Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Dacia Jogger Hybrid 140 – Po městě i za méně než čtyři litry

33 komentářů

KANKUNEN
Tento typ hybridu je prozatím budoucnost.
Mikesus
Na tom renaultim hybridu se mi líbí jedna věc hlavně, a to ze co se týče ekonomiky a emisí, ve městě krásně funguje. Ta převodovka je horší, ale v tom městě to zas tolik nevadí, že je pomalá.
KANKUNEN
@Mikesus Převodovka a francouz, to nikdy nešlo k sobě. Sadev to je jak nějaký diamant mezi uhlím.
Cenduro
Co je na francouzských převodovkách špatně ?
KANKUNEN
@Cenduro Jsou gumové a nepřesné, zkus někdy řazení v Mazdě. To je jak sen, krátké přesné dráhy a jak ty kvalty samy dopadávají do polohy.
Mikesus
@Cenduro
Tahle převodovka je zase děsně pomalá. Ani elektromotor není schopen vykrýt její prodlevu.
Nebo Nebo
@Mikesus Myslím si, že 98% kupující tohoto vozů na emise vůbec nemyslí. Na to nemyslí skoro nikdo, zbytečný tech. parametr.
Mikesus
@Nebo Nebo
Na to myslí každý normálně myslící člověk.
ericn
@Mikesus Tak to se asi zeptej svého okolí. Lidi zajímá jak to jede, kolik to žere, jakou to má výbavu, jak to vypadá a hlavně kolik to stojí. Emise opravdu ne... Ještě se mě nikdy nikdo nezeptal jaké to auto má emise 😄
Mikesus
@ericn
Vidíš zeptal jsem se okolí už dávno a všichni se shodli. Ale je pravda, me okolí jsou vzdělání lidé. Ještě zkusím nějaké nevzdelance. Ten mi odpoví asi ve tvém smyslu. Možná ještě někoho, kdo nemá rodinu a nebo na ni kašle. Zkusím to též, díky za tip.
ericn
@Mikesus tak určitě Mikeši 🤣🤣🤣
Ch.a.r.l.i.e.
@ericn Vidíte - emise jste zmínil nepřímo v podstatě hned jako druhý faktor - lidí zajímá "kolik to žere". Mezi spotřebou a emisemi je jasný vztah (ano, nejedná se o přímou úměru, s emisemi různých částic je to jak víme trochu složitější). Takže ano...ten kdo se zajímá o to "kolik to žere" (a je to zcela legitimní a správné) se fakticky zajímá i o to jaké má auto emise 😄
ericn
@Ch.a.r.l.i.e. Ano, spojit se to dá, ale zajímá je to z pohledu financí, ne ekologie 😋
Mikesus
@ericn
Jak říkám, pár nevzdelancu se musím zeptat. Od jednoho už zde v diskuzi nazor mám, který neumí přepsat ani nick.
ericn
@Mikesus jj už chápu, co tě žere 😂
Ada je zase tady
za méně. než 4 litry řepkové nafty jezdila po městě už Fabia 1,9 SDI
Mikesus
@Ada je zase tady
Ne za tolik po městě opravdu nejezdila. Sdi jezdila po městě kolem 7l.

https😐/www.driveto.cz/…predni-manualni/
ericn
@Mikesus co se mrknou tady a neodhadovat, reálné spotřeby lidí😒br />https😐/www.spritmonitor.de/…a/398-Fabia.html?…
JirkaVejrazka
@ericn Jak z toho poznas jejich spotrebu ve meste?
ericn
@JirkaVejrazka Blbě, je to průměr, ale slušný vodítko, jak na to 😋 Btw rozptyl spotřeby je 4.1-6.6l/100km, což je asi to město… Zkoušet to ale nechci, tenhle werk bych nikdy neloupil. Stačilo mi zkusit úděsné 1.4TDI v F2 🤮
Mikesus
@ericn
Takže nic nevíš. Nikdy si s tím nejezdil ani neznáš nikoho, kdo s tím takový provoz jezdil, jen sem placas odkaz na spritmonitor, který má nulovou vypovídající hodnotu o jízdě ve městě.
Až budeš mít nějaké zkušenosti, tak se ozvi.
Jak jsem psal výše, kamarád s tím jezdil do školy.
Je vtipné jak hlupáci se stále snaží za každou cenu ukázat, jak jsou hloupí.
ericn
@Mikesus pozdravuj kamaráda Mikeši, nejspíš je stejně vycucaný z prstu jako tvoje zkušenost 😋 Ale tak snad tě to baví 👍
Avantime
Ako píše Kankunen, takýto hybrid je pre strednú vrstvu zatiaľ budúcnosť, nie elektro, aspoň teda nie u nás. Aj v tomto prípade je ešte veľký cenový rozdiel medzi klasickým benziňákom a hybridom. Kvôli tomu je u nás necelých 2000 eur rozdiel medzi Joggerom a Corollou TS. Musel by som fakt trvať na 7-miestnej konfigurácii alebo výške v kufri lebo inak nevidím dôvod si nedoplatiť za hybridnú Toyotu. A v prípade základného Joggeru a najlacnejšieho hybridného Joggeru je rozdiel až 6 800 eur. To je veľmi veľa. Dúfam, že sa technológia rozšíri aj do Sandera, podľa mňa to tam vedia dať len im to ešte cenovo nedáva zmysel. A to sa bavíme o aute s 1,2 kWh batériou. Chcieť od elektra so 40 kWh batériou cenu spaľováku je stále sci-fi.
ericn
@Avantime Proč ne? Pořád nás tu někdo přesvědčuje, že 1kWh baterie je za 50USD 😄 Tj ta 2000USD baterka a ono kde nic, tu nic... I ten golfový vozík od Dacie Spring je od 429tis Kč ...
kesumb
@ericn
tak kolem 2000kc bez dph je kwh lifepo na cz eshopech, za kolik to kupuji do automotive nevim. Hadal bych ale, ze cena bude *** nizsi!!
ericn
@kesumb jj, takže se automobilky jen odrbat zákazníky i stát…
Mikesus
@Avantime
A elroq má nejmenší baterku nad těmi tvými 40kwh a je za cenu spalovaku.
ericn
@Mikesus Jj, i sama automobilka tvrdí, že ho prodavá pod cenou 😋 Btw stačí ho jen dovybavit nebo chtít větší baterku a jsi nad milionem… Btw ten Karoq s 1.5TSI je o dost použitelnějí auto 👍
kesumb
@ericn
pokud se nenarocnej ridic co mu nevadi nalady dsg, cekani az se to nejak pohne, nevadi ti klepani a smrad a jezdis kazdej den na otocku do Barcelony tak mas pravdu
ericn
@kesumb k čemu suché DSG (jsou s ním jen problémy), Karoq má velmi dobrý manuál a auto s ním funguje skvěle. Máme ho v rodině 😋
kesumb
@ericn
najezdil jsem s tim par dni, bracha to mel jako sluzebak. Oproti oktavce 1,5 bylo strasne znat, ze je to na to uz malo. Tam kde oktavka jela karoq uz ne. Plus zazracna spotreba platila pro ofci, karoq uz jezdil 8+. Karoq ma smysl s 2,0tsi kde uz je zas drahej. Ani by me to ale nenapadlo vzit vedle enyaqu/elroku
ericn
@kesumb No jo služebák může byt trochu rozežraný, přece jen se k tomu autu lidi chovají jinak. Až potkám tchána, mrknu se jakou má po 3/4 roce průměrnou spotřebu. Jezdí sice na pohodu, ale sem tam to přišlápne 😋
Avantime
@Mikesus Tam sa tá cena síce pekne priblížila, ale len preto, že Karoq predávajú tak draho. V podstate už prestáva byť konkurencieschopný keď zaň pýtajú 27-tisíc eur (Elroq 50 je stále o 6000 eur drahší). Inak to je cena za ktorú sa pred tromi rokmi predával Enyaq 50.