Novinky
Zpět na článek
Šéfdesigner Volkswagenu pro Auto.cz: přesun stěračů na levou páčku zákazníci ocenili
22 komentářů
PowerHouse
21
Mně ty stěrače na pravé páčce vyhovovaly.
Přejít do diskuze
Othello
Tak důležité je dělat ovládací prvky v každém autě jinak, napříč různými výrobci a modely. To ocení zejména ti zákazníci co střídají víc aut.
Martin911Turbo
Toto je naprostá hovadina s kterou přišel Mercedes jako první
Mám to na SLK 350 a toho blba který to vymyslel bych pověsil za koule do průvanu
Mám to na SLK 350 a toho blba který to vymyslel bych pověsil za koule do průvanu
Lukáš Zima
jako asi budu sprostý, ať si designeři zkusí jet ve svém výrobku bez tlačítek, vše je ve velmi moderním infotamentu. Že jedete jako by jste měli 8 promile v krvi. No a co ale vypadá to dobře. Jsem vlastník moderního auta, už bych řekl že není skoro možné půjčit auto. Nebude vědět proč si auto z ničeho nic zabrzdí atd. Proč se občas na infotamentu zobrazí parkování atd.
Xprcek
Je úžasné, že Andreas Mindt vyřešil páčky pod volantem. Ještě by mohl vyřešit ostudu, kterou si udělal, když odpovídal na otázku, proč ID7 nemá frunk😒br />
„Musíte otevřít první dveře a pak je obejít a dát něco do kufru,“ řekl. To je spousta úsilí. Proč to dělat? Když máte malý batoh, raději ho dám na zadní sedadlo. Je to jednodušší.“
https😐/www.theautopian.com/…d7_frunk_review/
„Musíte otevřít první dveře a pak je obejít a dát něco do kufru,“ řekl. To je spousta úsilí. Proč to dělat? Když máte malý batoh, raději ho dám na zadní sedadlo. Je to jednodušší.“
https😐/www.theautopian.com/…d7_frunk_review/
Mokrous
@Avantime Mně se nový řešení taky nelíbí. Já prostě preferuju řadící páku na středovým tunelu a stěrače napravo. Ergonomie v Passatu B8 je téměř dokonalá a pořád ta "samá" na co jsme byli v koncernu zvyklí. Mě velmi vyhovuje, nepřemýšlet, nelovit, nehledat, ale hrábnout poslepu po řadičce, klidně i jinak, než ji správně uchopit, to samé stěrače. Hrábnu poslepu po pravý páčce a jednou setřu, když mě někdo ohodí čelní sklo a nemám čas někde něco lovit na titěrných páčkách. Za mě je nový řešení blbě a nemám z něj vůbec radost. A dost mne odrazuje od přechodu k B9.
Za mne šéfdesigner lže jako když tiskne.
Za mne šéfdesigner lže jako když tiskne.
Karel Štolař
Staré dobré namistrované VW ještě existuje! Pozdravujte v automobilovém pekle i s Vašimi spokojenými zákazníky.
speedfred
@Arese
Mne sa frunk občas celkom hodí a nemusím nič obchádzať, otvorím ho na DO.
A je to spaľovák s manuálom.
Mne sa frunk občas celkom hodí a nemusím nič obchádzať, otvorím ho na DO.
A je to spaľovák s manuálom.
Arese
@Xprcek Normální slušná auta žádný "frunk" nepotřebují, protože nepotřebují ani nabíjecí kabely. 😊)))
Mokrous
@Othello Přesně. Šťastný ten kdo nemusí střídat auta různých koncepcí ovládání.
Avantime
No neviem. Takéto vyjadrenia prichádzajú väčšinou ako snaha zahnať kritiku, viď i-Cockpit atď. Jazdím teraz s Passatom, poznám páčku automatu aj z Mercedesu a tam to hore a dole je podľa mňa logickejšie, táto blbovzdornosť sa osvedčila aj pri amerických autách.
Na druhej strane keď to porovnám s Renaultom a jeho troma páčkami vpravo, tak toto pri VW/Škode je určite rozumnejšie riešenie a nepustíte si stierače, keď po cúvaní lapáte po D-čku.
Ale teda za jednoduchým púšťaním zadného stieraču mi je pri Passate ľúto, teraz to treba riešiť drobnou kolískou na vrchu ľavej páčky.
Na druhej strane keď to porovnám s Renaultom a jeho troma páčkami vpravo, tak toto pri VW/Škode je určite rozumnejšie riešenie a nepustíte si stierače, keď po cúvaní lapáte po D-čku.
Ale teda za jednoduchým púšťaním zadného stieraču mi je pri Passate ľúto, teraz to treba riešiť drobnou kolískou na vrchu ľavej páčky.
rohYpnol
@palo77
Nedali to naopak. Ale jinak. MB má volbu páčkou nahoru nebo dolů a Péčko na konci. Za mě ideální a blbuvzdorné.
VAG má kolébku na konci, asi taky celkem bkbuvzdorné ale za mě MB ideální a příjemné.
Nedali to naopak. Ale jinak. MB má volbu páčkou nahoru nebo dolů a Péčko na konci. Za mě ideální a blbuvzdorné.
VAG má kolébku na konci, asi taky celkem bkbuvzdorné ale za mě MB ideální a příjemné.
MB1975
@Martin911Turbo naopak. Povazuji to za geniální a jednoduche. Stejne jsko puvodni ovladani mercedesovskeho tempomatu..
Martin911Turbo
@MB1975 Tak to vůbec ta združená páčka je moc dole a tempomat skoro namístě normální páčky na blinkry jak má konkurence
ryccardo
Kdyz jsem tu pred par lety nadaval na to ze z aut mizeji fyzicka tlacitka a ze je to krok zpet a chci je tam mit, tak se mi par pitomcu posmivalo jestli mi nechybi taky startovaci klika. Ejhle, mel jsem pravdu.
palo77
Ovládanie prevodovky celé zle, prečo ste to dali presne naopak od mercedesu?
zihac
@Martin911Turbo tak to vůbec. Vystřídal jsem dost aut a Mercedes je s velikým přehledem nejvíce intuitivní a jednoduchý. Z páčky jsem měl respekt, ale šlo to automaticky a bez jediného problému. Jejich distronic? Geniální! Parkovací asistent? Neuvěřitelný, proč to jiné automobilky zkouší jinak?
L. B.
@Martin911Turbo To, jak to má mercedes je nejlepší řešení. To, že je to pro vás nezvyk neznamená, že je to horší. Mercedes je příklad pro nejlepší ergonomii, už od věků 😉.
jersey.se
Když jsem před lety pro VW začínal dělat, myslel jsem si, že nezaměstnává ***y. Pak jsem zjistil že jo. Čím vyšší pozice, tím je riziko, že jí zástava *** větší. A tento pan je toho důkazem.
Marek Lalke
Ano a to jsou inovace v Evrope v 21. stoleti. Presun steracu na levou packu.