Testy
Zpět na článek
TEST Audi Q5 40 TDI quattro Perfection – Hodně muziky za neuvěřitelnou cenu
47 komentářů
KANKUNEN
17
Na tom bude pravdy asi tolik, co s tím motorem napříč.
Přejít do diskuze
Ozzman
Ale to jsem netvrdil 😊 Výše se mluví o interiéru a materiálech a na to reaguji (on ani ale nejezdí špatně, ten Megan zrovna je prumer, s tím bych Audi taky nesrovnával, mimo snad povedeného TCe). Já jsem teď viděl docela dost nových aut a nový Renault v interiérech je asi top z mainstreamu a zrovna A3 jsem taky zkoušel a i když je to hodně dobré, tak bych neřekl že v tomto ohledu lepší, spíš možná takové klasičtější a usedlejší. Tím neříkám, že je to špatné, A3 se mi moc líbila právě i pro ty další věci o kterých píšeš.
webpaja
Motory jsou u Q5 stejně jako u A4/5 podélně.
Jestli ti přišel Mégane lepší než A3, pak buď rád. Ušetříš spoustu peněz, které lidi co ten rozdíl poznají v A3 utopí. Bude jim to stát za lepší podvozek, řízení, motory, materiály, sezení i celkový komfort. 😉
Jestli ti přišel Mégane lepší než A3, pak buď rád. Ušetříš spoustu peněz, které lidi co ten rozdíl poznají v A3 utopí. Bude jim to stát za lepší podvozek, řízení, motory, materiály, sezení i celkový komfort. 😉
Ozzman
Megan je prumer, navic se ted vraci ten stary model, bez těch top vybav a interiérů a i tak je to už staré auto, ale interier tech novych Renaultu je na tom hodne dobře, zkoušels ? I ty materialy snesou porovnani se zakladni premii, stejne jaako infotainment
KANKUNEN
Vypadá to jak starý smaltovaný kastrol. Jak když balkánec opravuje auto a nastříká všechno do stejna. Líbí se mi Cupra, která má rozlišovací znaky v mědi.
Jaros 00071
Reálně ještě sleva od prodejce a jste kolem 1.1-1.2 mega za Audi Q5! V perfektní Diesel 205 koní!Nemusíte tam mít kola 20' za 70 tis.. Jízdně skvělý vůz. Interiér perfektní. Takhle by to mělo vypadat. Žádný řazení pod volantem a televize místo tlačítek 👍
xxc
autohold treba vypnut, stlacit brzdu, plny plyn a ked zasvieti zelena, len pustit brzdu 😄
Ozzman
Ty levne A4 uz nejsou dele ne ? To se tady resilo ze testuji auto, co nejde koupit 😁
Vaidimar
K motoru jen doplním, že nafty sice usrkava, ale oleje žere, jak starej fichtl😂
Ve firemní flotile máme tento 200k TDI s 4x4 s DSG ve vícero vozech (passat nebo kodiaq) a zkušenost je klidně i 1l oleje na 5000km. Myslel sem, že kolegové jezdí divoce, ale i při mem slušnem zacházení - nejdřív klidnou jízdou ohřát a i pak nejedu pilu, navíc téměř nejezdim po městě a jsem za 12000km na 2 l oleje. Teď už chápu prodloužené servisní intervaly, za 30000km doleju 5-6 litru oleje, vymenim teda celou náplň
Sice spotřeba 5,7l dlouhodobě, ale nechci si ani představit kudy všude proletí ten olej, jak dlouho vydrží turba a DPF.
Jinak prodlevy u převodovky jsou při rozjezdech hrozne. Na město úplně nešikovné. Ve srovnání s hydromenicem ve Volvu nebe a dudy a obráceně hydromenic není tak pohotový na dálnici.
Takže neblbnete, čtyřkolku stejne málokdo reálně využije, největší terén jsou retardery u nakupaku, a kupte si 110kw TDI v Audi A4 nebo VW passat a nebudete kupovat olej a budete jezdit ještě za min 😉
Ve firemní flotile máme tento 200k TDI s 4x4 s DSG ve vícero vozech (passat nebo kodiaq) a zkušenost je klidně i 1l oleje na 5000km. Myslel sem, že kolegové jezdí divoce, ale i při mem slušnem zacházení - nejdřív klidnou jízdou ohřát a i pak nejedu pilu, navíc téměř nejezdim po městě a jsem za 12000km na 2 l oleje. Teď už chápu prodloužené servisní intervaly, za 30000km doleju 5-6 litru oleje, vymenim teda celou náplň
Sice spotřeba 5,7l dlouhodobě, ale nechci si ani představit kudy všude proletí ten olej, jak dlouho vydrží turba a DPF.
Jinak prodlevy u převodovky jsou při rozjezdech hrozne. Na město úplně nešikovné. Ve srovnání s hydromenicem ve Volvu nebe a dudy a obráceně hydromenic není tak pohotový na dálnici.
Takže neblbnete, čtyřkolku stejne málokdo reálně využije, největší terén jsou retardery u nakupaku, a kupte si 110kw TDI v Audi A4 nebo VW passat a nebudete kupovat olej a budete jezdit ještě za min 😉
rohYpnol
Ano, není to nic levného. Ale pohledem toho, že Peugeot chce na bídu v elektrice e308 1,0+ M tímto Audi v podstatě je charita, co rozdává prémiové auta za ceny pod úrovní mainstreamu :-!
Mr.Murphy
.... mám to silné 140kW TDI (nebo kolik to má) v Supovi... 3generace, auto staré půl roku. A ty rozjezdy jsou fakt hodně špatné. Když nic nejede a dělám to plynule tak pohoda, ale fakt se mi teď nedávno stalo že jsem se chtěl agresivněji připojit na hlavní a to auto mě v tom tak sekundu dokonale vykoupalo.... Hodně blbá vlastnost.... Mám to teda na dlouhé štreky tak to neřeším, ale opravdu se to nepovedlo.
Jinak zmíněná Q5 za ty prachy proč ne, asi výborná volba.... :yes:
PS: kdo by chtěl něco ještě zastaralejšího co se navíc umí rozjet, tak může brát Stelvio JTD 😁 😁 😁
Jinak zmíněná Q5 za ty prachy proč ne, asi výborná volba.... :yes:
PS: kdo by chtěl něco ještě zastaralejšího co se navíc umí rozjet, tak může brát Stelvio JTD 😁 😁 😁
Emel
Tak samozřejmě se srovnávají primárně prémiovky s prémiovkama.
CX-60 si tu minule úplně dobré jméno nevysloužila...
CX-60 si tu minule úplně dobré jméno nevysloužila...
Mokrous
Znám lidi, co tak jezdí, ale já jedině s AutoHoldem.
A majitel auta s DSG se s ní naučí jezdit a umí se rozjet z křižovatky normálně i s AH.
Zásadně pomůže si těsně před vyjetím nakopnout pedál plynu na zlomek sekundy a zhoupnout zpět a pak přidat. Výsledek je lepší, než tupě čekat až projedou ti na hlavní a pak na to stoupnout jako na rýč. Spojky se uvedou do chodu, ale auto v podstatě dál stojí, nebo se hýbe o pár cm a ve správný okamžik si přidám podle potřeby.
A majitel auta s DSG se s ní naučí jezdit a umí se rozjet z křižovatky normálně i s AH.
Zásadně pomůže si těsně před vyjetím nakopnout pedál plynu na zlomek sekundy a zhoupnout zpět a pak přidat. Výsledek je lepší, než tupě čekat až projedou ti na hlavní a pak na to stoupnout jako na rýč. Spojky se uvedou do chodu, ale auto v podstatě dál stojí, nebo se hýbe o pár cm a ve správný okamžik si přidám podle potřeby.
Emel
Asi je to relativní... věřím, že na auto za 1,5M se 150kW to může být bída. Ve srovnání s průměrem na té stopce na vedlejší to asi bude pořád nadprůměr.
Emel
A šestiválce podél? Už jsi to u nějakého auta viděl, že by jeden motor byl tak a druhý jinak?
xxc
ale kto si kupi auto, co sa nevie rozbehnut? Fakt niekomu pride normalne v tomto jazdit? Lebo kazda dialnica zacina niekde v meste, alebo dedine. A rada nad zlato rozveselila, ze predvidat a jazdit plynule 😁 Najlepsie niekde na vedlajsej ceste na stopke 😁
Mokrous
Q5 je super a já hodně řešil, jestli nejít do A4 Avant. Posledního normálního auta.
Škoda, že ta akce nebude trvat dýl...
Škoda, že ta akce nebude trvat dýl...
Ozzman
Megan má vzadu torzku, na nerovnostech v zatáčkách uskakuje, paradoxně více, než starší modely Meganu s torzkou. Megan je hodně dobré auto za peníze, které za to Renault chtěl, výbava, motory, ale já bych za to třeba víc, než 600 tisíc ve výbavě a automatu nedal... TCe je super točivá, ale TSI asi bude v reálu trochu rychlejší. Já A3 jezdil ještě s tou 1.4TSI 110kw a ta byla mnohem lepší, než 1.5.
webpaja
Při vší úctě ke zlepšení Renaultu v interiérech, auto není jen o něm a i kdyby se dokázal vyrovnat prémii v základu na zbytku auta to nic nemění. 😉
Miroslav Peterka
za každou cenu, zdá se že dumpingové ceny umíme i v Evropě 😄 😄 😄 ted vážně, motor napříč, 4válec, v čem ta prémie vězí? Měl jsem půjčenou novou A3 a hned po ní ještě klasickýho Mégane, taky novýho, ten Renault byl krom sedadel snad ve všem lepší, oba manual benzin, no nic
kozakm
"Když totiž ji totiž uvolněním brzd necháte samovolně rozhýbat a následně začnete plynule zvyšovat zatížení, rozjede se mnohem dynamičtěji"
Takže mám jezdit bez autoholdu a na každé křižovatce jak blbec stát na brzdě? Děkuji, nechci
Takže mám jezdit bez autoholdu a na každé křižovatce jak blbec stát na brzdě? Děkuji, nechci
speedfred
Q5 aj napriek veku nevypadá zle a zaslúžila by si aj lepšiu farbu, ale u niektorých noviniek je takáto farebná kombinácia skôr spása ako zlo.
rohYpnol
Je to elegantní a nevyčnívajici barevná kombinace. Nevidím na tom nic špatně. Udržuje se lépe než černá, a je podobné elegantní.
Stejně ti můžu napsat co kdo vidí na bílé že to je jak lednice beko... Černá je jak komaxit...
Stejně ti můžu napsat co kdo vidí na bílé že to je jak lednice beko... Černá je jak komaxit...
rohYpnol
Asi rozumím co za tom vidíš ale pro vsi úctě a objektovitě je to naprostá blbost.
Ano, Renault je velmi dobrý mainstream. 1,33 TCe je projevem asi nejlepší motor ve své kategorii.
I přes to všecko je Audi úplně jinde. A to říkám se vším vědomím toho jak si Audi v mnohých specifikacích na prémii více jen hraje než jí skutečně reálně je. Jenže podobné to má Mercedes a další. GLB, A, CLA atd. ...
Ano, Renault je velmi dobrý mainstream. 1,33 TCe je projevem asi nejlepší motor ve své kategorii.
I přes to všecko je Audi úplně jinde. A to říkám se vším vědomím toho jak si Audi v mnohých specifikacích na prémii více jen hraje než jí skutečně reálně je. Jenže podobné to má Mercedes a další. GLB, A, CLA atd. ...
Ondra
Rozumim. Premiovka je o znaku na kapote.
Vy jste zrejme stalym zakaznikem Audi. Chybu v kvalite neudelate - mam par znamych, kteri jsou Audisti, BMWkari nebo Mercedesaci a zbytek nabidky ignoruji.
CX60 byla srovnavana s o 50 az 100% drazsimi vozy. Vuci nim je mirne pozadu.
Kdyz ale pujdeme o kategorii niz do urovne X3 a Q5, tak se nebojim rici, ze je na spici kategorie. Samozrejme se najdou kategorie, kde neni nejlepsi, ale v celkovem srovnani vede. Po zapocitani cenoveho faktoru je to jeste okatejsi.
Doporucuji si to vyzkouset osobne. Ja tu u vsech zminenych znacek udelal.
Vy jste zrejme stalym zakaznikem Audi. Chybu v kvalite neudelate - mam par znamych, kteri jsou Audisti, BMWkari nebo Mercedesaci a zbytek nabidky ignoruji.
CX60 byla srovnavana s o 50 az 100% drazsimi vozy. Vuci nim je mirne pozadu.
Kdyz ale pujdeme o kategorii niz do urovne X3 a Q5, tak se nebojim rici, ze je na spici kategorie. Samozrejme se najdou kategorie, kde neni nejlepsi, ale v celkovem srovnani vede. Po zapocitani cenoveho faktoru je to jeste okatejsi.
Doporucuji si to vyzkouset osobne. Ja tu u vsech zminenych znacek udelal.
WinDiesel
Když se dostal na průměrnou spotřebu přes 8 litrů 😄 😒] 😒] 😒]
Několik dalších takových a auto půjde dál s opravdu pěknou slevičkou. 😄
Několik dalších takových a auto půjde dál s opravdu pěknou slevičkou. 😄
Ondra
A nebo mit za stejne penize 6 valec a dobrou vybavu, o kousek vetsi auto s lepsi dynamikou. Dost me prekvapilo, ze nesrovnavali s Mazdou CX60. Ta je za 1.5M v plne palbe a celkem by prekvapila Q5kare a X3kare. Jedine co CX60 nema je vzduchovy podvozek, ale to ani Q5 myslim.
Vypada to na snahu recenzentu udrzet si dobre vztahy s nemeckyma automobilkama, ale je to smutne.
Vypada to na snahu recenzentu udrzet si dobre vztahy s nemeckyma automobilkama, ale je to smutne.
xxc
Nikto to nechvali, este aj autor to kritizuje. Ked vela muziky znamena Audi soundsystem, tak existuju lepsie auta, lacnejsie s podobnou muzikou 😄
Miroslav Peterka
ja píšu až ted, nemám moc času, ale s tím Tce se jezdí prostě příjemněji, ikdyž je o něco pomalejší, mám předchozí model megana a jezdí to napohodu a podvozek toho výběhovýho megana je famózní universál, audi bylo pro mě zklamáni po všech stránkách
kozakm
Kdo ví, ale snad v každé recenzi koncernového DSG se tohle zmiňuje. Mně to přijde dost strašné...
sargis
Chvalime konstrukcne 10-rocne vozidlo s klasickym interierom, dieslom a podobne. Aspon sa vidi, ze nie vsetky stare napady su naprd a trend bateria v podlahe a/alebo tablet v strede nie je pre kazdeho. Ja by som si tuto verziu kupil, ale v baleni liftbacku A5.
Dinar
Což znamenalo jiný rozvor, jinou motorovou přepážku a x dalších dost zásadních změn, dobová ukázka francouzské inženýrské finesy, tj. komplikovaně, draze, nic zásadního nepřinášejíc. 😁
Emel
Základ stojí 1,27 a třeba 20" kola si lze klidně odpustit. Za 150kW naftu ve čtyřkolce je to hezká cena.
Emel
Chápu to tak, že auto nereaguje dobře na to, když ze zabržděného stavu rovnou dupnu na plyn. Asi se klidně může používat autohold, ale je potřeba se vyhnout prudkému přidání plynu "proti" brzdám. Ale kdo ví...
traveldrive
To vieš, redaktori ACZ sú iná kasta. Zarábajú asi lepšie ako my obyčajní smrteľníci a auto do 2 miliónov je proste lacné... 😒]
Miroslav Peterka
já myslel, že 4válce jsou napříč, ok, ale co se týká motoru, tak daleko lépe se jezdilo s tou renaultí 1,3 103kw, audina měla 1.5 Tsi a bud to nejelo anebo zátah jak sviňa, nic mezi tím, řazení šlo oboje podobně, nejhorší bylo na audině ovládání čehokoliv, podvozek renaultu pocitově lepší - kombi, menší rozměr kol, nový á trojky u nás skoro nevidět, tohle bylo v teda v zahraničí, tam občas jezdí, nevim, čekal jsem něco trochu jinýho