Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Slovensko zavede jednodenní dálniční známku. Je levnější než v Česku

40 komentářů

Anonym
I na Slovensku je tedy předražená. A v ČR absolutně mimo realitu. Takže Fyjalo, ode mě ani korunu.
KANKUNEN
To fakt jezdíš jen po parkovišti?
Anonym
Identifikoval jsem tě jako Horkého Roma, proto na tebe nebudu dále reagovat.
Ozzman
ale notak... o tohle mu jde. Poštvat nás proti sobě.
Anonym
Tak co kdybys raději napsal jemu, aby nepoužíval šablony Horkého Roma? Není to vtipné a rozděluje to diskusní společnost.
Ozzman
Když ty máš někdy opravdu zvláštní příspěvky, takže si nabíháš na takové reakce 😁
Anonym
Nejde o to. Jde spíše o to, že s činností HR v podstatě taky souhlasíš, jak je vidět z toho co a komu píšeš.
Ozzman
To těžko, já jsem se také snažil kontaktovat redakci, jako mnozí další a bez úspěchu. Kankunen je pořád stejný, jen si do tebe rýpl a jinak na HR až na vyjímky či omyly, skoro nereaguji.
Anonym
Když je zřejmé, že jeho cílem je rušit diskusi, tak by imho bylo nejlepší nereagovat na něj vůbec nikdy. Přesto s ním často poměrně seriózní diskutéři "diskutují". Přesto, že z jeho stran přicházejí jen hloupé a posměšné repliky.
webpaja
Kdo nesouhlasí s tvým názorem rozděluje diskuzní společnost? To snad nemyslíš vážně.
Anonym
Prosím tě, přečti si ještě jednou, co jsem napsal, nebo 2x, zkus si to promyslet a pak piš. Odpovídáš na něco jiného, než jsem psal.
Horký Rom
Velká škoda, apoh👋rohor.
Krásný den přeji.
lamal
Marny pokus osetrit si domnienku, ze Apoho je HR 😁
Horký Rom
Ukvapil ses - HR
vedouciprasecaku
Dobrý den, něco k tématu?
adamzprahy
Jakože Fialovi chodí peníze za dálniční známky rovnou na účet? A za jiné vlády se dálnice platit nebudou? 😁 Jako stav dálnic v Česku (a na Slovensku to neni o moc jiné) je strašný, ale nářky na nutnost platit dálniční známky jsem nikdy nepochopil. Asi to bude tím že nejsem komunista a vím že ve fungující ekonomice se za věci platí. Ale ano, musíme zajistit aby tam ty peníze opravdu šli, jinak je to tunel. Ale určitě ne osobně premiéra ať je tam kdokoliv 😁
Ozzman
No to je hozená rukavice pro SPD a ANO - žádné poplatky dálnic ! Už takhle kdysi Tomio hlásal, že zruší DPH na pivo 😁
Anonym
Prosím tě co blábolíš, že nejsi komunista? Dálnice zaplatil kdo? Daňoví poplatníci. Daně, i ty pro ministerstvo dopravy platí kdo? Daňoví poplatníci. Co je logického a morálního na tom, že si to pak mají zaplatit ještě jednou, když to chtějí použít?
A že to chápeš tak, že Fyjalovi jdou peníze na účet, tak to je holt chyba v tvé schopnosti porozumět textu. Protože nic takového jsem nepsal.
Ladislav Jakubec
V Německu nebo Polsku není fungující ekonomika, když se tam známka neplatí?
kyklop
Asi áno, ale je s tým spojená administratíva a fixné náklady sú rovnaké ako na tú ročnú známku
MOJEJMENO
"...jednodenní známka bude platit v jednom kalendářním dnu, nikoliv 24 hodin od nákupu"

To je věc, kterou nikdy nepochopím....
Ozzman
Proč? To je schválně 😁
lamal
Ano a nechape preco je to schvalne, okrem vysokej ceny je to dalsie stupidne okradanie russkej vlady.
Ozzman
No, tak zjevně aby sis musel koupit dvoudenní třeba 😁 Ale to asi víš sám 😊
lamal
Obchodny zamer chapem ako pisem vyssie, vlada je tu pre ludi... tedy teoreticky 😁
Ozzman
A lidi pro vládu 😁
3_diamanty
Od 1. Augusta
lamal
precitaj si tu sukromnu spravu, ktoru tam sušíš uz dva mesiace 😁
3_diamanty
SZ uz hadam aspon 2 roky neotvaram ...
lamal
tak šup neni tam spam 😉
3_diamanty
A ze vraj cena jednodnovej znamky moze byt maximalne nejakych 9,4 ci 9,6 percent z ceny rocnej ( asi je to stanovene zakonom ) ... clovek by cakal tak okolo 3 eura.. ale pozeram ze tu sa opat pohybujeme niekde pri maximalnej moznej cene ... vitajte na slovensku .. to zrejme aj cina bude mat skor ludi na marse ako mi spravime komplet dialnicu BA - KE... ale ked ide o poplatky tak sme fakt maximalisti
traveldrive
Čo skučíš, núti ťa ju niekto každý tretí deň kupovať? Hodí sa, ak bežne po diaľnici nejazdíš a občas si ňou potrebuješ pomôcť, a tých 5 € ťa v prípade potreby nezruinuje. Prípadne ak vlezieš na spoplatnený úsek omylom, tak proste do polnoci vezmeš jednodňovú a za pár šušňov máš vystarané. Za mňa je to dobrý krok a v tomto prípade cenu neriešim. Ak budeš potrebovať diaľnicu viackrát, zvážiš známku na dlhšie obdobie. Fňukať nie je prečo.
Diaľnica BA-KE je téma pod nejaký iný článok.
speedfred
Dialnica BA-KE už je hádam funkčná, cez Maďarsko.
traveldrive
Tiež pravda. 😉
Anonym
vy kdo máte problémy se soustředit a pochopit obsah mých příspěvků kvůli meteorologickým podmínkám, raději snad nic nepište. Vy si ve své namyšlenosti věc vyložíte tak, že píšu nesmysly. Ano, píšu e😜resivně, ale nikoli takové nesmysly, jaké vy v tom vidíte.
traveldrive
A čo tak písať menej e😜resívne, aby to každý bez problémov pochopil? Nebudeš sa musieť tváriť dotknuto.
Prezivkynetreba
Zaujímavý je prepočet ceny diaľničných známok na deň😒br />
1 dňová: 5,40 € = 5,40 € / deň
10 dňová: 12,00 € = 1,20 € / deň
30 dňová: 17,00 € = 0,56 € / deň
365 dňová: 60,00 € = 0,16 € / deň

Takže jednodenná známka je na deň drahšia oproti ročnej o 5,24 € alebo aj o cca 3300 %. To je dosť veľký rozdiel. Preto tvrdím, že ak by stála 2 € bola by to prijateľná cena. Cena aká je dnes je prehnane vysoká. Už len to, že jednodňová stojí polovicu toho čo desať dňová je úplne mimo.
Prasivak P
Kto by to bol cakal, jednodnova znamka bude pri prepocte na jeden den vychadzat najnevyhodnejsie
Prezivkynetreba
No to je v poriadku ako všade. Ale rozdiel je extrémny nepomer. Obvykle sa cena nastavuje pomerom ktorý dáva aspoň logiku. Ak by som si kupoval diaľničnú známku každý deň po dobu 365 dní stálo by ma to 1971€ alebo rovno kúpiť ročnú za 60€. Tie ceny sú nastavené celkovo nejak zvláštne. Ale chápem že štátny rozpočet treba napĺňať. I keď za mňa je to celkovo platenie za diaľnice nelogické keďže už som za ňu raz zaplatil a ešte si musím kupovať aj vstupenku.
traveldrive
Nepáči sa, nekupuj. Pokojne vezmi kvôli jednej jazde aj celoročnú, keď ti to vyhovuje lepšie. 😉