Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
ryccardo
7
Hlavně bude vtipný, jestli Trump pošle do kopru celou Pařížkou dohodu 😁 Už to jednou udělal.
Anonym
Žijeme ve zvrácené době, kdy pracháči co už roupama a prachama neví coby, tak volí "levici" (Demokraty) a Joe od pásu volí "pravici" (Republikány) s Trumpem. Pozitivní na tom je, že ti pracháči s médii v ruce nejsou neprůstřelní. Můžou i prohrát. I v Evropě.
@Roman Horký Tak pojmy pravice a levice úplně ztratily smysl. Proto v Česku Trumpa nejvíc milují voliči KSČ, SPD a ANO.
Za starých dobrých časů byla levice (vyšší daně, vyšší vládní výdaje) a pravice (nižší daně, nižší vládní výdaje) a obě strany se tak nějak (levice míň, pravice víc) starali o vyrovnaný rozpočet. Dneska slibují nízké daně úplně všichni, vysoké výdaje taky úplně všichni, vyrovnaný rozpočet ano, ale až někdy (+ 10 let) a všichni doufají, že to celé zamáznou inflací +10 %, kterou svedou na toho druhého nebo nějakou vyšší moc...
Harašit cly 200 % jako Trump není nic pravicového... O jeho námluvách s duem "Putin & severokorejský Pašík" ani nemluvě...
Za starých dobrých časů byla levice (vyšší daně, vyšší vládní výdaje) a pravice (nižší daně, nižší vládní výdaje) a obě strany se tak nějak (levice míň, pravice víc) starali o vyrovnaný rozpočet. Dneska slibují nízké daně úplně všichni, vysoké výdaje taky úplně všichni, vyrovnaný rozpočet ano, ale až někdy (+ 10 let) a všichni doufají, že to celé zamáznou inflací +10 %, kterou svedou na toho druhého nebo nějakou vyšší moc...
Harašit cly 200 % jako Trump není nic pravicového... O jeho námluvách s duem "Putin & severokorejský Pašík" ani nemluvě...
Však on Trump není skutečný Republikán. Je to vidět už z toho, kdo se k němu přiklání.
@Barry Lyndon S Trumpem sympatizuje i ODS. Fiala si dal majzla a řekl, že to je volba Američanů, ale Vondra nebo Benda se s tím nepárali a řekli, že by volili Trumpa. Vondra Kamalu popsal asi takto " je to nezkušená dáma obklopená neomarxisty". Samozřejmě nemůže říct, že to je hloupá husa neschopná vést dialog a oblečená do duhového trička doufajíc, že získá hlasy o barevňáků a transek.
PowerHouse
Pro USA je nejvíce rozhodující, zda zavedou cla z Mexika.
Do Mexika se vrhá spousta automobilek.
Jsem zvědav, jak podpoří Muska, kterého neustále vychvaluje a který ho podporoval.
Do Mexika se vrhá spousta automobilek.
Jsem zvědav, jak podpoří Muska, kterého neustále vychvaluje a který ho podporoval.
@PowerHouse Vysvětlí svým Trumpetám (voličům), že elektromobil není dílo satanovo a že bude jen dobře, když boudou "jako pastýř spravovat své stádo autonomních Tesliček" (Muskova slova 😁)
KANKUNEN
TRUMP by mohl zastavit válku, mám plán, vyměnit území. Ukrajinu nechat a místo toho dát Maďarsko a Slovensko. No a na hranicích bychom měnili naše rudorusáky za slovenské zelenozápaďáky.
@KANKUNEN
Myslel som, že najväčšieho k0kota som už videl, ale evidentne som sa mýlil.
Myslel som, že najväčšieho k0kota som už videl, ale evidentne som sa mýlil.
@KANKUNEN Ty pocházíš z Ukrajiny, že ji tak miluješ, nebo je to jen proto že ti to nařídili v novinách?
@KANKUNEN dobra idea, zbavit se komoušskofašounskych kolaborantu, vždyť ti naši "bratři" s tim maji jiste zkušenosti že a přijmout někoho, kdo touži po svobodě a demokracii.
jersey.se
Mě by se taky líbilo, kdyby Trump zrušil dotace elektrodebility a pokuty pro ICE. Jenže, vědí Trumpetisti, že je zavázán Muskovi?
@jersey.se Trump nic nepodnikne proti elektromobilitě, jen zruší "pitomé vize" demokraty dosazených šéfů americké EPA
Audi
Nech žije Trump!!!
Klamala Harris padla.
Nemecká vláda padla.
Budúci rok padne vláda Lzialy v ČR.
Kokaina príde o územie.
Ukrofašoun Ňuchačenko v Budapešti rozprával zrazu o mieri.
Ukronackovia ČR fňukajú.
Balzáááám pre moje uši.
Ešte pád Uršuly von der Pfizer a súčastnej EÚ plnej slniečKAROV Kankunenov a zelených komunistov DoNEVitov a bude to dokonalééééé....
Klamala Harris padla.
Nemecká vláda padla.
Budúci rok padne vláda Lzialy v ČR.
Kokaina príde o územie.
Ukrofašoun Ňuchačenko v Budapešti rozprával zrazu o mieri.
Ukronackovia ČR fňukajú.
Balzáááám pre moje uši.
Ešte pád Uršuly von der Pfizer a súčastnej EÚ plnej slniečKAROV Kankunenov a zelených komunistov DoNEVitov a bude to dokonalééééé....
@Audi co konkrétně tobě udělali Ukrajinci že je tak nenávidíš, ruS-Ský švábe?
Trump tě překvapí a to nemile.
Rozhodně nezakáže americkým výrobcům zbraní vydělávat na dodávkách zbraní na Ukrajinu. Je to businessman.
Trump tě překvapí a to nemile.
Rozhodně nezakáže americkým výrobcům zbraní vydělávat na dodávkách zbraní na Ukrajinu. Je to businessman.
Renoo
Špaténka je to pro čínské automobilky. Mají plány v Mexiku, některé investice už jsou nezvratné a továrny stojí. Pokud Trump zruší program IRA a k tomu zavede nějaké rozumné cla na dovoz automobilů z Mexika, tak znemožní jejich ziskový import do USA. Takže továrny se budou stavět v USA. Tohle bude drahé. Říkal jsem si, proč ten Musk na továrnu v Mexiku moc netlačí. Tesly jsou levné už i tak, takže zrušení IRA ho zase tak nepálí a clo je mimo něj. Na EV bude mít absolutní monopol.
Ja jsem mel za to, ze USA, Kanada a Mexiko maji jednotny trh bez omezeni. Proto taky v Mexiku tolik firem stavi fabriky. To muze uvalit cla na automobilky v Mexiku?
@borist USA si mohou dovolit uvalit cla na koho se jim zlíbí. od toho jsou velmoc a od toho mají dolar. V případě Mexika odstranili spoustu cel, ale ne všechny a často jsou cla spojeny s tím, co má původ v Číně. Například hadry. Nebo taky mléko a maso, které by mohlo dělat nepříjemnosti americkým farmářům. Auta je nijak netrápily, protože se tam nic moc nevyrábí a když, tak různé levné přibližovadla. Pokud se situace změní, tak to bude další zboží, které podléhá clu.
Různé obchodní dohody a spolky nemají historicky moc dlouhou životaschopnost a USMCA bude jednou z mnoha.
Různé obchodní dohody a spolky nemají historicky moc dlouhou životaschopnost a USMCA bude jednou z mnoha.