Design
Zpět na článek
Rolls-Royce Phantom oslavuje bondovku Goldfinger. Uvnitř vozí zlatou cihlu
9 komentářů
JirkaVejrazka
@Jenik3 Nevim, jak je to obecne. Ale kdysi jsem si v Londyne povidal s jednim starsim majitelem Bentley z roku 1926. Rikal, ze s tim normalne jezdi a ma to pry spoustu vyhod. Kdyz nekde potrebuje zaparkovat, majitele Ferrari a Lamborghini mu pry udelaji misto 😊
MB1975
@Freddka ano tak to byva. Ten prvni si nemusi na nic hrat a ma vsechno v pecku..zatimco ten druhy …
Jenik3
Pekny sberatelsky kousek. S takovym autem se jezdi nebo pouze odpociva v garazi?
Freddka
Jak vidis, taky mi to nesedelo. Jinak zlato je velmi zajimavy prvek. Vedeli jste napriklad, ze existuje fialove zlato? 😀
Man Ký
@Freddka To jsem shodou okolností věděl, že ryzí zlato je měkké tak, že by se z něho nedalo nic vyrobit. Brali jsme to na obecné škole.
Freddka
“ ve středovém panelu mezi předními sedadly je nakonec vytvořen skrytý „trezor“, ukrývající podsvícenou cihlu z ryzího 18karátového zlata ve stylizovaném tvaru moderního Phantomu.”
ChatGPT: 18karátové zlato nelze nazvat ryzím zlatem. Ryzí zlato obsahuje 99,9 % zlata, tedy 24 karátů. 18karátové zlato obsahuje přibližně 75 % zlata a zbývajících 25 % tvoří příměsi jiných kovů, které zlepšují jeho mechanické vlastnosti (jako tvrdost a odolnost). Označení „ryzí“ se používá pouze pro zlato s velmi vysokým podílem zlata, obvykle kolem 99,9 %, zatímco 18karátové zlato je považováno za vysoce kvalitní, ale nikoliv ryzí.
Jsem se musel zeptat, protoze jsem to sam nevedel. Jak vidite, AI uz je proste chytrejsi nez my.
ChatGPT: 18karátové zlato nelze nazvat ryzím zlatem. Ryzí zlato obsahuje 99,9 % zlata, tedy 24 karátů. 18karátové zlato obsahuje přibližně 75 % zlata a zbývajících 25 % tvoří příměsi jiných kovů, které zlepšují jeho mechanické vlastnosti (jako tvrdost a odolnost). Označení „ryzí“ se používá pouze pro zlato s velmi vysokým podílem zlata, obvykle kolem 99,9 %, zatímco 18karátové zlato je považováno za vysoce kvalitní, ale nikoliv ryzí.
Jsem se musel zeptat, protoze jsem to sam nevedel. Jak vidite, AI uz je proste chytrejsi nez my.
Teda asi ne s tema co maj i zlatou cihlu.
Ale jinak Rollsama se skutecne sefikove nechavaji vozit sem a tam kazdy den.
Treba ja mam dva sefiky. Teda jwdnoho sefa a druhej je vlastne hlavne podatate investor.
Sef je seriozni modra krev s rodokmenem az ke krali - a ten si jezdi na scooteru. Ma to na haku, je to rychlejsi. A je to dobrej chapek. Bavime se spolu kazdej druhej den jako rovny s rovnym.
A ten druhej to je proste mladej arab, ten jedine Rollsem. Jak asi tusite, ten si se mnou netyka… 😄