Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářePrvní rozhovor s Jozefem Kabaňem u MG: Čína je obrovská příležitost, zrod auta je kratší
40 komentářů
PowerHouse
Vysoká produktivita,
je to kromě rychlé robotizované výroby vidět i na době vzniku auta.
je to kromě rychlé robotizované výroby vidět i na době vzniku auta.
@PowerHouse V Číně se maká od 6 do 6, 6 dní v týdnu.....to je ta produktivita...
@pradeda777 maká je dolezite slovo, tu makaju vo vyrobach (v ramci lokalnych moznosti na aziu to nema), na inych poziciach je to horsie s makanim. Ked sa maka aj na vyssich poziciach je to zase drezura. Same extremy, harmonia v tyme ktoru spomina p. Kaban by sa zisla aj inde v "retazci."
@PowerHouse
V Číně je robotizovaná výroba naopak stejně resp spíše méně rozvinutá než na Západě. Důvodem je levná, spolehlivá a dostupná pracovní síla. Žádné stávky, žádné 13., 14., 15.,.... platy, žádné práce jen čtyři týdny v týdnu, žádných 60 hodin práce, žádná zaručená mzda. Kdo nepracuje, ten má u ostudy kabát. Nepracovat v Číně je ponižující a postrach mladé generace.
A tady? No, třeba ve Francii rozhodují o budoucnosti fabriky víceméně zaměstnanci. Tak daleko jsme zašli.
Ono je sice hezké se koukat, jak má skvělou továrnu Xpeng, jenže ten kopíruje Teslu a chválí se tím. Ostatní to nedělají. Mají tuctové továrny jako každý jiný.
V Číně je robotizovaná výroba naopak stejně resp spíše méně rozvinutá než na Západě. Důvodem je levná, spolehlivá a dostupná pracovní síla. Žádné stávky, žádné 13., 14., 15.,.... platy, žádné práce jen čtyři týdny v týdnu, žádných 60 hodin práce, žádná zaručená mzda. Kdo nepracuje, ten má u ostudy kabát. Nepracovat v Číně je ponižující a postrach mladé generace.
A tady? No, třeba ve Francii rozhodují o budoucnosti fabriky víceméně zaměstnanci. Tak daleko jsme zašli.
Ono je sice hezké se koukat, jak má skvělou továrnu Xpeng, jenže ten kopíruje Teslu a chválí se tím. Ostatní to nedělají. Mají tuctové továrny jako každý jiný.
KANKUNEN
Než začnete nadávat, tak si dáme úvahu. Každý kritizuje úpadek EU a viní z toho politiky. Ale vemte si to odzadu. Takové děcko než se přihlásí na školu. Ani propadlík nechce být zedník. Chytřejší chcějí být Ajťákem a jedničkáři právníkem. Vše jen ne technické obory. Koho tito lidé budou volit? No ty co jim dají peníze bez práce. Výsledek je, že na jednoho autoinženýra je hromada lidí, kteří jsou zainteresování v dotacích. Od poradců, schvalovatelů a kontrolorů až po policajty a soudce, kteří řeší zneužití dotací. V Česku už u stroje na výrobu čehokoliv normálního Čecha nepotkáš.
@KANKUNEN Pouze výchovou to není. Jsou za tím sociální sítě. tam se vytváří lživá realita, kde je všechno ýzy a home office a vydělávat spoustu peněz. Krédem je užívat si. Cestovat, zku rvit celou plantu. Mladá generace jsou strašný měkoty. Trochu na ne zdvihneš hlas a už se pomalu rozbulí. Mám blízko k personálnímu a je to děs běs. Úplně zanikl nějaký všeobecný přehled, protože přece všechno najdu na online a všechno spočítá kalkulačka. Nicméně hloupneme dlouhodobě. I já jsem hloupější než moji rodičové. Otec mě z patra jen tak z hlavy spočítá tloušťku drátu, když mu řeknu průřez a to není žádný vědátor. Já bych si vzal kalkulačku. Syn by šel žhavit chatgpt a bude mu to trvat nejdéle.
V sektoru výroby u nás makaj chlapi, který mají blízko do důchodu a mladí nezvládají to co oni. Jsou pomalejší a pořád unavení. Vymizela jakási dospělost. Dřív se mladí po škole chovali jako dospěli. Teď se mi tam 25+ letý chlapi notoricky vymlouvají na bolest hlavy a střevní chřipku apod, jak jsem to já dělal na druhém stupni ZŠ.
V sektoru výroby u nás makaj chlapi, který mají blízko do důchodu a mladí nezvládají to co oni. Jsou pomalejší a pořád unavení. Vymizela jakási dospělost. Dřív se mladí po škole chovali jako dospěli. Teď se mi tam 25+ letý chlapi notoricky vymlouvají na bolest hlavy a střevní chřipku apod, jak jsem to já dělal na druhém stupni ZŠ.
@Renoo podla toho co pises je zrejme, ze nie si uz najmladsi...ani ja nie. dolezite je mladym ukazovat smer o ktorom si myslime ze je spravny a ci si ho zvolia je na nich. jedine co mozes spravit je adaptovat svoje postupy na to s kym pracujes a vytazit viac ako konkurencia.
@KANKUNEN No zrovna "Ajťák" je technická profesia. Mnohí síce skončia pri rôznych aplikáciach pre telefóny, alebo web. Ale mňa to ťahalo ku strojom a už 20 rokov ma živý programovanie zložitejších výrobných zariadení(nie PLC), niečo z toho bolo aj pre automotive. V aute samotnom je tiež veľa veci programovaných a nemyslím, tým len funkcie na zabávanie posádky.
Ja Prvni 123
No ty vole...
A coz teprve Hitler, to byla v roce 1939 prilezitost!!
A coz teprve Hitler, to byla v roce 1939 prilezitost!!
@Ja Prvni 123
Projevy rasismu, fašismu, antisemitismu, xenofobie an intolerance jsou nepřípustné!
Projevy rasismu, fašismu, antisemitismu, xenofobie an intolerance jsou nepřípustné!
@Ja Prvni a Posledni ....a komunismu....na ten jsi zapomněl....
@Ja Prvni a Posledni
Tak smaž svůj tupý příspěvek!
Tak smaž svůj tupý příspěvek!
rohYpnol
Kabaň v Číně nás ještě bude hodně mrzet...
Jsem zvědavý a těším se na výsledky.
Jsem zvědavý a těším se na výsledky.
lamal
Slova oble ako krivky pozadia GTS. Nadseny prejav, pekné od neho.https😐/i.ytimg.com/…axresdefault.jpg
PS: limetka green je o kus uvolnenejsia
PS: limetka green je o kus uvolnenejsia
Ringhofer
Obsah tohoto rozhovoru mne pozitivně překvapil. Pan Kabaň zde vystupuje velice vyváženě a rozumně, jako kvalitní šéf velkých týmů. Z Bolky si ho pamatuji jako sebestředného autoritáře, jeho názory dnes ukazují významný mentální posun. Držím mu palce, v jeho úspěch u MG rozhodně věřím.
@Ringhofer Vie ako sa ma rozpravat s novinarmi, na druhej strane v jeho pozicii by mohlo vela ludi posobit dojmom ktory popisujes. Dizajner sa musi myslienkami udrziavat vo svojej praci, premyslat ako konzumenti jeho dizajnu, asi nebude lahke "prepinat" medzi ostatnymi kontaktmi v praci.
andrijoshka
Jáj, kúpiť značku, to, to je najjednoduchšie, ale vytvoriť ju a udržať v tom nekompromisnom svete 50, 100 rokov, to je iná vec. Kúpiť MG a tváriť sa, že máme históriu... Alebo do automobilky tlačiť štátne peniaze v nedemokratickom režime, ktorý zbohatol na obchode s prehnitým západom... Neviem, mám z tohto všetkého veľmi zmiešané pocity, nehovorím, že tomu rozumiem, ale nijako extra nevzhliadam k Číne, ani k jej vývoju, ani k jej bohatstvu. Mrzia ma tí "malí" ľudia, ktorí si to odmakajú...
Ja Prvni 123
Mladi jsou na dovolene.
Maji auto z pujcovny.
Levne pujcovny, jsou mladi.
Takze cinske auto. Skoro nove, co se muze stat, ze?
Vcera odjeli asi 80 km, skocili tam veceri... a ukazalo se, ze autu nesviti potkavaci svetla.
To je tak asi k te Cine.
Dneska auto vratili. A pujcili si Toyotu.
Maji auto z pujcovny.
Levne pujcovny, jsou mladi.
Takze cinske auto. Skoro nove, co se muze stat, ze?
Vcera odjeli asi 80 km, skocili tam veceri... a ukazalo se, ze autu nesviti potkavaci svetla.
To je tak asi k te Cine.
Dneska auto vratili. A pujcili si Toyotu.
3_diamanty
Ked uz cina tak som rad ze prave MG.... mam citak ze este o nom budeme pocut ... lebo superbeckom 3 to urcite neskoncilo... aj vekovo este ma casu dost... je v najlepsich rokoch
Meky
MG zs.
Pekne auto so 4,4 m, teda priestor v kategórii karok a 3008, corolla cross,
s nepriamym vstrekom,
automatom a
hybridom a
200 k
pri spotrebe 5 litrov v meste,
v slušnej výbave a
7 rokov záruka
za 27000€.
Nečudo, že eu automobilky sú nervózne a vag s nervami v zadku.
Prekomplikovany motor 1.5 tsi so zárukou 2 roky, problematickou spoľahlivosťou zakarbonovany ešte pred prvou EK..
Skakajuce a nespoľahlivé suché dsg..
V meste 7 litrov spotrebe.
Cena o 5000 € vyššia za obstarozny model.
Áno, ľudia budú ešte chvíľu opatrní.
Ale korci sa tiež rozbehli pozoruhodne rýchlo - a to ešte boli vag na vrchole slávy.
To teraz už nehrozí.
Bojte sa ľudia, lebo 200000 čínskych aút za 2024 je mínus jedna fabrika v eu.
Budúci rok to bude koľko?
A jedna fabrika to je okolo 20 000 ľudí bez príjmu.
Pekne auto so 4,4 m, teda priestor v kategórii karok a 3008, corolla cross,
s nepriamym vstrekom,
automatom a
hybridom a
200 k
pri spotrebe 5 litrov v meste,
v slušnej výbave a
7 rokov záruka
za 27000€.
Nečudo, že eu automobilky sú nervózne a vag s nervami v zadku.
Prekomplikovany motor 1.5 tsi so zárukou 2 roky, problematickou spoľahlivosťou zakarbonovany ešte pred prvou EK..
Skakajuce a nespoľahlivé suché dsg..
V meste 7 litrov spotrebe.
Cena o 5000 € vyššia za obstarozny model.
Áno, ľudia budú ešte chvíľu opatrní.
Ale korci sa tiež rozbehli pozoruhodne rýchlo - a to ešte boli vag na vrchole slávy.
To teraz už nehrozí.
Bojte sa ľudia, lebo 200000 čínskych aút za 2024 je mínus jedna fabrika v eu.
Budúci rok to bude koľko?
A jedna fabrika to je okolo 20 000 ľudí bez príjmu.
R Grunert
Předpokládám, že Kancl je v Evropě. Přeji Kabanovy a tzv. MG neúspěch.
Ja Prvni a Posledni
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Osobne ma kupa cinskeho auta, bicyklu atd nelaka