Novinky
Zewett
V modelech Renault musí mít zmatek každý 😁
Jinak, při řazení redaktor naráží na rychlost přeřazení v tomto případě spíše pomalost. 1,5 až 2 vteřiny je už skoro extrém. Klasická dvouspojka je mnohem rychlejší a hydrodynamický měnič rozhodně taky .Tahle převodovka je prostě jiná a každému rozhodně vyhovovat nebude.
Btw to zrychlení 0 -100km/h na vlajkovou loď je až k pláči ...
Jinak, při řazení redaktor naráží na rychlost přeřazení v tomto případě spíše pomalost. 1,5 až 2 vteřiny je už skoro extrém. Klasická dvouspojka je mnohem rychlejší a hydrodynamický měnič rozhodně taky .Tahle převodovka je prostě jiná a každému rozhodně vyhovovat nebude.
Btw to zrychlení 0 -100km/h na vlajkovou loď je až k pláči ...
Ozzman
Tak řeč čísel.
Espace : rozvor 2738, délka 4722, šířka 1825
Rafale : rozvor 2738, délka 4710, šířka 1866
Dříve se říkalo, že třídy od sebe dělí hlavně rozvor, který je totožný, takže za mne je Espace taky D segmentové SUV.
Espace je typická krabice, ta rozdílná šířka muže být i jen na nějakém plechu karoserie, chtělo by přeměřit třeba interiér. Ale obecně je Rafale jen coupe od Espace 😁
Espace : rozvor 2738, délka 4722, šířka 1825
Rafale : rozvor 2738, délka 4710, šířka 1866
Dříve se říkalo, že třídy od sebe dělí hlavně rozvor, který je totožný, takže za mne je Espace taky D segmentové SUV.
Espace je typická krabice, ta rozdílná šířka muže být i jen na nějakém plechu karoserie, chtělo by přeměřit třeba interiér. Ale obecně je Rafale jen coupe od Espace 😁
Ozzman
Já už to tady párkrát psal, zkust ten Austral, jezdí dobře, má fakt pekný interiér, mužeš ho mít s TCE160 a nebo tímto Etechem a alespoň v ČR se nabízí za dobré peníze. Nám nabídli ten 200kETECH (sakra to je tak debilně dlouhy nazev motorizace 😁) ve výbavě Techno za cca 850 s DPH a to je už dost zajímavé.
Pro mne osobně by to nebylo, já malé dítě mám a druhé na cestě, tak já šel do kombíku.
Pro mne osobně by to nebylo, já malé dítě mám a druhé na cestě, tak já šel do kombíku.
traveldrive
Ja som zmätený aj z tohto modelu - je to stredná trieda, nie je to stredná trieda? Dizajn je neforemný, niekedy fakt neviem, kde sa berú tie fantastické čísla Cx, vysoké je to jak koza, starší človek už do toho nemusí vyložiť nohy, čo sa mi občas stane už aj pri Berlingu. Interiér je plastová tmavošedá hrôza, výhľad ako z tanku. Cena u nás začína na 40 litroch, to je asi milón Kč? Sakra dosť.
Škoda, že článok je taký stručný. Na to, že autor s autom jazdil, by som čakal viac dojmov a informácií. A ešte jedna vec: "..řadu dalších prvků má rafale z espacu..." - to špekulovanie s malými a veľkými písmenami názvov modelov mi lezie na nervy. Aký je vlastne dôvod, aby sa to písalo s malými písmenami?
Škoda, že článok je taký stručný. Na to, že autor s autom jazdil, by som čakal viac dojmov a informácií. A ešte jedna vec: "..řadu dalších prvků má rafale z espacu..." - to špekulovanie s malými a veľkými písmenami názvov modelov mi lezie na nervy. Aký je vlastne dôvod, aby sa to písalo s malými písmenami?
Pepa_007
Přesouváme se v automobilovém průmyslu do sekce "AŽ". Výkon tohoto vozu je AŽ 200HP. 130HP dokáže ze TŘÍ válců dodávat víceméně trvale (záleží na otáčkách) a 70HP je bráno z 2kWh baterie. Za jak dlouho se vyčerpá? 3 minuty provozu? Business class. 1,7t těžké auto a 130HP ve finále? A cenovka milion?
Mnoho lidí mrkne a vidí: velké auto, specka 200HP, zrychlení pěkné, spotřeba nádherná. Ale pak poznají skutečnost. Ve městě to bude fajn. Ale na dálnici při tempu 140 tacho to pojede za nejméně 8l/100km. 2kWh baterie je strašně malá a hned se vyčerpá. A maximálka pouze 175km/h.
TRAGICKÉ auto za hodně peněz.
Mnoho lidí mrkne a vidí: velké auto, specka 200HP, zrychlení pěkné, spotřeba nádherná. Ale pak poznají skutečnost. Ve městě to bude fajn. Ale na dálnici při tempu 140 tacho to pojede za nejméně 8l/100km. 2kWh baterie je strašně malá a hned se vyčerpá. A maximálka pouze 175km/h.
TRAGICKÉ auto za hodně peněz.
rohYpnol
Tak si o to víc cením a vážím nabídky Škody a VW, kdy mám plnohodnotné SUV s 2.0 TSI a 2.0 TDI pod kapotou s možností AWD.
Renault má jen bordel v nabídce, bordel pod kapotou, nahoře huj, dole fuj :no: :no: :no:
Renault má jen bordel v nabídce, bordel pod kapotou, nahoře huj, dole fuj :no: :no: :no:
rohYpnol
Jenže ty prodlevy jsou ve zcela jiné fázi. I dyz mám velké turbo a velký turbolag, tak mám prodlevu na začátku a pak už to táhne jak blázen.
Tohle, kdy naopak prodleva je až někdy uprostřed záběru, a nikdy neuhlídáš kdy přesně nastane (protože zrychluješ z různých rychlostí....), tak to je fakt na kopačku. Vysloveně nebezpečná vlastnost automobilu :-! :no:
Tohle, kdy naopak prodleva je až někdy uprostřed záběru, a nikdy neuhlídáš kdy přesně nastane (protože zrychluješ z různých rychlostí....), tak to je fakt na kopačku. Vysloveně nebezpečná vlastnost automobilu :-! :no:
Ozzman
Jak jsem psal v odpovědi. Vím, že tam je prodleva, u ETECH 200 menší, než ETECH 145 (taky proto, že je tady silnější motor i elektromotor a netrvá tak dlouho, než se natočí ta atmosféra). Ale když to srovnám třeba s EDC s TCE140, tak ten taky měl určité prokluzy a prodlevy, plus nafouknutí turba a až pak auto zareguje. Možná si jen nerozumíme, ale pokud řešíme jen čistě řazení, nebo pokyn "jeď" rychleji, jsou to odlišné věci.
Od šlápnutí na plyn po jeď je ETECH +/- jako pomalejší automat se spalovákem
Samotné přeřazení trvá déle.
Podobně ale třeba zmatkuje PHEV u PSA a to je hydroměnič.
Od šlápnutí na plyn po jeď je ETECH +/- jako pomalejší automat se spalovákem
Samotné přeřazení trvá déle.
Podobně ale třeba zmatkuje PHEV u PSA a to je hydroměnič.
Marek Bednář
Je to, jak píše Zewett - všechny ostatní převodovky (dobře, možná s výjimkou robotizovaného manuálu v Lancii Ypsilon v roce 2010 a podobných laskomin, na které by každý včetně výrobce nejradši zapomněl) včetně manuálu řadí podstatně rychleji než renaultí multimódový automat. Ta převodovka je super, dokud člověk jede klidně, ale při snaze o dynamičtější jízdu nebo o předjíždění se musí počítat s touhle nevýhodou.
Ozzman
Ano, dvouspojka sice přeřadí rychleji, ale u spalováku, často spojeného s turbem musíš taky počítat prodlevu, než se nafouká, nebo natočí motor. Tady pak sice trvá řazené déle, ale elektro táhne hned, takže ty prodlevy po přidání plynu jsou +/- v součtu stejné... všichni nějak porovnávají s EV a zapomínají, že mechanické pohony prostě takto fungují. Jezdilo se mne s tím podobně, jako s konvenčním autem s automatem. Manuál je ještě pomalejší 😁
Jezdil jsem s tím, měl jsem řadu let dvouspojku, mám hydroměnič... ano, není to prostě tak rychlé, jako špičkové měniče v BMW, nebo absolutně plynulé, jako bezstupnové převodovky.
Jezdil jsem s tím, měl jsem řadu let dvouspojku, mám hydroměnič... ano, není to prostě tak rychlé, jako špičkové měniče v BMW, nebo absolutně plynulé, jako bezstupnové převodovky.
Ozzman
Koleos se nevyrábí, to bylo asi jako větší SUV ( i když uvnitř malej, jinak to nebylo špatný, ale i s tím nejsilnějším DCi 127kw to extra nejelo, asi těžké, ale snad to mělo dospělou 4x4 z nissanu, nebo minimálně ty starší verze).
a Espace je větší Austral
a Espace je větší Austral
Arese
...zvenku i uvnitř to auto vypadá velmi dobře, ale absence jakékoliv pořádné koupitelné motorizace ho bohužel totálně zabíjí... 😲 😒 :no:
Ozzman
Já mám aktuálně 3. Renault (vlastně 4. ale ten jeden sem vrátil bazaru, protože byl svařený ze dvou 😁). Jediný, který mne nechal stát... no stát, on jel, byla dvojková Laguna Dci, kdy se jí odporoučelo turbo (a ten svařený měl vadnou lamelu, ale jak říkám, to auto byla past, málo jsem si to prověřil, moje chyba)... taky se tam občas zazlobil nějaky drát a senzor, byla tím pověstná. Jinak vlastně dobrý.
Já pořád nevím, jestli bych si ho koupil nového za plnou cenu, ale jako ojetiny se tam da najít zajímavá řešení pro dost lidí. Aktuálně máme Megana 2, zlobí mu akorát stahovačka okna (mam 3. a vždy se zašmodrchá) a tu a tam píská zadní senzor, nejsou origo.
Já bych Rafale taky nebral, je to nepraktický typ karoserie, ale ten Austral Etech za peníze, co jsem psal, že ho nabízeli, to už je zajímavá volba. Moc jiných hybridů za takové peníze s takovym výkonem a výbavou v této kategorii neseženeš.
Já pořád nevím, jestli bych si ho koupil nového za plnou cenu, ale jako ojetiny se tam da najít zajímavá řešení pro dost lidí. Aktuálně máme Megana 2, zlobí mu akorát stahovačka okna (mam 3. a vždy se zašmodrchá) a tu a tam píská zadní senzor, nejsou origo.
Já bych Rafale taky nebral, je to nepraktický typ karoserie, ale ten Austral Etech za peníze, co jsem psal, že ho nabízeli, to už je zajímavá volba. Moc jiných hybridů za takové peníze s takovym výkonem a výbavou v této kategorii neseženeš.
Ozzman
Fokus je příliš.... bezmotorový 😁 Nechtěl jsem R3 1.0, jediný motor je ostré ST, které je nad můj limit a tím bude i při další údržbě. To jsem nechtěl.
Já bych si koupil Fokus kombi, kdyby měl ten motor, co dávaj do Kugy, třeba jako verzi Active s 4x4, kdyby ho vyráběli, pravděpodobně na něj teď čekám, až a jestli ho vyrobí.. na Kugu byly velké čekačky
Já bych si koupil Fokus kombi, kdyby měl ten motor, co dávaj do Kugy, třeba jako verzi Active s 4x4, kdyby ho vyráběli, pravděpodobně na něj teď čekám, až a jestli ho vyrobí.. na Kugu byly velké čekačky
Emel
Někdy třeba jo, jenže taky 1.5TSI je pro Tiguan prostě základní motorizace.
Ozzman
Já nemluvil o DSG, srovnávám s EDC či Powershiftem s dieslem a s prodlevou při zašlápnutí plynu při předjíždění, tzn jedeš klidně na 5/6tku a pak musíš podřadit, tam ETECH prostě chvíli řadí po kickdownu, ale tahle prodleva je i u neelektrifikovaného auta s automatem, který reálně řadí. Ale minimálně u Australu ten ETECH neřadil 2 sekundy ve chvíli, kdy je auto už v zápřahu.
Ozzman
Ostatní segmenty vymírají a nakonec ty SUV budem mít všichni 😁 Mne se podařilo odolat i za cenu kompromisů (ten prostor vzadu a nízká střecha je s děckem prostě trochu horší, ale zase se to dobře řídí! 😁 😁 😁 )
Ozzman
Počkej, jezdil si s tím ?
Ta prodleva není při tom, když šlápneš na plyn a akceleruješ při každém řaezní, ale když převodovka řadí ve chvíli "jedu pomalu a náhle chci akcelerovat" a tohle ti udělá i to turbo s dvouspojkou, nebo s manuálem (samozřejmě čím lepší, tím menší prodleva, jak jsem psal, u nějakych ZF to je o dost rychlejší). Nevšiml jsem si, že by to při každém přeřazení dělalo, ale jen ve chvíli, kdy chceš po autě najednou prudkou akceleraci z klidné jízdy.
Ta prodleva není při tom, když šlápneš na plyn a akceleruješ při každém řaezní, ale když převodovka řadí ve chvíli "jedu pomalu a náhle chci akcelerovat" a tohle ti udělá i to turbo s dvouspojkou, nebo s manuálem (samozřejmě čím lepší, tím menší prodleva, jak jsem psal, u nějakych ZF to je o dost rychlejší). Nevšiml jsem si, že by to při každém přeřazení dělalo, ale jen ve chvíli, kdy chceš po autě najednou prudkou akceleraci z klidné jízdy.
rohYpnol
Dát pod kapotu 2.0 dCi nebo alespoň 1.33 TCe...
Tenhle nesmyslný pohon, kdy pejsek s kočičkou vařili dort a vznikl z toho tenhle paskvil, je fakt smutný výsledek.
Mimochodem, slyšel jsem zvuk když to jelo kolem mě, a dát za tohle 1,25M.... šílenost. A to jsem říkal, že 1.2 TSI zní jak šicí stroj.... Zlatý 1.2 TSI :-!
Tenhle nesmyslný pohon, kdy pejsek s kočičkou vařili dort a vznikl z toho tenhle paskvil, je fakt smutný výsledek.
Mimochodem, slyšel jsem zvuk když to jelo kolem mě, a dát za tohle 1,25M.... šílenost. A to jsem říkal, že 1.2 TSI zní jak šicí stroj.... Zlatý 1.2 TSI :-!
Ozzman
Já Renault mám rád, dlouhodobě, takový diskuzní otloukánek, na kterým si každý zhrzený škodovkář hojí rány, ale dnes je to už taky trochu jinak... třeba interiéry má fakt špičkové na mainstream.
KANKUNEN
Typický francouzský smysl pro nepořádek. Espace, Koleos nebo Austral pro mě jedno jest. Nevím co je větší.
Mokrous
Tak zkoušej a jedním okem koukej na monitor toku energie co to dělá. Možná budeš překvapen.
Jen to nekombinuj se závoděním ať neskončíš omotanej kolem stromu.
Jen to nekombinuj se závoděním ať neskončíš omotanej kolem stromu.
Avantime
Je to Captur s väčším kufrom a hybridná aj benzínová alternatíva k Scenicu. Austral ale aj Arkana sú väčšie autá.
traveldrive
V tom prípade je na mieste otázka, prečo sa do debaty o Renaulte vôbec pletieš.
Ozzman
Byl jsem ji poptat, ale realita a důvody, proč jsem to nevzal 😒br />
1. Kuga 3 má sice docela fajn kufr pod platem, ale nad plato už nic nedáš, jak jsem psal, mám malé dítě, čekáme druhé, kočárek s korbou tam nedáš vedle sebe, musel by si skládat do stropu a strop je zatraceně nízko. Naši mají Kugu 2, tam to vyskládat jde do výšky, ale zabere to celý kufr. Porovnával jsem ta auta vedle sebe (samozřejmě předFL, ale to auto je tímto stejné) a jak je trojka lepší v interiéru, tak ten kufr je za mne špatně využitelný i přes papírově lepší parametry.
2. Neochota prodejce dát individuální nabídku, pořád argumentoval tím, že jsou čekačky a že první příjdou STline X, ale to už na mne bylo dost drahá sranda za pár plastů a hezčí kola navíc proti mnou vybranému Titaniu. Měl jsem konfiguraci asi za 820 4x4 titnaium, metalíza... cena by byla super, nabídku jsem už nedostal, jestli by mne dali ještě něco dolu z konfigurátoru a já jsem si mohl třeba přikoupit lepší kola 😁... pry sem měl poslat mail 😁 😁 😁 na**t, nechapu proč tam ten prodejce sedí
3. Asi jsem ještě nebyl připraven na SUV 😁
Já jsem teď shodou okolností po dlouhé době absolvoval delší trasu s tou 2. generací, auto je to na poměry SUV dobře jezdící, ale nějak se cítím stejně lépe v kombíku.
1. Kuga 3 má sice docela fajn kufr pod platem, ale nad plato už nic nedáš, jak jsem psal, mám malé dítě, čekáme druhé, kočárek s korbou tam nedáš vedle sebe, musel by si skládat do stropu a strop je zatraceně nízko. Naši mají Kugu 2, tam to vyskládat jde do výšky, ale zabere to celý kufr. Porovnával jsem ta auta vedle sebe (samozřejmě předFL, ale to auto je tímto stejné) a jak je trojka lepší v interiéru, tak ten kufr je za mne špatně využitelný i přes papírově lepší parametry.
2. Neochota prodejce dát individuální nabídku, pořád argumentoval tím, že jsou čekačky a že první příjdou STline X, ale to už na mne bylo dost drahá sranda za pár plastů a hezčí kola navíc proti mnou vybranému Titaniu. Měl jsem konfiguraci asi za 820 4x4 titnaium, metalíza... cena by byla super, nabídku jsem už nedostal, jestli by mne dali ještě něco dolu z konfigurátoru a já jsem si mohl třeba přikoupit lepší kola 😁... pry sem měl poslat mail 😁 😁 😁 na**t, nechapu proč tam ten prodejce sedí
3. Asi jsem ještě nebyl připraven na SUV 😁
Já jsem teď shodou okolností po dlouhé době absolvoval delší trasu s tou 2. generací, auto je to na poměry SUV dobře jezdící, ale nějak se cítím stejně lépe v kombíku.
Ozzman
1.8 či 2.0 ? já s dvoulitrem letěl po dálnici na omezovači (194km/h) asi 20 km a spotřeba mne z Prahy (vyjížděl jsem na dálnici s 3,3) vytáhlo na 6 na sto. Samotná dálnice tak byla asi určitě silně nad 8 (podle jiného měření a zkušenosti s tímto pohonem), ale zase v takovém tempu mne to nepříjde divné. Nikdo snad nečká, že takové auto pojede za málo, i diesel by v takovém tempu neje za 5 na sto 😁
Emel
Přesně, ve finále je to jedno... můj pocitový "ranking" je Kamiq B a Scala C, ale celkem je to fuk.
Když si pak člověk přečte, že "...segment D, do nějž rafale vstupuje, v posledních letech lehce roste – ze 14% tržního podílu v roce 2021 na 16% v roce 2023"... tak by rád věděl, co se tím vlastně myslí.
Když si pak člověk přečte, že "...segment D, do nějž rafale vstupuje, v posledních letech lehce roste – ze 14% tržního podílu v roce 2021 na 16% v roce 2023"... tak by rád věděl, co se tím vlastně myslí.
Pepa_007
Rendlíka jsem měl doma asi 5 let. 5x se vezl na odtahovce. Pokaždé elektrika. Tenké draty, relé, kontakty,..... . Ale jinak v poho.
Trivalec a SUV - D není šťastné řešení.
Trivalec a SUV - D není šťastné řešení.
Emel
Nevím jak ten první Tiguan, ale ten minulý byl už technika Passatu (v některých případech lepší než Passat, třeba robustnější převodovky DSG). Mít Tigiho v C a Allspace v D... jako asi by to šlo, já to přece jen vnímám jako jeden model... ale dělení Tigi C a Allspace D bych akceptoval.
Touareg je nepochybně E, to je sourozenec Cayenne a Q7, s MLB platformou a šestiválci a tak.
Kamiq Scala a Captur - jo, přesně jak píšeš, Kamiq zapadne mezi ty B-crossy a nad ním pak je hezky Karoq. Scala není stará Octavia, Scala je MQB A0, dokonce to myslím bylo první auto na té platformě. To je "oholená" MQB - myslím že nemůže mít 4x4 nebo víceprvek... a ano, v rámci koncernu na ní stojí Polo, Ibiza a Fabia. Jo, i ta Scala v B segmentu by z nějakého úhlu pohledu dávala smysl, ale jestli chceš můj názor, tak tedy spíš C (ne že by na tom až tolik záleželo).
Touareg je nepochybně E, to je sourozenec Cayenne a Q7, s MLB platformou a šestiválci a tak.
Kamiq Scala a Captur - jo, přesně jak píšeš, Kamiq zapadne mezi ty B-crossy a nad ním pak je hezky Karoq. Scala není stará Octavia, Scala je MQB A0, dokonce to myslím bylo první auto na té platformě. To je "oholená" MQB - myslím že nemůže mít 4x4 nebo víceprvek... a ano, v rámci koncernu na ní stojí Polo, Ibiza a Fabia. Jo, i ta Scala v B segmentu by z nějakého úhlu pohledu dávala smysl, ale jestli chceš můj názor, tak tedy spíš C (ne že by na tom až tolik záleželo).
Pepa_007
Mam zkusenosti s Corolla Cross a tuším 0.5kwh baterie. Hodně malá, do města super spotřeba. Dalnice ale nic moc, kolem 7. Při zpomalení nabila aby při zrychlení hned vybila.
Gvick2
Espace prakticky všude přes 8 i na dálnici s rychlostí někde kolem 110-115 tacho, tohle bude plus mínus stejné.
https😐/www.youtube.com/watch?…
https😐/www.youtube.com/watch?…
Emel
Kamiq je Scala... stejné rozměry (rozvor, rozchod vpředu i vzadu), stejné motory, podobné ceny
https😐/www.autoweek.nl/aut👋vergelijk/108202-108195/
Můžeme diskutovat co je Scala, za mě je to technikou i rozměry hb C segmentu... možná trošku oholený, ale nakonec v dnešní době ta top motorizace ani torzka vzadu nejsou nijak diskvalifikační.
Takže já bych pocitově hodil Scalu do C a Kamiq do B (aby to bylo hezky odstupňované, Kamiq = B, Karoq = C a Kodiaq = D), jenže ta parita mezi Scalou a Kamiqem mi v tom dělá trošku binec 😄
Zkazky jak je Kodiaq z Octavie jsou prostě nesmysl. A Tiguan je technicky Kodiaq / Passat. Konkurentem Karoqu je T-Roc. Samozřejmě velikostně je Allspace 1:1 ke Kodiaqu a normální Tiguan byl o kousek menší... takže bys mohl tvrdit, že je Tiguan C a Tiguan Allspace D. Já za sebe se kloním k tomu, že je i krátký Tiguan D - kvůli technické a cenové paritě s Passatem.
https😐/www.autoweek.nl/aut👋vergelijk/108202-108195/
Můžeme diskutovat co je Scala, za mě je to technikou i rozměry hb C segmentu... možná trošku oholený, ale nakonec v dnešní době ta top motorizace ani torzka vzadu nejsou nijak diskvalifikační.
Takže já bych pocitově hodil Scalu do C a Kamiq do B (aby to bylo hezky odstupňované, Kamiq = B, Karoq = C a Kodiaq = D), jenže ta parita mezi Scalou a Kamiqem mi v tom dělá trošku binec 😄
Zkazky jak je Kodiaq z Octavie jsou prostě nesmysl. A Tiguan je technicky Kodiaq / Passat. Konkurentem Karoqu je T-Roc. Samozřejmě velikostně je Allspace 1:1 ke Kodiaqu a normální Tiguan byl o kousek menší... takže bys mohl tvrdit, že je Tiguan C a Tiguan Allspace D. Já za sebe se kloním k tomu, že je i krátký Tiguan D - kvůli technické a cenové paritě s Passatem.
Ozzman
No jasny, ja bych taky chtěl ideálně nový Mondeo kombi.... ale to neni 😒]
Ozzman
Takhle ideálně funguje asi zatím jen eCVT. Dobré to bylo i u HEV Hyundaie, kde sice při snaze o akceleraci měnič řadí, ale rychle.
U Etech 145 ta prodleva byla velká, protože nad 50 km/h už trvalo, než se vytočil motor a elektromotor byl slabý, aby s autem nějak kopl, ta 200 už to dělá rychleji.
U PSA jsem měl jiný problém, že při snaze o ostrou jízdu nechtěla převodovka odřadit nahoru a zustávala viset ve vysokých otáčkách, takže reakce dobrý, ale toto mne překvapilo nemile - Peugeot 408.
U Etech 145 ta prodleva byla velká, protože nad 50 km/h už trvalo, než se vytočil motor a elektromotor byl slabý, aby s autem nějak kopl, ta 200 už to dělá rychleji.
U PSA jsem měl jiný problém, že při snaze o ostrou jízdu nechtěla převodovka odřadit nahoru a zustávala viset ve vysokých otáčkách, takže reakce dobrý, ale toto mne překvapilo nemile - Peugeot 408.
Ozzman
Tak to jsem nezažil, ja s tím jezdil v Australu a prodleva byla (stejně jako u ETECH145), když chceš najednou po autu, aby začalo z klidné jízdy akcelerovat = podřadilo, prostě kickdown. Nejel jsem s tím ale zas tak dlouho.
JirkaVejrazka
Take jsem si rikal, ale asi bylo potreba najit spojeni "Renault" - "Rafale"...
traveldrive
No, ešte mám rok čas, možno sa nakoniec poobzerám celkom inde. SUV nie sú práve moja srdcovka a tým pádom sa mi v dnešnej dobe máloktorá značka asi zavďačí. Ak časom nezmením názor, ak sa nebudem vedieť rozhodnúť, asi budem musieť niektoré svoje priority prehodnotiť. Cena je dosť dôležitá, pretože budem meniť aj ženine auto, tak nech to všetko nejako uplatím... 😄
traveldrive
Tak fajn, na test som zvedavý. :yes:
Tie malé a veľké písmená - popravde som to nikde inde veľmi nezaznamenal a meno modelu malým písmenom mi nejako nejde do oka. Meno je meno.
Tie malé a veľké písmená - popravde som to nikde inde veľmi nezaznamenal a meno modelu malým písmenom mi nejako nejde do oka. Meno je meno.
Ozzman
Tak s Kamiqem nesouhlasim, to je Fabie kombi s menším kufrem, takže Bčko, stejně jako i ten narostlý Captur a nebo P2008. Diskutabilní je podle mě akorát tak Arkana, ta je už hooodně natažené Clio.
Kodiaq je Dčko, ale kdysi tady chodily zkazky o tom, že Kodiaq je z Oktávky. U Tiguana ale nevím nevím, ten novej dejme tomu, starší určitě typické C čko srovnatelné s Karoqem.
Je možné, že nárůst D segmentu muže být jen díky přesunu modelů ve statistice.
Kodiaq je Dčko, ale kdysi tady chodily zkazky o tom, že Kodiaq je z Oktávky. U Tiguana ale nevím nevím, ten novej dejme tomu, starší určitě typické C čko srovnatelné s Karoqem.
Je možné, že nárůst D segmentu muže být jen díky přesunu modelů ve statistice.
Avantime
"Rafale vymetá oblouky srdnatě i ve vyšších rychlostech a pneumatiky se začínají pouštět asfaltu mnohem dříve, než začnou být osádce nepříjemné jiné síly. Pochválit musím také odolnost podvozku..."
Nerozumiem. Posádka asi nie je rada, keď sa pneumatiky začnú púšťať asfaltu, nie? Potom v ďalšej vete to znie, že to patrilo medzi plusy.
V každom prípade, jeden z tých Rafalov som zhodou okolností doviezol na akciu do Bolky a bol som z toho auta príjemne prekvapený. To, čo autor popisuje, mi znie ako pocit, ktorý som mal z 4Controlu, lebo vodič má občas fakt pocit, že autu ide zadok do šmyku. To s tými oneskorenými reakciami na plyn, je žiaľ pravdou, ale upresnil by som, že sa to deje len pri vyššej rýchlosti, pri štarte z pokoja nie. No pri potrebe predbiehania je to nepríjemné. Asi by som s tým však vedel žiť. Na dlhšie presuny je tento 1,2-kový E-Tech lepší ako atmo 1,6-ka a súhlasím, že to odhlučnenie je fakt výborné a tiež komfortnejší podvozok ako pri Espace. Vzadu je veľa miesta...no za mňa je toto jasný D segment a náhrada za Talisman.
Zaujímavé tiež je, že aspoň u nás čo som pozeral, tak Rafale stojí úplne rovnako ako Espace. To mi príde fér, že je to otázka priorít zákazníka a nie dáke umelé navyšovanie ceny aby ukázali, že je to vlajková loď. Inak najpredávanejší v Európe zo všetkých týchto nových SUV od Renaultu, je Austral.
Nerozumiem. Posádka asi nie je rada, keď sa pneumatiky začnú púšťať asfaltu, nie? Potom v ďalšej vete to znie, že to patrilo medzi plusy.
V každom prípade, jeden z tých Rafalov som zhodou okolností doviezol na akciu do Bolky a bol som z toho auta príjemne prekvapený. To, čo autor popisuje, mi znie ako pocit, ktorý som mal z 4Controlu, lebo vodič má občas fakt pocit, že autu ide zadok do šmyku. To s tými oneskorenými reakciami na plyn, je žiaľ pravdou, ale upresnil by som, že sa to deje len pri vyššej rýchlosti, pri štarte z pokoja nie. No pri potrebe predbiehania je to nepríjemné. Asi by som s tým však vedel žiť. Na dlhšie presuny je tento 1,2-kový E-Tech lepší ako atmo 1,6-ka a súhlasím, že to odhlučnenie je fakt výborné a tiež komfortnejší podvozok ako pri Espace. Vzadu je veľa miesta...no za mňa je toto jasný D segment a náhrada za Talisman.
Zaujímavé tiež je, že aspoň u nás čo som pozeral, tak Rafale stojí úplne rovnako ako Espace. To mi príde fér, že je to otázka priorít zákazníka a nie dáke umelé navyšovanie ceny aby ukázali, že je to vlajková loď. Inak najpredávanejší v Európe zo všetkých týchto nových SUV od Renaultu, je Austral.
Marek Bednář
Jezdil, ale velmi krátce, nejde o klasický test, nýbrž o první dojmy ze zhruba hodinové jízdy, jak v článku píšu. Klasický týdenní test bude 😊
Velká a malá písmena fungují tak, že když je napsáno "jedu Renaultem Espace", píšou se velká, ale "jedu espacem" je malé. Obdobně, "řadu dalších prvků má z modelu Espace" je s velkým, ale "řadu dalších prvků má z espacu" je s malým. Odůvodnit to nedokážu, jen vím, že to tak prostě je. A na nervy mi velká písmena lezou taky.
Velká a malá písmena fungují tak, že když je napsáno "jedu Renaultem Espace", píšou se velká, ale "jedu espacem" je malé. Obdobně, "řadu dalších prvků má z modelu Espace" je s velkým, ale "řadu dalších prvků má z espacu" je s malým. Odůvodnit to nedokážu, jen vím, že to tak prostě je. A na nervy mi velká písmena lezou taky.
traveldrive
Môže byť, ale tak ako tak, v ponuke Renaultu je ťažké sa orientovať. Budúci rok uvažujem o výmene Berlinga za niečo iné. Po 10-ročných skúsenostiach s Kangoom by s ami nejaká Renault v garáži asi páčil; problém je v tom, že nemá žiadny model, čo by aspoň trochu chytil za srdce, a popravde Rafale je už pre mňa aj tak trochu pridrahý, ak by som ho dal, tak s odretými ušami, a to nechcem. Auto typu Kango👋Berlingo som už neuvažoval, pretože malé deti už nemám, ale neviem, či to nakoniec tak zase nedopadne...
Ozzman
Jo už chápu jak to myslíš....to jsem ještě nezkoušel ! 😁
hele, jasny, že je to pomalé proti 200k autu, minimálně do stovky, ale divil by si se, jak to potrápí na dálnici i moderní auta (hlavně SUV, které nad 140 začne brzdit aerodynamika, typicky Kodiaq), kdy to točí trojku od 110-180ti, je to lehké a jede to velmi obstojně (a proto musíš právě držet ten motor sekvencí pořád nahoře). Já se s tím občas utrhnu, ale ta spotřeba je pak příšerná. Samozřejmě, že ta reakce turba a zátahu a rychlejší převodovky je jinde, tady si tam ten kvalt/otáčky musíš připravit, když chceš jet svižně. Od 4 tisíc to teprve začíná tahnout pořádně... ale zase na atmosféru to má sílu i dole a nemusí to podřazovat třeba do kopce, když jedeš norálně, slabší atmosféry by to neutáhly (zkušenost)
hele, jasny, že je to pomalé proti 200k autu, minimálně do stovky, ale divil by si se, jak to potrápí na dálnici i moderní auta (hlavně SUV, které nad 140 začne brzdit aerodynamika, typicky Kodiaq), kdy to točí trojku od 110-180ti, je to lehké a jede to velmi obstojně (a proto musíš právě držet ten motor sekvencí pořád nahoře). Já se s tím občas utrhnu, ale ta spotřeba je pak příšerná. Samozřejmě, že ta reakce turba a zátahu a rychlejší převodovky je jinde, tady si tam ten kvalt/otáčky musíš připravit, když chceš jet svižně. Od 4 tisíc to teprve začíná tahnout pořádně... ale zase na atmosféru to má sílu i dole a nemusí to podřazovat třeba do kopce, když jedeš norálně, slabší atmosféry by to neutáhly (zkušenost)
Mokrous
No ale na to snad máš ten brzdovej pedál, ne? Proto to píšu. Nepotřebuješ na to komplikace v podobě páček a jejich ovládání. Dojíždíš z kopce, tak lehce brzdíš, ale vlastně nebrzdíš, ale rekuperuješ. Budeš si asi ještě muset chvíli zvykat, že máš Toyotu HEV a ne klasiku. 😁
Prostě máš asi v hlavě zarytý, že brzda je brzda a držet jí z kopce je marnění energie. Aspoň to tak vyznívá.
Jinak 2.0 99 kW není v kompaktu samo o sobě málo, ale spojení 191Nm někde u 4.000 ot. a archaickýho 4st. měniče prostě není jako 400 Nm v 1.800 ot. + moderní rychlá 7-9 st. převodovka.
Prostě máš asi v hlavě zarytý, že brzda je brzda a držet jí z kopce je marnění energie. Aspoň to tak vyznívá.
Jinak 2.0 99 kW není v kompaktu samo o sobě málo, ale spojení 191Nm někde u 4.000 ot. a archaickýho 4st. měniče prostě není jako 400 Nm v 1.800 ot. + moderní rychlá 7-9 st. převodovka.
Mokrous
Chápu, že jízda s hybridem, nebo dokonce s EV je odlišná od ICE.
Mě spíš jde o ten princip, že když už si na starý kolena pořídím automat, tak se nehodlám zabývat pořád mačkáním nějakejch páček a čudlíků a nechám to na autě.
Navíc já když jedu v "S", tak si to podřazuje hezky a vydatně samo a brzdí si to motorem a není důvod na to sahat. To je taky v mém případě jedna z mála věcí, kterou tak nějak "aktivně" (v mém případě občas) používám. Prostě drbnu do řadičky a změním z "D" do "S" a naopak. Jinak nemám potřebu dál přesvědčovat auto, aby dělalo něco jinak. Zkrátka to funguje.
Navíc nemám rád, když auto samo silně brzdí bez brzd. Přijde mi to nepřirozené a otravné. Teslu bych nezkousnul i kvůli "One pedal driving".
Mě spíš jde o ten princip, že když už si na starý kolena pořídím automat, tak se nehodlám zabývat pořád mačkáním nějakejch páček a čudlíků a nechám to na autě.
Navíc já když jedu v "S", tak si to podřazuje hezky a vydatně samo a brzdí si to motorem a není důvod na to sahat. To je taky v mém případě jedna z mála věcí, kterou tak nějak "aktivně" (v mém případě občas) používám. Prostě drbnu do řadičky a změním z "D" do "S" a naopak. Jinak nemám potřebu dál přesvědčovat auto, aby dělalo něco jinak. Zkrátka to funguje.
Navíc nemám rád, když auto samo silně brzdí bez brzd. Přijde mi to nepřirozené a otravné. Teslu bych nezkousnul i kvůli "One pedal driving".
Emel
Ale tak třeba jo... mě zase tolik nebaví šťourání v nose, takže když už sedím za volantem, tak mi nevadí aktivně řídit.
Mokrous
Ale ta DSG zadrhne jedině v tom případě, že musí jít o víc než jeden kvalt dolů, protože kvalt těsně vedle má připravenej a s tím problém není. Ten E-tech je podle všech výrazně horší v tahu, ale nejel jsem, tak se nemohu dohadovat.
traveldrive
Vidím, že som ťa odhadol dobre. Nedivil by som sa, keby si bol "starý známy" s novým nickom. Našťastie mám krátku pamäť a takí ako ty mi môžu byť ukradnutí.
traveldrive
Ďakujem. Mám v tých modeloch stále guláš. Aj tak asi viac uvažujem o Corolle sedan a Yariske.
kyklop
Mal som rendlíky tri, celkový počet závad 0, počet odťahov a zásadných problémov 0. 1x prepis sw prevodofky (pri bežnom servise), na jednom na záruku vymenené horné uloženie tlmičov (vŕzgalo a 1x tyčky stabilizátor - model z prvého roku výroby). Ináč len výmena olej a filtrov a to si pri mne ten druhý a tretí rendlík užil 😁
ericn
jj v modelové nabídce Renaultu aby se někdo vůbec vyznal. Za mě je to jen další generické SUV Renaultu a pokud je tohle něco jako "TOP model", tak je to spíš k smíchu :no: Hybridní pohon založený na 3hrnku za 1,2mio +? To nemá šanci uspět...
traveldrive
Noo, ak Kangoo, tak diesel s automatom, a to je 30. 😉 Ale ako som písal, ešte rok to počká. Situácia bude zase možno trochu iná. 😄
wakantanka
mne je jasné že netúžiš, to ani ja, ale práve tá Kuga mi pripadá ako celkom schopný kompromis medzi klasickým nízkym autom a MPV, zvlášť ak už nepotrebuješ veľký batožinový priestor.
Mokrous
Tak to se skutečně nestane, aby DSG 2 sekundy řadilo.
Naopak DSG patří mezi nejrychlejší převodovky vůbec.
Jediný, kde lehce zadrhne je, když člověk jede jako strejc na comfort v "Déčku" a pak na to dupne jako na rejč a musí počkat cca 1/2 sekundy, než to tam narve kvalt a lehce škubne.
Kdykoli ale člověk jede jak má a používá i hlavu a chce víc dynamiky a zároveň plynulost, tak jede v "S-ku" případně si řadí pádlama, nebo si nakopne kvalt pravou nohou a nebo prostě jen přidá plyn plynuleji a pak to tam DSG sází jedna radost a přerušení tahu je zhruba tak 0,00001 sekundy.
Bohužel DSG není zcela blbuvzdorná, jako eCVT, nebo některý měniče.
Ale neměnil bych a když tak jedině za ZF8
Naopak DSG patří mezi nejrychlejší převodovky vůbec.
Jediný, kde lehce zadrhne je, když člověk jede jako strejc na comfort v "Déčku" a pak na to dupne jako na rejč a musí počkat cca 1/2 sekundy, než to tam narve kvalt a lehce škubne.
Kdykoli ale člověk jede jak má a používá i hlavu a chce víc dynamiky a zároveň plynulost, tak jede v "S-ku" případně si řadí pádlama, nebo si nakopne kvalt pravou nohou a nebo prostě jen přidá plyn plynuleji a pak to tam DSG sází jedna radost a přerušení tahu je zhruba tak 0,00001 sekundy.
Bohužel DSG není zcela blbuvzdorná, jako eCVT, nebo některý měniče.
Ale neměnil bych a když tak jedině za ZF8
xxc
To je trosku problem, asi ked clovek chce akcelerovat, tak chce akcelerovat a nie sekundu cakat, kym to preradi 😄 Je nejaky dovod s tym jazdit? Chudoba pred panelak si to nekupi, priatelia nepriatelskych rezimov tym svoje oblubene rezimy tiez velmi nepodporia, lebo hybrid ma nizku spotrebu a este to bude radit, pokial clovek chce akcelerovat. To nebude dobra volba 😄
traveldrive
wakantanka: Netúžim po SUV. 😉 Ak nejaké bude, tak z núdze, že nič lepšieho nebude.
wakantanka
Joj, asi som to blbo zalinkoval, tá otáka mala byť na traveldrive. Tvoje dôvody prečo Kuga nedopadla som už tuším niekde čítal, ale dík za upresnenie. 😄
wakantanka
A KUGA by ti nešmakovala? To je taký vyšší Focus ale s motorom, aj hybridom a čo čítam, tak aj za dobrú cenu.
Ozzman
Běž si to určitě zkusit, mne to auto jako celek přišlo vlastně dobré v poměru ceny a ceny konkurence. Nejsem si stopro jist, jestli bych si ho koupil (ctít SUV), asi bych hledal někde nějakou osekanou Corollu Cross (a tam pořád lamentoval nad tím, že proti Corolle tam fakt ošidili interiér) a nebo šel do Fordu pro Kugu HEV.
twistedTSD
Já s tím jel v předchozí 3008 až se přehřála baterie 😁 a jak PHEV obecně nemusím, tak se mi s tím jelo lépe než v neelektrifikované 1.6 PT, kde převodovka trochu zmatkovala. Resp. v PHEV asi zmatkovala taky, ale elektromotor tomu dodával plynulost.
Chtělo by to si E-Tech vyzkoušet na vlastní kůži. Jsem celkem vysazený na špatně odladěné automaty.
Chtělo by to si E-Tech vyzkoušet na vlastní kůži. Jsem celkem vysazený na špatně odladěné automaty.
twistedTSD
Tak Kamiq není Fabie kombi, ale doslova "oplastovaná" Scala. Asi nemá smysl se tím nějak extra trápit, některá SUV se holt zařazují těžko. On i takový Mégane Electric je vedle 2008 prcek, přesto se všichni tváří, že je to kompakt.
Ozzman
A platilo to i dříve u Tiguanu ? Ano, tak nějak bych do D dával až Allspace, nicméně co je Touareg, ten je E ?
Ta Scala je takový paskvil, co kazí statistiku, nemám to rád ! 😁 Ale vychází ze staré Oktávky, takže to asi fakt je takovej skorokompakt, Kamiq ale velikostně zapadá přesně mezi ty moderně nabobtnané SUV B segmentu, byť tedy základnem patří k Scale.
Kamiq a Captur jsou skoro na chlup stejně velká auta a u Capturu asi nečekáme, že je to kompakt... byť je taky docela veliký už.
Kamiq d/r/š 4241/2639/1797
Captur d/r/š 4239/2639/1793
2008 d/r/š/ 4304/2605/1770
Ta Scala je takový paskvil, co kazí statistiku, nemám to rád ! 😁 Ale vychází ze staré Oktávky, takže to asi fakt je takovej skorokompakt, Kamiq ale velikostně zapadá přesně mezi ty moderně nabobtnané SUV B segmentu, byť tedy základnem patří k Scale.
Kamiq a Captur jsou skoro na chlup stejně velká auta a u Capturu asi nečekáme, že je to kompakt... byť je taky docela veliký už.
Kamiq d/r/š 4241/2639/1797
Captur d/r/š 4239/2639/1793
2008 d/r/š/ 4304/2605/1770
Emel
No ne, tak to je prostě trojčlenka... 2kWh baterie dokáže krmit 50kW motor po dobu 2/50h = 2,4min, pokud bys měl na začátku 100% a fakt ji vyždímal do nuly. Takhle napsané to vypadá jako krátká doba, ale reálně 2,5 minuty plnýho kotle jsou docela hodně.
traveldrive
Focus je príliš malý? Ale asi blbá otázka, viem, že Mondeo u Teba zabodovalo.
Avantime
Áno, v podstate rovnaké auto z rovnakej série a áno, trasa BA-MB cez Prahu.
To s tou malou batériou si podľa mňa zle predstavuješ. To nie je že miniem 2 kWh a koniec, už to ide len na benzín. Stačí, že musíš spomaliť zo 140 na 80 lebo pred tebou sa predbiehajú kamióny a už máš skoro polku baterky nabitú. A stále sa to opakuje dookola. Jasné, na diaľnici diesel je diesel, ale v tomto je HEV technológia dosť účinná.
To s tou malou batériou si podľa mňa zle predstavuješ. To nie je že miniem 2 kWh a koniec, už to ide len na benzín. Stačí, že musíš spomaliť zo 140 na 80 lebo pred tebou sa predbiehajú kamióny a už máš skoro polku baterky nabitú. A stále sa to opakuje dookola. Jasné, na diaľnici diesel je diesel, ale v tomto je HEV technológia dosť účinná.
Pepa_007
No ono to je 1.2 a jeste jen Tři válce.
Na 1.2 PureTech se pějí jen chvály. Půjdu jej někdy projet v konfiguraci 200HP a dvoutunové auto. 😉
Na 1.2 PureTech se pějí jen chvály. Půjdu jej někdy projet v konfiguraci 200HP a dvoutunové auto. 😉
Pepa_007
Průměr za cestu? D1 s kopci? 6.8 je docela fajn. Cekal bych těch osm. Stejný motor a systém pohonu?
Avantime
Spotreba s Rafalom po diaľnici pri 140 a s trojčlennou posádkou pri naplno pustenej klíme bola 6,8 l.
twistedTSD
Mám za to, že PHEV u PSA vždy rychle zapojilo elektromotor a vykrývalo neduhy spalovacího ústrojí, což jestli dobře chápu, se tady neděje?
traveldrive
U mňa vedie MPV - pohodlná výška, priestor a variabilita bez nezmyslov typu veľká svetlá výška, hrubé masívne prahy alebo hromada plechu s minimom skla a výhľadom ako z tanku. Dnes by som vpohode zobral Scenica, keby bol, a možno aj niečo menšie, ako bolo C3 Picasso alebo KIA Venga, alebo dve také autá, pre mňa, aj pre polovičku. No problem. Ale MPV už nie je kde brať, len obludy za majland.
Ozzman
No to jo, ale co je tedy Espace ? Pak asi Rafale není první auto D segmentu od Renaultu po Talismanu, žejo? 😁
Ozzman
Nic neodpojí motor, prostě dáš plyn, pohon musí přeřadit a pak se to pohne. Je to jako prodleva (+/-) u přeřazení/podřazení klasického automatu a natočení motoru.
twistedTSD
Záleží, kdy přesně se to tak chová. Dvojspojka ani HDM by rozhodně neměly na dvě sekundy (ani na sekundu) odpojit motor při zrychlování.
Emel
V segmentaci SUV je totiž guláš i bez Renaultu.
SDA totiž vtipně řadí Superba do E a Kodiaq do C, tj. o dvě třídy níž.... to je úplný nesmysl.
auto.cz se rozhodlo přesunout Kamiq do SUV-B... to je diskutabilní (protože Kamiq = Scala a Scala za mě je spodek C), ale budiž, jak narostly ty Captury a Peugeoty tak tam Kamiq docela zapadne.
Už ale nepřesunulo Kodiaq do D, což by mělo, to je za mě jasná věc, Kodiaq = Superb. Pak je možná trošku problém s Tiguanem... za mě je to teda D i v té normální verzi, velikostně je to spodní okraj (což ale je i Golf a býval i Passat).
Když se tady mluví o nárůstu D segmentu díky D SUV, tak by mě zajímalo, jaká auta se do toho vlastně počítají...
SDA totiž vtipně řadí Superba do E a Kodiaq do C, tj. o dvě třídy níž.... to je úplný nesmysl.
auto.cz se rozhodlo přesunout Kamiq do SUV-B... to je diskutabilní (protože Kamiq = Scala a Scala za mě je spodek C), ale budiž, jak narostly ty Captury a Peugeoty tak tam Kamiq docela zapadne.
Už ale nepřesunulo Kodiaq do D, což by mělo, to je za mě jasná věc, Kodiaq = Superb. Pak je možná trošku problém s Tiguanem... za mě je to teda D i v té normální verzi, velikostně je to spodní okraj (což ale je i Golf a býval i Passat).
Když se tady mluví o nárůstu D segmentu díky D SUV, tak by mě zajímalo, jaká auta se do toho vlastně počítají...
Ozzman
Ano, takhle to funguje, jen to tolik není cítit, jako třeba u toho Yarise staršího, ten brzdí více sám , jakmile dáš nohu z plynu a první šlápnutí na brzdu tě muže vyděsit, protože nejdřív se nic neděje a musíš to trochu prošlápnout, aby to fakt brzdilo. Právě, že tam ty páčky nejsou na toto, ale místo toho podřazování při dojezdu z kopce, do města, by zvýšení rekuperace auto zpomalilo a více dobilo, proto bych je tam bral. To má právě ten ETECH.
Slabé atmosféry, zas tak ne, má to 99kw a 2.0 objem a 191NM, to je na atmo motor slušné na lehký kompakt, ale typicky nájezd na dálnici musíš dát dvojku, aby si dostal auto do otáček a nemusel dávat kickdown, je to starý měnič 4st.
Slabé atmosféry, zas tak ne, má to 99kw a 2.0 objem a 191NM, to je na atmo motor slušné na lehký kompakt, ale typicky nájezd na dálnici musíš dát dvojku, aby si dostal auto do otáček a nemusel dávat kickdown, je to starý měnič 4st.
Mokrous
No ale na rekuperaci u Corolly přece nepotřebuješ žádný páčky, ne? Ta přece funguje parádně sama a navíc když šlápneš na brzdu, tak přece nezačneš hned brzdit brzdama, ale právě zvýšíš rekuperaci, ne? Teprve až se dostaneš na maximum rekuperace a potřebuješ brzdit ještě víc, tak se přidají brzdy, ne? Nebo se u nich něco změnilo?
Podřazení u slabé atmosféry chápu, to je něco jiného, než TDI parník s medvědím tahem ve 2 tisicích.
Podřazení u slabé atmosféry chápu, to je něco jiného, než TDI parník s medvědím tahem ve 2 tisicích.
Ozzman
Odlišná být nemusí, respektive záleží i na autě. Některé rekuperují více, jiné méně, záleží na módu, co nastavíš (sport, eco a tak), obecně Corolla jezdí jako normální osobák s automatem (já pořád přesedám a tady je to asi nejméně hybridní chování ze všech), jen s rozdílem projevu planetovky - takže spíš jako nějaké Subaru s lineatronicem a větším zátahem 😁 . Ale třeba starší Auris, nebo Yaris, tak tam cítíš, že se auto trochu chová jinak, hlavně na brzdách. A tohle jsou spíše věci, které můžeš, ale nemusíš používat, jen když víš, že tím "nabiješ", že vlastně přeměníš tu kinetickou energii na boost na zrychlení či jízdu na EV, tak to začneš používat.
Jinak u Corolly je to právě podobné, jako u spalováku, je tam taky sportovní režim a ne B (zvýšený brzdný účinek), sekvence na voliči na virtuální stupně, či právě pádla na ty stupně.... jen u hybridu bych to vyměnil za rekuperaci.
Je to stejné, jako sekvence u spalováku, bud to použiejš, nebo ne, já jezdím na normal, občas přepnu do sportu, stejně jako to děláš ty... Nejvíce používám sekvenci u atmo Megana, kdy si prostě podřadím, abych připravil otáčky, když to budu potřebovat.
Už brzy snad budu psát recenzi na MACZ, musím to nafotit a tam to popíšu z pohledu člověka, který nejezdí jen hybridy a zkusím to tam vše vysvětlit, jak se s tím žije
Jinak u Corolly je to právě podobné, jako u spalováku, je tam taky sportovní režim a ne B (zvýšený brzdný účinek), sekvence na voliči na virtuální stupně, či právě pádla na ty stupně.... jen u hybridu bych to vyměnil za rekuperaci.
Je to stejné, jako sekvence u spalováku, bud to použiejš, nebo ne, já jezdím na normal, občas přepnu do sportu, stejně jako to děláš ty... Nejvíce používám sekvenci u atmo Megana, kdy si prostě podřadím, abych připravil otáčky, když to budu potřebovat.
Už brzy snad budu psát recenzi na MACZ, musím to nafotit a tam to popíšu z pohledu člověka, který nejezdí jen hybridy a zkusím to tam vše vysvětlit, jak se s tím žije
Mokrous
Tak asi víš, jak jsem to myslel :-!
Já jsem se za 30 let nakvedlal dost a teď už jsem línej a chci se jen v pohodě vozit.
Moje aktivita spočívá hlavně v tom, že se na rozdíl od mnohých místních řidičů nenechávám vozit autopilotem a brzdím, přidávám, plachtím a zatáčím sám. To mi docela stačí.
Já jsem se za 30 let nakvedlal dost a teď už jsem línej a chci se jen v pohodě vozit.
Moje aktivita spočívá hlavně v tom, že se na rozdíl od mnohých místních řidičů nenechávám vozit autopilotem a brzdím, přidávám, plachtím a zatáčím sám. To mi docela stačí.
Ozzman
Jo, protože tím brzdíš a dobíjíš. Je to jako když v manuálu před městem místo brzd dáš nižší r.s. a motorem dobrzdíš. V těchto případech já osobně i v automatu občas používám sekvenci, hlavně tedy u atmo benzínu. Já tam mám taky sekvenci, takže to tak dělám i u hybridu a taky to trochu pomáhá rekuperaci (nicméně to má prostě virtuální stupně a i si tím připravíš otáčky, jako u spalováku, když chceš akcelerovat), ale ten Renault to měl vyloženě jen na rekuperaci a když si pádlem dal asi 3x, tak to výrazně brzdilo a baterka lezla nahoru, to mne přišlo super, když už máš hybrid.A výhoda byla, že když si tam dal maximální rekuperaci, tak tam zustala a takhle si pak mohl jezdit dál, není to jen na to jedno brzdeni, jako třeba to podřazení. Takže si to vlastně mužeš i jen nastavit jak chceš a pak jezdit bez starostí.
Mokrous
Tobě by se chtělo pádlama řešit sílu rekuperace? Tohle já moc nechápu. Já jsem si pořídil automat, abych se mohl šťourat v nose a nic neřešit. :-! Maximálně si vyberu "D" nebo "S" podle situace a pak už se jen vezu, případně zapojím pravý kotník, když to situace žádá.
Jako někdy sáhnu na levý pádlo, když dlouho plachtím a nešťourám se v nose a chci před obcí brzdit motorem a ne brzdama, ale to je sporadická věc a stejně to můžu nahradit prací s kotníkem ať už ťuknutím do brzdy, nebo do plynu. Ale rozhodně nejsem ten typ, co furt na něco sahá a něco přenastavuje, jak vedle psal Lubo v tématu Lane Assistu. Jak furt zápasí s tempomatem a vyhovuje mu to.
Jako někdy sáhnu na levý pádlo, když dlouho plachtím a nešťourám se v nose a chci před obcí brzdit motorem a ne brzdama, ale to je sporadická věc a stejně to můžu nahradit prací s kotníkem ať už ťuknutím do brzdy, nebo do plynu. Ale rozhodně nejsem ten typ, co furt na něco sahá a něco přenastavuje, jak vedle psal Lubo v tématu Lane Assistu. Jak furt zápasí s tempomatem a vyhovuje mu to.
Ozzman
Já s tím jezdil, s 145 i 200, ale né moc dlouho. Ta 145 ve chvíli, kdy přidáš normálně, tak v poho podřadí, ale když si dal kickdown třeba z 50km/h, tak to trvalo, ale mne tam spíše přišlo, než že by převodovka měla prodlevu, že má slabý elektromotor, který by pokryl tu propast do vytočení spalovacího motoru. Ta 200 s 1.2R3 toto zvládala lépe, protože tam bylo mnohem více síly od elektra k překlenutí té díry, nicméně musím říct, že jsem s tím neměl uplně vybito, jezdil jsem s tím jen příměstský a městský provoz v testovačce a tam pořád tak nějak pruběžně dobíjíš (navíc si pádly zvyšuješ rekuperaci a to zlepšuje výrazně dobíjení - místo brždění, to bych chtěl u své Toyoty). Určitě to chce vyzkoušet a porovnat víc, ale když jsem dal kickdown u Megana s EDC pro porovnání, tak ten taky podřadil, natočil turbo a pak až se to hnulo kupředu 😊
Ozzman
"Jediný, kde lehce zadrhne je, když člověk jede jako strejc na comfort v "Déčku" a pak na to dupne jako na rejč a musí počkat cca 1/2 sekundy, než to tam narve kvalt a lehce škubne."
No to je přesně to o čem tady celou dobu mluvím.
To trvá všem mechanickým převodovkám, co řadí, Aresemu s manuálem pak ještě 2x tak déle 😁 některá je rychlejší, jiná pomalejší 😁 A právě i tomu Etechu, jak jsem to zažil já u nové i staré verze pohonu, proto to srovnávám s automatem. To je u hybridu asi pro testera nezvyk, nicméně to zase řadí a nemá to ten vysavač efekt.
No to je přesně to o čem tady celou dobu mluvím.
To trvá všem mechanickým převodovkám, co řadí, Aresemu s manuálem pak ještě 2x tak déle 😁 některá je rychlejší, jiná pomalejší 😁 A právě i tomu Etechu, jak jsem to zažil já u nové i staré verze pohonu, proto to srovnávám s automatem. To je u hybridu asi pro testera nezvyk, nicméně to zase řadí a nemá to ten vysavač efekt.
A Paul
běž diskutovat na slovenský web a nemusíš tady rozdávat svá "hloupá moudra".
Takových mudrců z východu tady není potřeba?
Takových mudrců z východu tady není potřeba?
xxc
V žiadnom prípade D segment, talizman ma rázvor 2810 mm, toto ma o 8 cm menej. Je to C.
argejev
ak ti nevadie tie menovane auta tak by si sa v pohode spratal do Captura ktpry kupis do 20k , ak je ten maly tak Kangoo aktote kupis s malym motorom za nejakych 23-24k
xxc
wakantanka
Není dnes neobvyklé, že automobilka pro nějaký nový model zrecykluje nějaké staré a známé jméno, i kdyby nový stroj neměl s tím starým společného kromě jména zhola nic. Inspiraci pro pojmenování Rafale našel Renault přesně takto. Musel však sáhnout opravdu hluboko – k závodnímu letadlu Caudron Renault C.430 Rafale, jehož první let proběhl v červnu 1934.
A to by ma celkom zaujímalo, kde to redaktor nabral, že túto "vlajkovú loď" Renault pomenoval po lietadle z medzivojnového obdobia ? Pretože ak už niekde Renault bral inšpiráciu, tak po Dassault Rafale https😐/sk.wikipedia.org/…/Dassault_Rafale čo je špičková európska stíhačka a dáva mi to väčší zmysel.
A to by ma celkom zaujímalo, kde to redaktor nabral, že túto "vlajkovú loď" Renault pomenoval po lietadle z medzivojnového obdobia ? Pretože ak už niekde Renault bral inšpiráciu, tak po Dassault Rafale https😐/sk.wikipedia.org/…/Dassault_Rafale čo je špičková európska stíhačka a dáva mi to väčší zmysel.
A Paul
Já v modelech Renaultu mám na rozdíl od tebe jasno.
Nikdy mne tato značka nijak neoslovila a ani do budoucna mi nemá co nabídnout. Takže je v tom pro mne jasno 😁 😁
Nikdy mne tato značka nijak neoslovila a ani do budoucna mi nemá co nabídnout. Takže je v tom pro mne jasno 😁 😁
Avantime
No ešte sa vyplač v ďalších príspevkoch. Áno, nezávidím predajcom Renaultu ako zákazníkom priznávajú, že to má 1,2ku pod kapotou. Na druhej strane, keby im to nepovedali, ani to nezistia, pretože to jednoducho funguje. Choď sa povoziť s 1,5 TSI Tiguanom a zistíš, že ten hybrid s 1,2 má častokrát lepšiu dynamiku.
Ten ETECH má své mouchy, ale prostě reálně řadí, za mne mnohem lepší, než 1.6 Etech, nevýhoda je, že přišel o nepřímý vstřik. Raketa to není, ale jede to.
Pobavilo😒br />
"Při dynamické jízdě se tak stává, že auto najednou na sekundu a půl či dvě přestane táhnout, protože převodovka řadí." - asi jako dvouspojka se spalovákem, obyčejný hydroměnič, nebo jakákoliv převodovka, co řadí, to je objev 😁 😁