Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Paříž

Autosalon Paříž

Autosalon v Paříži má mezi světovými autosalony nejvyšší návštěvnost a opírá se o skutečně dlouhou tradici.

Už v červnu 1898 se v Tulerijské zahradě uskutečnila první výstava automobilů. Tak se začala psát historie jednoho z největších a nejznámějších světových autosalonů. Tehdy se přišlo podívat celkem kolem 140 tisíc návštěvníků a vystavovalo 269 firem. Podle čísel byl zatím historicky nejúspěšnější rok 2004, kdy přišlo celkem 1.461.000 návštěvníků.

Autosalon se do roku 1976 konal každý rok. Protože se ale akcí konalo více, dohodlo se nakonec střídání ob jeden rok s autosalonem ve Frankfurtu.

Autosalon Ženeva

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Autosalon Paříž 2018Autosalon Paříž 2016
Autosalon Paříž 2014Autosalon Paříž 2012
Autosalon Paříž 2010
Zpět na článek

Autosalon Paříž 2024 živě: Velká galerie evropských automobilek. Nechybí ani Škoda

15 komentářů

Ada je zase tady
Pěkná auta už byla.
Horký Rom
@Ada je zase tady
Ach ano, Aleši, samozřejmě, pěkná auta už byla… v době, kdy jsi ještě musel startovat klikou.
Ale neboj, teď máme elektrický pohon – to je ta věc, co se neřídí na páru ani na tvé nostalgické vzpomínky.
Ale chápu, pro někoho je zjevně těžké přijmout, že pokrok nepřišel s karburátorem 👍
apoho
@Horký Rom

Romále, dobrých zpráv nikdy není dost
https😐/www.novinky.cz/…varnach-40493509#…
čím to tak asi bude? 😮
Petr Čížek
Horký Rom
Nové Twingo 4.0 rulez ✌️
Petr Čížek
Arese
Poslední roky už jezdím výhradně jen na výstavy a burzy yongtimerů a mladších veteránů. Jet se dívat na moderní autosalon je totiž naprostá ztáta času a peněz a prostě čiré utrpení. Jsou to jen zoufalé přehlídky zkratowozů (v lepším případě hybridů se směšnými motůrky), tedy zcela nekoupitelných těžkých samohybů narvaných tunami elektroniky a bez jakékoliv řidičské a uživatelské přitažlivosti...🤮 (s několika čestnými výjimkami, např. naší Škodou).
DonVito
@Arese
"Poslední roky už jezdím výhradně jen na výstavy a burzy yongtimerů a mladších veteránů."

Jsem rad ze si zvykas, ze se spalovaky pomalu stavaji minulosti.
Psal jsem to zde kdysi i Winovi, at presedla na web veteranu.
Tam budete ve svem zivlu.
Misto neustalych narku zde...
ericn
@DonVito ty zas žvaníš 🤣
hiphop
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ericn
@hiphop jen reaguju na tu repliku "Jsem rad ze si zvykas, ze se spalovaky pomalu stavaji minulosti." - no a je vidět jak nám ty elektriky krásně padají Hamuno 😄

https😐/www.best-selling-cars.com/…market-analysis/

Zaměř se na tu tabulku dole TOP 10 BEV registration, no a uvidíš tam samý mínus až na nové Volvo EX30, tam je new😄
3_diamanty
@Arese

Autosalony uz doplatili na tuto internetovu dobu... a dobu setrenia... pekne to do seba zapada.... myslim ze viac o tom nema vyznam pisat... kazdy rozumny vie o co ide...

Navyse ak mas auto ktore ma svetovu premieru uz o 2 tyzdne vystavene v nakupnom centre tak k comu potom autosalon za miliony ... ono vsetko toto plus to co pisem vyssie vlastne autosalony znicilo....
Arese
@3_diamanty To, co ty píšeš, by mě nevadilo. Co je ovšem zásadní problém, že ty dnešní autonovinky mě v naprosté většině vůbec nezajímají, resp. nepřitahují... ☹️👎
ericn
@Arese Tak sem tam se něco zajímavého objeví, viz R5, ale bohužel se špatným pohonem… No a další elektriky se svým vyprázdněným výrazem zajímavé nejsou vůbec, viz Elroq. Není to něco, po čem by člověk toužil a chtěl to mít doma. Je to jak unisex tričko, použit to můžeš, ale parádu neudělá 👎
3_diamanty
Vyzera to jak na Pekingskom autosalone ... az na tu alfu...