Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Jeepu Avenger se v Evropě daří! Prodalo se už přes 100 tisíc kusů

22 komentářů

Ada je zase tady
Víte, jak dobře by se prodával s dieselem a manuální převodovkou? 4x4 je, jak předpokládám, u SUV samozřejmostí.
Arese
Tak to Ádo předpokládáš úplně blbě, drtivá většina v Evropě prodaných SUV jsou dvojkolky! 😄
Nebo Nebo
To je taky dáno tím, že drtivá většina modelů nemá buď v nabídce čtyřkolku, nebo si za ní nechají připlatit
Martin911Turbo
Přesně tak, jak Avenger tak Renegade a Compass nemá uř´ž dva roky 4x4
Nebo Nebo
Celkově od té doby, co vlastní Jeep Stellantis, tak mi to přijde divné.
A to není jen Jeep, to je i Dodge, Peugeot, Citroen.
Prostě ruší to, co se kupuje (Charger, Challenger a celkově HEMI motory). U Peugeotu třeba už není 2.0 HDi, takže...
Martin911Turbo
Přesně tak, navíc taky zrušili Uconnect rádia a přešli na Android co má PSA, takže katastrofa
Daniel Je
Protože jdou cestou Eco, celej Stelantis. Motory o ničem
PJ164
Tak jest. Renegade nosí logo Jeep už jen pro oblbnutí staromilců nebo složitost čtyřkolek a jejich vyšší spotřeba kdekoho odradí. Zvenku huj, zevnitř fuj. Švára má poctivého Cherokee z osmdesátek po renovaci, krása, nádherný šestivál, jen to pověstné gumové řízení všech čtyřkolek Jeepu. A čtyřkolku už umí i MG díky dvěma elektromotorům MG 4 Power.
Martin911Turbo
Když jsem kuipoval dieslový Renegade, tak abych měl 4x4 tak jsem musel vzít automat
Tenhle převlečený Citroen je předokolka, stejně jako 2 roky zpět renegade a compass, 4x4 není je jen fake 4xe co nefunguje
praptak
SUV není terénní vůz.
3_diamanty
Vzdy zaruci uspech... a u SUVecok to plati dvojnasobne... takze tu a tam uz nevadi ani absencia 4kolky ci nejakeho dizla.... stejne mi ale az vacsi compas pride ako prvy serioznejsi jeep ... uspechu avengeru sa ale vobec necudujem... a uprimne aj jeepu fandim teren neteren ( ano aj ked tie vyssie predajne cisla ziskava uz aj na ukor drsnosti ... ale taky je zivot )

Inak za rok a pol predal aj MG ZS skoro 100 000 aut v eu... len tolko pre predstavu... uspech avengeru tym ale nijako nepodkopavam... jeep :yes:
Meky
fascinujuce. Kto si to kupuje?
3_diamanty
Cielovka budu fandovia jeepu... ktorym ale na shopping wranglera fakt netreba .... inak ani nie je nejaky akoze drahy... u nas maju skladovku braceka renegade za 20 litrov... akurat ja by som svojich 20 litrov dal urcite radsej za scalu alebo mokku... zakaznikov jeepu ale bude dost a chapem ich ...
Martin911Turbo
Taky nechápu, když za levnější peníz mám stejný Citroen
3_diamanty
Jeep ale vyzera lepsie... a aj meno znacky co to spravi hoc dnes uz fakt spravne logo riesi coraz menej zakaznikov ... no a spolahlivostne si jeep s citronom asi moze podat ruky takze tu je to fakt jedno ... nejaky yaris cross bude v tomto inde to vieme... ale stejne sa uspechu avengeru nemoze nikto cudovat... az keby ze predal 200 000 aut za ten rok a pol az potom by to bolo nieco pozoruhodne co hocikto nedokaze
Martin911Turbo
Za mě nejlépe vypadá Opel mezi těmi Crossovery
adamzprahy
přidávám se...plus by mě zajímalo v jaké specifikaci za jakou cenu...
ericn
V ČR dle SDA-CIA se prodalo za 1-5/2024 celkem 47 Avengerů - benzin 43ks / EV 4ks 😉 Tak asi je jasné jaký pohon těch 100tis bude mít převážně - 1.2PT …
adamzprahy
koukal jsem i na ČR 2023 a tam to bylo 59 ks. Takže to máme celkem 102 ks v ČR a dalších 99 898 ks po evropě? Popravdě se mi tomu nechce věřit. Samozřejmě že jsme malý trh, ale těm malým crossoverům se u nás docela daří a že by to byl takový nepoměr?
ericn
Jeep jako značka prodala v Evropě v dubnu 2024 cca 10000 aut celkově 😉 Takže si to spíš pan redaktor spletl, i když Avenger může mít klidně nadpoloviční podíl a primárně jako benzin…
hugino
Sa aj preto dobre predáva lebo je to fakt pekné SUV. Škoda že nemá v ponuke trochu silnejší motor ale ako celok vyzerá super. :yes: Viac sa mi páči ako T cross.
kruskar
co přišel na trh jako výhradně elektrický a nikdy jiný?