Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

Renault Twingo E-Tech poprvé ukazuje interiér. K sériové podobě má blízko

19 komentářů

Horký Rom
Renault Twingo je pro mě záležitostí nejen praktickou, ale především srdeční, neboť v sobě spojuje nostalgii s charakterem vozu, který vždy nabízel osobitost, hravost a jedinečný styl.

Držím tedy pevně palce jeho současné reinkarnaci a věřím, že model Twingo E-Tech dokáže oslovit i novou generaci řidičů 👍
PowerHouse
40kWh baterka? Z toho musíme vzít 10-80%, kde bude nabíjení přes 20 minut.
Takže 40kWh * 0,7 = 28 kWh.
A u 8 let starého auta ta kapacita bude ještě menší.

28kWh není ani na cestu po dálnici z Brna na Letiště Václava Havla.
KANKUNEN
@PowerHouse Ty máš pocit, že Twingáč je auto na dálnici?
Arese
@KANKUNEN Jeho spalovacího stejnojmenného předchůdce bylo možné koupit za nevelkou cenu a když bylo třeba, bez problémů zvládl nejen město, ale přejezd třeba celé Evropy. Co tam máš dál?
Petr Pinkas
@Arese Myslíte, že i dnes by jste koupil nové spalovací Twingo za "nevelkou cenu". Optimisto.
jiras_
@Arese Twingo, bez problémů přejezd celé Evropy. Tak jo, vždyť vlastně Fabia je stěhovák, na co nějaké dodávky nebo plachťáky.
twistedTSD
@jiras_ Krása spalovacího malého auta (byť Twingo je mini) je pro mě právě v tom, že se s ním krásně žije ve městě, ale když na to přijde, doveze mě třeba do Itálie. Blbost je za mě kupovat si naftový Passat, abych si s ním jednou ročně zajel do Alp.
vencelín
@Arese
To sice jo, ale dálnice nebyl prioritní rajon twinga. Na dálnici Jsou určený jiné vozy.
A to říkam jako bývalý provozovatel Felicie s kterou jsem obkrouzil dost Evropy a nyní provozují Mpv. I ta Felinka nebyla na dálniční přesuny nejvhodnější auto, natož pak ještě mensi tvingo.
Vilem5
@PowerHouse Můžu se zdvořile zeptat, proč by si někdo, kdo bydlí v Brně a potřebuje jezdit na letiště v Praze zrovna pořizoval Renault Twingo? Ať už elektrické nebo benzínové?!? A ikdyby to udělal, proč by z Brna nevyrážel s autem nabitým na 100%?
Arese
@Vilem5 Jenže ta otázka zní jinak: Proč by si někdo kupoval drahý malý zkratomobil, když za cca 1/2 jeho ceny může mít nekonečně praktičtější a univerzálnější spalovací minivůz s mnohonásobně menším poklesem hodnoty v čase? Nebo si za podobné peníze jako za tento pidielektronesmysl koupit třeba Octavií či Scalu?
KANKUNEN
Arese, to co píšeš má svoji logiku. Vycházíš z myšlenky jak co nejlevněji pořídit univerzální auto. Jenže si všimni jak jde vývoj aut. Sám jsi toho příkladem, proč jsi koupil Karoq, když je Scala levnější. A ten Karoq + Twingo + Twingo = cenou GLC coupé, které je tak stejně praktické jako ten Karoq. Všimni si kolik lidí vlastní jako druhé auto dieslovou Octávku jen pro ježdění kolem komína. Pro tyto účely je elektro mnohem lepší. Prostě pro barvu do Hornbachu zajedeš tím Twingáčem, ani ten Karoq nebudeš chtít startovat.
Lucky85
@Arese ktoré zrovnatelne auto veľkosti twinga je za 11 000€?
MarekAbsolon
@Arese Možná je lépe vlastnit zkratomobil, než zkratomozek tvého typu.
Petr Pinkas
@Vilem5 To je podobný případ, když já, abych využil dotace (které mi stále vyčítají odpůrci BEV) jezdím každý den z Karvíné do Prahy zadarmo po dálnici a tam si na hodinku zadarmo zaparkují na modré zoně. A to se vyplatí.
vencelín
@Vilem5
Twingo si pořídí pro takový provoz někdo jen v pripade že jeho finance neumožní nákup vhodnější ho vozu.
Emel
@PowerHouse taky máš pocit, že jestli to má být levné městské auto, tak je 40kWh až marnotratně moc?
EDIT: já četl článek až teď, o baterce v Twingu se tam nic nepíše... předpokládám, že tam bude baterka menší.
Petr_Basa
@PowerHouse Nevšiml jsem si, že by už uváděli kapacitu baterie Twinga E-Tech, ale kdyby to bylo 40 kWh a chtěl bych s ním jet z Brna do Prahy, asi v nouzi, ale ne v zimě, určitě bych před takovou cestou nabil na 100%, a to už bych na to letiště pravděpodobně dojel. Nejspíš bych se ovšem celou cestu necítil úplně dobře, protože Twingo není auto na dálnici.
Petr_Basa
Zrovna u auta tohoto typu bych si přál, aby se vykašlali na tablet trčící z palubky a nahradili ho univerzálním držákem mobilu, který by dokonce mohl být jen volitelným doplňkem, protože pro základní jízdu, bez potřeby navigace, by stačil displej před řidičem. Twingo to nebude, tak snad časem někdo jednoduše chytřejší, možná.