Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Design

Zpět na článek

Rolls-Royce Phantom oslavuje bondovku Goldfinger. Uvnitř vozí zlatou cihlu

9 komentářů

Freddka
@Jenik3 Ziju v Londyne a musim konstatovat, ze s Rollsy a Bentley se skutecne jezdi, narozdil od ostatnich mega drahych aut.
Teda asi ne s tema co maj i zlatou cihlu.
Ale jinak Rollsama se skutecne sefikove nechavaji vozit sem a tam kazdy den.

Treba ja mam dva sefiky. Teda jwdnoho sefa a druhej je vlastne hlavne podatate investor.

Sef je seriozni modra krev s rodokmenem az ke krali - a ten si jezdi na scooteru. Ma to na haku, je to rychlejsi. A je to dobrej chapek. Bavime se spolu kazdej druhej den jako rovny s rovnym.

A ten druhej to je proste mladej arab, ten jedine Rollsem. Jak asi tusite, ten si se mnou netyka… 😄
JirkaVejrazka
@Jenik3 Nevim, jak je to obecne. Ale kdysi jsem si v Londyne povidal s jednim starsim majitelem Bentley z roku 1926. Rikal, ze s tim normalne jezdi a ma to pry spoustu vyhod. Kdyz nekde potrebuje zaparkovat, majitele Ferrari a Lamborghini mu pry udelaji misto 😊
Jenik3
@Freddka pěkný pribeh
MB1975
@Freddka ano tak to byva. Ten prvni si nemusi na nic hrat a ma vsechno v pecku..zatimco ten druhy …
Jenik3
Pekny sberatelsky kousek. S takovym autem se jezdi nebo pouze odpociva v garazi?
Horký Rom
@Freddka
Cikánský echt gold je dobrý 👍
Freddka
Jak vidis, taky mi to nesedelo. Jinak zlato je velmi zajimavy prvek. Vedeli jste napriklad, ze existuje fialove zlato? 😀
Man Ký
@Freddka To jsem shodou okolností věděl, že ryzí zlato je měkké tak, že by se z něho nedalo nic vyrobit. Brali jsme to na obecné škole.
Freddka
“ ve středovém panelu mezi předními sedadly je nakonec vytvořen skrytý „trezor“, ukrývající podsvícenou cihlu z ryzího 18karátového zlata ve stylizovaném tvaru moderního Phantomu.”

ChatGPT: 18karátové zlato nelze nazvat ryzím zlatem. Ryzí zlato obsahuje 99,9 % zlata, tedy 24 karátů. 18karátové zlato obsahuje přibližně 75 % zlata a zbývajících 25 % tvoří příměsi jiných kovů, které zlepšují jeho mechanické vlastnosti (jako tvrdost a odolnost). Označení „ryzí“ se používá pouze pro zlato s velmi vysokým podílem zlata, obvykle kolem 99,9 %, zatímco 18karátové zlato je považováno za vysoce kvalitní, ale nikoliv ryzí.

Jsem se musel zeptat, protoze jsem to sam nevedel. Jak vidite, AI uz je proste chytrejsi nez my.