Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Zajímavosti z výsledků Tesly: Nový model, dotace i hraní s čísly

38 komentářů

DonVito
Mokrousi, ja nemam vubec nic proti Enyaqu.
Jen nektere body v tvem prispevku jsou myslim zavadejici.

Napr. rychlost nabijeni.
Muzes mi poskytnout zdroj tvych informaci, ze TMY Juniper se nabiji pomaleji nez Enyaq?

Zadni displej je super.
Bez predniho displeje se evidentne vetsina kupcu obejde.

Atd. atd.
Nevydavej prosim sve nazory za nejake obecne pravdy.
A uvedom si, ze cena tohoto modelu zacina mnohem niz.
Konkretne na 1.284.900Kc.

https😐/www.tesla.com/…cz/modely/design?…
DonVito
@Caterhem
Protoze se s FL odstranily nedostatky a zajem bude i za tuto cenu?
Kdyz ne, muze jit cena dolu pozdeji...

Cena se neodviji (jen) od vyrobnich nakladu, ale predevsim od poptavky.
😉

Resp. i za tuto cenu je to jedna z nejlepsich nabidek.
Vyborne auto.
Hendly
@rohYpnol
Rychly sesup do baziny…
Lzou lidi tady, lzou v Tesla, lžou politici, lžou vedci…..

Kde to skonci? Vykrikovanim na namesti pod podiem vudce co vse vyresi?….
Mikesus
@rohYpnol
A co ten mercedes E430 diesel? Kdyz jsi o nem tak zasvecene psal. To by mě zajímalo. Můžeš to rozvést trochu víc?
Mikesus
@Mokrous
Pro mne zasadni třeba to, ze škodovka má zastaralé baterie, kdežto Tesla má LFP, pripadne NMC. Ale je na zvážení každého, jestli to vyváží lepsi interier, servisní sit atd.
DonVito
@Arese

Mas pravdu, jen spotrebice.
Ostatne jako kazde auto bez rukavu a fofrklacku.
🤣
DonVito
@ptr

Konkretne?

Me nazory jsou pomerne konzistentni.😉
DonVito
Cekal snad nekdo neco jineho?
Ano, cekal. rohypnol 2015, viz druhy odkaz
😉

rohypnol lže.
https😐/www.auto.cz/diskuse/95987/1#…
Verim v tvoji napravu, hochu.
❤️
Taky se na tebe nezlobim.
Nemuzes si sem ale psat co chces, obvinovat kazdeho ze lzi a urazet.

Elonuv hujere
https😐/www.auto.cz/diskuse/43694/1#…
Sevca1
@rohYpnol Jejda přečetl jsem si celé vlákno tě diskuse, jak dojedeš do Vídně,tam v servisu nabijes a jedeš domů zdarma. Chlape nešťastná vy jste tam obhajoval Teslu víc než Don Vito, Mikesus a další dohromady.😁😁😁 Hlavně pane není to vytrženo vůbec z kontextu. Svěřte se nám co se stalo špatného nebo dobrého ve vašem životě že jste tak otočil?🤧 Děkuji za odpověď, vůbec se nestyď odpovědět jsi tu jak doma 😁
DonVito
@rohYpnol
Necht kazdy posoudi sam kdo znas dvou lze.
😀

Z toho se nevykecas, Elonuv hujericku rohypnulku.
😉

Game over

PRAVDA VÍTĚZÍ
Mikesus
@DonVito
Tak on takový spotrebic, respektive spotřební zboží, konfekce na kolech je i škodovka ( použít a rychle pryč, než se to začne rozpadat ) Takze to on snadno pozna hned, kdyz je na to zvyklej.
Mikesus
@rohYpnol
Tady je jen pár lhářů, o strom výš jeden opět přistižen. Je to především rohypnol ( nikdo tu snad nemel vic prokazanych lží nez tento odpad ) a pár jeho podržtašek.
A jelikož zname taktiku chronických lhářů, a to snažit se osočit ostatní, lepsi je přímý dukaz. A ten je i v této diskuzi, že daný lhář je rohypnol.
Zde jeden z důkazů
https😐/www.auto.cz/diskuse/96022/1#…
Mikesus
@rohYpnol
Můžeš dat prosím odkaz na to video o dieselu E430, docela bych se na něj podíval.
A to nikdo znamena jako 17.1M?
https😐/www.leadintelligent.com/…utlook-for-2025/

Nejdřív pomotas diesel s benzínem a pak tvrdíš že 17 milionů je nikdo. Co ještě vypotíš?
Mikesus
@Hendly
Ten vůdce jako první bude lhát, ale to bude lež, kterou hlupáci chtějí slyšet.
PowerHouse
Fantastické auto - zvýšená produktivita výroby

Výrobní náklady při dalším poklesu dílů se značně snížily.
Z té produktivity u VW rozhodně nespí.

Je to i zde v článku
"firma nově uvádí, že dokáže vyrábět se stávající kapacitou o 60 procent více vozů."
DonVito
rohYpnol = lhář
(co vsechny bezostysne obvinuje ze lzi)
tezko popres vlastni diskuzni historii
😉
Jsme tu pro tebe.
Jak pro usvedceni z kazde tve lzi.
Tak hlavne pro tvoji napravu, ty hambáři.
❤️

Sprosta lez se neschova ani za slovo kontext ani za generalizaci.

PRAVDA OPĚT ZVÍTĚZILA!
DonVito
travele, cena EVcek dlouhodobe klesa.

A marketingove nedava moc smysl s FL zlevnovat...

Naopak FL by mel prilakat kupce i za vyssi cenu. 😉

Tak se zdrz vulgarismu, ju?
Mokrous
@DonVito Může mi někdo vysvětlit proč za toto dávat o 300 tisíc víc, než za nový Enyaq 85x Sportline s téměř plnou výbavou?
Nejsem fanda EV, ale Enyaq má aspoň kliky dveří zvenčí i zevnitř, má display před řidičem, má head-up, má páčky pod volantem, má volič směru jízdy, má prověřené matrixy, má funkční senzory světel a stěračů, má parkovací senzory i 360° kamery, má Apple Carplay i Android Auto, má komfortní adaptivní podvozek, má kvalitní masážní sedadla s volbou potahu namísto umělé hmoty, dnes už se dokáže nabít rychleji než Tesla díky lepší nabíjecí křivce, atd...
A nevím zda rodinné EV SUV potřebuje nutně zrychlovat na stovku pod 5s a jezdit přes 200 km/h.
Stejně tak nevím, proč muset povinně brát prosklenou střechu bez clony, proč mít zbytečný display vzadu, proč mít zbytečné elektrické ovládání zadních sedadel (jsem zvědav zda je vyřešena bezpečnost proti slisování dítěte a pod...) atd. a nemít základní ovládací, zobrazovací a komfortní prvky, které řidič ocení každý den.
Servis Škody je navíc na každém rohu i když těch na EV je méně a tak se nemusí jako v případě Tesly při nehodě často čekat půl roku na díl a jezdit stovky km na servis, atd..
A k ceně ještě taková drobnost. Cena za TMY není 1.530.000, ale 1.555.000 protože se platí za předání a sleva na TMY je 0%. Na Enyaq se kdykoli dostane velmi zajímavá sleva. Tak proto ten rozdíl cca 300 tisíc Kč.
V čem je to tedy nejlepší nabídka???
ptr078
@DonVito Zase plky, co sa ti momentalne hodi do kramu. Ty si vobec pamatas co tu motas kazdy den?
rohYpnol
Klasický Elon.
Vylhaná zpráva, jako celá Tesla ... Čekal snad někdo něco jiného?
Caterhem
@PowerHouse

"Výrobní náklady při dalším poklesu dílů se značně snížily."
Cena baterii rapídne klesá podľa ľudí ako si ty a podľa analýzy od Goldman Sachs o polovicu zo 150 dolárov/kWh rok 2023 na 80 dolárov/kWh rok 2025.Niekto tu dokonca písal (matne sa mi zdá,že si to ty spomínal) ,že to má klesnúť až na 50 dolárov/kWh.Realita je teda,že všetko klesá na cene.

Tak potom sa natíska otázka,že prečo cena rapídne neklesá a naopak stúpa v prípade TMY?

Stara TMY Long range 4x4 vs. Nova TMY Long range 4x4
1.379 400 Kč. vs . 1.555 400 Kč

Tých pár vylepšení mi nepríde cenovo tak zásadných a drahých ,aby to tak zdvihlo cenu novej TMY a popritom tie najdôležitejšie veci na tom aute klesajú na cene.
Mikesus
@rohYpnol
Takze jsme u toho. Ty totiž nevíš co je generalizace

Generalizace (z lat. generalis, všeobecný, od genus, rod) znamená zobecnění nebo zobecňování. Nejčastěji znamená, že se vlastnosti, zjištěné u jistého počtu prvků nějaké množiny, generalizací přisoudí všem jejím prvkům. Tak se například jednotlivé špatné zkušenosti s příslušníky jisté společenské skupiny generalizují na celou skupinu

V informatice má generalizace význam zobecnění struktury nebo funkcionality množiny prvků na prvek jiný (generalizovaný, obecný).

To pak můžeme říct, že spalovák nikdo nechce, protoze cast mnoziny ho nechce. Ale jak vidíme, ke to evidentní blbost, protoze generalizace je úplně něco jiného než se snažíš vnutit.
Totiž v tomto případě by bylo, ze BEV lidi nechtějí, ne že nikdo nechce. No a to pak narazí na další generalizaci, a to ze lidi BEV chtějí, ale nemají na ně.
Takze vlastně to že chceš generalizovat, tak znamená, že lidi BEV chtějí, ale nemůžou si je dovolit.

A to jsem si myslel, že pochopeni zobecnění není tka těžké. No u rohypnola je.
DonVito
@Mikesus
👍👍
Myslis, ze to pochopi?

Ja myslim, ze ma mrzenicko.

Tak snad skonci s tim lhanim o diesel E430 a o tom, ze EV nikdo nechce.

Jinak vzdy dostane za usi jako dnes.
Treba jednou zase otoci, tak hako otocil s Teslou. 😀
Pak se nam zdvorile omluvi a treba napise pro zmenu nejaky smysluplny prispevek namisto sireni jeho dogmat.

PS Kazdy normalni clovek by napsal diesel E430 - spletl jsem se. Ale tenhle nouma tu bude radeji urazet a klesat cim dal hloubeji. Pritom nechape, ze my mu podavame pomocnou ruku a poskytujeme mu prehrsel novych informaci. 🫶
del42sa
Trochu jiný úhel pohledu: Nebýt Bitcoinu a regulací, výsledky Tesly by byly žalostné

https😐/elektrickevozy.cz/…by-byly-zalostne
rohYpnol
@Mikesus
Nic jsem nepomotal ty tupane. Opět jsi nepochopil nic z toho co jsem napsal.

Až pochopíš význam BEV nikdo nechce, pak se můžeme bavit dál. Že nejsi schopný pochoopit co znamená pojem generalizace, fakt není můj problém. Jestli 9 z 10ti chce ICE, tak zobecněním je, že BEV nikdo nechce!!!

17M neznamená nikdo. Ale 17M V KONTEXTU 70M prodaných aut a 11M ze 17M BEV jen v Číně znamená, že 17M ve světě je nikdo!!!

To je přesně ten kontext. To jsou přesně ty souvislosti které hujer nepochopí. To je přesně rozdíl mezi RÁMCEM pro greendeal a mezi KONKRÉTNÍMI OPATŘENÍMI greendealu!!! A že to tupani, vydlabané kedlubny a hujeři nejsou schopní pochopit?!? Ano, tak to je.
rohYpnol
@rohYpnol
Bylo video o E430?
Bylo video o dieselu?

Bylo. O tom byl můj příspěvek. Smolík.

A že jsem to napsal nešťastně, kdy jsem spojil označení benzínu s dieselem? Vůbec nemám problém to přiznat. Smolík.

To, že mě začne vydlabaná kedlubna tahat na nudlí, že E430 není diesel, jen dokazuje tvoji tupost. Protože smysl sdělení byl jiný.

Acto jsi přesně ty. Čteš slova, nechápeš význam. Ne význam slov. Ale význam sdělení. A smutné je že to nechápeš ani když ti to vysvětlím.

Třeba - BEV nikdo nechce...
rohYpnol
@Sevca1
Zjevně jsi nepochopil vůbec NIC. Čtení není vše. Ono to chce ještě umět přemýšlet 🤣🤣🤣
rohYpnol
@DonVito
Proč tedy neuvádíš i můj komentář, který jsem ti k tomu dávno napsal, co?!?

Protože jsi zkrátka DEMAGOG A LHÁŘ!!!🤣🤣🤣
rohYpnol
@DonVito

Ano, děkuji že opět potvrzuješ jaký jsi lhář a demagog.

Prokazuješ, jak manipulatovně požíváš fakta a informace totálním vytrháváním z kontextu a ze souvislostí.

Bravo, náš lhář hujeříček doníček 👍
Mikesus
@DonVito
Ještě bych přidal Hyundai inster s cenou 549 ( pro firmy 399 ), pak tu jsou další auta jako ev3, elroq, a ten R5 je asi nejzajímavější. Vše už v cenách za pár průměrných platů. Median mzdy byl 40482kc, takže tu mame ev za 13 měsíčních mezd. V roce 2000, kdy prisla fabia ( velikost insteru ) , stala 260tis za 44kw a volant a kola. Median mzda byla 13tis, tedy na úplný holobyt s 44kw bylo potřeba 20 platů. Dnes za 13 platů je 71kw, komfortnější, vybavenejsi ( to co je dnes v základu, tehdy ani skodovka neměla ) a bezpečnější auto.
Ale abych byl v současnosti. Fabia ve srovnatelné výbavě a vykonu je za 460tis. Ještě to má inster kousek, ale rozhodně blíže než před pár lety ( 2020 ) zoe za milion
Mikesus
@traveldrive
To jako ma každá rodina jezdit v (polo)premii? A není to málo a nema mít kazda rodina nárok na rolls nebo Ferrari za nízkou cenu? Ať chceme nebo ne, Tesla není mainstream. Auto do kazde rodiny zajišťuje dacia, škoda renault nebo stellantis. Ti šikovnější si vydelaji a připlati za japonskou kvalitu, americkou sílu nebo německou premii.
DonVito
@Travel

Treba R5 je o cca 150.000?Kc levnejsi nez byvalo 40kWh Zoe.

Ceny Fiatu sly prudce dolu.
https😐/zpravy.aktualne.cz/…26cac1f6b220ee8/
Fiat radikálně zlevnil elektromobily, ušetříte až 170 tisíc

Opel Frontera je za pomerne priznivou cenu.
https😐/www.garaz.cz/…-zacala-21014038
Rodinný Opel Frontera má české ceny. Jen dokazuje, že cenová válka elektromobilů opravdu začala

Staci?
😉
traveldrive
@DonVito

A cena ktorých EV dlhodobo klesá? Poslednou dobou pribudli dve EV ktoré nezačínajú okolo milióna alebo vyššie. Nový Spring a eC3.
Ktoré EV dlhodobo zlacňujú? (Nemyslím tým zlacnenie z 55 na 53 tisíc. Vieš k čomu také zlacnenie je...)
traveldrive
@rohYpnol

Občas klamú oni, občas ty. Nemáte si čo navzájom vyčítať.
traveldrive
@DonVito

Ako keby bola cena cez 1,2 milióna akceptovateľná cena auta pre každú českú rodinu...
traveldrive
@DonVito

V každom prípade ale tentoraz platí, že znižovanie ciem bateriek ako argument v prospech BEV neobstojí, pretože rozdiel v cene si strčí do vrecka niekto iný.
Takže je nám stále sa znižujúca cena batérií k čomu?
Takže je nám stále sa znižujúca cena batérií k h0vnu...
rohYpnol
@Hendly

Ne. Lidi tady nelžou. Lžou tady hueříčci jako doníček, hendlíček a mikeš.
Arese
Tesly nejsou auta, ale jen pojízné elektrospotřebiče. Co tam máte dál? 😀