Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

První jízda s novým BMW X3: Interiérem trochu zklame, odhlučněním nadchne

27 komentářů

Nebo Nebo
Je to až smutný, co BMW z X3 udělali... přitom 1. X3 (e83) bylo tak krásné auto a nějak vypadalo jak exterierem, tak interierem... toto je zkrátka hnus.

Postavit vedle tohoto BMW XM říct, ktery je hezci, tak jednoslovně XM.
NAD
@Nebo Nebo X3 nebola nikdy pekná
Ja Prvni 123
Hmm.
Je to nehezka obluda.

Ale aspon to ma funkcni pohon.
Lubo
Z D3 rastie BMW v EU ako jediné v EU. Tento rok +7,3%.

Verím, že X3 bude úspešná. Za mňa ako zákazníka BMW veľmi fajn. 👍
Pepa_007
@Lubo dobře že zákazníkům BMW se to líbí. Mne jako zákazníkovi Mini se to nelíbí. A už od nich nic nekoupím.
Lubo
@Pepa_007 mne zasa tie nové Mini nesedia. A podľa prepadu predajov (v EU -26% v porovnaní s minulým rokom) nie som sám.

Aj tak je to zaujjímavé, toľko hejtu na BMW, ľadvinky (pritom Audi, Lexus, Mercedes majú väčšie), v niektorých diskusiách tu aj dáviaci diskutujúci, a predaj v EU razantne rastie.

Ja som porovnal reálne všetky tieto značky a voľba bola jednoznačná, zatiaľ piate BMW.
A som príjemne prekvapený - obával som sa dotykového ovládania a funguje v pohode, asistenti tiež len mierne výhrady - a oproti tomu čo produkuje konkurencia úplne top. Spracovanie, materiály top. Dizajnovo by som tiež s konkurenciou nemenil.
Pepa_007
@Lubo já myslím Mini. Nové nechci - vyloženě hnusné. Takže bazar a nebo přesedat na jiné značky.
Na stávajícím jsem udělal celolak a celopolep, tak snad vydrží dlouho. 😉 👍🏻
rohYpnol
BMW už není tím BMW, proč je lidí milovali.

Nedivím se, že Kabaň vzal nohy na ramena. HHC a podobné látky užívané designéry BMW nejsou nic pro Kabaněho.
topten
@rohYpnol
kaban je prodejna hornouherska *evka
pratel
@topten povedal vylizany Sved
mates
Je to hnus,žádné ze stávajících modelů BMW,(bych s veškerou vážností nechtěl ani zadarmo),proto i když jsem byl 30 let zapřisáhlý fanda BMW,nakonec jsem skončil u Mercedesu.
ericn
@mates njn ani na plakát to už není 😄 Design téhle značky je aktuálně ostuda... Dneska jsem potkal nový kombík 5er se svítícím prasečím rypákem, zvracel bych...
Nebo Nebo
@mates 3er je stále krasavec naštěstí
ptr078
@Nebo Nebo Pozri sa, ako bude vyzerat nova generacia 😂
rohYpnol
@mates
Vidím to úplně 100% stejně.
Když už MB člověk vynechá řady EQx, tak tam stále je všechno relativně ok.

Sice bohužel, bohužel zabili 63AMG verze, ale to většině je celkem jedno.
Nebo Nebo
@rohYpnol Už i MB začíná blbnout, viz. nový CLA
Pepa_007
@Nebo Nebo a počkejte na Jaguar
Arese
Mám dotaz na vedení BMW - proč jsou vaše současné modely tak strašně ošklivé? 😞(((((((
Ja Prvni 123
@Arese Ja myslim, ze to ma stejny cil jako elektromobilita: odnaucit lidi kupovat auta a jezdit autama.

Jo, pripoustim, ze u jejich vyrobce je to prekvapive.

Visjak ukrutne budeme zeleni, kdyz nebudeme zadna auta vyrabet, a vsechno budeme dovazet z Ciny, Vietnamu, Pakistanu?!
twistedTSD
@Arese Poslední opravdu hezké SUV od BMW bylo první X5, jinak je to vesměs jedna opulentní obluda za druhou.
fOE
Aldi Süd zvazuju jako sve pristi auto a na svezeni jsem zvedav, jeste vic zvedav jsem ale na to Waterloo uvnitr. Rozcarovany jsem uz z o tridu vys stojici 5er, a pokud to zde bude jeste horsi... Uff.
Co zamrzi je, ze MB v tehle tride nabizi veci, ktere BMW neumi. Cert vem airmatic, ale nataceci zadni naprava by se pri polomeru otaceni 12m+ proste sikla. Tak jsem vazne zvedav jak si tohle povede vedle GLC.
Jaros 00071
@fOE design nové X3 je vyloženě nehezký 🫤 a interiér to zabíjí ! Jediný pozitivní fakt jsou normální motory . Za mě nejhorší SUV z německé klasiky. Mercedes vypadá lépe, i když interiér je také ergonomicky katastrofa.👎 Nejlepší vypadá Audi Q5. Design fajn a uvnitř celkem ok. I když stávající Q5 má ten interiér dokonalý.
Ringhofer
Přečetl jsem si diskuzi. Všichni se shodneme, že design je daleko za očekáváním, zatímco technika a nabízené pohony jsou ok. Ošklivost vozu je zcela zřejmá, ale to neznamená, že je to nejhorší iks-trojka v dějinách. Kvůli výbornému podvozku a spalovacím motorům s nejnižší spotřebou ve třídě se bude prodávat i v Evropě, alespoň prvního 1,5 roku. A majitelé překousnou i to, že bmw už má připravený facelift, při kterém za pouhé 2 roky vylepší interiérové materiály a znovu podpoří prodeje, to dobou už vykazující významný odklon zákazníků k čínské konkurenci.
Je divné sledovat, jak nejvyšší manažeři firmy a akcionáři souhlasí s polarizujícím designem. Zjevně jim nestačí spokojit se s faktem, že jádro koupěschopných zákazníků tvoří skupina 50+ a stále znovu se pokoušejí více oslovit skupinu +25. To by mne zajímalo, která z těchto skupin jim bude věrnější, která bude nakonec větší a zda se tedy tento přístup vůbec osvědčuje. Osud XM je myslím vážným varováním nejen proto, že neuspívá ani v Číně, když Číňan tu obludu designoval.
Na druhou stranu: kde by bylo bmw s námi požadovaným klasičtějším pohledným designem v nastupující konkurenci čínských aut, a čím by se od nich odlišilo?
Škoda, že žádný rozhovor s kýmkoliv z vedení bmw nedokáže na skutečné záměry a výsledky dát odpověď. Všichni se unisono skrývají za bariéru nic neříkajících slov o emocích, energii, přesazích... a recyklaci. Pravda je tam někde daleko... Nemáte pocit, že vedení automobilek, nejen bmw, s námi vůbec nehrají na rovinu? Furt jen samé kydy bez skutečného významu 'a daleko za horizontem našeho vnímání. Jakoby ani nechtěli vědět, co si o jejich práci myslíme (pozor, zde jsem "jakoby" použil zcela správně!).
topten
podle me doufaj, ze chinani tohle neoprasknou, proto to vypada jak to vypada
3_diamanty
Zlata prva X5ka.... kto by povedal za aj po vyse stvrtstoroci stale bude najkrajsim kuskom od modrobielej vrtule
fOE
@3_diamanty Nikdo, nerekl by to nikdo obdareny darem zraku. Nikdo. 😊
adamzprahy
Nová X3 vypadá dobře, nemyslím úplně ve smyslu designu, ačkoliv ten při těch aktuálních kreacích je vlastně taky v pohodě, ale jinak to za mě vypadá jako povedená evoluce a to co bylo důležité zůstalo: technika, proporce a praktičnost v kombinaci s komfortem, který se očividně posunul dál. Cena se moc nezvýšila, respektive když to srovnám inflančně tak snad i zlevnila. Velký palec nahoru za zachování M40i = M50. Lacinější ústupky v interiéru tady bolí méně než ve vyšších třídách a předchůdci v interiéru taky nebyli bez výhrad. Takže fajn, těším se až vyzkouším.