Testy
kesumb
Dostat na to 15% a je z toho kup mnoha let, na urovni vyprodejovejch golfu7. Jasne, ten nemel lineassist, smatlaci display a fungovalo mu radio, ale stejne. Za tydle penize novy auto se ctyrvalcem...
hugino
Takže sme v teste hviezdičkami dorovnali Corollu a ešte ostane 300 000 kč na darčeky. A čo si budeme nahovárať Leon ST urobí presne tú istú službu ako Corolla a k tomu ešte človek ušetrí. U nás je za 600 000 kč výbava FR MAX so 150 k. Za mňa rodinný ideál. A to ešte máme v zálohe legendu menom Golf 😀😀😀 . Šťastné a Veselé .
Arese
@kesumb Já se žádným ekoteroristickým zločincům z EUpodřizovat nebudu, EV mi nesmí přes práh!!! 🤮 Bude-li to nevyhnutelné, klidně svojí řidičskou kariéru doklepu se svými současnými auty, i kdybych je musel nechat kompletně zgenerálkovat!
Arese
Mám minulou generaci, a podle mého má mnohem lepší ergonomii ovládacích prvků a pohlednější karoserii i přístrojovou desku. Jediným plusem současné generace tak je delší "oktávkový" rozvor a z toho plynoucí delší místo pro nohy vzadu.
Emel
@Tycoon to je trošku takové "slepice nebo vejce", krouťák nebo výkon.
Maximum točivého momentu 250Nm neznamená, že to maximum můžeš mít při libovolných otáčkách. Když má motor 250Nm při 2500 otáčkách, může na stejný moment při 5000 potřebovat třeba větší turbo, protože to co tam je už třeba nedokáže dodat dost vzduchu.
Ale samozřejmě 110kW z 1,5l je málo, Ford to tahá z litru.
Maximum točivého momentu 250Nm neznamená, že to maximum můžeš mít při libovolných otáčkách. Když má motor 250Nm při 2500 otáčkách, může na stejný moment při 5000 potřebovat třeba větší turbo, protože to co tam je už třeba nedokáže dodat dost vzduchu.
Ale samozřejmě 110kW z 1,5l je málo, Ford to tahá z litru.
rohYpnol
@Emel
Ty pásy nechápu. Za mě velmi těžce odpustitelné. Správně seřízené pásy je zcela elementární kámen bezpečnosti.
Znam tu jejich argumentační logiku, ale pro mě nepřijatelné.
Ty pásy nechápu. Za mě velmi těžce odpustitelné. Správně seřízené pásy je zcela elementární kámen bezpečnosti.
Znam tu jejich argumentační logiku, ale pro mě nepřijatelné.
Emel
@Tycoon Leon byl vevnitř hezký... v těch vyšších výbavách. V čem spočívala ta lepší ergonomie proti sourozencům úplně nevím, snad středový panel natočený na řidiče... zase třeba neměl výškově stavitelné pásy (i to je ergonomie) a Golf uměl vesměs lepší sedačky.
Emel
@hugino ty hvězdičky ale reflektují i tu cenovou hladinu... do nějaké míry.
Emel
@Arese můžeš si koupit 110kW... ale pohledem price/value dává ta 85kW docela smysl. Samozřejmě to není žádný dream car, spíš taková pragmatická volba.
PS: ta výbava je až marnotratná, třízóna, fakt?
PS: ta výbava je až marnotratná, třízóna, fakt?
steny007
@Frfla V kontextu dnešních cen mi cena za slušně vybavený kombik nižší střední vyšší nepřijde.
kesumb
@Arese
auto jako je takovejdle leon s 1,4 da velmi pravdepodobne pul milionu a 20-25 let, takze muzes bejt v pohode! Aspon te to nebude tahat za volant, pipat u kazdy znacky a vseobecne prudit.
Ovsem nemeni to nic na tom, ze na elektriku se lip jezdi
auto jako je takovejdle leon s 1,4 da velmi pravdepodobne pul milionu a 20-25 let, takze muzes bejt v pohode! Aspon te to nebude tahat za volant, pipat u kazdy znacky a vseobecne prudit.
Ovsem nemeni to nic na tom, ze na elektriku se lip jezdi
kesumb
@Arese
v rodine jezdi g7 1,4tsi, ergo sedacky, hezky auto. Nedavno jsme se bavili, ze absolutne neni duvod to menit za g8.
Vymena bude az doslouzi za EV
v rodine jezdi g7 1,4tsi, ergo sedacky, hezky auto. Nedavno jsme se bavili, ze absolutne neni duvod to menit za g8.
Vymena bude az doslouzi za EV
_Teddy_
Vysoka cena, ovladanie klimatizacie cez patlavy display, podivny digitalny pristrojovy stit, hlucny podvozok...
A za toto 5 hviezd? Tak tomu hovorim hodnotova devalvacia!
A za toto 5 hviezd? Tak tomu hovorim hodnotova devalvacia!
Tycoon
@Arese
A terazky mi povedztě, Arese, čo si predstavujetě pod takým slovom seškrcený?
Pokud má motor točivý moment 250 Nm a nebyl by seškrcen, tak při 5000 rpm bude mít výkon 130 kW. Takže 1.5 TSI 110 kW je při 5000 rpm seškrcen o 20 kW.
A terazky mi povedztě, Arese, čo si predstavujetě pod takým slovom seškrcený?
Pokud má motor točivý moment 250 Nm a nebyl by seškrcen, tak při 5000 rpm bude mít výkon 130 kW. Takže 1.5 TSI 110 kW je při 5000 rpm seškrcen o 20 kW.
Arese
Hmm, byla by to krásná nabídka, pokud by ovšem ten 1.5 TSI byl v uměle neseškrcené verzi se 110 kW. 🙁
Tycoon
@rohYpnol
Trochu se obávám, že jsou dnes v automobilkách zaměstnáni i lidé, kteří ani nemají řidičák.
Trochu se obávám, že jsou dnes v automobilkách zaměstnáni i lidé, kteří ani nemají řidičák.
Tycoon
@rohYpnol
Ano, to je pravda. Bohužel EuroNCAP boduje spoustu nesmyslů, ale výškově nastavitelné pásy ne, takže nejen Seat, ale i některá BMW jej nemají.
Na druhou stranu. Když sednu do cizího nebo služebního auta, ještě nikdy jsem si nevzpomněl na to nastavit si výškově pás.
Ano, to je pravda. Bohužel EuroNCAP boduje spoustu nesmyslů, ale výškově nastavitelné pásy ne, takže nejen Seat, ale i některá BMW jej nemají.
Na druhou stranu. Když sednu do cizího nebo služebního auta, ještě nikdy jsem si nevzpomněl na to nastavit si výškově pás.
Tycoon
@Emel
Infotainment blízko zorného pole řidiče (Octavia a Golf utopený moc dole), vždy multifunkční volant (Octavia a Golf až ve vyšších výbavách) a to natočení panelu na řidiče korunuje dílo.
Stavitelné pásy minus, na to jsem zapomněl. Všechny druhy sedaček ve všech autech bohužel neznám, ale věřím, že Golf měl asi lepší.
Infotainment blízko zorného pole řidiče (Octavia a Golf utopený moc dole), vždy multifunkční volant (Octavia a Golf až ve vyšších výbavách) a to natočení panelu na řidiče korunuje dílo.
Stavitelné pásy minus, na to jsem zapomněl. Všechny druhy sedaček ve všech autech bohužel neznám, ale věřím, že Golf měl asi lepší.
rohYpnol
@Tycoon
Jací lidé... ni to právě pomalu začne být otázka... skutečně ještě lidé, nebo AI...
Jací lidé... ni to právě pomalu začne být otázka... skutečně ještě lidé, nebo AI...
Tycoon
Ach ta ergonomie. Nejen stále chybějící panel klimatizace a chaotický ovladač světel, ale i novinka v podobě přístrojů bez ručiček. Fakt by mě zajímalo, jací lidé dnes pracují ve vývojových oddělení automobilek. Přitom předchozí Leon byl z hlediska ergonomie na špici, dokonce lepší než Golf nebo Octavie. Až na jednu věc a to cejchování tachometru třemi růnými odstupňováními, kdy nad 140 km/h byl hlavní dílek nepochopitelně po 30 km/h.
Jinak já bych ještě ubral výbavu a snížil cenu. Kessy, odpojování válců, dvouhmotový setrvačník, otravní povinní asistenti ... a určitě by se toho našlo ještě více. Přitom až v příplatkové výbavě je třeba zásuvka v zavazadelníku.
Jinak já bych ještě ubral výbavu a snížil cenu. Kessy, odpojování válců, dvouhmotový setrvačník, otravní povinní asistenti ... a určitě by se toho našlo ještě více. Přitom až v příplatkové výbavě je třeba zásuvka v zavazadelníku.
a co by to podle tebe jako melo stat?
Jednickova 110kw ofce stala 600+ pred 25 lety...