Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Lexus LS 400 měl být postrachem luxusních sedanů. Založil svou značku, vzniklo přes 450 prototypů

7 komentářů

Ringhofer
Ano, pane Volšický. Takto to bylo. Jen na jednu "drobnost" jste zapomněl: revoluci v prodejním stylu, kterou Lexus do USA přinesl. Chápu, kdo u toho nebyl, snadno takovou "drobnost" neuvede. Přesto to byl ten rozhodující moment, kvůli kterému Lexus prorazil a je dnes globální značkou.
Ta revoluce spočívala a) v přístupu prodejců k zákazníkům. V případě MB a BMW se tradoval nadřazený, arogantní a typicky "americký" přístup k zákazníkovi: ber nebo běž dál. Lexus zavedl princip příjemného a zájemci vstřícného přístupu, jenž přivedl do showroomu také hodně žen; b) v koncepci showroomů zaměřující se na vytvoření prodejního prostředí připomínajícího samotné auto: luxusní materiály, design a příjemné světl👋ticho.
Čili nejen kvality samotného auta, ale také kvality prodeje udělaly z Lexusu to, čím je dnes. A tak ho MB, BMW, Cadillac, Continental začaly napodobovat.
vecernicek2
@Ringhofer Dobrá připomínka. To auto samotný v interiéru působilo velmi přívětivým, takovým měkkým dojmem. Pamatuju si na jemně podsvícené budíky, na které se moc hezky koukalo.
Stejsn
Na mě udělal tenkrát opravdu dojem, Rozkopal jsem jich spousty, ve Street Fighterovi na Amize 😊

Ještě bych dodal, že v Japonsku se to auto jmenovalo Toyota Celsior.
marmartin12
Nedávno o něm byl taky článek, a údajně byl první model taky výrazně levnější než MB, Audi, BMW
Dinar
@wakantanka Může být, každopádně k bmw chodím jako zákazník už od devadesátek a na přístup při zájmu o koupi si nemůžu stěžovat napříč dealerstvími v ČR, a pár jsem jich prošel. Jiná věc je servis a přístup, když je problém, tady už rozdíly byly a jsou.
wakantanka
On určite bol rozdiel v prístupe k zákazníkovi v dobe keď to bola nová ničnehovoriaca značka a dobe keď si sa tam vyskytol ty. Nehovoriac o špecifikách nášho stredoeurópskeho rybníka kde podobný prístup zažiješ skôr či neskôr asi u každej značky.
Dinar
@Ringhofer V Americe to tak klidně mohlo být, moje osobní zkušenost s českým zastoupením byla jiná. Někdy v r. 2009 jsme chtěli nahradit Touarega, zvažoval jsem i lexus RX, viděl jsem reklamu na nové dealerství v ČR, na Smíchově, tak jsem tam zajel.
Po pár desítkách minut keců typu, pané, tohle je úplně něco jínýho než ty Němcí, jsem se dostal k projetí, a musel hodně tlačit, abych se dostal za volant, protože nejdřív mě chtěli max svézt. Za volantem jsem zjistil, že mi RX jízdně nesedí, uvnitř je menší než vypadalo na obrázku, tak jsem poděkoval a odešel. Že bych se ale v zastoupení Lexe cítil víc jako zákazník, zákazník zvyklý hlavně na české dealery BMW, to tedy určitě ne, ale jak říkám, byla to čistě moje osobní zkušenost.