Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Za volantem Volva XC90: Mladší, tišší a stále s námi

19 komentářů

Mikesus
@KANKUNEN
Důvod je ten, že to mysli s emisemi vážně, nejen s co2 a lidi s dieselem jezdi do města. A i když mají mocovinu, stále ty motory produkují obrovské množství NOx, kdy pak ve městech dochází k překračování zdravotních limitů až 6násobně.
KANKUNEN
Jaký je pravý důvod, že diesel není. Nový diesel s močkou by emise splnil, ale nechtěně by vyřešil problém užraný benzín nebo drahý PHEV. Tím pádem by se přestal prodávat PHEV a stouply by flotilové emise a pokuty.
praptak
@W.O. PRSCLEY Vy nebudete opravdový motorista.
iudex
@Lubo
Kolega práve kúpil XC90 predface. A ešte dízel. Zvažoval aj hybrid, ale dospel k záveru, že na jeho dlhé trasy po diaľnici je nafta vhodnejšia.
Blbé je, že po face už možnosť výberu nemá. A na tých dlhých trasách ten plugin už ide so spotrebou hodne hore, ako píšeš.
MB1975
Ceny jsou nastaveny tak aby bylo mozno dat poradnou slevu. Ale ten diesel bude v evrope chybet hodne. Myslim ze se dnes tlucou do hlavy ze ho zarizli. Holt chteli byt na cele ekopokroku. Uz za rudych komousu platilo ze aktivni blb…a plati to i za zelenych komousu..
Lacospeed
@Lubo vsetko to zalezi od podielu dlhych a kratkych jazd samozrejme. Treba si zvazit, kam clovek najcastejsie jazdi a ci chce trapit diesel kazdy den par km do prace kvoli dvom velkym dovolenkam. Ale v pripade Volva tazko hovorit o nejakej ekonomickej navratnosti, kedze PHEV tvori zaroven najsilnejsiu motorizaciu a aj preto musi byt vyrazne drahsia ako benzin/diesel. Takze dostavas za tie peniaze 455 koni namiesto 250, ticho, predklimatizovanie kabiny atd. Plus mas 7 miest, co konkurencia nedokaze, kedze vozia baterky pod kufrom.
fOE
@Lubo Myslim ze my dva sme se nedavno kdesi bavili o XC90, 5er, X5 atd. 😊
Kazdopadne v lednu to budu sondovat jak to vychazi na leasing, a co se vyplati nebo nevyplati tam, sam jsem zvedav (jeste loni bylo xc90 hodne za dobre, v podstate za ceny o tridu mensich SVU z D3 ala GLC a X3).
Lubo
Veľmi sympatický dizajn a jeho evolúcia.
Dúfam, že podvozok zlepšili výrazne, mne predfacelift verzia nevyhovovala, ani so vzduchovým podvozkom.

“Při využívání nabitého akumulátoru a spalovacího motoru jsme si vystačili se sympatickými 5,6 l/100 km.”
- Ocenil by som info na akej dlhej trase.
- Menili niečo aj ohľadom pohonu?
- Testoval som 2023. Cca 75 km na elektrinu s 2,x l/100 km to šlo na kombinácii okresky (90) a diaľnice (120+ km/h). Dobré počasie. Škoda len, že ten zvyšok cesty nad 10. Takže na 160 km trase to bolo 7l/100 km + elektrina. Na dlhšej už rástlo aj nad 10 l/100 km. Záleží kto kde jazdí.

Za mňa komplikovaná kombinácia pohonov s možnými problematickými nákladmi a zostatkovou hodnotou do budúcna. Finančne sa neoplatí ani pri elektrine “zdarma z FVE”.
praptak
@W.O. PRSCLEY Limity NOx pro všechna paliva nejsou stejné.
Ada je zase tady
@W.O. PRSCLEY A mimochodem - to platí pro všechna auta na trhu
W.O. PRSCLEY
Bez dieselu k ničemu.
iudex
@Lubo
Jo, na predface mám info o zlave 21% (skladovka).
Ale aj Lexus posielal veľké zľavy, aj keď tam to záviselo od žiadanosti modelov, tie žiadané SUV boli tak 15 až 18 a menej žiadané (sedany) 20-22%.
Lubo
@Lacospeed Áno, je to ako píšeš 👍
Lubo
@fOE Volvo dávalo pekné zľavy. Ešte sme sa takmer ani nepredstavili a vedúci predaja mi začal ukazovať nové vystavené autá a dával mi zľavy 18%, a že ide dohodnúť aj lepšie podmienky. Na novom nevystavenom to začínalo okolo 16%.

Mňa odradil komfort podvozka. Plus som si zvykol na iné motory (dynamika, prejav, plugin som po teste zavrhol). Ale iste veľmi fajn auto v pomere cena/úžitok.

Zvažoval som aj Lexus RX. Tiež sa vedia dostať na zaujímavé ceny. A pohonom od nich by som veril viac. Len eCVT od Toyoty mimo mesto nemusím. RX500h bola fajn. Ale najhoršie tam boli asistenty a neustále upozrňpvanie/pípanie auta - to nakoniec rozhodlo, že nie. Treba skúsiť.
KOUDELKA
@Mikesus - jak to tady čtu, tak má hodně lidí naftou fakt vymleto… že třeba letošní povodně souvisí s klimatem skoro nikoho netankuje, protože to není nafta a nemá 6-ti hrnek a vůbec mne ostatní nezajímají, protože autobahn.
Chjo. Banánov je to tady stále.
KOUDELKA
@Robert Hlavaty ale má, ne každý si potřebuje přemeřovat tkaničku na DE dálnici, aby o tom pak mohl kydat v hospodě… někdo to potřebuje a někdo řeší třeba že chce něco jiného a někdo třeba že chce dát dětem lepší život na konci století
W.O. PRSCLEY
@fOE raději CX-80 než XC90 😄
W.O. PRSCLEY
@Mikesus lžeš a blbě. Něco si zjisti a neděle ze sebe většího hlupáka než již jsi.
Robert Hlavaty
Za mě 10 let staré SUV po jemném FL, s jedním 250 k turbo čtyřválcem, omezenou rychlostí (my Volvo nechceme, aby jsi ty "blbečku řidiči" jezdil po německých dálnicích rychle) a za min. dva míče nemá moc šancí uspět...