Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

První svezení s novým Renaultem Captur: Opravdu všestranný facelift!

31 komentářů

praptak
Renault Captur je také jen "kousek zvednutý hatchback". Zřejmě si pod SUV představujete offroad, ovšem to jsou ještě úplně jiná auta.
Pepa_007
Top speed i u nejvýkonnějších verzí je cca 170-175.
twistedTSD
Ta kapka je v této třídě dost podstatná. Do 208 nebo Clia dozadu stěží posadíš dospělého, zatímco SUV sourozencům v tom samotná vyšší stavba dost pomáhá.
Meky
Druha generácia.
Bol som to obzerať, ale vzadu je strašne malo miesta. Celý priestor na hlavu je nejako divne tvarovaný. V Kamiku a aj v scale je to o dosť lepšie.
traveldrive
Jediným problémom Renaultov je jeden blbec z východného Slovenska.
traveldrive
V Cliu aj P208 som vzadu sedel. Miesta na rozdávanie tam nie je, ale nie je to ani nijak tragické. Vyššia stavba SUV pomáha, pokiaľ centimetre naviac nevezmú baterky.
traveldrive
To nebudem rozporovať. Písal som len o tom, že keď tie autá postavíš vedľa seba, každé je celkom na iný štýl. Mňa osobne Kamiq nijak neberie, jeho dizajn mi príde až primitívne jednoduchý až zastaraný, proste sa mi nepáči. Ale pravdepodobne priestor, a celkom určite veľké okná a dobrý výhľad z auta by som ocenil. Captur naproti tomu vyzerá o dekádu lepšie, ale spomínanou plochou okien zrovna neoslní, opticky je o dosť ťažší.
webpaja
Kamiq je ale velmi dobře řešený z hlediska vnitřního prostoru. Podle mě ideální kompaktní rodinné auto. U Capturu to bude podobné.
webpaja
Kamiq je stejně jako Captur malý crossover. Samozřejmě, že do srovnání patří. Má jinak řešený design, ale vyjma toho je to konkurent se vším všudy. Jízdně příjemné, motory fajn. Základní R3 vždy překvapí jak klidně jezdí. Renaultí R3 má do kultury běhu podobných jednotek VAG nebo Fordu dost daleko (zkoušeno v Cliu).
twistedTSD
Kamiq bych určitě porovnával, protože je to přímý konkurent, a prostor vzadu je zásadní výhodou malých SUV/crossoverů.
traveldrive
Ktorý pôvodný? Prvá alebo druhá generácia?
xxc
Snad jen kolem a-sloupků uslyšíte drobné ševelení, ale to není nic, co by nepřehlušil výborný audiosystém Harman-kardon, který zní i na poměry prémiových reproduktorů ve střední třídě velmi nadprůměrně.

Len je potom problem, ze ked sa spomali, tak potom je radio hrozne hlucne 😁
Meky
Povodny captur mal značne obmedzený priestor nad hlavou vzadu.
Karoséria je rovnaká a zrazu je vzadu nadpriemerný priestor?

Skoda Scala ma vzadu viac miesta!
traveldrive
No tak Kamiq by som vôbec neporovnával. Zajedno má k SUV ďaleko, je to vpodstate len kúsok zdvihnutý hatchback, a Scala je celkom mimo, porovnávaš nízke auto a prakticky o triedu väčšie. Kto chce veľkorysý priestor vzadu, asi ťažko bude vyberať medzi malými SUV alebo crossovermi na béčkovej platforme. O dizajne sa baviť nemusíme, Kamiq a Scala, to je voči Capturu čistá zúfalosť. S Capturom som nejazdil, Scaly máme ako služobáky, od predchádzajúcich Rapidov je to kúsok lepšie, ale stále bieda.
lamal
Mne sa velmi nepaci, ze predok je total new a zadok opozerany z pred FL... neprijemna dizajnova schyza.
twistedTSD
Já si v 208 za sebe se 180 cm téměř nesedl (ještě tuším sedadla měla zezazu tvrdý plast) a Clio nebylo o mnoho lepší. V dnešních malých autech prostornost trpí na úkor aerodynamiky. To je podle mě jeden z důvodů, proč jsou malá SUV tak oblíbená.
Arese
Rodinné auto to rozhodně není, protože má směšně malý kufr... 😒 :no:
Ozzman
NO, alespoň někdo v rodině měl vkus na auta a pořádné motory 😁 😁 😁 😁 😁
sorpersa
Presne do clia som skoro nesadol. Ale zvláštny dojem som mal u Dustra, kde sa mi zdalo menej miesta ako v sanderu
sorpersa
Úplný súhlas, ja captur 2 vlastním 2 roky, prišiel ako vymena za 500x, ktorému sa určilo miešať benzín s olejom. Renault zatiaľ OK.Ja mam tiež 180cm a priestorovo v pohode asi lepšie ako 500x, No áno Kamiq je zvnútra väčší, aké Renault mi po par rokoch nezačne hrdzaviet. :😉
traveldrive
O tom je asi škoda filozofovať. Každopádne Škoda má pomerne stále portfólio zákazníkov, takže asi vie čo robí. Takí ako ja sú v menšine. 😉
traveldrive
Vidíš, ja som písal predovšetkým práve o tom dizajne. 😉
traveldrive
Možno technicky áno, ale mojím pohľadom sú to dva celkom odlišné svety a mať záujem o jedného z nich, druhého by som vôbec nezvažoval.
Priestor vzadu výhodou malých crossoverov? Tak práve to by som netvrdil. Obvykle o kvapku lepšie ako hatch, z ktorého vychádzajú, a tam ani Captur nijako nevybočuje z radu. Mokka, P2008... Captur bol vzadu malý v prvej generácii, v druhej je to bežný priemer. Mám 180 cm a za seba si v ňom sadnem úplne vpohode, ani nad hlavou miesto nechýba. Mekyho názor rešpektujem, môže to vidieť ináč, každý to môže subjektívne vnímať inak.
traveldrive
Tie dve autá (Captur a Kamiq) majú vzhľadovo a proporciami pramálo spoločného. Captur je navrhnutý ako malé SUV, do toho má Kamiq ďaleko, od bežného hatchbacku ho človek pomaly nerozozná.
https😐/ecomento.de/…-Captur-2024.jpg
https😐/www.topgear.com/…miq%20review.jpg
Meky
Sú to malé crossovery. Rovnaká trieda.
webpaja
😁 Dodnes si pamatuji, jak jsem se posmíval sestře, když si koupila kdysi nové Clio dCi, že do tak malého auta nafťák. Benzíny jsou fajn, u crossoveru tohoto typu asi AWD nikdo očekávat nemůže.

Takže za mě určitě fajn. Srovnej s nabídkou mnohem větších modelů i v rámci Renaultu, kde se končí s R3 benziny.
traveldrive
Tak porovnávaš Kamiq alebo Scalu? 😉 V Kamiqu je viac miesta ako v Scale?
webpaja
Tak je to od převzetí škodovky koncernem VAG jejich designová filozofie. Extravagance se odehrávají v detailech, ne v celkovém konceptu. Nakolik se to změní teď s novými modely je otázka.
twistedTSD
a ručka, diesel a 4x4 bude?
Meky
Kamik je vzadu naozaj riešený dobre.
Je to použiteľné aj vzadu.

Preto som ho použil ako etalon.

V realite som čakal, že Captur bude na tom priestorovo lepšie, lebo je vyšší.

Ale nie je.

Napriek výške a SUV dizajnu je v capture menej miesta ako v Scala
webpaja
Na výběr spousta motorů, nevypadá vůbec špatně. Dokonce i místní bard si vybere MT s R4. 😉