Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily

Zpět na článek

Nová Lancia Ypsilon HF bude pěkně rychlá. Dostane 280 koní

41 komentářů

Ja Prvni 123
A nebo bude sdilet hybridni pohon, patrne i ve verzi 4xe?

Prave v souladu se soucasnym trendem.
Ja Prvni a Posledni
@Ja Prvni 123 co je to soucasny trend? zasvet me.
gil54
Pane Volšický, co to je brzdový diferenciál?
Ja Prvni 123
@gil54 😄

To jsem si ani nevsimnul.
Mokrous
@gil54 Předběhnul jsi mne. Tohle byla jediná informace v článku, která mi nedá spát. 😅
traveldrive
@gil54
Vzhľadom na úroveň mnohých tunajších článkov to skôr to tipujem na umelú inteligenciu s pseudonymom a fake fotkou.
gil54
@traveldrive
😄 😄 😄
Pepa_007
bude pěkně rychlá......

Hustý. Budeme čekat top speed 250km/h? Nebo jen trapně 170 a víc ani ťuk? Stará Fabia to předjede?
ericn
@Pepa_007 spíš to druhý, tipuju 180kmh 🤣🙈 Prostě není 280k jako 280k. Elektrický koně jsou pomalý koně a když se budeš snažit o sportovní jízdu, tvá mini baterka s tebou nebude ani ta dvě kola na ringu, případně nedojedeš ani z Prahy do Brna 😋
Ota4
Maximalka bude 200km/h. Stejně jako u Juniora Veloce
Pepa_007
@Ota4 to je fajn. Bude to mít top speed jako Fabia 1.0TSI. To je fajn.
Díky bohu za to. 😉 👍🏻

Ta Lancia bude teda pěkně rychlá. 280HP. Jojo. 😉 👍🏻
Arese
@ericn Přesně tak. A proto si "elektrické koně" nikdy nepořídím! 🙂
Nebo Nebo
@Arese Oni jsou elektrické koně relativně dobré, ovšem pouze v mikrovlnce, ve vysavači..., tedy tam, kde nejde zas tolik o vysokou rychlost.
Ota4
Na okruhu v italském ballocu kde Veloce testovali tak tvrdili že baterie vydržela 80km při strelbě
Pepa_007
@Ota4 IONiq 5N dá 50-80km taky. 👍🏻👍🏻
ericn
@Ota4 tak 50km bych asi věřil 😄
jersey.se
Předpovídám jí hvězdnou budoucnost. Ze salonů rovnou na vrakáč 😂
Nebo Nebo
@jersey.se Jestli tam vůbec dojede... Rok třeba bude stát v Italii, pak půl roku v salonů... To ta baterie nabitá nebude 😃
zlysoused
Je hrozná škoda, že tomu autu udělali tak bizarní čumák. Přitom zadek i celková silueta je super. Kdyby ypsilonnka dostala nějaký retro čumák ve stylu Delty integrale s naznačenými čtyřmi světly, bylo by to o něčem jiným.
ericn
@zlysoused jenže jí pořád bude chybět motor a řadička 😋
zlysoused
@ericn Podle mě jí dost chybí nějaká základní verze bez hybridu a automatu, která by dělala větší objemy prodeji. Problém totiž je, že tahle Y je cenově výrazně výš než ta předchozí, která svými prodeji zachránila už pohřbenou Lancii.
Nebo Nebo
@zlysoused Tak ono by nevadil, kdyby ji dali 1.6 čtyrválec s mild hybridem, ten o tolik vůz nezdraží.

Třeba, až Stellantis v roce 2026 bude mít nového ředitele, tak tam ta 1.6 přeci jen bude https😐/www.novinky.cz/…editeli-40490355 (A HEMI zpět do am. vozů)
Pepa_007
@ericn motor bude elektrický. Řadící páku si doděláš. A z mp3 si pustíš zvuk motoru. Když si pocakas ruce benzinem, tak i vůně bude. 😉 👍🏻
ericn
@Pepa_007 DIY 😂😂😂
PJ164
@ericn Přesně.
Stejsn
Bude pěkně rychlá. Elektromotor, dvě tuny, zatáčet to bude taky, nebo to pojede jenom rovně?
Ota4
Pusť si testy Juniora veloce který používá stejnou techniku. Myslím že tě ty nesmysly co tu píšeš přejdou
Pepa_007
@Ota4 tak ono to má těžiště nízko. Gumy budou široké. Podvozek pevný. Udrží se to.

Měl jsem insignia s adaptivní podvozkem. Vektorováním momentu. 4x4. Měla 2.5t naložená. HMOTNOST NEZAMASKUJEŠ. Ta tam bude vždy. Fyzika. 😉 👍🏻
Ota4
Tak to je super že insignie měla nadváhu. Co to má společného s ypsilonkou HF která váží 1550kg ???????
Ota4
A Juniorem veloce co má 1590kg???
ericn
@Ota4 asi je to, že když jí naložíš, bude mít 2 tuny. Btw nemělo by tak malé auto být lehké? Tj max 1200kg? Hmmm😋
del42sa
@ericn : ne , nové paradigma je, že čím sportovnější auto, tím těžší 😁
ericn
@del42sa No jo, když Stellantis už dneska neumí udělat nic jiného než špatnou elektriku a 1.2PT to je těžký… Ani jedno není sportovní a bohužel v tomto případě ani hezký 👎
PJ164
@Stejsn Právě ta vysoká hmotnost zabíjí většinu EV, zvyšuje spotřebu a zkracuje životnost podvozku. To už raději MG4...
Arese
https😐/www.autoforum.cz/…ti-cele-nemeck👋
Významní lidé v Německu se konečně přestávají bát říkat pravdu o ekoteroristických politicích 🙂👍
A nejen v Německu!
https😐/www.patria.cz/…vazne-krize.html#…
maca02
@Arese Seš normální? proč to sem cpeš? a komu to cpeš?
Arese
@maca02 Já normální (na rozdíl od tebe) jsem. Pokud tě to nezajímá, tak to nečti, ať ti nepraskne progresivistická levá cévka! 😃
PJ164
@maca02 Promiňte biorobote, asi nemáte program na příjem a interpretaci informací odjinud.
Arese
Tak snad se to podaří. Bravo, pane ministře Kupko, držíme palce! 🙂👍https😐/www.garaz.cz/…rumyslu-21013340#…