Ekonomika
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeDvoumilionový limit odpočtu DPH na auto zřejmě zůstane. Dotkne se to hlavně drahých modelů
24 komentářů
Richard Kneschk
A nebo se smířit s tím, že se u nás značky jako Audi, BMW, Mercedes (o dražších raději nemluvím) prodávat prostě nebudou.
@Richard Kneschk
ale budoz, velkej Range uz jde zase napsat na N1 a to co na N1 napsat nejde jde prihlasit v zahranici na pul roku a pak prodat sem s poskrabanym bokem. Ukazkova piratska buzerace. Dotkne se to realne jenom prodejcu, ferrari se prihlasi v Lucembursku a bude to
ale budoz, velkej Range uz jde zase napsat na N1 a to co na N1 napsat nejde jde prihlasit v zahranici na pul roku a pak prodat sem s poskrabanym bokem. Ukazkova piratska buzerace. Dotkne se to realne jenom prodejcu, ferrari se prihlasi v Lucembursku a bude to
@kesumb to myslím předpokládá mít lucemburskou firmu, účetnictví a další nezbytnosti, které vyjdou ve výsledku dráž, než samotné DPH😊
@Man Ký
urcite si to nepujde pronajmout od leasingovky/prodejce ve “Vidni” a pak odkoupit poskrabany…
urcite si to nepujde pronajmout od leasingovky/prodejce ve “Vidni” a pak odkoupit poskrabany…
Ji/Ri
Vidim, ze žebráci se klepou po raminkach. Kdo rozhoduje o repre? …luzo zebracka sockomoušská.
hiphop
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
@Ji/Ri Myšlenka limitu je zhruba taková, že stačí na rozumně nakonfigurovanou prémiovou vyšší střední. Dražší auto nikdo nikomu nezakazuje. Takže lze si pořídit na firmu klidně Pagani Huayra, ale to je holt z valné většiny něco ala repre.
Jako veksláckou lůzu vidím spíš někoho, kdo si sice dopřeje Ferrari za 15 mega, ale nutně potřebuje celý odpočet DPH, aby náhodou nezchudnul... 😁
Jako veksláckou lůzu vidím spíš někoho, kdo si sice dopřeje Ferrari za 15 mega, ale nutně potřebuje celý odpočet DPH, aby náhodou nezchudnul... 😁
@Barry Lyndon
Ačkoliv se mne ten limit dotýká, nemams ním problém. Ano, 2M na některá auta je málo, ale na druhou stranu, pokud to chci na firemní účely, mám možnost se do toho limitu vejít s jakýmkoliv typem auta, od A po E segment, male i velké SUV, MPV nebo dodávku. I pickup se vejde. A jestli se tam nevejde supersport nebo luxusní auto? No a co. Pokud je firma tak bohatá, že může nakupovat luxusní zboží, pár desitek/stovek tisíc ji fakt nezabije. A pokud jo, kupuje něco na co realne nemá.
Ačkoliv se mne ten limit dotýká, nemams ním problém. Ano, 2M na některá auta je málo, ale na druhou stranu, pokud to chci na firemní účely, mám možnost se do toho limitu vejít s jakýmkoliv typem auta, od A po E segment, male i velké SUV, MPV nebo dodávku. I pickup se vejde. A jestli se tam nevejde supersport nebo luxusní auto? No a co. Pokud je firma tak bohatá, že může nakupovat luxusní zboží, pár desitek/stovek tisíc ji fakt nezabije. A pokud jo, kupuje něco na co realne nemá.
@Mikesus Přesně tak, možná s příštím autem ten strop taky překročím, ale hysterčit kvůli tomu může fakt jen někdo, kdo na to nemá... A jako jsou takový "firmy", cashflow holý řitě, ale jedna z prvních věcí, co nutně potřebují, jsou Sclasse na úvěr...
@Mikesus realne resis svou zavist. Jinak bys neřešil vubec nejaky majetek nejake firmy. Jste se odkopali, … kluci, dejte si pusu a nekoho udejte nebo poskrabejte ty hnusny předražený odpoctovy krabice tech lotru!!!!
@Ji/Ri
Ne vůbec nikomu nezávidím a ať si to klidně koupi. Kdyz chci lepší rohlík než ten obycejnej, tak mi na to taky přispěje stát?
Víš, já od státu nic neocekavam, platím co je potřeba a sám si vydelam na to co potrebuju nebo chci. Kupuju auta i nad tento limit ( jej komu mám vlastně závidět, kdyz jsem v té kategorii taky ), presto mu naprosto rozumím.
Ne vůbec nikomu nezávidím a ať si to klidně koupi. Kdyz chci lepší rohlík než ten obycejnej, tak mi na to taky přispěje stát?
Víš, já od státu nic neocekavam, platím co je potřeba a sám si vydelam na to co potrebuju nebo chci. Kupuju auta i nad tento limit ( jej komu mám vlastně závidět, kdyz jsem v té kategorii taky ), presto mu naprosto rozumím.
@Barry Lyndon Hm… Takze závistivý chcipak. Nemam kozu a sousedova at chcipne. Jinak hosi, vy tu hazite milionama jak Bezos uplne. 😊))) smeju se takovým zebrakum i kdybych chodil v posledních trenkach. 😊))))
@Ji/Ri
Že by tu někdo brečel? Nejsi náhodou mezi lidmi, kteří kritizují dotace na EV? Ale když má být pro tebe, tak je to v pořádku a žádné jejich omezení se nemá dělat.
Že by tu někdo brečel? Nejsi náhodou mezi lidmi, kteří kritizují dotace na EV? Ale když má být pro tebe, tak je to v pořádku a žádné jejich omezení se nemá dělat.
@Mikesus ne, nekritizuju dotace na ev, kritizuju politické příkazy. Ty vaše kecy hosi… to je traparna. Kdo rozhoduje a jak co je luxus nebo dostatečne? Podle vašich tezi se muže dat do nákladu/odpoctu, ptze to neni jen o DPH, vůz s 5ti hvezdama a ciste účelné. Tzn. Kolik s tim jezdí řidičů? 1…ok, Mini auto staci. Ze to pochopíte v to u vas nedoufam. Jste ubozi zavistivci, nic vic nic min. Taky se da zjistit kolik m2 staci na zivot… super, bude jedna buňka na rodinu. Cest,soudruzi.
@Ji/Ri Jasně, všichni ti strašně záviděli tvůj vysoký odpočet DPH a DPPO ušetřenou na odpisech... A tak s tebou zatočili po bolševicku a nařídili ti ztrpět plečku za 2420000 Kč ... uff...
Permon78
Počty vám moc nejdou, cituji:
od 1. ledna platí limit 2.000.000 Kč včetně DPH. „Odpustek“ tudíž může dosáhnout maximálně 420 tisíc korun
Si to opravte na 2.000.000 Kč bez DPH, aby vám vyšlo těch 420tis....
od 1. ledna platí limit 2.000.000 Kč včetně DPH. „Odpustek“ tudíž může dosáhnout maximálně 420 tisíc korun
Si to opravte na 2.000.000 Kč bez DPH, aby vám vyšlo těch 420tis....
@Permon78 pořád si můžeš nechat vrátit i na to Ferrari cca 400 tisíc, což je třeba deset procent z ceny auta. Jestli to někomu stojí za to, pořád to může udělat. A navíc si odečíst DPH z pohonných hmot, z ne právě laciného servisu a náhradních dílů. Takže motivace tam pořád je...
Jj. Souhlasím s tím limitem