Testy
Mikesus
10
No u benzinu a nafty taky ne. Ale tebe nikdo naučil, že máš pedal spojky, brzdy a plynu, i když žádný plyn v autě nemáš?
Přejít do diskuze
Mikesus
Komfort taky menší? Méně hluku, lepší dynamika, rychlejší reakce plynu.
Uživatel_5828159
Ale to nevadi, proste to prvni borec na firmu dorichtuje a pak at se kazdej posere treba. To ze se to nedozije solidne 10 let o tom neni pochyb, ale kazdej bude vypravet jaka je to topovka
Tiborek
Dyt 90% techto aut slouzi jako mama taxi nebo priblizovadlo ze satelitu do kanclu v centru. Koho zajima top speed a zvuk, ktery vevnitr stejne neni skoro slyset? BEV je vsem lepsi.
Uživatel_5828159
Kupovat auto kde se ti muze vysrat a taky ze se ti vysere kde co namisto auta na elektrinu?
kesumb
dobijeci hybrid by stal o par korun min viz x5 50e, zral by max 10 kdyby to nevidelo nabijecku pul roku (realne 😄 a jelo by to skoro stejne. A tvrdte nekomu jinymu ze resite u gazika 200kg
kesumb
tak 10 let ani nahodou, je to audi, bude to rado pokud se to zasadne neposere do 200tkm a neverim ani tomu
Pepa_007
Důvod? Proč měnit lepší za horší?
500kg navic. Dojezd menší. Top speed menší. Zvuk špatný. BEV je ve všem horší. Kromě toho, že mi to zadarmo nabije FVE na střeše domu za několik dní.
500kg navic. Dojezd menší. Top speed menší. Zvuk špatný. BEV je ve všem horší. Kromě toho, že mi to zadarmo nabije FVE na střeše domu za několik dní.
Pepa_007
Si to asi nečetl, co? Proč kupovat nudné, sterilní BEV.
Tohle ŽÁDNÉ BEV neudělá😒br /> Pokud se však rozhodnete prošlápnout plný plyn až na kickdown, osmistupňový automat okamžitě podřadí na nejvhodnější rychlostní stupeň a začnou se dít věci. Obrovské monstrum se za doprovodu hlasitého burácení začne řítit vstříc horizontu až zdrcujícím tempem, a to i ve velmi vysokých rychlostech. Vzpomínám si, jak jsem s benzinovou SQ7 cestoval po německých dálnicích, a i při tempu nad 170 km/h na sešlápnutí plného plynu odpověděla jen stroze – „tak jo“. Dvoustovka i vyšší rychlosti tu nejsou žádným problémem.
Tohle ŽÁDNÉ BEV neudělá😒br /> Pokud se však rozhodnete prošlápnout plný plyn až na kickdown, osmistupňový automat okamžitě podřadí na nejvhodnější rychlostní stupeň a začnou se dít věci. Obrovské monstrum se za doprovodu hlasitého burácení začne řítit vstříc horizontu až zdrcujícím tempem, a to i ve velmi vysokých rychlostech. Vzpomínám si, jak jsem s benzinovou SQ7 cestoval po německých dálnicích, a i při tempu nad 170 km/h na sešlápnutí plného plynu odpověděla jen stroze – „tak jo“. Dvoustovka i vyšší rychlosti tu nejsou žádným problémem.
Lubo
Rozoberali aj 4.0TFSI?
To som nenašiel, len ich rozborku dieselovej verzie SQ7 🤔
To som nenašiel, len ich rozborku dieselovej verzie SQ7 🤔
adamzprahy
Může být, jen to nebude 90%, ale tak 30%. Znám víc lidí co Q7 mají nebo měli a všichni to koupili na velmi aktivní ježdění s dětma ať už po republice (sport, dovolené atd.) nebo po zahraničí. Kupovali kvůli velkému kufru, který mají neustále narvaný a komfortu co využijí každý víkend na hory, chatu, sportovní události apod. Velká nádrž a relativně nízká spotřeba 3.0 TDI když jedou v klidu s dětma pro ně znamená cestování bez starostí, respektive o jednu starost méně. Že to někdo jako mama taxi na pár km má nezpochybňuju, ale znám takhle z hlavy asi 5 lidí s Q7 a snad všichni to mají jak popisuju a to pochybuju že patří jen do 10% typických majitelů…
Majitele benzínové SQ7 neznám, znal jsem jednoho s naftou co dřív byla a ten to měl na to co jsem popisoval, jen se občas rád svezl sám, spotřeba byla samozřejmě vyšší. Myslím, že u této benzínové to bude fungovat podobně, byť si myslím že smysl už to má o něco menší a já osobně bych pak volil SQ8, ale nejsem cílovka těchto aut, takže to nemusí být relevantní 😊
Majitele benzínové SQ7 neznám, znal jsem jednoho s naftou co dřív byla a ten to měl na to co jsem popisoval, jen se občas rád svezl sám, spotřeba byla samozřejmě vyšší. Myslím, že u této benzínové to bude fungovat podobně, byť si myslím že smysl už to má o něco menší a já osobně bych pak volil SQ8, ale nejsem cílovka těchto aut, takže to nemusí být relevantní 😊
ryccardo
Spíš by mě zajímalo jestli už ten 4,0 TFSI už teda funguje? Já teda slyšel spíš opak. Aby se auto dožilo bez větších zásahů 200 tis km se rovná zázraku.
kesumb
jo s dvema a6 v rodine a dalsich mozna 10 v okoli vcetne 4 q7. Vsechno svolavacky, vacky a hlavy tdi, vytloukani baterek aut se stabilizatorama apod
praptak
Chcete říct, že pokud má někdo Audi s nízkým nájezdem, tak se auto 10 let nedožije?
fOE
Dtto. Co znam majitele takto velkych SUV, obecne, neb majitele sportovni verze neznam ani jednoho, tak do jednoho to maj kvuli aktivitam a vetsi polovina za tim casto neco taha (kone, lod, vodni skutr, motorku...), mimochodem dost zasadni omezeni EV je prave v tomhle. Ze to clovek potka ve meste? No jasne ze potka, vsichni nekde zijeme, mame rodiny, nakupujeme, rozvazime drobotinu, jezdime k doktorum, do prace atd., to ale neznamena, ze delame jen to. Taky nejsem cilovka, ale minimalne v me socialni bubline marne hledam nekoho kde neco podobne nekdo ma, a ja si musim klepat na celo proc to ma.
xxc
Preco by nikto uzraty benzin nechcel? Kolko ludi, tolko chuti, stale sa najdu aj v Europe milovnici rusov, norov, americanov, arabov. To je najvacsie nestastie, kupit si spalovacie auto a jazdit potom na "spotrebu". Kedysi take auta zrali ovela viac. Naco menit, co fugovalo?
xxc
Ale tu sa na reakcie plynu nikto nestazuje, snad to ma tie "elektricke" turba. Este pridat type2 konektor na predohrev motora a dobijanie baterky a moze byt. Alebo mozno to vie urobit nezavisle kurenie, vie niekto, ako to funguje?
Pepa_007
Někdo sójové laté. Vegansky burger. Manikúra. Kadeřník. Depilace.
Jiní chlapi hovězí steak, box, fotbal, parádní auto.
:yes:
Jiní chlapi hovězí steak, box, fotbal, parádní auto.
:yes:
Nebo Nebo
vzhledem k tomu, že pouštíš do motoru plynem vzduch, jakože vzduch je směs plynu, tak to tak je 😄
ale u elektrozkratu nic do bzučníka nepouštíš...
ale u elektrozkratu nic do bzučníka nepouštíš...
Nebo Nebo
Opravdu nazýváš akcelerátor plynem? Však to žádný plyn u elektrozkratu nepřidává, protože žádny plyn nemá.😂😂😂
ryccardo
Na volant.sk tuhle motorizaci hezky a podrobně rozebírali po technické stránce. Ten motor je teda veliká zoufalost. Pokud se na 100 tkm neudělá generálka včetně turb, tak to přežije záruku a motor končí. To je za mě hodně špatná motorizace.
KANKUNEN
Diesla lidi chtěli, protoze byl jedinečný, užraný benzín v takovem gazíku je v dnešní době už zastaralé řešení. Nedobíjecí hybrid by mohl stát o pár korun víc a žral by o 3 litry méně.
ryccardo
jj koukal jsem na to. Je to už teda nějaký pátek, ale mělo by to tam být. Zkusím pohledat.
traveldrive
Porozprávaj niečo o tej dočasnosti. BEV sa už nejakú dobu vyrábajú a toľko ich je odstavených nefunkčných popri plotoch a na okrajoch ciest...
traveldrive
No jo, ale čo vŕzganie sedadla a voda na skle? Čo keď toto neriešili vôbec? 😒]
traveldrive
Zas neonanuj na kravinách. Pre mnohých je aj elektrické auto použiteľné. Že ty EV neuznávaš neznamená, že nestoja za nič a je to nejaká záväzná pravda.