Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Semifinále ankety o nejlepší hot hatch: Souboj čtyřválců, 1.9 TDI nechybí!

83 komentářů

Horký Rom
Velké díky za tuto Hot Gypsy anketu fosilních vykopávek :yes:
Arese
Sám si vykopávka. Elektrovykopávka! 😒] :no:
Horký Rom
Ach ano, jsem elektrovykopávka s manuální převodovkou, ruční brzdou, analogovým přístrojovým panelem, kazetovým přehrávačem a ultra moderním pohonem na kapalné turbo dinosaury :yes:
Horký Hrom
Příspěvek podléhá schvalování.
ryccardo
Type R je vykopavka 😁 to je teda moudro 😁
Pepa_007
...... který hot hatch jde ještě koupit? Focus RS? i30N? Fabia RS?

Horký Rom vše zakazal. 😳😔😠
Mikesus
Gr yaris třeba.
DonVito
https😐/www.mercedes-benz.cz/…a-class/amg.html

https😐/www.hyundai.com/…odely/i20-n.html

https😐/www.mgmotor-czech.cz/…dely/mg4-😜ower/
100% elektrický hot hatch
Prémiový model 😜OWER GREEN EDITION
435k výkon
600Nm točivý moment
3,8 s zrychlení 0-100 km/h 😲
4x4 pohon

https😐/www.auto.cz/…onkurence-153237
Přímých konkurentů má Volkswagen ID.3 GTX málo. Vedle zmíněné Cupry Born VZ (ta ale ještě nemá českou cenu) mezi ně můžeme počítat také levné, avšak výkonné MG4 😜ower, přičemž do srovnání jsem pro zajímavost doplnil také prodejně velmi úspěšnou Teslu Model 3 v základní verzi Standard Range a vycházející hvězdu v podobě crossoveru Volvo EX30.
Horký Rom
Díky Bohu za tvůj návrat :yes: :yes: :yes:
ACE.
Vždyť si píšeš sám sobě, popleto 😁 😁 😁
Mikesus
Tak tohle je hodně zoufalé.
ACE.
No to už je dlouho, proto mu to taky píšu. Je legrační jak si sám nahrává na svých několik profilů. :-!
Ozzman
Co takhle do redakce jezdit metrem, na Vltavskou to jezdí a pak tramvaj...a nezacpávat nám v Praze dopravu a tím nepřímo zvyšovat emise... a nemusel by sis stěžovat na nabíječky 😉 Byl by si konečně opravdu bezemisní 😉

to MG je hnusný, to je peklo, proč si tam radši nedal ten elektrickej Hyundai N ? To je proti tomu pecka, chválí to testeři a vypadá to jako auto a né jako žába 😁 A co Renault 5 EV ?
Emel
Docela teď jezdím na kole 😄
MG je za ty prachy dobrá koupě. Hnusný mi to úplně nepřijde, jen bych proti svým zvyklostem asi vynechal ty výrazné barvy... v šedivé se ty divoké tvary zádě trošku ztratí a to je tentokrát dobře
https😐/cdn.mgmotor.eu/images/hero-image/_1200x630_crop_center-center_none/MG4-😜OWER_1457x872_2023-0😲2-125752_fhgn_2023-12-04-101608_pfvu.jpg
Ozzman
I ty ? ! Doufám, že ne po chodníku a při změně směru dáváš znamení 😁

Mne nepříjdou špatné ty MG SUV, ty vypadaj tak nějak jako že si to už někdy někde viděl, kdežto ty menší hatche jsou beztváře. Je to jako taková ošklivější verze nové Cupry a ta má taktéž nijaký vzhled. Přitom SUV MG mají alespon nejakou svou specifickou masku, vím, že EV nepotřebuje nasávání, ale minimálně z estetického hlediska by to pomohlo
ptr078
Clvoek sa uz zacal tesit, ze si si nasiel novy konicek a okopavas paradajky a ty tu zase vypisujes sprostosti 😂
Mikesus
Sprostosti nenapsal žádné, narozdil od jiného zoufalce v této diskuzi. 😒]
ptr078
Tak ty si s tymi hlupostami s dizlom v taraku neodskocil, blbce
Mikesus
Jasně. O dieselu v této diskuzi jsi se tu zatím zmínil jen ty 😒]
Ale chápu, whataboutismus se vždy hodí, kdyz tu meleš pořád nesmysly
Thanh Lynda Phan
TDI a HH 🙅🏻‍♀️
Arese
Mikesus
Však tohle je v pořádku, ze je zavřou
Arese
Samozřejmě, ještě bych těm ekioteroristickým šmejdům přidal! 😲
3_diamanty
A co cakali srandisti.. kremese?

Ze aktivisti .. hodne prekruteny pojem ... cudaci su to
Mokrous
Dobře jim tak dobytkům vygumovanejm.

Ještě bych se chtěl dočkat v ČR, že policie a soudy budou jednat u závažných trestných činů jinak, než koukáním se jinam, domlouváním, nebo podmínkou a ne, že si jen pořádně došlápnou na důchodce, co jde na červenou, nebo na tetku, co jí nesvítí světlo na kole 30 metrů od domu na zadní cestě.
Mikesus
Červená je červená. Jestli bagatelizuješ červenou, základní pravidlo, pak je vidět že jezdíš dost nebezpečně.
Lenka Čížková
Všimni si, jak si ten mokrý dement hned lajkuje svoje vlastní příspěvky.
Mokrous
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Mikesus
A co třeba se chovat slušně?
Až nebudeš psát blbosti, nebude potreba reagovat.
Mokrous
Mikesus
Normální lidi se k urazkam neuchyluji, ale diskutují. No to u tebe nefunguje koukám. A reaguju kvůli ostatním, kteří to vidí. Ty bys mohl taky.
Mokrous
Nezná někdo název této diagnózy? Že by Stultus vulgaris?
Lenka Čížková
Tvá diagnóza zní - Psoriasis vulgaris. Není zač.
Mokrous
Double. I soudruh Lenka je na HL.
dodo24
Ťažko si predstaviť hlúpejšieho človeka ako to tu práve predvádzaš. Zablokuješ si ich komentáre, ale aj tak si su s nimi píšeš a prosíš, aby ti niekto zhrnul ich obsah. Navyše bez štipky slušnosti, totál na hulváta.
Mikesus
Tak on se takto chová pořád, když má někdo jiný názor. Není divu, že jeho příspěvky mizí rychleji než spamujícím trollům.
V diskuzi mu dojdou argumenty ( většinou po velmi krátké chvíli), začne urážet a kopat kolem sebe a pak si lidi blokuje, aby nemusel obhajovat své názory. No a nakonec stejně reaguje ačkoliv neví na co.
Mokrous
dodo24
On ale nie je jediný, koho máš na HL. Dávaním ludí, s ktorými nesúhlasíš, do HL si vytváraš vlastnú bublinu a nadobudneš potom dojem, že všetci s tebou súhlasia. Ale to je tvoje rozhodnutie samozrejme.
Mokrous
Dojmy tu máš koukám jenom ty. Já žádný dojmy nemám, žádnou bublinu nepotřebuju, jako ten mrzák, co jsem si ho dal na HL. To je jeho specialita. Já naopak rád normálně diskutuju a řeším opačné názory a vyměňuju si argumenty. Nejsem duševní mrzák, co potřebuje, aby se před ním ostatní plazili a pochlebovali mu. Tohle je mi úplně jedno.
Na HL si dávám jen evidentní trolly, kterým tu účty nakonec stejně mizí a potom jeho. Na něj už mám dlouho alergii. Většího kripla jsem nezažil.
Je tu spousta fanatiků, nebo i primitivů, ale jen jeden totální kripl. S těmi prvními se prostě buď nebavím, nebo si jen občas něco vyměníme a dál je klid. Ale tenhle kripl si jede vlastní ligu.
Mikesus
Jo jasně. A tobě mizí příspěvky jeden za druhým jen tak, protoze ostatní jsou hulvati že?
Mikesus
Kdyz uz, tak Sturnus vulgaris - Špaček obecný. Ale co to má s tím společného, to netuším.
ryccardo
Nic zasadniho nepise bud v klidu 😁
Mokrous
Mikesus
To bys potřeboval asi ty, ale to by sis musel reakce přečíst.
twistedTSD
Jsi pirát a vrah a zabíjíš maminky s kočárky. :-!
Mikesus
No nějak přepisujete co nepíšu. Ale ze neřeší červenou vám ostatním asi taky nevadí
Mokrous
No tak to je mi jasný, když mám diesel a DSG. První rodinku zabiju špatným rozjezdem, kdy mi to škubne a já to nezvládnu udržet a zbytek zabiju oxidy dusíku.
Díky za sumář :-!
Mikesus
Uplne vedle. Jak jednoduše dokážeš naivně ostatním skočit na lep, jen protoze ti pochlebují 😒]
Btw. Řeč je tu o jízdě na červenou, kterou v prvním prispevku bagatelizuješ jako podřadný přestupek.
lukas13
Nerad se vám do toho motám a možná budu litovat, ale doporučuji ještě jednou si Mokrousův příspěvek přečíst.

Řešil důchodce který JDE na červenou. A - BTW - jeho příspěvek má hlavu a patu.
Lenka Čížková
Copak další spřízněný muItinick?
Mikesus
To je ale úplně jedno jestli jdeš na červenou nebo jedeš. Znamená to jen, že tohle zásadní pravidlo naprosto ignoruješ. Červená je červená, asi jako zákaz předjíždění je zákaz předjíždění.
Emel
V Praze se to děje úplně běžně, typicky takové to přejití z chodníku na tramvajový ostrůvek když široko daleko žádné auto není. Já osobně v tom problém nevidím a s jízdou autem na červenou bych to nesrovnával.
Mikesus
Je to úplně stejné. A mají za to padat úplně stejně pokuty. Nebo snad projedes na červenou, protoze široko daleko nikdo není?
Emel
Hlavní smysl předpisů je neohrožovat ostatní. Ten potenciál ohrozit někoho jako chodec je mnohem menší.
Ne, nejezdím autem na červenou a těch důvodů je víc... většinou je ta dopravní situace pro auto složitější, kromě jiných aut musíš dávat pozor právě i na ty chodce... a u auta je potřeba myslet víc dopředu, protože s tím autem pak nemůžeš zůstat jen tak někde stát, zatímco ten chodec udělá tři kroky a je na ostrůvku a dál plánovat nemusí... no a taky jsou dneska všude kamery. Ale v modelové situaci, že by auto stálo v noci na červené a 100m kolem na všechny strany nikdo nebyl, taky bych v tom zásadní problém neviděl.
Mikesus
Jo, takže když tě nikdo nevidí, tka můžeš porušovat zákony. Chapu. Zajímavé tedy, že třeba podvod a orkadenmi někoho nikoho neohrožuješ, proč se to tedy řeší? Ještě bych chápal třeba bagatelizovat drobné překročení rychlosti na široké přehledně silnici, ale rozhodně ne cervenou.
Pak vlastně ani cyklista nemusí dávat přednost, proroze nikoho neohrozuje, jen sebe.

Ps: koukám že stejně už se mazou příspěvky toho hulvata mokrouse, takže moc souvislosti příspěvky už mít nebudou
Emel
Mluvili jsme o dopravních předpisech. Tam je hlavní smysl neohrožovat, druhotné je zajištění plynulosti provozu a neomezování a tak.

Podvod nebo krádež nejsou dopravní předpisy. Ten princip by se dal přeformulovat tak, že nejdůležitější je "neubližovat" ostatním, nebo chránit jejich oprávněné zájmy... ale v obecné rovině to stejně nepokryje všechny případy.

V čem je pro tebe rozdíl mezi překročením rychlosti a třeba chůzí na červenou? Buď chceš prostě dodržovat všechny zákony a předpisy, nebo u toho chceš používat hlavu... a ano, pokud tě u toho chytí, no tak holt zaplatíš pokutu, nic proti tomu.
Mikesus
Jak říkám, mozna by se dalo o tom diskutovat. Rychlost se da zakonem upravovat, cervena stale zustane červenou.. Ale červená je základní pravidlo, jako zákaz předjíždění, předností nebo jízda vpravo. Kdyz neuvidis žádný vlak, taky pojedeš na červenou na přejezdu? Však nikoho neohrožuješ nikoho, jen sebe
lukas13
To je pro tebe tak strašně těžké, až nemožné, přiznat chybu?

Vždy jde o naprostou banalitu! 😲
Mikesus
Chybu klidně uznam,s tím nemám problem, ale červená je červená, bez ohledu jestli je to auto, chodec, cyklista, vlak. Je to úplně na stejné úrovni jako předjíždění na zákazu nebo na neprehlednych místech.
Mokrous
Kdepak. Až do roztrhání těla. :-!
Emel
Červená zůstane červenou... ale někde se na ni třeba smí odbočovat vpravo (myslím Německo a Francie). Všechno je to předpis, jak ten význam červené, tak ta maximální rychlost... tak třeba ta čára. Traktor nebo cyklistu přes plnou taky nepředjedeš? No já jo... a když mě u toho chytí, no tak za to holt zaplatím.
Mikesus
Ano. Ale je to doplněno zelenou šipkou ( alespoň Německo), takže neodbocujes na červenou, ale pevnou zelenou šipku .
Cyklistu přes plnou můžeš, pokud tím nikoho neohrozis. Traktor na plné nepredjizdim, pár vteřin kvůli ohrožovani ostatním mi za to nestojí.
Nebo po naší dalnici pojedeš 300, protoze v Německu je to povolené?
Emel
Nestane se ti, že by sis to vyhodnotil tak, že tím předjetím traktoru nikoho neohrozíš ani neomezíš? Prostě dokud je tam plná, tak pojedeš za ním?
Jestli jo tak fajn, já ti vůbec neříkám, jak to máš dělat... každý zodpovídá sám za sebe... jen mě to zajímá. Já se klidně napráskám, že ho předjedu klidně přes plnou a klidně i nepovolenou rychlostí, pokud uvidím dostatečně dopředu.
Mokrous
A co když má ten traktor na sobě trojúhelník? :-!
Mokrous
A pak taky můžeš mít smůlu na aktivisty v uniformě na úrovni Mikeše, co mají funkci a můžou si zchladit žáhu na zločinci ohrožujícím blaho naší dělnické třídy a dostaneš flastr na přehledné křižovatce ve 2 ráno, kde není ani noha, ale je tam stopka. Ty přibrzdíš, ale nezastavíš a bezpečně projedeš a v tom se ze tmy pod stromy v dálce rozsvítí světla a vyrazí na tebe neohrožení strážci zákona. :-!
Stalo se mi před cca 15 lety v HK.
To už se člověk těm ubožákům musí jen smát.
ryccardo
Dobrá poznámka. Možná, kdyby si to někdo pořádně přečetl, tak jsme byli ušetřeni zbytečných komentářů 😁
Mokrous
Chápáním psaného textu se místní mravokárce a odborník všehomíra nezabývá. Základ je utvořit si v hlavě vlastní verzi a tu pak všem narvat a vydávat ji za mou. :-!

Díky za schopnost vidět věci tak jak jsou.
Mikesus
Ještě aby ne, když se mohlo vybírat mezi TDI a TDI. Kdyz by se vybiralo mezi TDI a jakýmkoliv HH, kterým TDI nikdy nebylo, tak by TDI v dalším kole vůbec nebylo.
Anonym
Ano, přesně tak, redakce tu dvojici určitě dala záměrně, aby jedno TDI postoupilo.
Na druhou stranu, existovala teoretická možnost, aby TDI nepostoupilo do dalšího kola. To kdyby všichni hlasující tuto dvojici ignorovali, tak jak jsem to udělal já a určitě i někteří další.
Mikesus
Já to též ignoroval. Ale stačí, že ti to klikne jeden škodovka, i neregistrovanej
ericn
Zas tomu autu nemůžeš upřít, že bylo dost oblíbené 😉 Navíc díky Top Gearu i známé, když s ním Clarkson pobil na okruhu Mini Cooper. Do dneška jich docela i dost jezdí…
Ozzman
Tak protože TDI je nesmrtelný 😁 Kamarád to měl, už jako starší, někteří majitelé pak zustavaji v šoku, že tam určité díly nejsou tak levné, jako na Fabii, třeba myslím mělo jako jediná jediná Fabie té doby měla xenony a tak dále..
Mikesus
Xenony myslím měla v základu, ale do dalších se daly připlatit.
Ozzman
Určitě ? Já si právě nejsem jistej, kámoš to sháněl horkotěžko, protože nechtěl neorigo, co šilhaj (ty mužem vidět na dost neRS fábií dodnes, jo to jsou ty, co brutálně oslnují). Ale je možné, že neznám vše, nebo to bylo třeba pro trhy na západ ?
Mikesus
Já si pamatuji, kdyz jsem koukal na výbavy Fabie, kdyz jsem mel toho jejich zetora 1.4tdi, tak že tam šlo zaškrtnout v ceníku ( možná nejvyssi nebo 2 nejvyssi výbavy) xenony. U RS myslím právě, že byly v základu, ale tím si nejsem jist vůbec jestli taky nebyly za příplatek. Ale spíš ne, neviděl jsem žádnou rs bez xenonu
Emel
Příplatek pro Comfort a Elegance, řádově 25t
https😐/ctrlv.cz/Zqyx
BTW - navigační systém - 74.400 😁
Ozzman
Když jsem měl Lagunu 2, tak jsem tam měl navigaci, v dobovém ceníku z roku 2002 byla snad za 90 tisíc 😁 Ale musím říct, že na tu dobu to bylo nesmírně cool věc v autě 😁
Mikesus
A nesmíš zapomenout ještě k navigačnímu systemu CD-ROM s mapou ČR
Ozzman
Nevím jak u Škodovky, ale Renaultí Carminat šel stáhnout jako obraz a vypálit na CD a fungovalo to 😁 Origo stál asi 5 litrů 😁 To jsem si jako chudý student nemohl dovolit..
Anonym
Ozzman
I do Fabie 1.2 HTP nebo 1.4 TDI PD šly nakonfigurovat xenony, 16" kola, kožený interiér a další prvky výbavy, které většina konkurentů vůbec nenabízela. Akorát to udělal málokdo. Ono to totiž nedávalo právě kvůli Fabii 1.9 TDI RS, která měla tak příznivou cenu, že nemělo smysl si nakonfigurovat auto s udýchaným tříválcem za cenu blížící se RS.
Z toho samého důvodu je i málo hatchbacků Fabia r.v. 2003 a novější s motory 2.0 MPI, 1.4 16V 74 kW a 1.9 TDI PD 74 kW a výbavou Elegance. RS mohlo vyjít ve srovnatelné konfiguraci i levněji a jako bonus zdarma byl vyšší výkon, vzhledové doplňky, převodovka s jedním stupněm navíc, snížený podvozek, oproti většině motorů lepší brzdy a oproti benzinům větší převodovka, větší spojka s dvoumotorovým setrvačníkem, turbodmychadlo a vysokotlaké vstřikovače.
Rezna
Co tam dělá Fabie? 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Anonym
Zvyšuje kontroverznost článku a zdvojnásobuje počet příspěvků v diskusi.
Mikesus
Kdyz bylo na výběr fabi tdi a Ibiza tdi, tak je jasné, že tam bude 😒]