Novinky
Zpět na článek
Konstruktér Petr Hrdlička oslaví 90 let. Dokázal zázrak, favorit je jen jedním z důkazů
7 komentářů
Honza Mička
@Roman Horký doporučuju přečíst si knížku V soukolí okřídleného šípu. Melu o tom často, četl jsem ji několikrát a díky ní jsem pochopil, proč jsou auta taková, jaká jsou.
Arese
@Ja Prvni 123 Přesně tak, tisíceré díky, pane inženýre Hrdličko! Favorit té úrovně, jaký se začal vyrábět, byl v tehdejším prohnilém a již zcela inpotentním československém bolševickém režimu naprosté zjevení a zázrak!
JFK
Pan Hrdlička je neskutečný fenomen.. před časem jsem s ním mluvil skoro tři hodiny v kuse, respekt co za totálu v oerlikonu, ale i v česaně dokázal... a to i pak později po AZNP jinde, frajer 😊
Anonym
Jak Das Skoudofku bytostně nenávidím, tak musím uznat, že Favorit byl zjevení. Výtečné auto, které vyrobili šikovní lidé navzdory dusivému bolševickému smradu z Ruzzka, který nás tehdy už 40 let ničil. Škoda, že tehdejší "partajník" byl patrně o parník lepší manažer, než ti současní....
narona
Pan Hrdlička společně s panem Kecem a Medunou jsou určitě nejvýznamějšími konstruktéry této země. Jinak ale VW koupil škodovku především kvůli dobře zavedenému tlakovému lití hliníku, což se zde vyvíjelo už od 20. let.
Favorit ve sve dobe fakt nebyl spatne auto.
Jasne, s OHC patnactistovkou mpi by byl jeste lepsi, ale to tehdy proste bylo nemozne.
Tak diky aspon za zazrak, pane Hrdlicko.
😄