Bezpečnost
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentáře5 dalších řidičských nešvarů: Ten neumí s blinkrem, ten se třetím pruhem
20 komentářů
Wolfalack
Pitomců, co se nenamáhají používat blink, je až moc. Nejvíc se s ním neobtěžují při sjíždění z kruhového objezdu. Když ale chci najet na hlavní z vedlejší a stojím a čekám až projede auto a to začne blikat pár metrů před křižovatkou, aby odbočilo mým směrem, tak to ve mě krev vře.
@Wolfalack Je naivní si myslet, že všichni budou jezdit bezchybně.
@Wolfalack
"Pitomců, co se nenamáhají používat blink, je až moc."
A pitomci, co s pravým blinkrem jedou rovně, se najdou také.
Ani nevím, co je horší. Jestli "s vroucí krví" zbytečně stát 10 sec. na přednosti nebo stát 2 hodiny s vylomeným kolem uprostřed kruháče a čekat na odtahovku. 😀
"Pitomců, co se nenamáhají používat blink, je až moc."
A pitomci, co s pravým blinkrem jedou rovně, se najdou také.
Ani nevím, co je horší. Jestli "s vroucí krví" zbytečně stát 10 sec. na přednosti nebo stát 2 hodiny s vylomeným kolem uprostřed kruháče a čekat na odtahovku. 😀
Pepa_007
Blokovač končícího pruhu při zipování.
Dodržovač rychlosti např. 88 na tachometru. Ikdyž ví, že reálně jede 80.
Levoproudař kde si jede max 125 tacho a nikoho nechce pustit ikdyž je kamión až za půl kilometru.
Nevyužítí celého připojovacího pruhu a pedálu plynu.
Kamion co 5 kilometrů předjíždí jiný.
Dodržovač rychlosti např. 88 na tachometru. Ikdyž ví, že reálně jede 80.
Levoproudař kde si jede max 125 tacho a nikoho nechce pustit ikdyž je kamión až za půl kilometru.
Nevyužítí celého připojovacího pruhu a pedálu plynu.
Kamion co 5 kilometrů předjíždí jiný.
Barry Lyndon
To v článku je všechno pěkně otravné, ale není to zase až tak extrémně časté a dá se s tím tak nějak vyjít. Tak o dva řády častější problém se jmenuje "SMRDUTÝ DIESEL". To je za mě daleko největší problém českých silnic, co mě nasírá prakticky permanentně...
yarda
Nezipovač
Co se týká pravidla zipu: Jel jsem tudy https😐/maps.app.goo.gl/TjQTRhWBUVsAtUU56 a zapomněl jsem se v levém pruhu. Tak jsem dal pravý blinkr, auta vedle mi udělala mezeru, než jsem začal kroutit volantem, kouknul jsem se do pravého zrcátka...po dělicí čáře mě předjížděl bezmozek na silostroji. Tak jsem ho, blbouna ,nechal předjet. Ale mohl jsem z něj udělat dárce orgánů.
😒
Co se týká pravidla zipu: Jel jsem tudy https😐/maps.app.goo.gl/TjQTRhWBUVsAtUU56 a zapomněl jsem se v levém pruhu. Tak jsem dal pravý blinkr, auta vedle mi udělala mezeru, než jsem začal kroutit volantem, kouknul jsem se do pravého zrcátka...po dělicí čáře mě předjížděl bezmozek na silostroji. Tak jsem ho, blbouna ,nechal předjet. Ale mohl jsem z něj udělat dárce orgánů.
😒
Zacalo to uz vcera: ne, pruh pro pomalu jedouci vozidla skutecne nemaji pouzivat vsichni. I z citovaneho textu vyhlasky je zjevne, ze je urcen pro pomalu jedouci vozidla.
Takze ano, neni jen pro kamiony. Kazde vozidlo, ktere nechce a nebo nemuze jet rychleji nez 80 km/ hod, necht ho pouzije.
Ale jestli jedu realnych 125, tojest tachometrovych 130, tak v nem nemam co delat.
A ten blbec co me vyblikava, protoze chce jet 150 zustava porad jen blbcem.
A dneska pokracujete: v pravem pruhu je obcasny kamion?!
Kdy jste naposledy jeli po D1?
Kolona kamionu je vicemene souvisla dokonce i v 11 vecer!
S blinkrem a se zipem mate pravdu.
Odstavec o středoproudaři hovoří o situaci, kdy je v pravém pruhu občasný kamion. Neříká, že neexistuje situace, kdy je pravý pruh kamionů plný, v takovém případě totiž řidič v prostředním pruhu jede správně, pokud jede rychleji než kamiony.
"Mnozí se mylně domnívají, že je tento pruh určen jen pro nákladní vozidla, v dnešní době tedy především kamiony. Před rokem 2016 měl být využíván zejména motorovými vozidly, která v takto označeném úseku nedosáhla vyšší rychlosti než 60 kilometrů v hodině. Ale nová vyhláška rychlostní hranici zvýšila na 80 kilometrů v hodině a použití pruhu ještě rozšířila,“ upozornil odborník Martin Bednář ze společnosti DEKRA s tím, že jiná motorová vozidla mohou jet v jízdním pruhu i v případě, že je jejich rychlost mnohem nižší než rychlost ostatních aut.
Přídatný pruh tedy mají použít všechna pomaleji jedoucí auta. A ta, která jedou méně než 80 kilometrů v hodině, se do něj musí zařadit povinně. V praxi však mnozí řidiči s volbou tohoto jízdního pruhu tápou, nebo se jim do něj zkrátka nechce, protože mají pocit, že je taková jízda ještě více zpomalí.
Jedu 130 tacho. Ten za mnou 130 GPS takže musím do stoupacího protože jedu pomaleji než ostatní auta.
Ale jestli jedu realnych 125, tojest tachometrovych 130, tak v nem nemam co delat.
Není pravda. Musí se použít všechny pruhy. I pravý stoupací pruh ikdyz bych jel klidně 200. NEJEDNÁ se o kamionový pruh ani pro pomalá vozidla!!!!!!!!