Novinky
Zpět na článek
Volkswagen vyrobil poslední motor VR6. Do důchodu odešel téměř po 34 letech
32 komentářů
Horký Hrom
@DonVito
Konfederace praktických lékařů a Asociace psychiatrů doporučuje DonVitovi, aby přestal otevírat šampaňské tak, že si špuntem trefuje čelo své hlavičky a pak hodiny blouzní o úspěchu elektromobilů a konci spalovacích motorů.
Za společný výbor lékařů a psychiatrů, MUDr. Horký Hrom
Konfederace praktických lékařů a Asociace psychiatrů doporučuje DonVitovi, aby přestal otevírat šampaňské tak, že si špuntem trefuje čelo své hlavičky a pak hodiny blouzní o úspěchu elektromobilů a konci spalovacích motorů.
Za společný výbor lékařů a psychiatrů, MUDr. Horký Hrom
ryccardo
@DonVito ty se jdi hlavne nechat vysetrit. Nevim proc mas potrebu tady ze sebe neustale delat mistniho saska.
kesumb
achjo, skoda, mel sem to v cc a vedle soudoby 206kw tsi nebo nemluve o kamnech to byla pecka.
Hlinik a melo to bejt v golfu r...
Hlinik a melo to bejt v golfu r...
gil54
@DonVito
Nevím, proč se všichni odpůrci elektromobility musí vždy vyjadřovat v diskuzích k EV, ať si píšou pod těmi svými spalováky, si zde často čtu.
No, obráceně to evidentně neplatí, že pane ohleduplný slušný elektromobilisto.
Nevím, proč se všichni odpůrci elektromobility musí vždy vyjadřovat v diskuzích k EV, ať si píšou pod těmi svými spalováky, si zde často čtu.
No, obráceně to evidentně neplatí, že pane ohleduplný slušný elektromobilisto.
gil54
@Arese
Ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak mi uniká souvislost mého příspěvku s nějakými politiky nebo jejich zákazy.
Moje chyba, asi jsem to napsal příliš komplikovaně.
Ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak mi uniká souvislost mého příspěvku s nějakými politiky nebo jejich zákazy.
Moje chyba, asi jsem to napsal příliš komplikovaně.
KANKUNEN
@Arese 2,0 TSI je mnohem lepší motor, to není jako PSA, které mají nejvíc 1,2. Jak se díváš na převodovky v PSA, co bys bral? Ten vymazlený 8°Aisin nebo ten mizerný manuál. Je to fakt otravné s tím řadit. Sedneš do Fabky a úplně jiný svět, kulisa poloviční a dráhy přesné.
KANKUNEN
Měl jsem tu čest řídit VR6 2,8 synchro v Pašíku. Bylo to jak řídit lampové rádio. Taky to nejelo, žralo to, ale zvuk hezký. Chápu všechny co koupili TDI.
ericn
No jo, dobře už bylo. Teď ty Golfy VR6 jen rostou na ceně. V6 v kompaktu se už jen tak neobjeví a stejně tak už leta není ve střední třídě. No škoda, byly to takové třešničky na dortu… Dneska ten dort už připomíná spíš oschlý a prefabrikovaný toatový chléb z nemajitelovi inovativní pekárny … 🤔👎
Xonik
“unikátní osmiválec W8, který vznikl složením dvou vidlicových čtyřválců”
A složením kterých V4 že to měl vzniknout? 😉
Je to samožrejmě nesmysl, vznikl přesně obráceně - zmenšením konfigurace z větších motorů, jedná se tedy o polovinu motoru W16 resp. W12 bez jedné řady válců…
A složením kterých V4 že to měl vzniknout? 😉
Je to samožrejmě nesmysl, vznikl přesně obráceně - zmenšením konfigurace z větších motorů, jedná se tedy o polovinu motoru W16 resp. W12 bez jedné řady válců…
Xonik
@Caterhem Tak taky wikipedie 😊 Je to samozřejmě jak píšu - žádná VR4 natož V4 neexistovala, W8 je zmenšenina W16/12
Arese
@KANKUNEN PSA převodovky neřeším, protože současné Peugeoty ani Citroëny mi nic neříkají, pro mě jsou nekoupitelné...
Xonik
@idam.i Ano, jak říkám - je to velmi specifický motor a Audi si velmi hlídá kam je použit.
ryccardo
Zajimavy motor. Premyslim ze si ho v necem koupim. Asi 3,6 at to ma trochu silu. Skoda ze to do Superba davali jen v automatu. Rozvody sice zbytecne slozity, ale zase se nedelaji tak casto. A ze to zere? No a co, zase to ma zvuk a vykon. 😄
Xonik
@KANKUNEN Míval jsem v passatu syncro 2,8 ale V6, a to bylo naopak skvělé, motor audi...
Xonik
@rada lu Taky ne, žádná VR4 neexistovala. Vzniklo to naopak jako zmenšenina W16 a W12.
Jinak současná R5 audi je vysoce specifický motor - vyrábí se pár let, byl vyvinut jen pro výkonné modely, a audi si dost střeží do jakých modelů se dostanou..
Jinak současná R5 audi je vysoce specifický motor - vyrábí se pár let, byl vyvinut jen pro výkonné modely, a audi si dost střeží do jakých modelů se dostanou..
fOE
@DonVito Vetsina "bordelu" ve mestech nejde z vyfuku modernich aut, ale jde o prachove castice z pneu, z brzd a z toho co auta rozjezdi. To vse budou produkovat i EV. 😉
fOE
Neni za cim brecet, VR6 zrali vic nez konkurence, vykonu meli min nez konkurence a ani charakterem to nebylo na vrcholu. Co jim slo ke cti bylo to, ze vubec v mainstreamu existovali, to jo.
Papezja
@Xonik to že neexistovala neznamená, že to tak není poskládané. Hlavy odpovídají tomu, co by bylo na VR4, kdyby existovala.
Xonik
@Caterhem Znovu - žádná VR4 nikdy neexistovala, W8 je polovina motoru W16, resp. o řadu ubraná W12.
Caterhem
@Xonik W8 consisted of a pair of 15° VR4 engines jointed to a common crankshaft at 72°.
W8 pozostával z dvojice 15° motorov VR4 spojených so spoločným kľukovým hriadeľom pod uhlom 72°.
W8 pozostával z dvojice 15° motorov VR4 spojených so spoločným kľukovým hriadeľom pod uhlom 72°.
Caterhem
Arese
@gil54 Trochu přemýšlej: snaží se nějací politici zakázat ekektromobilistům jejich miláčky?
rada lu
nějak mi chybí zmínka o W12 a ta zmíněná W8 nebyla složená z dvou vidlicových čtyřválců, ale právě ze dvou VR4.
A ikdyž to vůbec nebyl špatnej motor, tak svý mouchy taky měl. Na R5 od audi to stejně nemělo, tak mi uniká vlastně důvod proč ten motor vydržel tak dlouho a proč si prostě VW nevzal to nejlepší co měl k dispozici. Ten se vyrábí už skoro 50 let... a až odejde nová RS3 tak nejspíš skončí taky. Snad se v Ingostadtu proberou a vývoj neukončí...
A ikdyž to vůbec nebyl špatnej motor, tak svý mouchy taky měl. Na R5 od audi to stejně nemělo, tak mi uniká vlastně důvod proč ten motor vydržel tak dlouho a proč si prostě VW nevzal to nejlepší co měl k dispozici. Ten se vyrábí už skoro 50 let... a až odejde nová RS3 tak nejspíš skončí taky. Snad se v Ingostadtu proberou a vývoj neukončí...
🍾
Konec spalovacich motoru se blizi.
Brzy budou mesta a silnice klidna a cista.
Tak za dvacet let.
🙂