Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Loni se v Česku prodalo přes 9 milionů dálničních známek. Stály 7,2 miliardy korun

6 komentářů

pl1980
Snad se najdou nějaké peníze k opravě D5 z Plzně do Rozvadova.
Severní Předměstí
@pl1980 ze Severního Předměstí?
topten
ja sem pro zavedeni elektronickeho mytneho
kdyz jezdis pravidelne treba jen jednou mesicne po dalnici, uz musis mit rocni, protoze se ti jina nevyplati.
soucasnej stav vyhovuje tem, kteri maj dalnici u dvorku.
prazskej pepik ma dalnici do 9 smeru od phy a kdyz jed pryc z prazskyho smradu, jede po dalnici.
tenhle system je udelanej hlavne pro prazsky pepiky
.
nakladak do 12tun ma myto jen 0.45kc na kilometr
na slovensku nakladak do 12t plati 2.60kc na kilometr
nechapu, proc to je u nas tak malo
s cenou 0.45kc/kilometr ujede nakladak do 12 tun skoro 5.5tis km nez se dostane na cenu rocni dalnicni znamky pro osobak
at zavedou myto s cenou klidne jako v italii, francii, nebo chorvatsku.
bude to vyrazne drazsi ale ferovejsi nez ted a spolu se srovnanim spotrebnich dani benzinu a nafty by penize mely jit do silnic a dalnic, nebo klidne i jen do snizovani schodku, kterej strukturalne nastavil 25085
Barry Lyndon
@topten Jsem pražskej Pepík, ale zcela souhlasím. Dálniční známka je přežitek ze 70. let minulého století, kdy to jinak jaksi moc nešlo (když pominu mýtnice ala středověk).

Akorát bych to elektronické mýto nezaváděl jen na dálnicích, nýbrž úplně všude (hezky pěkně podle emisních tříd a nejvyšší cena za km by samozřejmě nebyla na dálnici, nýbrž ve městě ve špičce).
vencelín
@Barry Lyndon
A ještě zavést mýto za každé nadechnuti, každý krok a prd, aneb v heslu oskubavani státem třikrát hurá....
vencelín
@topten
Já jsem taky pro zrušení dálniční známky (poplatku) a ničím jej nenahrazovat min pro osobní vozidla do 3,5 t vozidla vlastněna fyzickým osobami.
Dálnice jsou pro to aby dálkovou dopravu a aby odvedl dopravu z vesnic.