakmile to trochu naložíš, tak jsi za chvíli bez šťávy.
KANKUNEN
Rýžová placka namísto bramboráku za stejné prachy. Vítej v krachu.
pallas
"nepřekáží výrazná středová konzole" - no to by som si asi o ten ostrý roh stredového panelu rozbil koleno niekoľkokrát za deň.
A mimochodom - tie ceny, to nejak uleteli z reality.
ericn
@traveldrive No jo, s EV chce každý vytřískat peníze, tam kde nejsou. Jako Čínská elektrická dodávka za 1-1,5mio? No tvl...

Kolik asi tak stojí doma v Číně? půlku? ...
Barry Lyndon
Skoro 20 let staré Ducato proti tomu vypadá jako auto z budoucnosti. 😁
mimomisu
@traveldrive Prej novotvar 😁