Ojetiny
Přihlásit pro přidání komentáře
Ja Prvni a Posledni
@Ja Prvni 123
Díky, přesně na tvoje moudra jsem čekal tři čtvrtě roku, abych to konečně udělal podle tvého geniálního návodu, ty mistře světa.
Díky, přesně na tvoje moudra jsem čekal tři čtvrtě roku, abych to konečně udělal podle tvého geniálního návodu, ty mistře světa.
Jenik3
Pekny auto, design se povedl. Motor 1.4 odpovídající velikosti a hmotnosti auta.
Jak na tom byla převodovka dsg se spolehlivostí?
Jak na tom byla převodovka dsg se spolehlivostí?
vencelín
Jezdil jsem s Leonem 1,5 Tgi. Když jsem jej přebral měl cca 1700 km. Na konci asi 17000 km. Za tu dobu stačil vygenerovat jednu závadu start stop. Skoukromne by mi to nevadilo (Ss bych stejně vypínal), ale při takto nízké nájezdu do auto nadává do dobrého světla co se dlouhodobe spolehlivosti týká při vyšším nájezdu. Jinak provozní náklady o poznani nižší i nez u vznetoveho motoru. Na okreskach se s tím dalo jezdit za 2,7 až 2,8 kg/100 km při cestovních rychlostech 110 až 130 a plachtěním do vesnic. Na dálnici při 170 km/h to pak lezlo ke 4 kg/100 km či o něco výše. Manuální převodovka. Na jízdu příjemne auto. Byl jsem s tím i ve Francii.
@vencelín z jedné závady bych nedělal drama, to se stát může... hlavně... auto normálně jezdilo dál?
teig
"druhá generace se transformovala ve vysoký blob bez ostrých hran"
V porovnání s tou současnou byl vyšší o pouhé 2 mm (a nižší, než např. jakýkoliv Golf z tohoto století), tak bych rozhodně neřekl, že byl vysoký 😉
V porovnání s tou současnou byl vyšší o pouhé 2 mm (a nižší, než např. jakýkoliv Golf z tohoto století), tak bych rozhodně neřekl, že byl vysoký 😉
Vzdyt koncernova spolehlivost je dneska tak vyhlasena, ze zaviraji fabriky.
Ja bych su teda Skodovku koupil jedine na "operak", vlastnit bych si ji netroufnul.
...ti ale měli Packard V-12 z roku 1933.
To je dobre.
To vam preju.
😄
Co rikas na to, ze mam vlastniho trola?
😄
Malem duvod k hrdosti.
Skoda ze je to takovej magor.
P.S. Škoda, že si tento bazarový článek nepřečtu celý, rozhodně ale nemíním podporovat zdejší placenou sekci!
Jestli najel pres 100 tis km bez problemu, tak je to zazrak.
Bylo to ještě bez kurwítek typu CoD atd...
Leon III (na fotkách) má menší motory TSI v nové verzi EA211 už od začátku výroby, tzn. od roku 2012.
V roce 2016 se už ty staré EA111 nemontovaly nikam, ani do Rapidů nebo Yetin.
Taky ten motor mám ve dvou autech a zatím bez problémů.
Ségra měla rok 2019, 1.4tsi 96kw. Spotreba byla fajn, drzela se ji kolem 5.5-6l ( ale jezdila jen venkovské okresky ), kombik ve fr bylo asi nejhezčí auto koncernu. Měla ho na operák a dobře udělala. Za 2 roky a 50tis km třikrát odtah do servisu, kdyz zůstala někde viset. Pamatuji si, ze jednou to bylo palivové čerpadlo, zbytek už nevím. Často se ji stávalo, ze nefungovaly vubec asistenty včetně tempomatu. Prostě se to rozsvítilo jako vánoční stromeček s hláškou, ze ma zajet do servisu. Tam vymazali jen chyby a zase ji to chvíli fungovalo.
Rok 2019 a 96 kW je už 1.5 TSI. Základ konstrukce stejný jako 1.2 TSI a 1.4 TSI, ale spousta složitých zbytečností navíc.
Závady elektroniky jsou pro mě překvápko.
jo jasně, sry to byl překlep. Ano byl to 1,5tsi. Za mně to bylo mnohem horší motor než ta 1,4
Nene, jmenuje se Jaroslav Metelka. 🤡