Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová část dálnice D4 se dnes otevírá řidičům. Vznikla za soukromé peníze

14 komentářů

PowerHouse
Vznikla za soukromé peníze?
Kam na to chodíte?
Vždyť to budeme Několikrát přeplácet, takže za naše peníze.

Lidé nemají na hypotéky na byty, ale na dálnice na hypošky PPP mají.
ericn
@PowerHouse zas na druhou stranu je 34km dálnice hotovo za necelé 4 roky. Na ČR neskutečná rychlost… a navíc se po ní dobře jede. Za mě dobrá cesta, jak zrychlit výstavbu 😋👍
topten
@PowerHouse
32km novy dalnice + 16km opraveny za 18mld, tj. cca 400M / kilometr vcetne udrzby a oprav po dobu 25 roku, tedy splatka min jak 20M rocne komplet za kilometr
kdyby se takhle mohlo postupovat u zbylych cca 500km dalnic, tak ty novy vyjdou na 10mld rocne vcetne udrzby a oprav na 1/4 stoleti
jsem pro vsema deseti
ericn
@topten Málokdy s tebou souhlasím, ale teď ano 😄
kesumb
@PowerHouse
to je taky spravne, dalnice a technicka infrastruktura ma prednost pred dotovanim soukromejch bejvaku
Barry Lyndon
@kesumb aneb "Oprav dům po babišce" 😁
W.O. PRSCLEY
@PowerHouse : nenabíjej se tolik, elektrický soudruhu. Ta dálnice skutečně vznikla za soukromé peníze a z našich daní se bude splácet 30 let.
Barry Lyndon
@PowerHouse Kdyby lidi neměli na hypotéky, nebudou nemovitosti tak drahé. Problém je, že lidi na ty hypotéky mají. Každá hypotéka rovná se další inflační peníze v ekonomice 😄
adamzprahy
@PowerHouse a víš proč nemaj na hypotéky? Protože máme slabou ekonomiku, která se bez infrastruktury nemůže dál posunout. Jsme průmyslovou zemí, jsme importně e😜ortní zemí, ale nemáme tranzitní dálnici, kterou bys Českem projel. Nedávno jsem tu psal příklad tématu proč je u nás něco dražšího než v Německu. No právě třeba zásobováním které lokálně zabere více času než přejet půl evropy.
topten
@adamzprahy
jak jsi prisel na to, ze lidi na hypoteky nemaj ?
jak pise barry - kdyby na ne nemeli, nemovitosti by nebyly tak drahy, protoze by nebyla takova poptavka
Jenik3
Uvidíme, jak budou nastavene radary na D4. 140kmh tacho by mělo projít.
Barry Lyndon
@Jenik3 Některé úseky jsou tam imho stavěné na 110 km/h. Pokud dají všude 130 km/h s tolerancí + 10 km/h nebo více, tak už je to relativně na hraně... 😄

Jinak 140 tacho dneska moc neříká, jednou auto proměřuje o 2 km/h, jiné o 12 km/h... 😄
ryccardo
@Barry Lyndon ja jezdim 150 podle tachometru pokud je volna silnice a nikdy jsem s tim nemel problem. Myslim ze to maji cajti nastaveny docela rozumne. Chytaji fakt jen ty co jedou rychle.
ericn
@ryccardo Tak tak, do 150kmh tě nechají pokud jedeš plynule a nikoho neohrožuješ. Nad už měří, chytají a pak pokud jdeš jako pako a ohrožuješ ostatní...