Srovnávací testy
Zpět na článek
Renault Mégane Grandcoupé 1.3 TCe EDC vs. Toyota Corolla sedan 1.5 Multidrive S – Záblesk zašlé slávy
57 komentářů
Ozzman
To je náhodička, přesně tyto dvě auta jsme dnes s kamarádem poptával, jen v manuálu. Diskuze nad kvalitami toho či onoho auta, které se tu rozjíždí musím usměrnit, obě auta jsou vyráběna v jiných fabrikách, než jejich plnohodnotní evropští sourozenci - kombíky i hatchbacky (myslím, že obě auta jsou z Turecka) a odlišnosti tam jsou v obou případech a to samozřejmě vzhledem k cenám asi nemusím říkat, které karosářské verze obou aut jsou lepší.
Které auto bych si vybral ? Já Corollu sedan s motorem TCE 😁
S čím v testu mohu souhlasit, je motor TCE140, který je fakt naprosto skvělý za ty peníze, za které se nabízí, EDC už s ním taky neřadí špatně (jezdil jsem obě verze, MT i EDC). Motor Toyoty jede tak nějak normálně, je to atmosféra, musí se točit, žádná sláva to není, ale vyloženě lenoch taky ne (s manualem, s tím AT jsem nikdy nejel).
S čím nemohu souhlasit:
jízdní vlastnosti - Megane má vlečku a je to sakra poznat na nerovnostech, nechci si chválit svou garáž, ale ten náš starej dvojkovej mne příjde jistější, než tento, Corolla mne příjde pevnější, jistější (ježděna na R17 225/45 na rozdíl od testu, 205/55 R16 jsou základ, sám je mám na zimu a rozdíl je trochu znát).
Interiér - Oba vozy jsou trochu ošizené, Corolla ve srovnatelné výbavě s kombi má horší plasty, Megane mne příjde více ošizen oproti klasickým kombíkum 4. generace, zvláště výplně dveří a plasty pod palubkou už na salonu lehce povrzávají 😐. V Meganu je pak pro řidiče a cestující více místa než v Corolle, ale v zadu se mne lépe sedělo v Corolle, v Meganu jsem měl hodně hlavu ve stropě.
Problém je, že v testu nejsou auta, které jsou v cenovém srovnání, Corolla je opravdu Comfort, kdežto Megane je ve verzi Tech i s příplatky, jehož interiér vypadá o řád lépe, než Evolutin, který jede na plechu, s malou navi a jiným displejem v kapličce přístrojů. Viděl jsem dnes obě auta.odhlučnění je +/- stejné, hučí,
Co vzít? Reálně asi Megana, vyjde cca o 50 tisíc levněji, když Corollu, připlatit za 1.8HEV..
Které auto bych si vybral ? Já Corollu sedan s motorem TCE 😁
S čím v testu mohu souhlasit, je motor TCE140, který je fakt naprosto skvělý za ty peníze, za které se nabízí, EDC už s ním taky neřadí špatně (jezdil jsem obě verze, MT i EDC). Motor Toyoty jede tak nějak normálně, je to atmosféra, musí se točit, žádná sláva to není, ale vyloženě lenoch taky ne (s manualem, s tím AT jsem nikdy nejel).
S čím nemohu souhlasit:
jízdní vlastnosti - Megane má vlečku a je to sakra poznat na nerovnostech, nechci si chválit svou garáž, ale ten náš starej dvojkovej mne příjde jistější, než tento, Corolla mne příjde pevnější, jistější (ježděna na R17 225/45 na rozdíl od testu, 205/55 R16 jsou základ, sám je mám na zimu a rozdíl je trochu znát).
Interiér - Oba vozy jsou trochu ošizené, Corolla ve srovnatelné výbavě s kombi má horší plasty, Megane mne příjde více ošizen oproti klasickým kombíkum 4. generace, zvláště výplně dveří a plasty pod palubkou už na salonu lehce povrzávají 😐. V Meganu je pak pro řidiče a cestující více místa než v Corolle, ale v zadu se mne lépe sedělo v Corolle, v Meganu jsem měl hodně hlavu ve stropě.
Problém je, že v testu nejsou auta, které jsou v cenovém srovnání, Corolla je opravdu Comfort, kdežto Megane je ve verzi Tech i s příplatky, jehož interiér vypadá o řád lépe, než Evolutin, který jede na plechu, s malou navi a jiným displejem v kapličce přístrojů. Viděl jsem dnes obě auta.odhlučnění je +/- stejné, hučí,
Co vzít? Reálně asi Megana, vyjde cca o 50 tisíc levněji, když Corollu, připlatit za 1.8HEV..
Ozzman
Ano, obě tato auta jsou pro východní trhy, oba tyto modely pro Evropu mají i jiné technologie, takže pokud ti příjdou špičkové motory TCE či nejmodernější HEV Toyoty jako zastaralé technologie, ok, ale fungují 😁 @Meky
ericn
Tak v tomhle duelu bych neváhal ani chvilku a běžel do Renaultu 1.33TCe se 103kW a 6M by byla jasná volba. Kdo by chtěl do sedanu nižší střední udýchaný 3hrnek, sice 1,5, ale pomalu nestačí ani na Yaris Cross. Jako žádný zázrak to není...
ericn
@Ozzman kamarádka ho má právě v Yarisu Cross a nadšený jsem z něj teda nebyl. Raději bych své peníze dal Renaultu za 1.33TCe 😋 Asi jak píšeš, pokud někdo bude jen ve městě a okolí a nechce crossover, proč ne, ale pokud je v plánu časté cestování - chalupa, hory, moře, výlety, není o čem…. Renaultu se 1.33TCe povedl (a přitom ho už zase zazdil 🤢)…
Ozzman
Právě, protože mám Toyotu, tak vím, že pokud chceš, aby byla dobrá, musíš platit, takže jak jsem psal dole, já bych dal přednost v této cenové Meganu a není to proto, že máme Megana 😁 ( ano máme doma obě značky aut 😁, takže mne asi těžko muže někdo podezdřívat z nestrannosti), pokud bych měl ale větší rozpočet, určitě Toyota, ale jako HEV a kombi, nebo Fokus, tam už by záleželo na preferenci a peněžence 😁 . Zkrátka ten Megane tak, jak se nabízí teď a nebo i nabízel třeba i poslední dva roky by mne osobně nestál za víc, než za 500-600 tisíc, to auto je technicky starší, má své limity a omezení, které mu Renault dal, tedy spíše co mu vzal a osekal a neinovoval a právě proto má své místo na trhu právě v těchto cenových hladinách, kde ti není líto kupovat starší techniku v hezkém kabátě vyváženou skvělým motorem @hugino
hugino
@traveldrive Pokiaľ sú takéto autá stále v ponuke tak to je super. Za mňa radšej nové auto za 500 000 kč ako jazdenku aj keď so silnejším motorom a lepšou výbavou .
hugino
@Ozzman Ano s HEV sú Toyoty v poho ten systém majú vymakaný a komu to vyhovuje tak nie je o čom ale už aj cena bude o dosť vyššia . Takže z týchto dvoch by si si vybral Mégane . Ja takisto .
Ozzman
Corolla má výhodu, že je pořád v nabídce i v té plnohodnotné evropské verzi, kde si mužeš nakonfigurovat auto s lepšími motorizacemi, řadou výbav a je to znatelně lepší auto, než ten základní sedan s R3 1.5tkou, a to včetně nastavení podvozku, materiály a i odhlučněním (což lze narvat i do toho sedanu, až na vrcholnou 2.0 HEV), bohužel taková Corolla je cenově plně srovnatelná s ostatní konkurencí a jsi na milionu ani nevíš jak...
Megan má dnes už jen v konfigurátoru tu vyšší výbavu Techno, takže ten popisovaný testovaný ani neobjednáš, jen skladovky a ty mizí, dojede v té Techno výbavě prý jeden rok (dnes říkal prodejce) a přidá se k TCE ještě Dci (asi 1.5).
Jak jsem psal, pokud to půjdeš poptat, zjistíš, že nová Corolla i s tímhle motorem je prostě docela drahá a ten Megan jde pod 0,5M (471tiísc Evolution v modré metle s MT) , Corolle comfort ještě třeba bez paketu TECH chybí vyhřívané sedačky a jsi na 550 s manualem, s barvou to leze klidně k 600 a to je už dost za 1.5 R3.
Ještě začátkem týdne byly skladovky 2024 Meganu Tech za 499 tisíc s manualem, to už byla sakra zajímavá nabídka a byla tam i červená metalíza na příplatkových R18 😁 Bohužel zmizely.
Jinak v této cenové se dají odlovit i korejci, i30 i Ceed s 1.5TGDi a to i jako kombajny. I30 jsem jezdil kdysi, moc si ji nepamatuji, ale Ceednik mne přišel taky takový celkově "žvýkačkovitější", než ta Toika (mluvím o kombi, ProceedGT byl lepší). Takže tam se taky mrkni.. a tu a tam se objeví výprodejový Fíkus 92kw Ecoboost v Titaniu, ale to je už spíš nad 500
@traveldrive
Megan má dnes už jen v konfigurátoru tu vyšší výbavu Techno, takže ten popisovaný testovaný ani neobjednáš, jen skladovky a ty mizí, dojede v té Techno výbavě prý jeden rok (dnes říkal prodejce) a přidá se k TCE ještě Dci (asi 1.5).
Jak jsem psal, pokud to půjdeš poptat, zjistíš, že nová Corolla i s tímhle motorem je prostě docela drahá a ten Megan jde pod 0,5M (471tiísc Evolution v modré metle s MT) , Corolle comfort ještě třeba bez paketu TECH chybí vyhřívané sedačky a jsi na 550 s manualem, s barvou to leze klidně k 600 a to je už dost za 1.5 R3.
Ještě začátkem týdne byly skladovky 2024 Meganu Tech za 499 tisíc s manualem, to už byla sakra zajímavá nabídka a byla tam i červená metalíza na příplatkových R18 😁 Bohužel zmizely.
Jinak v této cenové se dají odlovit i korejci, i30 i Ceed s 1.5TGDi a to i jako kombajny. I30 jsem jezdil kdysi, moc si ji nepamatuji, ale Ceednik mne přišel taky takový celkově "žvýkačkovitější", než ta Toika (mluvím o kombi, ProceedGT byl lepší). Takže tam se taky mrkni.. a tu a tam se objeví výprodejový Fíkus 92kw Ecoboost v Titaniu, ale to je už spíš nad 500
@traveldrive
traveldrive
@Ozzman
Dobré zhrnutie. Dúfam, že obidve autá vydržia v ponuke ešte aspoň rok a pol, aby som mal viac možností voľby. 😉
Otázku, čo Megana alebo Corollu, som už raz, nakoniec len hypoteticky riešil. Viac sa mi páčil Megane, odporúčali mi Corollu.
Dobré zhrnutie. Dúfam, že obidve autá vydržia v ponuke ešte aspoň rok a pol, aby som mal viac možností voľby. 😉
Otázku, čo Megana alebo Corollu, som už raz, nakoniec len hypoteticky riešil. Viac sa mi páčil Megane, odporúčali mi Corollu.
Ja Prvni 123
To se mi ulevilo!
Ze spotreba 6.2 je v pohode.
Mne v mem sedanu stoupla z letnich 5,7 na zimnich 6,2 a byl jsem z toho docela rozladěnej...
Ze spotreba 6.2 je v pohode.
Mne v mem sedanu stoupla z letnich 5,7 na zimnich 6,2 a byl jsem z toho docela rozladěnej...
Ja Prvni 123
@rohYpnol Dlouhy, ale nepochopil jsem, cos vlastne chtel vyjadrit.
🧐
🧐
Meky
@hugino
Na Toyota nie je nič výnimočne. Naposol id do podpriemerne auto v každom ohľade.
Ťažia z image spoľahlivosti, ktorý vzniká používaním zastaralých technológii.
Na Toyota nie je nič výnimočne. Naposol id do podpriemerne auto v každom ohľade.
Ťažia z image spoľahlivosti, ktorý vzniká používaním zastaralých technológii.
hugino
To fakt Mégane porazil Corollu ? 😃😃😃 To ako merali v Autosalone .TV zrýchlenie keď tu mala Corolla z 0-100 km/h až 12,6 s a katastrofálne pružné zrýchlenie s hučiacim motorom a prevodovkou ? Atmosferický trojvalec v Toyote tak to je snáď vtip . Po tomto teste už nič nebude ako pred tým keď Renault porazí " dokonalú " Toyotu . Koncernové autá Golf , Leon alebo Octávka by ich vyprášila obidvoch . Ale cena je dobrá a je dobré že sú v ponuke stále aj takéto autá .
PS: To naozaj je lepší v Corolle manuál ako Multidrive S ?
https😐/www.sauto.cz/…n/golf/207534669
PS: To naozaj je lepší v Corolle manuál ako Multidrive S ?
https😐/www.sauto.cz/…n/golf/207534669
ericn
@Ozzman to je Golf 7, jen o chlup větší. DSG ne, proto mám manuál a díky 😄
KANKUNEN
I kdybys přijel na zkušební jízdu s Corollou 1,5 atmo CVT v čínském elektromobilu, tak tu Corollu rovnou necháš sešrotovat.
Rasto
Zaujímavé, že sa redaktor diví, že prevodovka MultidriveS odradí. Lebo presne tak by to malo byť. Je tam prvý stupeň ako na klasickom HDM automate a potom sa preradí na CVT.
To bol update, ktorý toyota pridala do poslednej generácie tychto CVT-ciek
To bol update, ktorý toyota pridala do poslednej generácie tychto CVT-ciek
Ozzman
Hele, fakt to tak tragické není a do cca 140 to tahá solidně na to, že je to R3, má to objem a kilowaty (jede to +/- jako staré 16v 1.6tky než je zařízly emise, jen nahoře to nemá takové "koule", jako náš 2.0 16v, pokud bych to měl srovnat - zase to nemá takovou žízeň 😁 ), jasný, že TCE je o řád lepší, ale Corolla je nízká, lehká, takže se s tím jezdit dá. Spíše je velká škoda, že Toyota ten motor neudělala nepřímovstřik, protože pak je to ideál pro někoho, kdo jede 10 km tam a zpět, na takové trase bych se upřímě TCE trochu obával. Údajně ten R3 od Toyoty na to ZATÍM netrpí, ale i tak bych byl opatrný @ericn
Ozzman
Ano, bohužel ale reálně ten Megane začíná v akčním ceníku na 560 tisících, Corolla v základu pod 500 (nesrovnatelné výbavy, Meganu vypadla ta Evolution výbava o které píší v testu, ale kterou ani oni reálně netestují 😁 ), bez ohledu na individuální nabídky, Toyota pro soukromníka moc z ceníku neuhne, Renault asi jak kde a jak u kterých modelů. Takže, kdo kupuje teď, jsou ještě nějaké skladovky nižší výbavy, takže Megane, jinak obvolat a otravovat prodejce, nebo vzít korejce 😁 @hugino
Othello
V tabulce technických dat je u Renaultu chyba. Parametry max. momentu se už na pohled vylučují s hodnotou max. výkonu
traveldrive
@Meky
Výnimočné nie, ale spoľahlivé. Dnes, keď high-tech znamená zväčša už len elektrický pohon, sú takéto autá na nezaplatenie.
Výnimočné nie, ale spoľahlivé. Dnes, keď high-tech znamená zväčša už len elektrický pohon, sú takéto autá na nezaplatenie.
traveldrive
@Ozzman
Jo, je to ako píšeš. Ešte pred relatívne krátkou dobou bol sedan o kus výhodnejší, ale ceny proste rastú (napriek tvrdeniam niektorých e😜ertov, že autá sú dnes lacnejšie, než kedy boli). Ja (už asi tradične) mením naraz dve autá, väčšie a menšie, takže 30 tis. € za jedno z nich je už nad moje reálne možnosti. Popravde mi je Renault sympatickejší, aj keď sedan je tak trochu kompromis. Najradšej by som si vzal znovu po rokoch Kangoo, ale to je cenovo tam kde Corolla. No, ešte sa uvidí, kam sa veci pohnú. Začal som nad tým uvažovať kvôli omylu, že mi leasing na súčasné autá končí začiatkom leta, ale je to až v roku 26. Dúfam, že dovtedy benzíny nezdražia na úroveň elektriny...
Jo, je to ako píšeš. Ešte pred relatívne krátkou dobou bol sedan o kus výhodnejší, ale ceny proste rastú (napriek tvrdeniam niektorých e😜ertov, že autá sú dnes lacnejšie, než kedy boli). Ja (už asi tradične) mením naraz dve autá, väčšie a menšie, takže 30 tis. € za jedno z nich je už nad moje reálne možnosti. Popravde mi je Renault sympatickejší, aj keď sedan je tak trochu kompromis. Najradšej by som si vzal znovu po rokoch Kangoo, ale to je cenovo tam kde Corolla. No, ešte sa uvidí, kam sa veci pohnú. Začal som nad tým uvažovať kvôli omylu, že mi leasing na súčasné autá končí začiatkom leta, ale je to až v roku 26. Dúfam, že dovtedy benzíny nezdražia na úroveň elektriny...
Ozzman
Tahle Corolla je pro východní trhy s variátorem, asi nic, co by si chtěl domu, manuálem ušetříš když už, i ten Megan je hodně ojebaný oproti tomu Meganu, co tu byl do roku 2023 v karoserii kombi, bohužel jsou to obě auta na cenu již od. Za mne shrnutí viz dole, bohužel oba vozy mají přímovstřik... @hugino
Ozzman
Megane dojede rok, příjde ještě Dci a pak skončí v propadlišti dějin 😐 škoda, že nenabízí více výbav a interiérů, je to fakt kompromis.. v RS line bejval o dost lepší, ceny jsou ta věc, proč tato dvě auta jsou zajímavější, než VAG s 1.5TSI 😁 @rohYpnol
Pavol Gal
Milá redakcia, na Slovensku má aktuálne Megane TCe 140 EDC cenu 25900 eur čo je 633000 CZK podľa dnešného kurzu. Trochu ma prekvapila cena testovaného vozidla 524000, preto som si pozrel český cenník a tam je cenníková cena 639000 a akčná cena 609000. Ako je to teda s tými 524000 českými korunami za tento testovaný Megane, ktorý je tiež s automatom ? Ďakujem.
lamal
@mariov8
Netrufam globalne zrovnavat kvalitu Toyoty, ich kvalitativne normy aj cena je stale vyssia nez v Renaulte.
Aj Renault si polepsil, vyhoda Toyoty je v tom, ze neaplikuje riesenia, ktore nemaju pri danej cene vysoku zivotnost. Renault, alebo koncern do toho ide, z coho vytazi lepsiu uzivatelsku privetivost. Kazdy ma na vyber, to je fajn 😄
Netrufam globalne zrovnavat kvalitu Toyoty, ich kvalitativne normy aj cena je stale vyssia nez v Renaulte.
Aj Renault si polepsil, vyhoda Toyoty je v tom, ze neaplikuje riesenia, ktore nemaju pri danej cene vysoku zivotnost. Renault, alebo koncern do toho ide, z coho vytazi lepsiu uzivatelsku privetivost. Kazdy ma na vyber, to je fajn 😄
mariov8
@mariov8 U ojazdeného auta staršieho 10 rokov by som povedal že EGR a karbón nie je dnes problém, ale vlastnosť! Proste to ni je na veky a "kvalita" zplodín sa dnes sleduje viac ako kedysi. Doba Euro 0-3 už je preč. To isté dvojspojka, tú by som v ojazdenom aute nechcel ani zadarmo. Už ten názov naznačuje, že to bude stáť 2x toľko ako normálne... 😁 Avšak uživate'lsky je to 7st EDC proti suchej VAG DSG iná liga. Ano, Toyoty, staré Toyoty majú vynikajúcu povesť a aj dnes budú lepšie ako ten Renault, ale bohužial, alebo bohudík, už dnes taký rozdiel medzi značkami ako bol trebárs 20 rokov dozadu nie ej.
lamal
@mariov8
Precitaj si fora Renaultu, uz u novych aut su problemy s EGR a roznymi cidlami a nebavime sa este o karbone. Iste da sa to vyriesit, ale nevies kde a kedy ta to necha.
Podobne je to aj s 2spojkou, Clia aj Megany RS s EDC su hromada problemov, spojky, solenoidy, mechatronika, elektronika. Vravim na 5rokov pohoda, ale u Toyoty s tym pohonom to moze byt pohoda 20 rokov. Ovsem nie kazdy chce auto na 20r, to beriem.
Precitaj si fora Renaultu, uz u novych aut su problemy s EGR a roznymi cidlami a nebavime sa este o karbone. Iste da sa to vyriesit, ale nevies kde a kedy ta to necha.
Podobne je to aj s 2spojkou, Clia aj Megany RS s EDC su hromada problemov, spojky, solenoidy, mechatronika, elektronika. Vravim na 5rokov pohoda, ale u Toyoty s tym pohonom to moze byt pohoda 20 rokov. Ovsem nie kazdy chce auto na 20r, to beriem.
mariov8
@lamal Ako s 1,3TCE, tak i s EDC, ale aj obecne s poslednými Renaultmi nie sú zlé zkúsenosti. Ale uživatelsky je to stále kompromis, medzi manuálom a meničovým automatom.
lamal
@mariov8
Vseobecne som si 1.3TCe a EDC nekupil, lebo sa to vysype. Na 5r asi nie, ale z pohladu dlhodobeho je to nezmysel a Toyota je istota. Neberiem vsak Meganu lepsie uzivatelske vlastnosti a o 1l vyssiu spotrebu 😄
Vseobecne som si 1.3TCe a EDC nekupil, lebo sa to vysype. Na 5r asi nie, ale z pohladu dlhodobeho je to nezmysel a Toyota je istota. Neberiem vsak Meganu lepsie uzivatelske vlastnosti a o 1l vyssiu spotrebu 😄
mariov8
To GrandCoupe s 1,5dCi umělo dálky i kolem 4,5L, a to k mému údivu včetně poklidné dálnice... nicméně k EDC převodovce bych měl výhrady, byť s benzínem pracuje jemněji.
Emel
@Ozzman když už, tak by se to týkalo jen sedanu bez hybridu... ale nevím, možná je to emerické specifikum.
Ozzman
Myslím, že pro US trh jsou jiné Corolly, vyrábějí se jinde, dokonce tam mimo 1.8 HEV můžeš mít i 1.8HEV AWD či 2.0 atmo s MT, takže je možné, že mají i jiné nápravy ? Nicméně minimálně tedy do nějakého toho roku 2023 by měl být i v základní 1.5 multilink (já ho tam mám taky a už mám auto po faceliftu, byť jinou výbavu a motorizaci) a jak je to nyní netuším. Třeba se tady někdo o tu nejnovější zajímal @Emel
Emel
@Ozzman teď jsem rychle dohledal jen nějaký thread z kanadského fóra... ale to pro nás asi není úplně relevantní
https😐/www.toyotanation.com/…on-beam.1734781/
https😐/www.toyotanation.com/…15623-jpg.410281
https😐/www.toyotanation.com/…on-beam.1734781/
https😐/www.toyotanation.com/…15623-jpg.410281
sorpersa
@Ozzman neviem nedíval som sa, ale sedí na ceste ako prilepená, ani raz som nepocítil klepnutie pri prejazde nerovností ani vpredu, ani vzadu. Myslím že tam torzka nie je.
Ozzman
Pokud to nezměnili, což se samozřejmě stát mohlo, tak mívala víceprvek vždy, ještě v loni testovaná auta to dle testerů měla a je to cítit na nerovnostech, nicméně co jsem jel, tak nejnovější byla 2022 r.v. @Emel
lamal
@Emel
S novou platformou TNGA prisli jazdne zaujimavejsie Toyoty, vypada to ze ten setup chce pomahat v zakrutach az moc a v extreme to nechaju na ESP...
Na Corolle Combi, alebo HB sa to moc nepotvrdilo, ale neviem na kolko to sedi s pripadom kt popisujes, lebo nebrzdia do moose
https😐/www.youtube.com/watch…
S novou platformou TNGA prisli jazdne zaujimavejsie Toyoty, vypada to ze ten setup chce pomahat v zakrutach az moc a v extreme to nechaju na ESP...
Na Corolle Combi, alebo HB sa to moc nepotvrdilo, ale neviem na kolko to sedi s pripadom kt popisujes, lebo nebrzdia do moose
https😐/www.youtube.com/watch…
Emel
Když už redakce udělá měření typu losí test a kužely... bylo by možné z toho publikovat nějaká "tvrdá data"? Jasně že tady je to trošku znehodnocené rozdílným obutím...
PS: to je druhý test, kde "čtu" o nestabilní zádi Toyoty na brzdách...
PS: to je druhý test, kde "čtu" o nestabilní zádi Toyoty na brzdách...
Emel
@Ozzman zahlédl jsem nějaké zmínky o tom, že základní Corolla sedan má taky torzku... víš o tom něco?
Ozzman
http😐/www.autokout.cz/…-edc-ak3933-8182 Myslím, že za dobu existence existovaly obě varianty @Emel
lamal
@jean192
"Inak, aj ten motor bol poriadne retro prejavom, do 1500 nic, potom turbokopanec a pri 2700 cca umrel. Take TDI 66 kW z prvej octavie."
Neviem, no 66kW TDi pri 2700ot neuvadalo, bolo uvadnute furt rovnako, do 4000ot kde malo max vykon... Toyotacka 1.2T urcite pri 2700ot neumrela, do 5tis min to ide bez problemu.
S tou hlucnostou v sedane suhlasim, par krat som sa viezol v taxi sedane s 1.8hybrid a taky hluk som nezazil ani vo favorite od zadu... des a hruza, som skutocne pohorseny ako moze byt pri 50tke taky kraval v zadu. Po kupe by ma to donutilo vykonat dodatocne odhlucnenie plechov v kufri.
"Inak, aj ten motor bol poriadne retro prejavom, do 1500 nic, potom turbokopanec a pri 2700 cca umrel. Take TDI 66 kW z prvej octavie."
Neviem, no 66kW TDi pri 2700ot neuvadalo, bolo uvadnute furt rovnako, do 4000ot kde malo max vykon... Toyotacka 1.2T urcite pri 2700ot neumrela, do 5tis min to ide bez problemu.
S tou hlucnostou v sedane suhlasim, par krat som sa viezol v taxi sedane s 1.8hybrid a taky hluk som nezazil ani vo favorite od zadu... des a hruza, som skutocne pohorseny ako moze byt pri 50tke taky kraval v zadu. Po kupe by ma to donutilo vykonat dodatocne odhlucnenie plechov v kufri.
Rasto
@jean192 tal ak tam boli tie Nokian WR D3, ktoré k tomu dávali na Slovensku tak k tomu isto prispeli. To boli najhoršie gumy, aké som kedy mal...
dodo24
@Ja Prvni 123 ja by som tej spotrebe až tak neveril, 6.2 som na mojom Grandtoure s rovnakým pohonom mal len na ceste Bratislava-Berlín. Kde priemer zdvihli nemecké dialnice. Najmenej sa mi poradilo Zakopane-Bratislava, to bolo za 4,3.
Ozzman
U Corolly je nutné připlatit za výbavu a to i v odhlučnění, což není tedy jen případ Toyoty, ale buď rád, že si tu 1.2 nekoupil. Auto to bylo slušné, měkké, přeposilované (třeba oproti tehdejším HEV o dost měkčí, houpavější, takový alá francouz z 90tek), ten motor jel hezky, ale není náhoda, že už se nenabízí, prostě přímovstřik - tak ho Toyota stáhla v tichosti. Jinak já Coroll projel hodně verzí a hodně se liší nejen motorizace, ale i výbavy, nastavením auta, odhlučněním a podobně, což se ještě změnilo s faceliftem. @jean192
jean192
Ked tato corolla prisla na trh, chcel som si ju kupit v kombiku 1,2 turbo (vtedy novinka motor). Tak hlucne auto som naposledy zazil daciu logan. Nebol som to auto skusat sam, bratranec sedel vzadu a na otazku, co na to auto hovori, odpovedal “pockaj, skusam pocut vlastne myslienky”. Predavac sa nas snazil presvedcit, ze to robia zimne gumy (tak preco ich tam dali), ale na druhy den sme sli tu istu trasu golfom 7 a ten bol krasne potichu.
Inak, aj ten motor bol poriadne retro prejavom, do 1500 nic, potom turbokopanec a pri 2700 cca umrel. Take TDI 66 kW z prvej octavie.
Inak, aj ten motor bol poriadne retro prejavom, do 1500 nic, potom turbokopanec a pri 2700 cca umrel. Take TDI 66 kW z prvej octavie.
sorpersa
@traveldrive no ja som mal captur a keďže mi ho zbil ladovec, šiel do AAA. Kúpil som onú Corollu 1,5 sedan, úplný základ + metalíza, to auto stálo 17.500 eur. Moje dojmy: jediný problém hlučnejší trojvalec pri studenom motore. To je všetko, čo sa mi na nej nepáči. Inak je svižná, aspoň mne stačí, tlmenie, radenie, riadenie je je úplne inde ako renault. Bonus spotreba, ešte surová ale drží sa priemer na 5,2. A to ju nešetrím. Bonus 2, skús po pár rokoch predať renault a toyotu... 😄 Aby som nebol nespravodlivý, ten Megane je fakt krajší 😄 Ale mojej čierna metla veľmi pristane.
Ozzman
Jo, proc ne, ja bych si osobne koncern nekoupil, mimo naposledy passata b8 ci golfa 7 😊 Ale preju mnoho kilometru bez zavad. Ten motor vlastne dela co ma 😊 Pro mne by to bylo nutnost s automatem a dsg v tomto pripade suche neni ideal 😊 @ericn
3_diamanty
Nehybridnu Corollu sedan u nas nevidim uz nikde ziadnu skladovku... vsetko uz len hybridne hatche a kombiky... navyse u takehoto niecoho nehybridneho sedanoviteho za mna volil by som manual.... ako skratim to.. z tejto dvojice sa mi viac pozdava megane s tym vydarenym tce.. ale tiez by to tu chcelo manual... zaujimavy testik dnes uz ale kusok okrajovych kuskov... ako megane v tejto kasni je pekny ale stejne ho nikde nevidno... no jo... preco asi
ericn
@Ozzman Ofci mám doma taky, naštěstí jen služební 🤣 U té Toyoty Corolly mám problém s tím atmo 3 hrnkem, do Yarisu ještě fajn, ale měli spíš pokračovat s osvědčenou 4válcovou 1.6 a posunout ji dál… Jinak bych nekoupil ve finále ani jedno, vlastně ani jsem, dal jsem v prosinci přednost Golfu VII Sportsvan s 1.5TSI a nelituju. Příjemné auto jak do města, tak na delší trasy a s malým apetitem 👍
Ozzman
Největší problém toho Meganu je (píši o tom výše), že ho za ty peníze už nekoupíš, začíná na 560ti, protože zařízli tu nižší výbavu 😁 Skladovky ještě nějaké jsou, většina jsou ale s EDC i v nižší výbavě. Taková auta si někdo kupuje většinou na delší dobu a i když já jsem sám Renaulťák, velmi bych vážil, jestli bych své poslední peníze vrazil do TCE s EDC. Taky nezapomeň, že kolem 500 tisíc se dá sehnat už hezká i30/Ceed s 1.5 TGDi... Takže Toyotu někomu, kdo s tím autem dožije a je mu fuk, že je to holobyt, za aktuálních 470/500 tisíc s tím dojede do Číny i zpět, sice to nebude kdovíjaká jízda, ale to auto je na to postaveny, kdo chce jezdit a má omezený rozpočet asi Megana, ty kompromisy na podvozku vyváží TCe a všichni ostatní si jdou koupit korejce 😁 nebo ojetou ofci a pak hýkají v diskuzi, že není lepšího auta do prvního zhaslého infotainmentu či zadřeného motoru - zdravím své přátele s Ofcemi 😁 true story... @ericn
Ozzman
Tomu rozumím, tipuji, že Corolla v nabídce v nějaké formě bude, protože tato benzinová je jedno z aut, které dělají ty velké prodeje Toyoty ve světě, takže taková auta si Toyota asi ještě udrží, u Renaultu to je horší.
Teď jsem se ještě podíval, Corolla klasik ma 188 tisíc dolu z ceníku, takže reálně uplné holátko koupíš pod 500, Megana už ne, protože Evolution v nabídce není, takže bude záležet, jaké slevy nabídne dealer. Přeju hodně štěstí, já proto v loni vyměnil auto, dokud ještě jsou! 😁
@traveldrive
Teď jsem se ještě podíval, Corolla klasik ma 188 tisíc dolu z ceníku, takže reálně uplné holátko koupíš pod 500, Megana už ne, protože Evolution v nabídce není, takže bude záležet, jaké slevy nabídne dealer. Přeju hodně štěstí, já proto v loni vyměnil auto, dokud ještě jsou! 😁
@traveldrive
Stejně tak Megane Grandcoupe v téhle třídě... Renault potřebuje prodat aspoň něco.
Trestuhodné že výhodný Mégane jde opět přes sedan. Když to byl dříve Fluence, byly tam aspoň technické odlišnosti. Mégane sedan (prostě je to sedan a drbu na jejich marketingové označení) sice myslím je z Turecka, ale jinak to snad je běžný Mégane... Být takto výhodný Grandtour...
Toyota s tímhle výmyslem je úplně mimo.
Opět se potvrzuje, jak skvělou nabídkou dnes je koncernový vůz VAG s 1.5 tsi 85 kW... 1.33 TCe to sice není, ale jsou to aspoň normální auta pro normální rodiny a lidi. Až na ty ceny, ze kterých z vůle zelenorudých kmérů Evropské komise zákazník platí EV mobilitu...