Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Pražská policie otevřela první dálniční oddělení a nabírá nové posily

13 komentářů

Xprcek
> Jedním z hlavních lákadlech je i služba v luxusních autech.

Pojďme si říct, že tady máme prémiový segment, segment sportovních vozů, segment luxusních (Bentley, R-R, M-M). Posledně jmenovaný segment určitě není v úmyslu být využíván Policií ČR. Ani takový úmysl akceptován daňovým poplatníkem.
pradeda777
@Xprcek Policejní stát! Fuj!
Pepa_007
@Xprcek mají jedno Ferrari.
Xprcek
@Pepa_007 458 Italia je sportovní segment.
Pepa_007
@Xprcek takže BMW řady 5?

Jinak nevím co má policie za luxusního.
gil54
"Jedním z hlavních lákadlech je i služba v luxusních autech."

Tento argument je postaven na stejných základech jako tvrzení, že se Němci hlásili do SS kvůli tomu, že mohli chodit v uniformách od Huga Bosse.
Pepa_007
Zbytečné. Stačí rozchodit automatický systém : prestupek, kamera, RZ, databáze, banka, strzena pokuta z účtu. Vše pro to už máme. I zákony. 😉
gil54
@Pepa_007

Ano, ale tento systém neřeší jízdu různých přestupců s ukradeným autem nebo jízdu s chybějící - ukradenou - falešnou - zakrytou - jinak upravenou registrační značkou a pod., například. Dalších důvodů by se našlo daleko víc.
Takže ne zcela zbytečné, jakési opodstatnění existence "dálničních stíhačů" lze obhájit.

Současný stav na silnicích a dálnicích si nelze představovat jako Sandra Bullock ve filmu Demolition man. Buď dobrý, Johne Spartane, máte pokutu jednoho kreditu za porušení.... ", pak přijde lump, co na to kašle a systém "přestupek, kamera, RZ, databáze, banka, stržená pokuta z účtu je, jaksi, k h***u, tedy k ničemu.
Pepa_007
@gil54 měření rychlosti vs zastavení vozidla s problémem na RZ. Či ukradeného auta. 1000:1.
A BMW řady 5 jsou pro ně zbytečně drahá vozidla. Octavia RS stačí.

Pardon, ale policie nemá moc dobrou pověst.
gil54
@Pepa_007
Tak postupně.
Za prvé:
komentoval jsem tebou navrhovanou náhradu "zbytečných stíhačů" systémem kamera - pokuta - stržení z účtu. Nejde ale jen o překročení rychlosti. Rychlost v poměru 1000:1 oproti desperátům s kradeným autem nebo špatnou RZ? No nevím, ale i kdyby, tak stejně je potřeba v x případech někoho dojet a zastavit. Něco mu vytéká z nákladu, nádrže, jede vožrala křížem krážem, matka zapomene dítě na benzínce mám pokračovat?

za druhé😒br /> samotnou volbu BMW neobhajuji a ani jsem to nekomentoval, spíš jsem zpochybňoval ve svém prvním příspěvku efekt lákadla pro práci u stíhačů v tom, že se povozej v bavoráku. A souhlasím, že óčko RS by jim bohatě stačilo. Rozdíl asi 1/2 mega na jedné káře není zase ale až taková tragédie, pokud se jedná pouze o "pár" auťáků speciálně jen pro dálniční službu.

Za třetí😒br /> nevím proč to pardon, policajti mi k srdci nikdy moc nepřirostli. Jaká je obecně pověsti policie ČR nechci nijak komentovat a pro účely tohoto vlákna je to, podle mě, nové téma a asi i zbytečné a zároveň také pro každého zcela subjektivní.
adamzprahy
@gil54 k tomu rozdílu. Nebylo by to pul milionu, ale milion. A těch aut není pár, ale přes 70 kusů...já chápu že na dálniční službu musí mít pořádné auto. Ale to výběrko bylo šité Stratosu na míru, Superb 2.0 TSI splňoval vše kromě runflat pneumatik z výroby. Cena byla tuším asi zhruba poloviční. Případně mít 540i jako nějakou elitu v pár kusech a na to tlačit na slevu a hledat možnosti. Prodáno to bylo skoro za ceník. A píše se to i v článku, reálná náplň práce je kontrola kamionů apod. To je výsměch za dané ekonomické situace v Česku.
adamzprahy
Lákadlo na "luxusní auta"...kdykoliv vidím zmínku nebo i reálně ona BMW 540i v akci tak je mi zle od žaludku. Na zmíněné kontroly kamionů, poruchy vozidel a ty neočekávané situace tahle auta mít vůbec nemusí. Stačil by Superb 2.0 TSI za polovinu ceny. Historicky asi jediný fleet 70+ vozidel nakupovaný za +- ceníkové ceny. V době kdy stát je nejzadluženější v historii, životní úroveň daleko za západem a průměrné auto na silnicích v hodnotě příslušenství těchto vozů... Hnus. Pak ať se nikdo nediví že ti co velké peníze vydělávají tak je nechtějí dávat státu. Je to jako navyšovat rentu gamblerovi...co dostane, to vyletí do kanálu.